#3507675 - 11/11/2009 23:38
Re: Królik po berlińsku
[Re: qenius]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Jeśli podobało Ci się Pojutrze i Dzień Niepodległości to warto Typowo amerykańskie kino rozrywkowe. Świetne efekty, prosta historia. Pepsi+popcorn i można dobrze spędzić niemal trzy godziny Czytam opinie na filmwebie i nie mam pojęcia czego ludzie się spodziewali idąc na ten film 
|
Do góry
|
|
|
|
#3513329 - 14/11/2009 19:15
Re: Film, TV, seriale [21]
[Re: podstawek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Też wczoraj obejrzałem Moon. Bardzo dobry film biorąc pod uwagę budżet. Nie jest to zwykla papka s-f. Można nawet dostrzec pewne przesłanie  Film jednego aktora, ale warto obejrzeć dobry, ale też niesamowicie smutny 
|
Do góry
|
|
|
|
#3514808 - 15/11/2009 11:13
Re: Film, TV, seriale [21]
[Re: Bzyku]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2006
|
King Arthur - ten z Keira Knightley  Wiem, wiem, stary film (2004 rok), ale docenia sie go z czasem. Chyba najrealistyczniejsza* wersja historii Artura. Swietny film. Film o wierze, nadzieji, milosci - ogolnie rozumianej milosci. Film o zasadach i przyjazni ... przyjazni w imie tychze wlasnie zasad. Okraszony dodatkowo swietna muzyka**. *Tutaj niestety rozne zrodla mowia co innego. Niemniej jednak chodzilo mi o brak w tym filmie otoczki magii (Merlin) tak bardzo widocznej w innych filmach o krolu Arturze. ** Wedlog mnie najlepszy w zyciu soundtrack Hansa Zimmermana WAZNE - chcesz posluchac muzyki, zaopatrz sie wlasnie w soundtrack. W filmie bowiem nie odnajdziesz calej gamy utworow - zlewaja sie ze soba wtapiajac sie w obraz. Przykladowo, jeden z najlpeszych utowrow pojawia sie w ... napisach koncowych. 
|
Do góry
|
|
|
|
#3522648 - 20/11/2009 03:40
[Re: Conrad]
|
veteran
Meldunek: 29/08/2005
|
Ostatnio czytam duzo ksiazek Ludluma. Moze ktos polecic jakies filmy ktore zostaly nakrecone na podstawie jego ksiazek ... Wiem tylko o trzech Bournach  ale napewno jest cos jeszcze i bedzie ....
|
Do góry
|
|
|
|
#3525980 - 22/11/2009 06:26
[Re: mazik]
|
veteran
Meldunek: 29/08/2005
|
Jest jakies nowy film "Tatuazysta"?
|
Do góry
|
|
|
|
#3526215 - 22/11/2009 12:03
[Re: ComeWithMe]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2006
|
2012 - cholernie pompatyczny (szczegolnie ten Danny Glover jako Obama) i przewidywalny, ale jednego nie mozna mu odmowic, a mianowicie efektow specjalnych. Kapitalna robota, szczegolnie na poczatku w Parku Yellowstone, no i ta fala zalewajaca Mount Everest! Bron Boze nie ogladajcie tego na kompach, tylko i wylacznie duzy ekran w kinie! Twilight - New Moon Sam bym nie poszedl (nie widzialem pierwszej czesci), ale mnie znajomi zaciagneli i teraz mam im to za zle  Jeszcze sie ludzilem, ze skoro to film o wampirach i wilkolakach to moze to jakos lykne, bo lubie te klimaty, ale sie srogo rozczarowalem. Cala akcja toczy sie wokol sercowych rozterek glownej bohaterki Belli. Ta popierniczona nastolatka raz kocha tego, raz innego, a fakt, ze usmiechnela sie moze ze 2 razy w przeciagu calego filmu (a jest na ekranie jakies 70% czasu) doprowadzal mnie do szalu. Caly czas z ta skrzywiona buzka biega i miesza wszystkim w glowach. Rezyser chyba troche zbyt nowatorsko probowal podejsc do tematu wampiry kontra wilkolaki, a juz napewno do ich wygladu (Wampir = koles z twarza umazana maka; Wilkolak = zwykly wilk, kiedy to przyzwyczailem sie do bestii pokroju tych z Dog Soldiers, Van Helsing czy Underworld). Aaaa no i jeszcze brak blizniak Rafy Nadala gra Wilkolaka, popatrzcie sobie sami, szczegolnie w poczatkowych scenach, kiedy ma dlugie wlosy. Ogolnie film do bani(ale nastolatkom sie spodoba), a za ocene niech swiadczy postawa pewnego murzyna siedzacego obok mnie w kinie. Otoz ow pan zapadl w gleboki sen ok 30-40 minuty i obudzil sie pod koniec jak zapalili swiatlo. A moze po prostu byl zmeczony? Kto wie... 
|
Do góry
|
|
|
|
#3529737 - 24/11/2009 20:56
[Re: jadanek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Pandorum 9/10 Ocena fana sci-fic  Bardzo dobra produkcja trochę w stylu obcego, myślę że każdy lubiący takie kino będzie usatysfakcjonowany  Defying Gravity Dobry serial science fiction niestety wyemitowali tylko 13 odcinków i serial dostał cancela, jednakże warto pooglądać
|
Do góry
|
|
|
|
|
|