#334672 - 27/04/2005 11:11
Under/Over - najważniejsze elementy analizy
|
enthusiast
Meldunek: 02/06/2004
|
Mam pytanie do obstawiających (z powodzeniem) zakłady Under/Over. Piłkarskie - dodam dla pełnej jasności. Jakie są najważniejsze informacje, które warto/należy brać pod uwagę, starając się przewidzieć liczbę goli w danym meczu? Bo mnie się to udaje perfekcyjnie, prawie 100 na 100, tyle że na odwrót (wchodzi prawie zawsze to, czego NIE obstawię)  A może U/O to czysta loteria?
|
Do góry
|
|
|
|
#334675 - 27/04/2005 13:06
Re: Under/Over - najważniejsze elementy analizy
|
enthusiast
Meldunek: 02/06/2004
|
Quote:
Marcholt, czyli dobrze analizujesz tylko w druga strone, graj odwrotnosc swoich typow. Z taka skutecznoscia bedzie majatek
A myślisz, że nie próbowałem? Skutek był taki sam, jak wtedy, gdy grałem swoje rzeczywiste typy. Ja po prostu mam talent do U/O 
|
Do góry
|
|
|
|
#334677 - 28/04/2005 15:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2002
|
Cześć !!! Ja gram overy, na 100 zakładów 95 overów. jak dobieram mecze??? Najpierw liga. Moja hierarchia jest następująca: Od najlepszej na overy według mnie: 1. Norwegia, 2. Holandia, Szwajcaria, Niemcy II 3. Belgia, Niemcy, Turcja, Hiszpania, Szwecja 4. Włochy 5. Francja Patrzę, który zespół z danej ligi nie miał dawno overa. Przykładowo wiem, że Leverkusen lubi overka zrobić. Patrzę a tu 3 razy po kolei miał undery, więc gram na overa w kolejnym meczu. Gdyby to była drużyna z Włoch to 3 undery pod rząd w tej lidze to nic takiego, ale jeśli jest to drużyna z Holandii, czy Niemiec jak w przykładzie to wejście overa w nastepnym meczu wielce prawdopodobne. Do tego dochodzi jeszcze kilka czynników, czy gra mocny ze słabym, czy np. w tygodniu dana drużyna nie gra np. LM. Patrzę również na to jak wygląda sytuacja po danym dniu w danej lidze. Np. w sobotę w Niemczech mało overów to w niedzielę stawiam. Turcja to samo. Bardzo mało jest takich kolejek np. w Niemczech II, żeby nie było przynajmniej 5 overów. Ja zwracam uwagę na takie szczegóły i stawiam. Underów nie lubię, gdyż trzeba czekać cały mecz, a over to super sprawa, bo czasami po 15 minutach mogę juz obstawiać kolejny mecz, gdyz wynik jest korzystny dla mnie np. 3-0  Pozdrawiam wszystkich P.S. Dzisiaj np . 1 kolejka w Finlandii postawiłem coś takiego Cz 28/04/05 17:25 konkurs: GRACZ MIESIACA - KWIECIEN stawka : 15.00 PLN możliwa wygrana: 25.50 PLN data zdarzenie rodzaj zakład rezultat kurs Cz 28/04/05 18:00 Haka - KuPS powyżej/poniżej Fin.Veikkausliiga powyzej 2.5 goli 1.70 1.70
|
Do góry
|
|
|
|
#334678 - 28/04/2005 16:36
|
member
Meldunek: 01/02/2002
|
Quote:
Underów nie lubię, gdyż trzeba czekać cały mecz, a over to super sprawa, bo czasami po 15 minutach mogę juz obstawiać kolejny mecz, gdyz wynik jest korzystny dla mnie np. 3-0 
No wiesz, jak obstawiasz under a po 15 minutach jest 3-0, to tez mozesz juz spokojnie obstawiac kolejny mecz 
|
Do góry
|
|
|
|
#334679 - 28/04/2005 16:38
|
old hand
Meldunek: 27/03/2005
|
Nie wiem czy juz byl taki sposob gry na oner/under, ale wykombinowalem taka metode gry: Wszyscy dobrze wiemy z matematyki ze: a) plus i plus da nam plus b) minus i minus da nam minus c) plus i minus daje nam minus Przekladajac to na gre under/over przyjmujemy: plus - druzyna grajaca ofensywnie minus - druzyna grajaca defensywnie Klasyfikujac dana druzyne bierzemy pod uwage: - liczbe bramek strzelonych w sezonie, - to czy druzyna ma dobrych snajperow, - jak gra u siebie/na wyjazdach (bierzemy pod uwage liczbe bramek strzelonych/straconych) - styl gry druzyny (ofensywny czy defensywny) I wowczas kiedy spotykaja sie 2 plusy to postawimy na over, kiedy graja dwa minusy postawimy na under. Jezeli gra plus z minusem zasadniczo nie gramy (ewentualnie jezeli intuicja nam bardzo podpowiada mozemy zaryzykowac, ewentualnie obstawimy pierwszy druzyn mecz w europejskich pucharach - wiadomo bramki na wyjazdach licza sie podwojnie  wiec druzyny gospodarzy staraja sie uwaznie grac w obronie, gosc myslac o rewanzu staraja sie o korzystny wynik w tym meczu i postawimy na under). Postaram sie przez jakis dluzszy czas zagrac ta metode i napisze jakie efekty mi przyniosla. Na razie sprawdza sie 
|
Do góry
|
|
|
|
#334680 - 19/05/2005 08:27
|
member
Meldunek: 25/07/2003
|
Furorę robi ostatnio na forum wzór p*k>1. Jeśli zakładamy że zakłady u/o to loteria, to każdy o/u o kursie wyższym niż 2 jest opłacalny i w dłuższym okresie wyjdziemy na plus - mowa o piłce nożnej
|
Do góry
|
|
|
|
#334681 - 19/05/2005 10:38
|
old hand
Meldunek: 03/08/2004
|
Quote:
Jeśli zakładamy że zakłady u/o to loteria
 Tak samo możesz założyć, że wynik meczu w piłce to loteria, więc trzeba brać każdy kurs powyżej 3!!!!! Życzę powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#334682 - 19/05/2005 11:02
|
old hand
Meldunek: 27/03/2005
|
Quote:
Quote:
Jeśli zakładamy że zakłady u/o to loteria
 Tak samo możesz założyć, że wynik meczu w piłce to loteria, więc trzeba brać każdy kurs powyżej 3!!!!! Życzę powodzenia
jezeli grasz na overy, to podczas meczu, gdy padna juz 3 bramki jest to zdarzenie pewne 
|
Do góry
|
|
|
|
#334683 - 19/05/2005 12:31
|
enthusiast
Meldunek: 15/05/2005
|
Quote:
b) minus i minus da nam minus
A to ciekawe od kiedy?
