[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[qb]Czy ktoś już zrobił wypłatę na konto bankowe poprzez moneybookers.com? Czy sprawnie to wszystko działa?[/qb][/QUOTE]Jak pisałem niedawno w temacie "Banki internetowe" jak tylko przyjedzie do mnie przelew z GB to napiszę co i jak.
Tak więc część wpłaty (do wysokości depozytu) zwróciłem na kartę Visa Classic (kredytową) natomiast nadwyżkę wypłaciłem przelewem do mBanku.
Po dyspozycji przelewu dostaje się e-mail'a z zaproszeniem do rejestracji w Moneybookers (oczywiscie tylko za pierwszym razem). Trochę to trwa (szczególnie dla kogoś kto tak jak ja nie najlepiej zna angielski), ale każy bez problemu sobie poradzi

. Później podaje się w odpowiednim miejscu konto razem z SWIFT'em (jak zawsze) i tyle. W międzyczasie dostaje się drugiego e-mail'a z kodem, którym zatwierdza się cały proces.
W piątek dałem dyspozycję wypłaty, w sobotę rejestrowałem się w MB i dałem dyspozycję przelewu na moje konto no i dziś pieniądze są już na koncie

i jest na

iwo: .
Jak zwykle "każdy kij ma dwa końce" bo nic za darmo. Ja wypłacałem tylko 25 Euro a opłata za ten przelew wyniosła 1,50 Euro tj.
6% 
.
Mam nadzieję, że przy wyższych kwotach ten procent jest niższy. Mam nadzieję, że wkrótce będę to mógł sprawdzić.