Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#342293 - 11/05/2005 09:24 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
Rysio Ochudzki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2004
Co tu dużo mówić PREZIO to tylko ubecki bezjajowy kmiot,który zawsze płaszczył sie przed silniejszym.Zykły kundel,który nie jest w stanie myśleć i działać w jakiś kreatywny sposób ,bo zawsze dostawał wytyczne od zwieszchników z góry.(wcześniej wschodni bracia teraz Bruksela)wiec co można sie było po nim spodziewać w Moskwie,chłopak miał po prostu dylemat ,bo na utrzymaniu juz kogoś innego a moskiewskie sentymenty dalej silne (jak zobaczył pomnik Dzierżyńskiego na Łubiance to napewno sie wzruszył i mowe Mu odjęło )

Do góry
Bonus: Unibet
#342294 - 11/05/2005 09:25 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
Spartan Offline
journeyman

Meldunek: 29/08/2004
Quote:

a propos Putina...
[image]http://img71.echo.cx/my.php?image=putin0zp.jpg[/image]

Do góry
#342295 - 11/05/2005 09:59 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Niestety okazało się, że opozycja miała rację...

Prezio pojechał do Moskwy aby nadstawić oba policzki i pozwolić by Putin napluł jemu (i Polsce) w twarz.

Ciekawe jest to, że za główny argument Kwaśniewskiego służyła teza, że nieobecni nie mają racji, że gdyby nie pojechał to nikt by tego nie zauważył, a tak będzie miał okazję powiedzieć kilka słów prawdy...

Tymczasem jego głosu nie usłyszał nikt, Prezydent musiał znosić hańbiące odznaczanie JAruzelskiego, oraz wymienianie dzielnej armii francuskiej jako tej, która walnie przyczyniła się do walki z faszyzmem. I kilka innych upokorzeń...

A Prezydent małej Litwy do Moskwy nie pojechał, zamiast tego wydał oświadczenie potępiające radziecką okupację...i co?
I w mediach całego świata jest to zauważone... a Kwaśniewskiego nie widział nikt, bo dziennikarze nie mieli lornetek.

Po bramce strzelonej przez Kwaśniewskiego na Ukrainie, Putin wyrównał i przy słabości prezydenta zanosi się na to, że będzie strzelał kolejne upokarzające gole...

Do góry
#342296 - 11/05/2005 10:42 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
Kaligula Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/06/2004
Kto pamięta piosenkę wyborczą Kwacha?
"olek olek, na prezydenta tylko ty!!! "

Do góry
#342297 - 11/05/2005 11:37 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Quote:

Takiej Kompromitacja Kwaśniewskiego jeszcze nie widziałęm poprostu nie wiem co powiedzieć jedyne co poprawnie zrobił to bronił Putina tylko tyle. Co ci ludzie mają powiedzieć co walczyli w II wojnie światowej no szkoda słów panie prezydencie

No ja akurat jako kompromitację tego nie odbieram. Pojechał i starał się tam wypaść dobrze. To, że nie dano mu takiej szansy to inna sprawa. Być może dostał nauczkę na przyszłość, ale o kompromitacji być mowy nie może. Kompromitacja byłaby wtedy gdyby wyszedł na środek w samych majtkach, albo pocałował w rękę Putina. Trochę mi się za to nie podoba właśnie to, że bronił Putina. Prezydent powinien co prawda zachowywać się dyplomatycznie, ale w tym przypadku Putin zasłużył na krytykę głowy naszego państwa. Możesz poprzeć obie tezy jakimiś argumentami? Bo nie wydają mi się zbyt sensowne.

Do góry
#342298 - 11/05/2005 11:47 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
Rysio Ochudzki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2004
Człowiek ,który w tym wypadku broni wypowiedzi Putina to zwykła szmata albo konfident.

