Clijsters - SzaraPOWER
Każdy gra Kim. Według mnie nie ma tutaj zdecydowanego faworyta. Można stwierdzić, że Clijsters dostała się do finału drogą usłaną różami, natomiast Szarapova musiała trochę się pomęczyć. Clijsters pokonała; Dementievą i Mauresmo. Szarapova: Henin i V.Williams. Zdecydowanie w lepszej formie i lepiej grały przeciwniczki Szarapowej, bo przełamać Elenkę nie problem, a pokonać Mauresmo, która grała FATALNIE to też żadna poezja. Zobaczyłem wynik to strasznie się zdziwiłem i zacierałem sobie ręce na CLIJSTERS, ale.. w trakcie 5 gema tego meczu stan niewymuszonych błędów (16-Mauresmo,15-Clijsters) Jezeli Kim chce tak rozpocząć spotkanie z bardzo dobrze serwująca Marią, to nie da rady. Mauresmo grała beznadziejnie! a nie wykorzystała 5 BP już po 3 gemach przy podaniu Clijsters.. Mecz w 1 secie stał na niskim poziomie i punkty zdobywały zawodniczki po niewymuszonych błedach swoich rywalek. W drugim Clijsters zaczęła grać swoje naprawde solidnie i ładnie, ale wydaje mi się, że to zasługa MoMo! Po Prostu grała jakieś piłki do góry podcinane, nie atakowała, bo nic jej wejść nie chciało... no to Kim się przy takiej postawie swojej rywalki najzwyczajniej w świecie rozegrała i 2 set minął jak wiemy. Szarapova w meczu z Venus grała bardzo agresywnie, bardzo dobrze serwowała, nie dała w ogóle rozegrać sie Venusce, która chciała, ale nie mogła przejąć innicjatywy w wymianach. Maria bardzo dobrze serwowała i popełniała mało błedów. Wygrała 6-4,6-3.. z przeciwniczką, która postawiła jej bardzo wysoko poprzeczkę. Dzisiejsze spotkanie może zakończyć się bardzo różnie. Jeżeli chodzi o Clijsters myślę, że jest bardzo solidna i zagra na swoim poziomie. Gdyby Szarapova utrzymała swoją dyspozycję z półfinału daję na nią 51%. Clijsters na pewno spacerku mieć nie będzie i zobaczymy wreszcie jak będzie się spisywać w rywalizacji z zawodniczką, która umiejętności jak i formę ma na podobnym poziomie. (nie wliczając Davenport) Najlepszą na dzien dzisiejszy. Gdyby Davenport miała nogi Marii i jej kondycje meczu z Kim, by nie przegrała, jednak to jest już dziadek i w miejscu może wygrać jak zagra wyśmienicie, a to się zdarza baaaaaaaaaaaaaardzo rzadko. Można śmiało postawić, że Maria wygra 1 seta. Jest to dla mnie pewniejsze, niż całe spotkanie, ale różnie może być. Dementieva 2 razy przełamała Kim na dzien dobry. Fatalna MAuresmo miała 5 BP w 3 pierwszych gemach(jak wspominałem), a Davenport w 1 secie już wygrywała 4-0 w finale w IW. Maria zdecydowanie szybciej wchodzi w mecz. Zobaczymy - jak zagrałem tylko dla przyjemności leciutko na Marię SzaraPOWER! Pozdrawiam.