Opcje tematu
#315191 - 25/03/2005 19:17 Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
W skrócie chodzi o to,by kazdy temat dzienny,po zakończeniu typowania i dyskusji o meczach,stał sie ....quasi-czatem NBA.

Wiem,wiem,jest cały dział quasi na forum,ale...

Przeczytajcie jak to wyglada,oto jeden z przykładów.

http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Number=1539911&page=0&fpart=7&vc=1

Kiedyś NBA-czat był miejscem,gdzie dyskutowało sie na temat aktualnie rozgrywanych spotkań,wymieniało rzeczowe uwagi,kreowało typy na nastepne mecze.
Ci,ktorzy mieli okazje oglądac mecz w TV dzielili sie swoimi obserwacjami,to niewatpliwie stanowiło istotna pomoc do nastepnych typowań i pozwalało wyciagać wnioski,co do aktualnej dyspozycji poszczególnych drużyn.

Quasi,rozpoczynajacy się po zakończeniu własciwego tematu dziennego,nie bedzie z nim w zaden sposób kolidował,z wyjatkiem***
Po zakończeniu meczów wpisujemy do tematu dziennego swoje opinie,"rozliczamy" kolejna noc,wpisujemy komentarze.

Tak wiec w zmienionym kształcie temat dzienny zawierałby
1)typy i opinie przedmeczowe
2)quasi-czat z komentarzami do meczów w takcie ich trwania
3)podsumowanie dnia w formie pomeczowych komentarzy.

***Problem pojawi się jednak wtedy,gdy 1-2 mecze rozpoczynac się bedą o 19,a pozostałe o 1 w nocy.
Pomieszaja sie wtedy typy z "czatowymi" postami.
To jest oczywiscie minus takiego pomysłu.

Temat "Koszykówka" w dziale "Quasi-czat" niech sobie nadal istnieje,a kazdy,kto naprawde interesuje sie NBA i chciałby w nocy pogadać o meczach miałby mozliwość zrobienia tego bez towarzyszacych bluzgów,przejawów totalnego lamerstwa i innego dziadostwa.

Wczoraj Muppet rzucił pomysł reaktywacji czatu w dawnej,dobrej formie - jestem ZA ,a jedno z mozliwych rozwiązań przedstawiam.

Prosze wszystkich zainteresowanych o uwagi i opinie.
Jezeli Ktos ma inny pomysł na NORMALNY quasi-czat NBA to niech zaraz napisze:-)

Do góry
Bonus: Unibet
#315192 - 25/03/2005 19:55 Re: Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/03/2004
Pomysl nawet fajny ,ale czy nie lepiej by bylo zalozyc normalny czat na forum??? Jak by to mialo wygladac .
Czat ogolny i w interfejsie tak jakby pod pokoje tematyczne np NBA, HOKEJ ,P.Nozna itd,mozna by bylo pogadac na zywca bez odsiwazania co chwila forum i patrzena jaka odpowiedz uzyskalismy na swoje pytanie .Po za tym mozna by bylo porowadzic jakies archiwum z tych rozmow na czacie np z ostatnich 2 nocek .

To taka skromna propozycja od laika w sprawach NBA

Do góry
#315193 - 26/03/2005 15:01 Re: Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Bardzo ciekawe propozycje... Ja pamietam te czaty bo sam je zakładałem... Fajnie bylo.. Żadnych qrew, setek gogogog czy innych takich... Jestem za...

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#315194 - 26/03/2005 15:45 Re: Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

g00niek,wczoraj tak samo jakoś wyszło,ze odbyła sie próba a może inaguracja:-)

Bukma zapodał linka i ogladaliśmy meczyk w Miami.
Potem przenieśliśmy się na "normalny" czat,ale mysle,że dzis możemy pogadać TU,u siebie:-)

Do góry
#315195 - 26/03/2005 16:08 Re: Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
Aksamitny Sen Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/06/2004
amkwish widzę że coś ci linków nie starcza.. cały czas jeden i ten sam Dotychczas się z tego śmiałem ale powoli zaczynam się zastanawiać dlaczego tak się na mnie uwziałęś Tyle ludzi rzuca qrwami a ty tylko jeden i ten sam link podajesz

Do góry
#315196 - 26/03/2005 16:19 Re: Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Quote:

amkwish widzę że coś ci linków nie starcza.. cały czas jeden i ten sam Dotychczas się z tego śmiałem ale powoli zaczynam się zastanawiać dlaczego tak się na mnie uwziałęś Tyle ludzi rzuca qrwami a ty tylko jeden i ten sam link podajesz

Idź pobluzgać na czat,sam tam zostaniesz niedługo,dopóki nie zrozumiesz pewnych podstawowych rzeczy.

Wiem,że jesteś zwykłym prowokatorem,może choc na Wielkanoc zrobisz sobie przerwę.

Wesołych Świąt :-)

Mimo wszystko pozdrawiam,bo w sumie nic do Ciebie nie mam,za wyjątkiem tego,że celowo psujesz na czacie okazje do rzeczowej dyskusji,a szkoda.ale...Twoja wola.

