#312158 - 23/03/2005 11:53
Re: ATP - NASDAQ-100 Open - Miami - 21.03-3.04
|
veteran
Meldunek: 06/02/2005
|
Enqvist - Lee 1, 1.5
Najrozsadniej byloby przeczekac pierwsza runde jesli idzie o Enqvista bowiem on albo gra bardzo dobrze i o malo co nie wygrywa z Roddickiem w San Jose albo przegrywa w pierwszej rundzie ze Spadea dajac sie trzy razy przelamac. Strasznie ciezko jest wyczuc Szweda przed turniejemm kiedy mu sie chce i jest w formie a kiedy nie, dopiero pierwszym czy drugim meczu otrzymujemy obraz z ktorego mozna cos wywnioskowac. Jednak w Indian Wells pokonal Becka i Juznego oddajac im zaledwie 10 gemow w 2 setach. Pytanie podstawowe brzmi, czy teraz Szwed bedzie gral tak jak w San Jose i IW czy odpusci tak jak w Memphis.
Verdasco - Wessels 1, 1.4
Niby Hiszpan przegrywa sporo ale naprawde ma wielkiego pecha jesli idzie o losowanie. Wiecznie w pierwszej lub rundzie trafial na bardzo ciezkich rywali: Feliciano Lopez, N. Davydenko, w Dubaju 2 runda i Ljubicic, w IW 2 runda i Roddick. Co ciekawe Chorwatowi i Amerykaninowi urwal seta to wcale nie taka prosta sprawa. Ja mysle, ze on obecnie nie jest w zlej formie. Raczej na hardzie radzil sobie niezle, z nawierzchnia nie bylo klopotow. Pisze o tym bowiem ciagle funkcjonuje ten stereotyp, iz Hiszpanie to tylko na ziemi. Verdasco gra lewa reka, od czasu do czasu wykorzystuje ten atut. Mial jedna powazna wtope przed AO gdzie ogral go Minar 1/6 2/6. O Wesselsie to juz sporo niedawno pisalam. Niezly w hali ale ma obecnie zdrowotne klopoty. Krecz w Delrey, potej dwie wtopy i znow klopoty na Davisie. Nie mam wiekszych watpliwosci, ze wygra Hiszpan.
Wydaje sie, ze smialo mozna zagrac tez Ferrera za 1.4 z Kohlschreiberem, ktory od mistrzostw Australii gra slabiutko.
Niespodzianka:
Schuettler - Starace 3.1
|
Do góry
|
|
|
|
#312159 - 23/03/2005 12:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
Ginepri - Volandri 9/10 Takie mecze Robby poprostu musi wygrywać , te korty zawsze mu "leżały" i osiągał tu dobre wyniki . W Sunrise co prawda poleciał odrazu w 1 rundzie ale z pozniejszym zwycięzcą . Volandri napewno juz myslami jest przy sezonie ziemnym . Pewnie troche dzis powalczy ale Ginepri swoją mocną grą i częstymi atakami powinnien odniesc bezsprzeczne zwycięstwo. Calleri - A.Martin 8/10 Calleri w poprzednim sezonie zaliczył tu swietny wystep dochodząc do 1/4. Napewno na szybszych nawierzchnial lepiej sie czuje od Martina . Martin potrafi grac takze na hardzie ale zwyciestwa najczesciej odnosi z zawodnikami mocno serwującymi ale nienajlepiej poruszajacymi sie po korcie , gdzie jego bronią jest cierpliwosc i regularnosc rodem z kortów ziemnych . Jednak z zawodnikami , którzy nie boją sie gry z głebi kortu i sztuczki Hiszpana na nich nie działaja juz raczej przegrywa. Verdasco - Wessels 8/10 Roddick niesamowicie chwalił Hiszpana po meczu w Indian Wells . Niesamowity forhend i serwis Fernando o mało nie doprowadziły Roddicka do łez na korcie  . Dzis zmierzy sie z Wesselsem , którego drugie imie to kontuzja - koles co chwile miewa problemy ze zdrowiem . Juz wydawało sie zw wszsytko jest dobrze az tu nagle w meczu Pucharu Davisa doznał kontuzji. Pierwszy mecz od tego czasu rozegrał w Sunrise gdzie gładko poległ z Hrbatym . To świadczy o tym iż kłopoty dalej dają znac o sobie - no ale wystepu w Miami nie mozna przegapic zawsze troche $ wpadnie  Verdasco napewno bedzie w tym spotkaniu bardziej zdeterminowanym zawodnikiem gdyz w 2 rundzie czeka ... Andy Roddick 
|
Do góry
|
|
|
|
#312162 - 23/03/2005 16:29
|
veteran
Meldunek: 18/11/2004
|
Dzisiaj tylko 1 meczyk wart uwagi: Verdasco-Wessels 1 , juz wczesniej podawano bardzo dobra analize.
|
Do góry
|
|
|
|
#312164 - 23/03/2005 20:41
Re: ATP - NASDAQ-100 Open - Miami - 21.03-3.04 *DELETED*
|
newbie
Meldunek: 09/12/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#312165 - 23/03/2005 21:35
|
old hand
Meldunek: 30/06/2002
|
Deszcz trochę psuje zabawę, ale może się rozjaśni.
Na jutro puszczę belgijski dubelek braci Rochusów.
I Karlovic V O Rochus 2 @ 1,53 C Rochus V M Philippoussis 1 @ 1,80 O Olivierze pisałem już wcześniej.