PS.Jeśli broni takich wypowiedzi to czyim reprezentantem jest ten gruby skurwiel ? bo napewno nie Moim

Do góry
#342299 - 11/05/2005 12:04 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Co wy tak narzekacie na tego Kwaśniewskiego?
Ja na niego głosowałem i nie żałuje.
Nie jest istotne co w telewizji pokazali liczy się to że mógł spotkać się z przedstawicielami innych państw, porozmawiać, itd. To dość istotne.
To przedstawienie było dla przywódców Uni Europejsiej i USA.
Zauważcie że Rosja jest coraz słabsza. Coraz biedniejsza. I Putin zaczyna szukać przyjaźni z dawnymi wrogami. To Putin wchodzi w dupe zachodowi. Ale widać że mu to nie wychodzi.
Bush pogadał sobie z nim, a po zabawie pojechał na Gruzje i obiecał Gruzinom pomoc w odzyskaniu utraconych ziem.
Kiedyś ZSRR był potęgą, a teraz Rosja jest słabiutka i robi się coraz słabsza.
To dzięki zaangażowaniu Kwaśniewskiego republiki bałtyckie wstąpiły do NATO i Uni. To dzięki poparciu Kwaśniewskiego i Amerykanów Ukraina przeszła na naszą stronę.
Teraz trzeba poprzeć Gruzinów. Później obalić Łukaszenke. Wesprzeć Czeczenie.
Rosja się rozpada. Putin już nic nie może. Jedyne co może to robić takie uroczystości. Nie ma co się mu dziwić że je robi. Ale to tylko pokazuje jego bezsilność wobec Polski. Wchodzimi mu w drogę, przeszkadzamy w dążeniach imperialistycznych, a on jest bezsilny.
Rosja się rozpada i niedługo zostanie im tylko Syberia, a Polska będzie graniczyła z Chinami od wschodu.
Dlatego wyluzujcie. Kwaśniewski nie jest taki zły.

Do góry
#342300 - 11/05/2005 12:18 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
Igor Offline
Carpal Tunnel

Trzeba grzecznie i z uśmiechem na ustach odbierać im kolejne kąski .
Krzyczenie i narzekanie nic tu nie da nam. Opamiętajcie się!!! Pomyślcie jaką Putin ma teraz satysfakcje że wkurzył Polaków.
Trochę więcej dyplomacji.
Uśmiechnijmy się i trzeba poprzeć Gruzinów. Niech wreszcie odzyskają Osetie i inne ziemie.
Nic tak Putina nie załamie jak to że na wszystkie jego próby dokuczenia nam będziemy odpowiadali uśmiechem i odebraniem mu kolejnych kąsków .

Do góry
#342301 - 11/05/2005 12:18 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
GregVeB Offline
veteran

Meldunek: 15/08/2004
nie moge niestety duzo pisac, ale jedno mnie poruszylo
"To dzięki zaangażowaniu Kwaśniewskiego republiki bałtyckie wstąpiły do NATO "

przypomnij sobie kto powinien odbierac wieksze zaslugi za to

Do góry
#342302 - 11/05/2005 12:20 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Quote:

Zauważcie że Rosja jest coraz słabsza. Coraz biedniejsza. I Putin zaczyna szukać przyjaźni z dawnymi wrogami. To Putin wchodzi w dupe zachodowi.

Kiedyś ZSRR był potęgą, a teraz Rosja jest słabiutka i robi się coraz słabsza.

Rosja się rozpada.

Człowieku byłeś kiedyś w Rosji???? Byłem w Petersburgu i po pierwsze nasza Warszawa to przy tamtym mieście kompromitacja. Biedni są? Pojedz zobaczysz, pierwsze co mnie zaskoczyło to, że 70% samochodów na drogach to BMW, Audi i Merc...Haha, jakbyś zobaczył jacy oni są biedni to byś chciał tam zostać, ale takie wyobrażenie Polaków o Rosjanach...bo ktoś tam od babci usłyszał, że są biedni...Życie kulturalne też na wysokim poziomie. A ich mentalność? Uważają się za centrum świata, za mocarstwo.

Do góry
#342303 - 11/05/2005 12:28 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Biedni są? Pojedz zobaczysz, pierwsze co mnie zaskoczyło to, że 70% samochodów na drogach to BMW, Audi i Merc...Haha

Wiem jakie samochody mają.
I wiem też skąd je mają .
Chyba nie muszą przypominać jakiego kraju obywatele się przyczynili do tego że Rosjanie jeżdżą takimi samochodami?
Quote:

A ich mentalność? Uważają się za centrum świata, za mocarstwo.

Nie tylko oni .
Ale co z tego?
Tylko to im pozostało.
Sam zobacz co kiedyś ZSRR znaczył na świecie, a co dzisiaj.
Jakby byli tacy silni to by Putin nie wchodził w dupe Francuzom, Niemcom i Amerykanom.
Z głupią Czeczenią nie potrafią sobie poradzić. I to ma być potęga?
Niedługo tam będą Chiny .