Do góry
#315197 - 26/03/2005 16:29 Re: Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
Aksamitny Sen Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/06/2004
DLa mnie chat pozostanie chatem - jak wchodzi to radość jak nie to smutek albo w skrajnych sytuacjach odpowiednio podkreślana rozpacz - przecież chyba po to został założony.
A "Kiedyś NBA-czat był miejscem,gdzie dyskutowało sie na temat aktualnie rozgrywanych spotkań,wymieniało rzeczowe uwagi,kreowało typy na nastepne mecze." to chyba od tego jest dział NBA, gdzie się nie wypowiadam jak nie mam nic konkretnego do obwieszczenia. Poza tym nadal się to robi na quasi jak ktoś chce.

Jeszcze raz Ci mówię że jesteś przewrażliwiony i tyle. Przecież ja tego nie robię codziennie - bo wtedy dopiero można by jakoś to argumentować. Przewaliłem całą swoją kasę jaką miałem na granie a Ty z paroma innymi ciągasz mnie teraz po wszystkich możliwych tematach wlepiając cały czas tego samego linka.

Pozdrawiam

Do góry
#315198 - 26/03/2005 16:37 Re: Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Quote:

DLa mnie chat pozostanie chatem - jak wchodzi to radość jak nie to smutek albo w skrajnych sytuacjach odpowiednio podkreślana rozpacz ....

Nie wyobrażam sobie życia na ziemi,gdyby wszyscy w ten sposób wyrażali rozpacz

Z mojej strony EOT,licze na wzajemność.

Do góry
#315199 - 29/03/2005 14:20 Re: Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
host Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/04/2004
Postanowiłem napisać to w tym temacie … Zdecydujmy się może w końcu na przedstawienie meczów zaczynających temat … Na początku Gospodarze czy Goście? Dla mnie lepiej to wygląda jak są Goście, a po prawej Gospodarze …

Do góry
#315200 - 29/03/2005 14:31 Re: Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Host,pisaliśmy o tym wielokrotnie,Guniek nawet stworzył "wzorzec" :-) postu otwierającego temat.
Myslę,że damy juz temu spokój,pod warunkiem,że zakladający temat zaznaczy po której kto jest stronie.

Przyznasz,że głupio by wygladalo,jakbysmy z Gunkiem "przeedytowywali" codziennie posty.
Niech już wobec tego zostanie tak ,jak jest,przynajmniej w tym sezonie:-)

Do góry
#315201 - 29/03/2005 14:38 Re: Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
host Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/04/2004
jest tak i tak ale ok Pozdrawiam

Do góry
#315202 - 29/03/2005 14:58 Re: Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
propozycja mi sie podoba, ogolnie jest tak ze ja malo pisze a duzo czytam

Meczokow nie ogladam a tu wchodze rano i sobie czytam jak chlopaki przezywali
Plusem tego jest, ze tu jest wszystko podane na talerzu i nie trzeba przeskakiwac z dzialu do dzialu

Do góry
#315203 - 29/03/2005 15:14 Re: Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Własnie o to mi chodziło,by wszystko było w jednym miejscu,tym bardziej,ze niedlugo PO w NBA i meczów bedzie zdecydowanie mniej,takze choas takiemu topikowi nie powinien zagrażać.

Do góry
#315204 - 29/03/2005 19:33 Re: Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
vson Offline
addict

Meldunek: 10/07/2001
Amkwish ja również podpisuje się pod Twoją propozycją, często oglądając mecze można dostrzec zarówno słabszą formę kluczowych graczy jak i całego zespołu. A przecież dla nas typerów jest to bardzo ważne.
ps. jeśli macie jakieś linki do meczów live to podawajcie panowie, NBA mogę oglądać zawsze

Do góry
#315205 - 29/03/2005 20:09 Re: Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

I dla mnie juz wszystko jasne.

Komentarze pisane na zywo rzeczywiście ś abardzo przydatne vide post Padika z ostaniej nocy.

Wprowadzamy zatem czat w temacie dziennym,po zakończeniu typowań.

"Autorom" postów zawierających bluzgi,rzygowiny i inne przejawy chamstwa i lamerstwa :STOP

Do góry
#315206 - 29/03/2005 20:18 Re: Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Po prostu weźmie się nozyczki i do pracy ;-) Ale widzę że poziom w naszym dziale jest chyba wyższy od przeciętnego ;-) Dzisiaj też chyba sobie posiedzę i podopinguję moje teamy jak nie padnę.. BTW czas w USA już wrócił do normy czyli -6 ET? Czy -7 jeszcze? Cholera pogubiłem się przez te przestawiania i mam "jet laga" teraz ;-)))))

Do góry
#315207 - 04/04/2005 10:53 Re: Propozycja zmiany w tematach dziennych - topik tymczasowy
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
Mam pytanie trochę OT ale może ktoś mi odpowie - kiedy zaczynają się play-off w NBA?

Do góry

Moderator:  rafal08