To się w pale nie mieści co ten amator pisania ustaw Tusk i jego wspaniały rząd przed chwilą ogłosił. Pierwsze 25% dla zakładów wzajemnych (ja pier52526 normalnie masakra), drugie monitorowanie internetu żeby wyplenić stawianie u bukmacherów internetowych (martwy przepis jak dla mnie, za hu nie uda mu się z rozproszoną siecią wygrać... na przyszłość polecam software Tor lub UltraSurfer... programy typu proxy zyskają na popularności lol), trzecie koncesje na kasyna i ostre przepisy regulujące ich działalność czytać zabicie hazardu znaczy zejście do podziemia. Cała ta nowelizacja/ustawa nadaje się do kosza. Tak jest jak debile nie mają pojęcia o temacie, a piszą prawo regulujące ten temat...
A wystarczyłoby po pierwsze częste i realne oraz dokładne kontrole punktów tkz salonów gier (w razie nieprawidłowości wysokie kary lub odebranie pozwolenia na prowadzenie takiej działalności), drugie podniesienie wieku dopuszczającego do udziału w grach do nawet 21 a może i wyżej. Myślę, że to by wystarczyło zdecydowanie...
Nie chcę już być polakiem...