Do góry
#342304 - 11/05/2005 12:30 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

nie moge niestety duzo pisac, ale jedno mnie poruszylo
"To dzięki zaangażowaniu Kwaśniewskiego republiki bałtyckie wstąpiły do NATO "

przypomnij sobie kto powinien odbierac wieksze zaslugi za to

Głównie chodziło mi o Unie Europejską.
Nie da się ukryć że w pewnym stopniu dyplomacja polska przyczyniła się do tego że te kraje przystąpiły do Uni.

Do góry
#342305 - 11/05/2005 12:46 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
nie masz pojecia o czym piszesz
a stwierdzenie " Z głupią Czeczenią nie potrafią sobie poradzić. I to ma być potęga? "
sytuacja w Czeczeni jest tragedia zarowno dla Czeczenow jak i dla wielu Rosjan, a glupi mozesz byc Ty skoro w ten sposob to oceniasz.
nie sadzadze zebys tam byl i Twoje opinie to stereotyp w mysleniu i ocenianiu Rosji.
tekst o tym ze Rosja jest slaba to juz zupelne przegiecie, owszem ich kraj sie kurczy ale to akurat dzieje sie od dawna i nie stanowi to o slabosci.
maja slabe punkty owszem, kto ich nie ma? ale niestety prawda jest taka ze my jako kraj mamy daleko do nich jako caloksztalt, mamy wysokie mniemanie o sobie wzgardzajac nimi zupelnie bezzasadnie.
chcialbym zeby zycie kulturalne w duzych polskich miastach stalo na takim poziomie jak w rosyjskich miastach - odpowiednikach.
Putin jest jaki jest, ale to on trzyma ten kraj w kupie i wiele jego decyzji wyszlo im tylko na dobre, nie jest idealem i nie trzeba sie zgadzac z jego polityka zagraniczna ale w kraju ludzie go cenia.
wiesz jaki kraj europejski mial najwiekszy wzrost gospodarczy w ostatnich latach??

Do góry
#342306 - 11/05/2005 13:08 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

nie masz pojecia o czym piszesz
a stwierdzenie " Z głupią Czeczenią nie potrafią sobie poradzić. I to ma być potęga? "

Wiem że nie kończą wojny z Czeczenią bo mają z tego pewne zyski.
To fakt że w Rosji nie byłem i nie wybieram się tam.
Pewnie że Rosja jest silniejsza od Polski bo przecież jest o wiele większa, ale w porównaniu z ZSRR to Rosja jest słaba. Przynajmniej na arenie międzynarodowej.
A do zwykłych obywateli Rosji nic nie mam.
Jedynie ich polityka mi nie odpowiada.

I nie rozumiem czemu wszyscy tak się Kwaśniewskiego uczepili. Przecież nie ma ludzi którzy nie popełniają błędów.

Do góry
#342307 - 11/05/2005 13:15 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
Kaligula Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/06/2004
Quote:

Pewnie że Rosja jest silniejsza od Polski bo przecież jest o wiele większa, ale w porównaniu z ZSRR to Rosja jest słaba. Przynajmniej na arenie międzynarodowej.

W którym miejscu Rosja jest słaba na arenie międzynarodowej ?

Do góry
#342308 - 11/05/2005 13:22 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
do Kwasniewskiego sie akurat z Toba zgadzam, nie ma sie co go czepiac bo nie jest najgorszy biorac pod uwage ze nie stanowi on wladzy tylko jest reprezentantem, nie jest moze zbyt urodziwy ale przynajmniej w mojej opini spelnia podstawowe wymogi stawiane prezydentowi, zna jezyk, potrafi sie komunikowac, zone tez ma niezla jak na niego
on jest od gadania o wszystkim i o niczym na arenie miedzynarodowej i z tego sie wywiazuje poprawnie, wole jego niz poprzedniego prezydenta, a boje sie pomyslec kto go zastapi bo jak czytam ze ktos chce Kaczke lub nie daj Bog Andrzeja L. to jestem sklonny powiesic sie razem z Salvadorem
a co do Rosji to lepiej sie nie wypowiadaj

mialo byc o prezydentach wiec moze podacie swoje propozycje...
zobaczymy jakie sa preferencje w srodowisku bukmacherskim

Do góry
#342309 - 11/05/2005 13:26 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Quote:

Człowieku byłeś kiedyś w Rosji???? Byłem w Petersburgu i po pierwsze nasza Warszawa to przy tamtym mieście kompromitacja. Biedni są? Pojedz zobaczysz, pierwsze co mnie zaskoczyło to, że 70% samochodów na drogach to BMW, Audi i Merc...Haha, jakbyś zobaczył jacy oni są biedni to byś chciał tam zostać, ale takie wyobrażenie Polaków o Rosjanach...bo ktoś tam od babci usłyszał, że są biedni...Życie kulturalne też na wysokim poziomie. A ich mentalność? Uważają się za centrum świata, za mocarstwo.

