#320599 - 09/04/2005 10:30
Re: NBA 09/04.2005
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Już poszły dwa rozpisy (na spready i na linie) I) 4/5 A) New Jersey Nets - Boston Celtics 1(-3,0) B) Atlanta Hawks - Minnesota Timberwolves 2(-8,5) C) Washington Wizards - Philadelphia 76ers 1(-2,5) D) Phoenix Suns - Houston Rockets 1(-6,0) E) Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 1(-7,0)
Ad1) NJN nóż na gardle - co prawda z wyścigu o PO najprawdopodobniej odpadło rzadziutkie Orlando, ale pozostała do przeskoczenia Phila (ew. Cleveland) - pozostałe ekipy chyba poza zasięgiem. Carter z Kiddem nie raz pokazywali że potrafią mobilizować się na bardzo ważne mecze. Bostonu raczej nikt w jego Dywizji nie przeszkoczy - z nr 3 do PO (stąd czynnik motywacji nieco słabszy), ale nie należy zapominać że jest to zespół o dużej sile rażenia i potencjale koszykarskim, dlatego gospodarze wbrew pozorom łatwego zadania mieć nie będą.
Ad2) Wilki wczoraj nie dały rady Bryłkom przez co bardzo mocno skomplikowały sobie drogę do PO. Porażka w meczu z najsłabszym zespołem NBA wykluczona, chodzi tylko o wysokość hp, ale przewiduję podobny scenariusz jak w meczu 2 dni temu i spokojne 15pkt zwycięstwo gości.
Ad3) WAS-PHI - w sumie ciężki mecz do wytypowania. Czarodzieje grają jeszcze o 4 miejsce w PO, Phila chce się do nich dostać. czynnikiem decydującym o wyborze jest tu własny parkiet i publicznośc, ale wiele będzie zależało od lidera 76ers>
Ad4) "Słońca walczą o najlepszy bilans w całej lidze. Forma wysoka co pokazują ostatnie mecze (pomimo porażki z GS). U siebie rzadko przegrywają, a Rakiety tak se grają aby szybciej do PO. Hp 6 dużo i nie dużo wiele zależy od postawy T-maca i Chinola?
Ad5) Tego meczyku jestem bardzo ciekawy. Będące w poważnym dołku Cleveland zmierzy sie z Koziołkami, którzy nie dość że o nic nie walczą to jeszcze beznadziejnie grają na wyjazdach. Jeżeli Kawalerzyści chcą grać w PO muszą się przełamać i po prostu zacząć wygrywać (ale tu w dużej mierze zależy od kolektywnej gry wspierającej poczynania Lebrona.
II) 2/3 Phoenix Suns - Houston Rockets over 213,5 Denver Nuggets - Seattle SuperSonics over 198,5 Dallas Mavericks - Utah Jazz under 195,5
Pozdrawiam KRAJAN
|
Do góry
|
|
|
|
#320601 - 09/04/2005 11:01
|
stranger
Meldunek: 07/03/2005
|
Na dzis jest pare ciekawych meczy: 1) New Jersey - Boston 1 2) Atlanta - Minnesota 2(-7) 3) Denver - Seattle 1 4) L.A Clippers - San Antonio 2 5) CHicago - Toronto 1 6) Washington - Phila 2 (+4)
Pierwszego meczy nie bede komentowal bo sadze tak samo jak kolega KRAJAN. Drugi mecz jesli minesota mysli o PO to dzisiejszy mecz musi wygrac a przeciwnik przeciez nie nalezy do tych trudnych.Sadze ze hp 7 jest dla nich do osiagniecia patrzac na mecz z Utah.Do tego cassel zaczal juz niezle grac narazie tylko jako rezerwowy ale jak wejda do PO to na bank wroci do pierwszej piatki Denver na fali wygrywaja ostatnio wszystko jak leci a seattle bez swojej drugiej "strzelby" cos podupadli lecz oni juz nie martwia sie zbytnio o PO a denver chce byc jak najwyzej Dla mnie chyba najciekawsze spotkanie kilka dni temu san antonio fatwo wygralo z LA a dzis graja u nich i chca chyba szybko zapomniec o batach jakie dostali od dallas wiec powinni dac rade clippera w szeregach ktorych ostatnio jedynie maggette cos gra Chicago u siebie bardzo silne i chcac zachowac 4 pozycje musza wygrywac z takimi zespolami jak toronto. Ostatni mecz i chyba drugi z ciekawych wash ostatnio zawodza a phila po dwoch wygranych chce opuscic nerwowa strefe spotkowa poza P.O i zostawic ja cavs. AI powinien poradzic sobie z arenasem i zawalczyc o zwyciestwo w tym meczu. Dodatkowo daje hp +4 dla phili
|
Do góry
|
|
|
|
#320602 - 09/04/2005 11:29
|
member
Meldunek: 07/03/2005
|
Houston @ Phoenix Rakiety ostatnio słabo, a Słońca mogą zostć najlepszą drużyną w lidze. Houston gra dobrze na wyjazdach, ale na Słonca to nie wystarczy. propnuje 2 Utah @ Dallas typ 2! musi wejśc! Toronto @ Chicago toronto na wyjazdach w/l 9-29, ale Chicago na speedzie. gram 2 pozdro. PS sorry za bledy techniczne w powyzszym pscie.
|
Do góry
|
|
|
|
#320604 - 09/04/2005 13:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Greender,co prawda założyłem sie z Guńkiem i twierdzę,że to Grizzlies,a nie Wolves będą w PO,ale wyrokowanie o tym,po wczorajszym meczu Minnesoty z Denver jest przedwczesne.
