#326722 - 19/04/2005 15:28
Re: NBA Wtorek 19.04
|
member
Meldunek: 07/03/2005
|
Dla mnie dzisiaj tylko trzy typy się liczą: NJN - WASH 1 CHI - NY 1 DEN - POR 1 Trochę dręczy mnie NJN... moze niepotrzebnie 
|
Do góry
|
|
|
|
#326723 - 19/04/2005 16:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Dla mnie dzisiaj tylko trzy typy się liczą:
NJN - WASH 1 CHI - NY 1 DEN - POR 1
Trochę dręczy mnie NJN... moze niepotrzebnie

Stawiam zaklady na NBA od dawna i jednej zasady staram sie przestrzegać bez wzgledu na inne okoliczności. Mam na mysli,że trzeba byc konsekwentnym.
Tak jak w sezonie zasadniczym wybrałem Bulls i od 10 stycznia grałem na ich wygrane(mieli 18W,teraz maja 45),tak tez w końcówce sezonu postawiłem na New Jersey,że wejdzie do PO.
Nie mam zamiaru tego zmieniac i dziś. Tak wiec Nets i nikogo nie słucham:-)
Natomiast co do Byków to ....nachodza mnie pewne wątpliwości. Wiadomo jest,że szanse w PO z Wizards mają,ale one wzrosna ,jak w ewentualnej serii 7 meczów Chicago 4 z nich zagra u siebie. Tak wiec wygrana z Knicks jest im bardzo potrzebna,ale...jeżeli Waszyngton przegra z Nets,to porażka Bulls wcale ich z 4 miejsca nie zrzuca.
Mecze Bulls-Knicks to ,bez wzgledu na to,o co w danej chwili kazda z ekip walczy w Lidze(lub nie walczy) maja swoja specyfike i prestiż. Bardzo szczęśliwe wygrane Byków z regular season przyczyniły sie w dużej mierze do tego,że Knicks przestali liczyc się w walce o PO (po 2 wygranych Bykow,to własnie Chicago wyprzedziło NY w rankingu). Czy w Nowojorczykach(oprócz ambicji wygrania prestizowego meczu),drzemie jeszcze chęć zemsty?:-). Hmm..cięzko powiedzieć,ale wg mnie NY NIE jest jeszcze na wakacjach.
Tak więc po przemyśleniu pójdzie drugi kupon
NJ-WAS 1 DEN-POR 1
Jak Nets nie zawioda,to będzie "kontra" do tego ,który przedstawiłem wcześniej. W przypadku niepowodzenia pozostale 50% wygranej z meczu NJ-PHI wróci do buka(wczoraj połowę zżarla Indiana)
|
Do góry
|
|
|
|
#326725 - 19/04/2005 16:18
|
addict
Meldunek: 26/09/2003
|
Quote:
Zastanawiam się nad Tłokami do mojego kombosa. Co prawda mecz już o pietruchę, ale mistrzom nie wypada schodzić poniżej pewnego poziomu i nie powinni przegrać tego meczu. O różnicy klas nie będę nawet wspominał, bo to jest sprawa oczywista.
Pytanie: czy Pistons będzie się chciało?
Pistons dzis gleboka lawa,mecz o nic dla obu druzyn wiekszosc spotkania maja grac glebokie lawy z Darko na czele. Byc moze w skladzie wcal enei bedzie Hamiltona i Rasheeda, ktorzy troch epoturbowani zostali w niedziele. Niestety zagralem to juz wczesniej zanim uslyszalem newsy i teraz bedzie nerwowka. gdybym wiezial o tych rzeczach wczesniej spasowalbym .
