|  
| 
| 
| 
| #3193579 - 09/06/2009 05:10  Re: MLB - sezon 2009
[Re: Legia] |  
|   Q

Meldunek:  19/04/2005
 | 
ja mialem  dwa dni temu maly przeciek    na nocke skromn dubel Atlanta Braves - Pittsburgh Piratesunder 28 RHE  @1.83 San Diego Padres - Arizona Diamondbacks under 27 RHE  @1.95 = [5/10] ide za ciosem underowym    i za bardzo nie chcialo mi sie wnikliwie analizowac ... typy na tzw czujke     .. nie mam sily .. dobranoc |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3193635 - 09/06/2009 05:38  Re: MLB - sezon 2009
[Re: Cherry] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  27/02/2003
 | 
Witam jako nowy użytkownik forum. W związku z tym, że niuanse związane z Baseballem nie są mi do końca znane, a w szczególności wszelkie skróty związane ze statystykami poszczególnych zawodników, a zatem: ERA ▲	G ▲	GS ▲	CG ▲	SHO ▲	SV ▲	SVO ▲	IP ▲	H ▲	R ▲	ER ▲	HR ▲	HB ▲	BB ▲	SO ▲	AVG ▲	WHIP ▲	GO/AO i oczywiście często tu używany skrót RBI No i pytanie odnośnie statystyk Prezesa_1 - co oznacza "P" gdzie opisujesz undery i overy? Z góry dziękuje za pomoc laikowi     Podstawek odpowiedział Ci gdzie szukać, ale są tam tylko podstawowe statystyki. Jeśli znasz angielski, to najlepiej zerknąć tutaj:  http://mlb.mlb.com/mlb/official_info/baseball_basics/abbreviations.jsp GO/AO czy nawet SV to dość skomplikowane statystyki i średnio mi się chce je tłumaczyć (skrzynka piwa dla tego co bez patrzenia na definicję SV potrafi dokładnie napisać kiedy pitcher dostaje save'a    ) P przy under/over oznacza push, czyli jeśli linia była 9, w meczu padło dokładnie 9 punktów. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3200823 - 12/06/2009 01:56  Re: MLB - sezon 2009
[Re: Baqu] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  08/07/2006
 | 
Witam  na dziś : Białe skarpety i Milkiweje    Sox; 3 mecz w serii, dwa ostatnie minimalnie przegrane, świete statystki Floyda przeciwko Tygysom,  Milkiway; progresja przeciwko zawodnikom Colorado + solidny rzucający,  rekreacyjnie piraci po ładnym kursie    Pozdrawiam |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3222645 - 22/06/2009 01:49  Re: MLB - sezon 2009
[Re: Prezes_1] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  07/02/2006
 | 
Temat coś zamarł, a ja nie bardzo mogę się połączyć ze stronkami, które pomogą mi uzasadnić swój wybór. Jedyne, co mogę napisać, to fakt, iż Tigers mają cholernie gorące kije i po wczorajszym pokonaniu Brewers 9:5, dziś bez problemu można liczyć na powtórkę.
 Detroit Tigers -1.5 @ 2.70

Po wczorajszej, dość niespodziewanej porażce w Waszyngtonie, Blue Jays będą chcieli się zrehabilitować i jestem pewien, że powalczą przynajmniej o zwycięstwo jednym runem, o ile nie pokuszą się o znacznie większą różnicę.

Toronto Blue Jays @ 1.73
 Toronto Blue Jays -1.5 @ 2.20  (dla odważniejszych)

Ostatnim typem na dziś, który również mogę uzasadnić jedynie jako "powtórka z rozrywki", jest LA Dodgers. Podobnie jak w przypadku Jays - ML i handi (dla odważniejszych)

LA Dodgers @ 2.35  (niestety mój buk nie pozwala na zagranie Dodgersów z handi, co mnie lekko irytuje, bo wiem, że różnica 2 runów to dla nich dziś żaden problem - gram jedynie ML, handi dla kogoś, kto ma taką możliwość...)
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3247258 - 02/07/2009 15:31  Re: MLB - sezon 2009
[Re: Ghost] |  
|   old hand

