Postanowilem swoj przypadek opisac tutaj, moze komus tez cos takiego sie przytrafilo :
Zalozylem sobie konto w Neteller jakis miesiac temu, kilka dni temu chcialem zrobic certify, ale po wysłaniu skanu dowodu osobistego ( nie wysylam nigdy skanu karty, ale podobno nie trzeba tez ) napisali, ze na razie mi tego nie zrobia, bo z doswiadczenia wiedza, ze lepiej zebym najpierw zarejestrowal karte, czyli wplacil do nich ( napisali ze moge do 500$ na konto bez certify ). A wiec nie zrazony niczym, bo wiele osob ma konto i nie narzeka, zrobilem depozyt na 50$ ( powiodl sie ) i ku mojemu zdziwieniu za chwile zaczal dzwonic telefon z zagranicy (+49..) moze czysty przypadek, ale ktos sie rozlaczyl. Pomyslalem sobie ze moze to Neteller dzwoni, zeby zrobic od razu certify( ale naiwny bylem ). Troche mnie to zdziwilo, wiec wchodze na stronke i daje log in, ku mojemu zaskoczeniu widze okienko z tekstem: 'Twoje konto zostalo chwilowo zamkniete prosze skontaktuj sie z obslugo klienta'. Wchodze na chat i dowiaduje sie ze nie wiadomo dlaczego konto mam zamkniete, nikt tam nie mogl mi udzielic takiej informacji, potem Gabriel ( z tego forum ) zalatwil ( mi sie to nie udalo ), zeby moje konto zrobic certify, ktos zadzwonil pytal o imie mojego zwierzaka i czy wyrazam zgode na otwarcie konta. Wszystko poszlo pomyslnie, no moze moj angielski nie byl do konca blyskotliwy

. Probuje zalogowac sie i to samo znowu
Wyslalem email na support i admin ( tak mi powiedzial kolezka z chata Neteller ). Na razie sie nie odezwali, ale dzis gadalem z innym typem z Neteller i powiedzial mi ze musze sie z nimi skontaktowal telefonicznie ( jak mu tlumacze ze jestem z zagranicy i bedzie mnie to troche kosztowac, a angielski nie najlepiej wiec zanim sie dogadam, powiedzial ze on mi nie moze pomoc a na pytanie czy admin mi odpisze na email dostalem odpowiedz ' he should ' ).
Na razie pozostaje mi sie nie denerwowac i czekac, az ktos raczy sie odezwac.
Wszystkie rady i doswiadczenie jak postepowac z nimi sa mile widziane.
Pozdrawiam