#323935 - 15/04/2005 12:51
Re: megaprogresja na "x" - symulacja
|
newbie
Meldunek: 11/03/2005
|
Ja na pewno będę ciekawy wyniku tej symulacji, ale zdaje mi się, że na ligach, w których sezon dobiega końca na pewno będziesz na minusie...
|
Do góry
|
|
|
|
#323939 - 15/04/2005 13:33
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/02/2005
|
zycie z progresji nie jest takie proste gdyz podobno granie w necie jest nielegalne i pozniej robia sie dalsze problemy jak juz wygrasz kase hehe. No ale w zyciu sa problemu non-stop czy masz kase czy nie masz hehe
|
Do góry
|
|
|
|
#323940 - 15/04/2005 23:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
akurat tak się składa, że studiuję prawo. i czasami moja "prawość" aż mnie samego denerwuje. (ale spoko. nie mam zamiaru na nikogo donosić  ) i zdaję sobie sprawę, że jak przyjdzie kontrola i stwierdzą, że nie zapłaciłeś podatku od wygranej, to musisz zapłacić... bagatela: 70%czy 75%! więc jak już będę żył sobie z progresji  , to mogę grać u byuków naziemnych nawet tracąc 10%, ale za to z pewnością, że nik się do mnie nie doczepi  . pozdro i  za życie z progresji
|
Do góry
|
|
|
|
#323941 - 16/04/2005 09:41
|
addict
Meldunek: 04/05/2003
|
Quote:
zycie z progresji nie jest takie proste gdyz podobno granie w necie jest nielegalne i pozniej robia sie dalsze problemy jak juz wygrasz kase hehe. No ale w zyciu sa problemu non-stop czy masz kase czy nie masz hehe
A słyszłeś o czymś takim jak konta zagraniczne?
|
Do góry
|
|
|
|
#323942 - 16/04/2005 15:56
|
Pooh-Bah
|
odgdog no tylko ze wiesz ze kara jest nawet do 2 lat wiezienia :-P kto z terytorium polski uczestniczy w zagranicznej grze losowej podlega karze grzywny lub do 2 lat wiezienia, albo to i to ;-) Tutaj nie chodzi o to ze nie placisz podatku-bo nie mozesz placic - to jest tak samo jak bys mial placic podatek od handlu narkotykami-to i to jest nie legalne wiec nie mozna placic podatku ;-)
a jesli chodzi o buki naziemne to tam raczej nie da sie nic wygrac na progresji poniewaz maja strasznie male limity i ogolnie ciezko cos od nich wygrac...
Gato - slyszalem o kontach zagranicznych ale co to ma wspolnego, tak czy siak jest to nie legalne, zreszta co ci da konto zagraniczne ? Bedziesz jezdzil wyplacac kase np. do szwajcari ;-) ? Bo jesli przelejesz na swoje konto w polsce to jak przyjda na kontrole to i tak dojada ze przelales kase z konta zagranicznego.
Jedynie mozna by zalozyc konto w wielkiej brytani- bo tam jest legalna bukmacherka przez internet i podatek jest 0%. I wtedy jak bys przesylal pieniadze do polski to by sie nie mogli przyczepic poniewaz uczciwie zarobiles w wlk. brytani (bo to ze grales z polski z domu to juz raczej trudno udowodnic) No ale tutaj takze bys musial placic podatek, bo kto uzyskuje przychody za granica musi zaplacic podatek,albo dolacic roznice w polsce. Nie jest tak rozowo hehe
Ja caly czas mysle jak by to zrobic zeby bylo dobrze i nikt by sie nie czepial. Jak znacie jakis sposob (sprawdzony) to prosze o jakies info heh
Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#323943 - 16/04/2005 16:09
|
addict
|
Quote:
Gato - slyszalem o kontach zagranicznych ale co to ma wspolnego, tak czy siak jest to nie legalne, zreszta co ci da konto zagraniczne ? Bedziesz jezdzil wyplacac kase np. do szwajcari ;-) ? Bo jesli przelejesz na swoje konto w polsce to jak przyjda na kontrole to i tak dojada ze przelales kase z konta zagranicznego. Pozdro
Oj wbrew pozorom bardzo dużo . Po co masz jeżdzić do Szwajcarii wypłacać kasę . Zastanawiam się od czego są karty płatnicze . Jak chcesz być 100% pewny że Ci fiskus na tyłek nie wleci to załóż sobie konto numeryczne w Austrii lub w Szwajcarii (bardziej polecam tą drugą ze względu że jest poza UE) i nie ma bata żeby US Cię namierzył. Btw znam przypadek gdzie koleś w Polsce jest zarejestrowany jako bezrobotny, a robi projekty graficzne i wysyła do USA, tam wpłacają mu na konto w Stanach, a on wypłaca sobie w Polsce kartą. I jeszcze zasiłek beszczelnie pobiera I jak myślisz co mu zrobią???
P.s. Obyśmy tylko takie problemy w życiu mieli jak wypłacić 100000$ od buka netowego tak by się US do nas nie przyczepił 
|
Do góry
|
|
|
|
#323945 - 16/04/2005 16:52
|
Pooh-Bah
|
tak trzeba placic podatek, jak od wszystkiego w tym kraju...