|
Do góry
|
|
|
|
#326727 - 19/04/2005 16:38
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Oczywiscie pożegnalny w sezonie zasadniczym - wlasciwie to na zachodzie wszystko już jasne kto z kim zagra w PO. A w tej sytuacji dla mnie NO BET. Zachodem zajmiemy sie w Play Off 
|
Do góry
|
|
|
|
#326728 - 19/04/2005 16:40
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/04/2004
|
Amkwish według mnie jeśli Byki przegrają to ich szanse na czwarte miejsce zdecydowanie zmaleją, bo z tego co się orientuję, to mają niekorzystny bilans z sezonu zasadniczego z Czarodziejami. Ostatni mecz Byki grają na wyjeździe z Indianą, która co prawda wczoraj pokazała jak należy przegrywać teoretycznie łatwe mecze, nie można jednak zakładać rehabilitacji Pacers, a jest to mimo wszystko zespół, który u siebie może wygrać z każdym, a nawet jeśli nie z każdym to na pewno z Bykami. Wizards jadą do Nowego Jorku, który nawet jeśli dziś nie jest jeszcze na wakacjach, to jutro już będzie, w związku z czym Chicago specjalnie nie może liczyć na zaangażowanie Knicks. W związku z czym Byki chcąc zająć czwartą pozycję (a chcą z całą pewnością) muszą dziś zagrać na maksimum swoich możliwości i wygrać, nie mogą kalkulować w żaden sposób. W przypadku porażki Wizards mogą tylko odetchnąć, ale uważam, że jeśli obie ekpiy dziś przegrają, to Byki są w zdecydowanie gorszej sytuacji. Dlatego też nie przewiduję dziś żadnego kontrowania i gram:
CHICAGO DENVER NEW JERSEY
Do jakichś systemów zapewne dołożę New Jersey z ujemnym handi, myślę też o Denver z -hp, ale Chicago z -hp sobie chyba jednak podaruję.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#326730 - 19/04/2005 17:26
|
member
Meldunek: 07/03/2005
|
apropo 19.04.05 - w c+ mecz Dallas-Seatlle. Szkoda, że mecz trudny do wytypowania i teoretycznie o nic. Zastanawia mnie Boston vs Cleveland. Chyba najciekawszy mecz dzisiejszej nocy. Czy Lebron pokona Celtów? Napewnoi zdaje sobie sprawę z tego, ze drogi raz moze nie zagrac w PO. Sądzę, że dzisiaj oprócz James'a dobre spotkanie rozegra ambitnie wyglądajacy D. Gooden. Jeżeli zawodnicy Bostonu zagraję nie wpełni skoncentrowani to pewna wygrana Cavs. Jednak jeżeli też zależy im, aby podstawić Miami NJ to juz inna sprawa. Szkoda, ze c+ nie transmituje spotkania CLE-BOS lub NJN - WASH, tylko mecz o pietruszkę. NY to drużyna bardzo chimeryczna. Dziwi mnie, że zawodnicy z Nowego Jorku mają najwyższe gaże, a są na ostatnim miejscu Atlantic division  wstyd i kompromitacja! Ambitne Byki mimo osłabień, nie przerwą dobrej passy vs przereklamowanym Knicksom. Tymbardziej tak jak napisał Aslan "...jeśli Byki przegrają to ich szanse na czwarte miejsce zdecydowanie zmaleją..." 
|
Do góry
|
|
|
|
#326731 - 19/04/2005 17:26
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
nie obawiacie sie jakiegos wala na tych 2 meczach, mam ma ysli jersey i cleveland???
Martines,żadne rozstrzygniecie nie bedzie "walem" w tych dwóch meczach.
Przyjrzyjmy się paru aspektom i rozpatrzmy je dla kazdej z druzyn z osobna.
1)Nets - po co harować ciężko przez parę ostatnich tygodni,by decydujący byc może mecz o upragniony cel przegrać? Nielogiczne,malo prawdopodobne,ale....mozliwe,bo to jest NBA:-) Carter nie trafia,Kidd nie rzuca "trojek",dla odmiany Wizards maja dzień konia i....robi sie bardzo gorąco i nieprzyjemnie. Washington tez o coś walczy,bo jak zalapia sie na 4 miejsce,to ograja Byki,które nie potrafia nic ugrac na stołecznym parkiecie. Mimo wszystko wierze jednak w NJ,a ju z tyle na nich zarobilem,ze marnego slowa nie powiem,jak bym dzis stracił(zreszta większość z nas zarobila sporo na Nets).