A co do drugiego meczu: Marc wciąż jeszcze bardzo daleki od dawnej formy, w Miami z dziką kartą, ale na drodze starszy z braci Rochusów. Wczoraj sądziłem, że Belg może mieć kłopoty z Salzensteinem, Chris poradził sobie jednak bez problemów. Ostatnio całkiem nieźle sobie poczyna, w zeszłym tygodniu wygrał z Philippoussisem w Sunrise, teraz może być podobnie.
Kursy od WillHilla. Powodzenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#312168 - 23/03/2005 23:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
Mello - Ventura 1 1.30 Mathieu - Tabara 1 1.40 @1.82, expekt
- Mello w tym roku juz wygral z Ventura (na clayu) 7:5 6:1 - Mello dobrze czuje sie na szybkich nawierzchniach, a z pewnoscia duzo duzo lepiej niz typowy clayman Ventura - ktory w dodatku jest cienki, nie przypominam sobie jego dobrych wystepow i nie wydaje mi sie, zeby mogl nagle zaskoczyc Ogolnie to mecz w stylu Ginepri - Volandri w mojej opinii...
i drugi mecz: Mathieu jest w niezlej formie, w ostatnich tygodniach pokonał obu Johanssonow, Haasa, Hernycha. Na hardzie w tym roku tylko raz odpadl w pierwszej rundzie - w AO, przegrywajac z Carrazem.
Jego rywalem bedzie Tabara, ktory ostatnio jest w super dyspozycji - obskoczyl challengery w: - Wroclaw, slaba gra i porazka z Vikiem - Kyoto (Japonia), tam swietne wyniki: wygrana z Norikazu Sugiyama i porazka w 2. rundzie z Dudi Selą z Izraela. Gratulujemy - Ho Chi Minh City (Wietnam), to w ogole juz egzotyk ekstraklasa. W pierwszej rundzie Tabara po zaciętym boju wygral z Motomurą, by w drugiej rundzie gladko przegrac 1-6 4-6 z Simonem Greulem. Dodam tylko, ze turniej ten wygral Yeu-Tzuoo WANG
Wiec nie wierze, ze Mathieu to spierdzieli. Badzmy powazni...
|
Do góry
|
|
|
|
#312170 - 24/03/2005 00:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/03/2005
|
Quote:
Enqvist - Lee 1, 1.5
Najrozsadniej byloby przeczekac pierwsza runde jesli idzie o Enqvista bowiem on albo gra bardzo dobrze i o malo co nie wygrywa z Roddickiem w San Jose albo przegrywa w pierwszej rundzie ze Spadea dajac sie trzy razy przelamac. Strasznie ciezko jest wyczuc Szweda przed turniejemm kiedy mu sie chce i jest w formie a kiedy nie, dopiero pierwszym czy drugim meczu otrzymujemy obraz z ktorego mozna cos wywnioskowac. Jednak w Indian Wells pokonal Becka i Juznego oddajac im zaledwie 10 gemow w 2 setach. Pytanie podstawowe brzmi, czy teraz Szwed bedzie gral tak jak w San Jose i IW czy odpusci tak jak w Memphis.
Verdasco - Wessels 1, 1.4
Niby Hiszpan przegrywa sporo ale naprawde ma wielkiego pecha jesli idzie o losowanie. Wiecznie w pierwszej lub rundzie trafial na bardzo ciezkich rywali: Feliciano Lopez, N. Davydenko, w Dubaju 2 runda i Ljubicic, w IW 2 runda i Roddick. Co ciekawe Chorwatowi i Amerykaninowi urwal seta to wcale nie taka prosta sprawa. Ja mysle, ze on obecnie nie jest w zlej formie. Raczej na hardzie radzil sobie niezle, z nawierzchnia nie bylo klopotow. Pisze o tym bowiem ciagle funkcjonuje ten stereotyp, iz Hiszpanie to tylko na ziemi. Verdasco gra lewa reka, od czasu do czasu wykorzystuje ten atut. Mial jedna powazna wtope przed AO gdzie ogral go Minar 1/6 2/6. O Wesselsie to juz sporo niedawno pisalam. Niezly w hali ale ma obecnie zdrowotne klopoty. Krecz w Delrey, potej dwie wtopy i znow klopoty na Davisie. Nie mam wiekszych watpliwosci, ze wygra Hiszpan.
Wydaje sie, ze smialo mozna zagrac tez Ferrera za 1.4 z Kohlschreiberem, ktory od mistrzostw Australii gra slabiutko.
Niespodzianka:
Schuettler - Starace 3.1
Widze droga Ewelinko że nie wyszło ale jotro pewnie pokażesz pazurki . Ja czekam na Saulniera jak siadzie to 100 % na dzis z rakiety. Pozdro i ucałuj Tatusia Przy Jajku 
|
Do góry
|
|
|
|
#312174 - 24/03/2005 02:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2003
|
A ja tylko dodam do słusznych słów oburzenia na uwagę jakiegoś amatorka w stosunku do Pani E., że nie Jej wina, ze Enqvist to od urodzenia ciotka, która nawet ze stanu 6:3, 4:2 potrafi wtopić mecz, a Starace boi się wygrywać tie-breaków  Gdyby nie to dzień byłby perfekcyjny dla Pani E. ... zwłaszcza przewidzenie stosunkowo łatwego zwycięstwa Ferrera budzi szacunek - ja się wachałem, żeby postawić coś na ten mecz. Pozdrawiam Borczi Ps. Post do kasacji 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|