Warszawa to przy każdym mieście kompromitacja [żart. ] Nie ma co sprowadzać Rosji do Petersburga. Zależy jak mierzyć to bogactwo. Na pewno są ogromne przepaści między warstwami społecznymi, o wiele większe niż u nas. Jeżeli zmierzyć to bogactwo Abramowiczem to na pewno są bogatsi od nas. Jednak już porównanie PKB na głowę wypada na korzyść Polski. Generalnie trudno zgodzić się ze stwierdzeniem, że Rosja jest bogata.

Do góry
#342310 - 11/05/2005 13:31 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Ta dyskusja troche nie ma temat. Rosja jest mocna, Rosja w dupe nie wchodzi, a wlasnie jej wchodza i to gleboko. Ludzie w Rosji nie narzekaja na Putina, a wlasciwie go wielbia, z tego co zauwazylem przebywajac tam. Demokracji tam nie ma, korupcja i to jaka... Brak klasy sredniej, jest troche biedynych ludzi, a wiekszosc tak kasiasta ze szok.

Pewnie nikogo to nie zaskoczy, chodzi o pijactwo tego narodu. Wychodze na ulice, ide sobie, a tam kazdy z piwkiem, to nie to co w Polsce, ze nie mozna chodzic i pic wmiejscach publicznych, tam pija wszedzie i to widac szczegolnie na ulicach, nie zadna cola(hehe) tylko piwo i piwo, bylem zszokowany na poczatku . Na pewno wiecej ladnych kobiet tam widzialem niz w Polsce na ulicach, co ciekawe kobiety tam sa bardzo chetne(Ci co byli wiedza o co chodzi . Jednak Rosjanka sie mnie pytala czy to prawda ze Rosjanki sa najladniejsze na swiecie?hehe, podobne teksty jak w Polsce, co nie?

Po angielsku to tam lepiej sie nie odzywac, ignoruja cie, udaja ze nie znaja jezyka...DLa nich to obraza, ze nie zna sie rosyjskiego Mniemanie to maja o sobie bardzo wysokie.

Kiedys myslalem podobnie jak wiekszosc Polakow, czyli stereotypy- typu, biedny kraj, ogolnie syf i malaria i sie zdziwilem A jak ktoś chce zobaczyć Polske 100 lat temu to Białorus polecam Kwasa bym tam wygnal.

Do góry
#342311 - 11/05/2005 13:40 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

W którym miejscu Rosja jest słaba na arenie międzynarodowej ?

1. Nie wysyłają ludzi w kosmos i nie prowadzą już takich badań kosmosu jak USA. Pod tym względem bardzo odstają od Stanów.
2. Stracili większość wpływów w Europie. Rozpadł się układ warszawski. Większość państw z tego układu wstąpiła do Unii. Większość dawnych republik radzieckich na terenie Europy też wstąpiła do Unii. Jedynie wpływy mają w Białorusi.
3. W Azji tracą znaczenie na rzecz Chin i Korei Płn.
4. Mają przestarzałą broń.
5. Radziecka myśl techniczna, kiedyś bardzo ceniona, a dziś nie słyszy się o odkryciach i wynalazkach rosyjskich naukowców. Nie wiem może media mają na to wpływ, ale jakoś nie słyszałem żeby Rosjanie coś ostatnio odkryli czy wynaleźli.

Do góry
#342312 - 11/05/2005 13:49 Re: Kompromitacja Kwaśniewskiego w Moskwie!
Igor Offline
Carpal Tunnel

Co do picia alkoholu w miejscach publicznych to wolę żeby było tak jak w Polsce. Jestem jeszcze za tym, aby wzorem Irlandii wprowadzić zakaz palenia papierosów w miejscach publicznych.
A co do Rosjanek to się zgadzam że są lepsze od Polek. Łatwiej się z nimi dogadać i nie mają w głowie głupich myśli feministycznych o wyzwoleniu itp.
Podobno Rosjanie niemiecki dobrze znają?

Do góry
Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  Biszop, rafal08