2)Cleveland - ubiegły sezon i mozna bylo grubo stawiać,że będa w PO,a w obecnym....jeszcze grubiej. 2 tygodnie temu mało kto przypuszczał,że wypadna poza "ósemke". Jak oni tego "dokonali"?:-) Jakie może byc wytłumaczenie? Moim zdanem tak gra zespół,w którym nie ma wystarczającej motywacji,w którym nie ma dobrej atmosfery,w którym nie ma wystarczającej checi odniesienia sukcesu. Nawet jezeli pogłoska o odejściu LeBrona nie potwierdzi się,to nie uwierze,że jej echo nie dociera do swiadomości takich graczy jak Iglauskas czy Newble. Poza tym sporo w druzynie miesza McInnis. Bez swojego lidera trudno by było im wygrac z Atlanta i Bobkami. Cleveland to peryferie,jezeli chodzi o połozenie,w następnym sezonie moze byc zadupie,jezeli chodzi o basket. Załozmy,ze jednak walczą o te PO,ale kazdy myślacy człowiek zadaje sobie pytanie"no dobrze,a co dalej?". A dalej jest 0:4 z Miami i byc może bye,bye James. Jak dodamy do tego,że Cavs wiedzą,jak zdeterminowani sa ich rywale do 8 miejsca(Nets),to nie jestem pewien czy znajda w sobie dość determinacji,by dziś walczyć o zwycięstwo do upadłego. Jedyny plus jaki dziś mozna postawic po stronie gospodarzy to ten,ze Celtics już o nic nie walczą,a paradoksalnie to oni moga swoja postawa zdecydować o tym,kto awansuje do PO(ostatni mecz graja u siebie z NJ). Ale....jak Boston nie powalczy w Cleveland,to nie powalczy tez z NJ:P(w uklady nie wierzę). Czy Cleveland znajdzie motywację i umiejetności? Jak zachowaja się Celtics? Za duzo tych pytań,żeby ,MOIM ZDANIEM(boldem,by nie było potem giertychologii na czacie)stawiać powazna kwote na Cleveland.
Teoretycznie można postawić 2 kupony,szukając zonka NJ -hc plus BOS +hc (ako=3,61) oraz CLE -hc plus WAS +hc (ako=3,61)
ale...przy takiej predykcji idziemy z torbami ,jezeli nie będzie...wała:-)))
|
Do góry
|
|
|
|
#326732 - 19/04/2005 17:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Quote:
Ale....jak Boston nie powalczy w Cleveland,to nie powalczy tez z NJ:P(w uklady nie wierzę).
Moim zdaniem Boston zagra na całkowitym luzie. Napewno nie wchodzi w grę walka do upadłego o każdą piłke, rzucanie się na parkiet, nurkowanie na parkiecie itp. Owe sytuację mogłyby doprowadzić do kontuzji, co by napewno było niemile widziane w Bostonie. Zagrają tak, jak się uda to powalczyć, a jak nie to nie. Oba mecze mogą być dobrą przeprawą przed pierwszymi meczami PO. Celem priorytetowym celtów w obu spotkanaich zapewne bedzie nie nabawić sie jakiejs kontuzji oraz zagrać przyzwiocie ( nie przegrać zbyt dużo). Cavsi fatalnie się ostatnio prezentują i chyba większośc osób chętniej widziałaby team z New Jersey. Pomimo wszystko uważam że Cleveland wygra ten mecz, jednak do PO sie nie zakwalifikuje. Motywacja, koncetracja powinna wziąśc góre i kawalerzyści powinni odnieśc jakże cenne zwyciestwo. Pomimo tego zdecydowałem sie nie ruszać tego meczu. Jeśli chodzi o NJN to sądzę iż wygraja pozostałe 2 mecze i bedziemy ich ogladać w Miami w pojadynkach pierwszej rundy z miejscowymi Heat.
Chętnie widziałbym na 6 pozycji w PO Philadelfie. Z celtawmi Iverson i spółka maja realne szanse przejscia dalej. Z Detroit szanse o duzo mniejsze. Indiana po wczorajszym ....niedobrze mi sie robi jak o nich myśle... 
Czekamy na pierwsze mecze NBA ... 
|
Do góry
|
|
|
|
#326733 - 19/04/2005 17:53
|
Carpal Tunnel
|
Phila będzie na 6 miejscu,Zabielany:-)
A ntym,co nam tak bardzo podpadli życzymy 0:4 z Pistons.
|
Do góry
|
|
|
|
#326734 - 19/04/2005 17:57
|
addict
Meldunek: 26/03/2005
|
Quote:
Phila będzie na 6 miejscu,Zabielany:-)
A ntym,co nam tak bardzo podpadli życzymy 0:4 z Pistons.