Meldunek:  20/03/2004
 | 
Witam jako nowy użytkownik forum. W związku z tym, że niuanse związane z Baseballem nie są mi do końca znane, a w szczególności wszelkie skróty związane ze statystykami poszczególnych zawodników, a zatem: ERA ▲	G ▲	GS ▲	CG ▲	SHO ▲	SV ▲	SVO ▲	IP ▲	H ▲	R ▲	ER ▲	HR ▲	HB ▲	BB ▲	SO ▲	AVG ▲	WHIP ▲	GO/AO i oczywiście często tu używany skrót RBI No i pytanie odnośnie statystyk Prezesa_1 - co oznacza "P" gdzie opisujesz undery i overy? Z góry dziękuje za pomoc laikowi     Podstawek odpowiedział Ci gdzie szukać, ale są tam tylko podstawowe statystyki. Jeśli znasz angielski, to najlepiej zerknąć tutaj:  http://mlb.mlb.com/mlb/official_info/baseball_basics/abbreviations.jsp GO/AO czy nawet SV to dość skomplikowane statystyki i średnio mi się chce je tłumaczyć (skrzynka piwa dla tego co bez patrzenia na definicję SV potrafi dokładnie napisać kiedy pitcher dostaje save'a   ) P przy under/over oznacza push, czyli jeśli linia była 9, w meczu padło dokładnie 9 punktów.  to może tak   W jednum z ostatnich spotkań Yankesów , po raz 500-setny miotacz NYY Mariano Rivera obronil wynik meczu, inaczej mowiac utrzymal swoj zespol na prowadzeniu, czyli po angielsku zdobyl save.  Na zdrowie !    |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3257192 - 07/07/2009 05:37  Re: MLB - sezon 2009
[Re: aifedar] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  28/09/2004
 |  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3258517 - 08/07/2009 03:13  Re: MLB - sezon 2009
[Re: Prezes_1] |  
|   journeyman

Meldunek:  11/04/2009
 | 
Witam! Chcę dziś postawić na dwie drużyny : na DOGI oraz PHILADELPHIE;1.LA DODGERS at NY Mets
 -- Dodgers won last four Kershaw starts (2-0, 0.76).
 -- Pelfrey has a 6.75 RA in his last three home starts.
 -- Dodgers are 13-7 in their last 20 road games.
 -- Mets lost eight of their last 12 home games.
 2.Cincinnati (40-41) at PHILADELPHIA
 -- Happ is 1-0, 1.71 in his last three starts.
 -- Harang is 0-4, 5.18 in his last seven starts.
 -- Phillies won last four games, allowing four runs.
 -- Mets lost eight of their last 12 home games.

Co sądzicie o tych typach?? Może można pokusić się o handi dla którejś z drużyn??

POZDRO
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3285467 - 22/07/2009 20:22  Re: MLB - sezon 2009
[Re: Baqu] |  
|   journeyman

Meldunek:  22/05/2009
 | 
mam pytanie odnosnie kto w baseballu ma najwieksze szanse na zdobycie pierwszego punktu w meczu ( prawdopodobienstwo ) ?
 wiadomo ze w siatkowce o wiele wieksze ma zespol ktory przyjmuje zagrywke a jak to wyglada w baseballu??
 czy tam kto rozpoczyna mecz  tzn kto rzuca pileczka i kto uderza kijem jest losowanie czy np zespol gosci wpierw bijem kijem co znacznie ma wieksze rachunek prawdopodobienstwa niz ten podajacy
 dzieki za od
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3285533 - 22/07/2009 20:42  Re: MLB - sezon 2009
[Re: yogimacko] |  
|   journeyman

Meldunek:  22/05/2009
 | 
o wiec nie ma losowanie ktory zespol pierwszy odbija tylko regula brzmi ze zawsze jako pierwszy rozpoczyna zespol gosci? |  
| Do góry |  |  |  |  
 |  |