Gato - co to jest konto numeryczne ? Mozesz podac jakis bank w szwajcari co mozna z polski wszystko zalatwic-zeby przyslali umowe karte do mnie do domu itd, zeby nie trzeba bylo jezdzic nigdzie, gdzies mialem kiedys taki bank ale zgubilem adres niestety...
|
Do góry
|
|
|
|
#323946 - 16/04/2005 18:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
Quote:
czy trzeba od niej ponownie placić podatek???
nie. nie trzeba. Istnieje UMOWA między Rządem Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej a Rządem Zjednoczonego Królestwa Wielkiej Brytanii i Północnej Irlandii w sprawie zapobieżenia podwójnemu opodatkowaniu w zakresie podatków od dochodu i zysków majątkowych, podpisana w Londynie z dnia 16 grudnia 1976 r. Mimo że podpisana prawie 30 lat temu, to ciągle obowiązuje
|
Do góry
|
|
|
|
#323948 - 16/04/2005 23:11
|
Pooh-Bah
|
odgdog hmmm zasada unikania powdojnego opodatkowania polega na tym ze nie musisz placic w jednym i drugim kraju tylko placisz roznice. Jesli w UK pracujesz i masz 20 % podatku od dochodow (teoretycznie) a w polsce masz 19 % to znaczy ze w polsce musza ci oddac ten jeden procent co zaplaciles w UK. tak samo jak na zaklady w UK jest 0% ale u nas jest 10 % to musisz i tak placic tyle ile u nas jest.
Bylo o tym niedawno w radiu zet u weissa
|
Do góry
|
|
|
|
#323949 - 17/04/2005 04:27
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
http://curia.eu.int/jurisp/cgi-bin/form....&resmax=100Jeśli nie trzeba płacić podatku dochodowego od krajowych zakładów to NIE trzeba (według prawa europejskiego) płacić podatek dochodowy od zakładów z innych państw UE. "Article 49 EC prohibits a Member State's legislation under which winnings from games of chance organised in other Member States are treated as income of the winner chargeable to income tax, whereas winnings from games of chance conducted in the Member State in question are not taxable."
|
Do góry
|
|
|
|
#323950 - 17/04/2005 10:40
|
addict
|
Quote:
Gato - co to jest konto numeryczne ? Mozesz podac jakis bank w szwajcari co mozna z polski wszystko zalatwic-zeby przyslali umowe karte do mnie do domu itd, zeby nie trzeba bylo jezdzic nigdzie, gdzies mialem kiedys taki bank ale zgubilem adres niestety...
Konto numeryczne to takie konto, które jest na hasło. Coś takiego uchowało się jeszcze z tego co wiem w Szwajcarii i Austrii (ale w Austrii może się zmienić za jakiś czas, bo zmieniają się przepisy w UE dotyczące obowiązków informacyjnych nałożonych na banki). No więc masz tylko numer - kod i nikt nie wie z jakiego kraju tak naprawdę pochodzisz nie mówiąc o Twoich danych osobowych . Banki szwajcarskie ogólnie są pewne, każdy zna ich renomę. Jednak co do konretnego to nie przytoczę, bo poprostu nie znam. Jednak jeśli obracasz dużą kasą u buka netowego to poprostu poszukaj na necie, powysyłaj maile i podzwoń. Dla chcącego nie ma nic trudnego.
P.s. Eksa podobno już zerwałeś z bukmacherką. Czyżby nawrót nałógu? 
Pozdro 4 All 
|
Do góry
|
|
|
|
#323951 - 17/04/2005 11:24
|
Pooh-Bah
|
Gato - widze ze znasz sie na tym, dzieki za odp. Poszukam sobie jakiegos ciekawego banku w szwajcari ;-)
Tylko tak sobie mysle ze jesli wyplaca karta z bankomatu w polsce to ile musze placic prowizji ? I czy to nie jest nigdzie rejestrowane w polskim banku (jesli np. wyplacam w bankomacie pko) ?
BTW: no wiesz chcialem zerwac ale jednak narazie nie mam na czym zarabiac wiec musze to ciagnac dalej tylko ze mniejsze stawki i 'pewne' druzyny
|
Do góry
|
|
|
|
#323952 - 17/04/2005 11:47
|
journeyman
Meldunek: 05/05/2004
|
nie wiem jak tu się wstawia link do tematu - ale kiedyś na tym forum prowadziłem podobną dyskusję do tematu zapoczątkowanego czyli megaprogresja na x - temat nazywał się znikające 1000zł - do moderatorów. w każdym razie miałem podobną ideę do autora tego tematu - czyli zamiast granie jednej progresji - granie wielu jednocześnie. i z perspektywy roku mogę uczciwie odradzić ten sposób i mówię to nie dlatego, że martwię się o cudze pieniądze tylko dlatego, że sam już co nieco straciłem w ten sposób o szczególach takiej gry jeśli to kogoś interesuje to moje gg 3615081
|
Do góry
|
|
|
|
#323953 - 17/04/2005 14:01
|
addict
|
Quote:
Tylko tak sobie mysle ze jesli wyplaca karta z bankomatu w polsce to ile musze placic prowizji ? I czy to nie jest nigdzie rejestrowane w polskim banku (jesli np. wyplacam w bankomacie pko) ?
Prowizji niestety nie unikniesz, a to dlatego że przy przewalutowywaniu (czyli zamianie np. z franków szwajcarskich na nasz kochane pln-y) bank będzie pobierał marżę. Wysokość tej marży zreguły zależy od wysokości wypłacanej kwoty, ale z tego co się orientuję to te marże nie są duże. Co do namierzania przez polski bank to jest tak, że oczywiście oni mają wgląd do banku zagr., bo przecież muszą sprawdzić czy masz na koncie kasę i ją pobrać (chyba że masz konto numeryczne to wtedy i tak nie wiedzą kto jest właścicielem), ale co z tego? Przecież US nie będzie sprawdzał każdej tranzakcji z zagranicy. Jeśli nie przecholujesz z jednorazową kwotą to bank chyba nawet nie ma żadnego obowiązku udostępniania czegokolwiek US (chociaż to jeszcze należałoby sprawdzić, bo nie jestem pewien na 100%)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|