popieram , niech reggie skończy karierę u siebie w conseco
|
Do góry
|
|
|
|
#326735 - 19/04/2005 18:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
O dzisiejszych faworytach sporo już powiedziano, ale inaczej być nie mogło. Ale zgodnie z przyrzeczona sobie obietnicą - out ML! Na dziś mam 3 kupony zwiazane z NBA: 1) Singielek NJN(-6,0) - stake 10/10 - moja max. stawka standardowa 2) Dubelek NJN(-6,0) + MIL(-3,0) = Ako 3.65 stake 4/10 3) oczywiście rozpis (może nie 10P+15/22  ) NBA+MLB 6P+2/3: P: MLB - WAS+PHI+LAA+BAL P: NBA - WAS(-6,0)+MIL(-3,0) R: NBA - DET-ATL-under192,5 + NY(+9,0) R: MLB - CWS Zdecydownie nie zagram na Kawalerzystów. Jeżeli już to przeciwko nim. Jest to poprostu (obecnie) drugie Orlando - dziadowski rozdarty zespół (z jednym wyrózniającym sie asem). Jeżeli dzis pokonają Boston (to i tak im w niczym nie pomoże), dla mnie to bedzie fuks (albo niepoważne potraktowanie meczu przez Celtów). Może sie jeszcze skusze boston (kurs ok. 3.00?) Pozdrawiam KRAJAN PS. Co do 6-miejsca na wschdzie ja je zarezerwowałem dla Indianki. Phila będzie na 7m., a stawkę zamknie NJ, krtóre może trochę napsuć krwi "Grubemu" i Spółce! 
|
Do góry
|
|
|
|
#326736 - 19/04/2005 18:32
|
Carpal Tunnel
|
Krajan i na 100% napsuje:-)
Wolalbym jako przeciwnika w 1 rundzie oczywiście Cleveland,ale skoro Miami ma zajsć daleko,to musi uporac sie z NJ. Bede mial troche rozdarta dusze w PO :-) Liczę,że najpierw zagramy z NJ(sympatia,bo duzo na nich zarobilem),potem z Chicago(jeszcze wieksza sympatia,bo nie tylko zarobek,ale spełniona szalona przepowiednia).
Dopiero w finale nie będe mial złudzeń,komu kibicować,choc juz dziś szkoda mi Guńka,On tak bardzo liczy na Pistons:-)))
|
Do góry
|
|
|
|
#326737 - 19/04/2005 18:36
|
journeyman
Meldunek: 08/04/2005
|
Quote:
Quote:
Mam pytanie czy w Toto-Mixie można grać na tym samym kuponie np., że wygra Cleveland i do tego że więcej punktów zdobędzie L.James ?
MOZNA!!!
wcale ze nie mozna miec dwoch typow dotyczacych tego samego spotkania:cfaniak:
|
Do góry
|
|
|
|
#326739 - 19/04/2005 19:28
|
enthusiast
Meldunek: 01/11/2001
|
Zbliza sie godzina smierci (mecz nj-wash) i tak mysle moze by obstawic jednak Washington tak wrazie czego? mam jakies dziwne przeczucia odnosnie netsow  . Z innej beczki; Takie mecze powinno sie na zywca ogladac a nie jakies dallas-seattle (szefostwo z c+ zawsze daja ciala, jak nie miami to jakies gowno puszcza ). Ale co by nie bylo, kto ma nba+ ten jest dzis Bogiem Kosza bo tam na zwyca leci wlasnie ten mecz, mi pozostanie obejrzenie retransmisji tego meczu kiedys w cieply sloneczny dzien  amkwish bedziesz musial komentowac ten mecz  Pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#326740 - 19/04/2005 19:45
|
veteran
Meldunek: 18/11/2004
|
Ja Netsow odpuszczam, jesli juz to na Czarodziejow z handi, ale to jest loteria, jesli Jamoson wygra tablice, to Netsi moga miec problemy zeby stawic czola Czarodziejom, ktorzy sa przez prawie wszystkich spisywani na straty, a oni moga w PO takze daleko dojsc... maja bardzo ciekawy zespol offensywnie budowany...
Ja gram dzisiaj speciale: Atlanta-Tloczki un 192.5 Denver-Portland un 208 pkt Cavs-Boston +6
P.S.po cichu licze na niespodzianke w Chicago... NowoJorczycy sa slabi, jednak raz na kilka(nascie) spotkan zdarza im sie bardzo dobre spotkanie...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|