Witam,
po pierwszym dniu rozgrywek nasunęło mi się kilka spostrzeżeń. Co prawdo jeden mecz o niczym nie świadczy, ale w odniesieniu do zeszłego sezonu wygląda to tak:
Cubsi raczej silni, i w tym sezonie będą niewątpliwie walczyć o PO (żałuję tylko "strary" Sammy'ego). Z kolei Arizona kontynuacja fatalnej passy z końcówki sezonu, bez R. Johnsona początkowo powinna być "chłopcem do bicia", ale za kilka tygodni myślę że będzie można na nich trochę zarobic - zobaczymy czy grajac ich, czy przeciw

Był to dla mnie wczorajszy "pewniak", ale był tak "pewny" że w sumie go nie zagrałem (zresztą jeszcze kilka dni MLB w ogóle nie ruszam"
Kilka drużyn kontynuuje swoją niezbyt udaną serię z zeszłego sezonu. Na razie chyba można leciutko grać przeciwko TB, KC, ARI, PIT (lub overy w meczach tych drużyn)
Co do nowej drużyny ze stolicy - na razie obserwuję, a za kilka tygodni moze pójdzie jakiś progres na ich zwycięstwa...
No i jeszcze Colorado - chłopaki dalej zdobywają sporo punktów, pozwalając przeciwnikom na to samo. Dopóki linie u/o w ich meczach nie osiągną pułapu z ubiegłego sezonu ( czyli 13 i więcej) może warto zagrać kilka overków? No oczywiście biorąc pod uwagę klasę wyjściowych miotaczy.
Jankesów niezbyt lubię, ale będę na nich grał gdy na "ubitej ziemi" stanie Randy - facet stary ale jary.Jak dla mnie najlepszy pitcher ligi. Tytaj dopiero będzie miał pole do popisu i przy świetnej swojej grze nie będzie sie zastanawiał czy kolegom uda się coś odbić, czy nie

Undery w tych meczach prawdopodobne.
Ktoś się wczoraj pytał czy warto grać wygrane NYY, BOS a przegrane KC, ARI, PIT itp. Wg mnie warto, i to nie tylko na wygrane tych pierwszych, a przegrane drugich. Można i odwrotnie, ale na pewno innym systemem. Ja osobiście w zeszłym sezonie zarobiłem nieco na przegranych Jankesów, ale fakt, czasami kosztowało to trochę nerwów. Podstawowa sprawa - DOBRZE DOBRAĆ STAWKI !!!
Jka dla mnie również Arizona w końcówce była żyłą złota, cóż z tego przyszła seria 9 underów z rzędu SF( ale to opowieść na inną okazję:)) i suma sumarum MLB na lekkim minusie:(
Pozdrawiam
Aha, dzisiaj nadal nie gram, ale jakbym miał się zabawić w typowanie to under CHC-ARI, over TB-TOR i zwycięstwo tych drugich, może under na Florydzie i zycięstwo LA (potencjał podobny a kurs znacznie lepszy niż na (znienawidzinych) Gigantów:))