Polecam uważnie obserwowac kursy,wystawiane na mecze Memphis i Minnesoty,szczególnie na te mecze,w których będa spotykac sie z druzynami z czołówki i obstawiac na onie ekipy jak najwcześniej. Jedno jest pewne,przegrac wszystkiego nie moga:-),więc może czas pomysleć o jakiejś progresji.
Greender,jak wygram zakład z Guńmiem,to sprezentuje Ci....zgadnij co?:-)
|
Do góry
|
|
|
|
#320607 - 09/04/2005 13:44
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
yyy jedno zimne piffko ? : )>
To też,ja dziś trafisz minimum 70% 
Stalker czyta w moich myslach ,bez obrazy Greender 
Dziś mamy tylko jeden mecz wieczorem,ale jakże ważny.
Kidd,Carter i reszta Sieciarzy nie odpuszcza,moim zdaniem,szansy na PO. Dzis przegrywajac ograniczają ja do minimum,tak więc
NJ - BOS 1
|
Do góry
|
|
|
|
#320608 - 09/04/2005 13:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
Quote:
Polecam uważnie obserwowac kursy,wystawiane na mecze Memphis i Minnesoty,szczególnie na te mecze,w których będa spotykac sie z druzynami z czołówki i obstawiac na onie ekipy jak najwcześniej. Jedno jest pewne,przegrac wszystkiego nie moga:-),więc może czas pomysleć o jakiejś progresji.
O wlasnie i to tylko w Profie bo tam daja NBA na dwa dni teraz na MEMPHIS - MIAMI bylo 2.2 (exp.1.34).
|
Do góry
|
|
|
|
#320609 - 09/04/2005 14:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Witam wszystkich po dniu przerwy ;-) Amkwish mój druhu chyba Ci będę wisiał piwo...nie będę zły ;-) Po tym co wczoraj pokazali zawodnicy Grizzlies... zwłaszcza w 1 polowie... Dzisiaj na mecz wieczorny o godzinie 19 juz zagrałem w Pinnacle na Nets -3,5 @1,909.. Boston jest solidna ekipą zwłaszcza po wymianie z Atlantą i przyjściu (powrocie) Walkera, który akurat w ty meczu jednak nie zagra.. Licżę na skuteczną grę Cartera i rozsądną Kidda to powinno wystarczyć na pokrycie handi... Po odkurzeniu mojego konta w Pinnacle chciałbym się zacząć bawić teaserkami... Amkwish, frend.. co o tym sądzicie? podoba mi się.. warto? Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#320610 - 09/04/2005 14:07
|
Carpal Tunnel
|
Słuchajcie,ponieważ powstal temat "NBA special",w którym mozna podyskutować na temat rozstrzygnięc,które zapadna póxniej,to mysle,że w tym temacie moglibysmy równiez podawać informacje o "okazjach":-) wystawianych przez buki z więcej niz jednodniowym wyprzedzeniem.
Zmienię wobec tego topik na "NBA special&future" :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#320612 - 09/04/2005 15:30
|
Carpal Tunnel
|
g00niek,moje zdanie odnośnie teaserów jest jednoznaczne - NIE !
Początkowo wydaje się to nawet fajne i kusi ta pozorna łatwizna,ale na dalsza metę jest to opcja,na której buki sie dorabiają,najwiecej na tych,którzy skuszeni "lepem" latwego zarobku,stawiają co to więcej na "podrasowane" linie.
Grałem to,byłem nawet do przodu,trafiłem 3 czy 4 razy "szóstke",ale odradzam stawiać poważne pieniądze na te opcję.
Swojego zdania nie zmieniam,jest końcówka ligi - grać emelki,bez dwóch zdań,a wszelkie dziwolągi odłożyc na początek nastepnego sezonu:-)
|
Do góry
|
|
|
|
#320616 - 09/04/2005 16:22
|
enthusiast
Meldunek: 25/05/2004
|
Ja na dzis zagralem za 20/10 tripelek: Chicago, Cleveland, Minnesota  Chyba nie ma co tu za duzo pisac. Cleveland jak chca grac w PO musza przede wszystkim wygrac wszystkie spotkania u siebie do konca i liczyc na szescie na obcym parkiecie. Minnesota juz 3 porazki wiecej niz Memphis, po wczorajszej wtopie mecz z Atlanta moze byc dla nich ostatnia szansa i raczej tego nie zmarnuja. A Chicago mocne u siebie, Toronto juz bez motywacji, Bulls nadal walcza o 4 miejsce po RS, nie przewiduje innej mozliwosci jak wygrana "pojordanowskich Byczkow"  Nieco slabiej zagralem na Nets oraz Spurs. Co do pierwszego meczu duzo juz zostalo napisane. Ze swojej strony moge tylko dodac, ze Celtics nadal graja bez Walkera, bez ktorego wcale nie sa tak znakomitym klubem. Przypomne tylko, ze to wlasnie po powrocie Antoine'a Celtowie zaczeli grac na dobrym poziomie, podczas gdy przed tradem cieniowali... A dlaczego Spurs ? Bo po kompromitacji w Dallas beda chcieli sie zrehabilitowac. Clippers sa mocni u siebie, ale dzis beda miec spore problemy z defensywa gosci. Kusil mnie jeszcze spread na Phile (+4), ale ostatecznie podziekowalem. Dallas nie tykam bo za maly kurs, Phoenix mi smierdzi porazka, a w Denver moze sie zdarzyc wszystko. W koncu ktos musi zatrzymac Brylki, wiec czemu akurat nie Seattle, ktore ostatnio jest nieco w dolku i ma znakomita okazje do podbudowania morali przed PO zatrzymujac swego dawnego szkoleniowca George'a Karla ? Zycze wysokich wygranych i samych -  - jutro.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|