--
Odnośnie u/o w piłce nożnej to nie zgdadzam się że w 100% jest to loteria. Można przewidzieć czy w meczu będzie <2.5 czy >2.5 np. biorąc pod uwage takie czynniki jak warunki atmosferyczne, to czy w danym zespole grają czołowi strzelcy ligi, ilość traconych i zdobywanych przez dany zespół goli na wyjazdach oraz na własnym podwórku itd. To takie czynniki, które w tej chwili przyszły mi do głowy, ale napewno znajdzie się ich więcej. W pewnym sensie jest to loteria, ponieważ wynik spotkania jest zależny od tego jak piłka 'najdzie' piłkarzowi na noge, albo jaką interwencją popisze się bramkarz, co trudno jest przewidzieć. W sporcie nie ma pewniaków, więc gdy przeanalizuje się spotaknie drużyn x i y i z jakiś tam kalkulacji oraz wniosków wyjdzie nam, że powinno paść więcej bramek niż 2.5, a mimo wszystko będzie ich mniej, to nie można mówić o loterii. Jest to podobny przypadek do np. przegranej MU lub Phoenix Suns po kursie 1.3 na własnym boisku/parkiecie z drużyną ogona tabeli.
To taka moja opinia.
|
Do góry
|
|
|
|
#334684 - 26/05/2005 12:40
|
old hand
Meldunek: 25/06/2003
|
Często odpuszczam jak mi nie podchodzi info pod gołe staty,natomiast jak podchodzi to gram zawsze bo to jest bajka  Miałem ostatnio mecz Kansas City-Metrostars Najlepszy napastnik i asystent gospodarzy pojechał na zgrupowanie. U gości z kolei kontuzje ,kartki i te sprawy-praktycznie co kolejkę inna para napastników- ,Guevarze też z deka wywaliło biorytmy,no nic.. Z samego infa wychodziło przynajmniej 48,50 % na u 2,5 przy kursie koło 2.20. W statach jednak same overy i po korekcie już niestety tylko pogranicze valura.Spasowałem.
|
Do góry
|
|
|
|
#334685 - 26/05/2005 12:56
|
enthusiast
Meldunek: 06/08/2004
|
witam
Rafalek czemu to nie obstawiacie tenisa ,przeto w tej dyscyplinie biorytmy odgrywaja ogromna role( b.psychiczny
|
Do góry
|
|
|
|
#334689 - 11/09/2005 14:34
|
enthusiast
Meldunek: 11/01/2004
|
Powiem tak - uwielbiam UNDERY! Zwlaszcza na przelomie ostatniego tygodnia. Polska-Walia, Irlandia-Anglia, Azerbejdzan-Austria, Hiszpania-Serbia - wszystko weszlo jak w maslo (no, moze z lekka nerwowka po stronie Hiszpanow). Zwracam uwage na statystyki (betexplorer.com), historie spotkan miedzy obydwiema druzynami. Przyklad? Polska na warszawskim stadionie w ostatnich latach stracila baaardzo malo bramek, wygrywala praktycznie do 0. 1:0 z Walia to potwierdzilo. Poza meczami narodowymi, lubie wyszukiwac underki w lidze portugalskiej, wloskiej i przede wszystkim francuskiej. Zwracam wtedy uwage na mecze w poprzednich latach. Jesli w np. francuskiej przez 4 lata byly same undery, stawiam znow na ponizej 2,5 goli. Najczestszy wynik? 0:0. Zaklady na ilosc bramek to wcale nie loteria, to po prostu zyla zlota, jesli dobrze i wnikliwie przeanalizuje sie spotkanie. Nie wypada sie chwalic, ale przede wszystkim dzieki underom w ostatnim tygodniu w STSie z 200 zl zrobilem... 6,5 tys  PS. Dzis gralem underek Chievo-Parma. PS2. Gram rowniez overy 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|