#3408473 - 18/09/2009 19:29
Re: Ryanair - przelot samolotem
[Re: Da Bartek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3408499 - 18/09/2009 19:44
[Re: lucart]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2009
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3408572 - 18/09/2009 20:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
Skipper - w jakim celu to wlaczenie? zeby zobaczyć że to laptop a nie fake i w środku bomba
|
Do góry
|
|
|
|
#3408908 - 18/09/2009 23:17
[Re: lekki]
|
member
Meldunek: 22/12/2006
|
na Stansted a pewnie przez to lotnisko w londynie lecisz są dość upierdliwi(wyciagalem nie tylko laptopa ale i .. kawę)miała kolor srebrny więc coś im tam pokazalo że metal czy cos:), za to porto całkiem całkiem i ta villa nova de gaia, polecam wino calem  a lotnisko w porto (powrót)jak nie masz priority card ustaw bagaż w kolejce do samolotu sam siadaj tam wszyscy kładą bagaże w kolejce na wejscie na pokład. Z lotniska bodajze linia E do centrum (kierunek) na Estadio de dragao ogólnie porto ok!
|
Do góry
|
|
|
|
#3410126 - 19/09/2009 07:00
[Re: tomo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2005
|
inaczej. z własnego doświadczenia wiem, że musisz go przewozić w bagażu podręcznym. przynajmniej takie są restrykcje w polsce. jesli masz go w pokrowcu na ramieniu traktowany jest jako sztukę bagażu podręcznego. totalna głupota, ale niech im będzie. na lotniskach w edynburgu czy w glasgow takich problemów nie było, normalnie kulturalnie laptopik na ramieniu, a jak znalazł się w podręcznym to i tak trzeba było wyciągać na kontroli. jeśli chodzi o tipsy, to nie zważą Ci bagażu podręcznego, jeśli nie masz przekroczonego limitu w głównym. limit w głównym przekroczony może być o 1,5 kg powyżej normy. nie powinni się przyczepić. w polsce pani upomina, ale nie nakazuje dopłacać lub zmniejszać bagaż, natomiast w szkocji podobnie. trzeba jednak liczyć na wyrozumiałość. przede mną puszczono gościa który miał 16.7kg. ja mialem 16.1 i musialem się rozstać ze śpiworem i bluzą. natomiast w polsce, podręczny bagaż najlepiej "zostawić" przy kimś innym, np osobą która cie odwozi, bo możesz się po niego wrócić za 'linię'.W razie kontrol, i przekroczenia limitu w głównym, na podręczny którego nie masz przy sobie machają ręką. mój rekord w podręcznym, gdy 2 lata temu jechałem za granicę do pracy, to 22kg. oczywiście wymiary torby były zgodne z restrykcjami. udawać musiałem tylko, że nic mnie nie gnie do ziemi :p, ale wtedy i tak były wyższe limity w ryanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3410214 - 19/09/2009 08:12
[Re: Kretol]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/07/2004
|
No i nie zapomnij się odprawić on-line i wydrukować kart pokładowych, co prawda przypominają o tym kilka razy e-mailem przed odlotem, ale lecąc ostatnio tymi liniami widziałem kilku pasażerów "wyposażonych" w lotniskowe boarding passy  Zwróć też uwagę czy dane, które wpisujesz przy odprawie online są poprawne, nawet drobna literówka unieważnia taką odprawę i trzeba odprawić się ponownie na lotnisku (40 EUR/lot/osoba) i nie można tego później zmienić. Co do wagi bagażu, na lotnisku we Wrocławiu dowiedziałem się że max. jaki puszczą bez dopłaty to 15,9 kg, bo system rejestruje tylko całkowitą część wagi, bez zaokrąglania, po prostu odcina to co po przecinku. A więc bagaż ważący 15,999 kg zostanie zarejestrowany jako 15 kg. Nie wiem czy to prawda, ale tak mi powiedzieli przy nadaniu bagażu 
|
Do góry
|
|
|
|
#3410250 - 19/09/2009 14:29
[Re: studzien]
|
pokakulka
Meldunek: 14/10/2002
|
Dzieki panowie za rady  Juz jestem spakowany. Podreczny troche przekracza, ale jesli to co mowi Szczypior jest prawda, to bedzie git  Za 2,5 godziny wyjazd, najpierw na impreze do Warszawy, jutro na impreze do Krakowa, a w poniedzialek wylot i pol roku w Portugalii  Nie moge sie doczekac
|
Do góry
|
|
|
|
#4867367 - 23/08/2011 01:27
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Jak jest z potwierdzeniem kupna biletu? Wczoraj pierwszy raz u nich zamówiłem bilet. Za pierwszym razem odrzuciło mi transakcję z powodu nieważności konta. Drugi raz już wpisałem siostry kartę, niby przeszła i był status: Oczekujące. Mail powinien chyba przyjść szybko.. Do chwili obecnej go nie ma  (poczta na wp) Kasa z konta nie pobrana. Nie wiem co działać, czy zamawiać raz jeszcze czy jak. Dodzwonić się na info chyba graniczy z cudem. Kolega zamawiał wczoraj i od razu dostał potwierdzenie na maila. W moim przypadku brak. Proszę o info osoby, które mogą pomóc w tym przypadku.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|