#3742823 - 09/03/2010 01:12
Re: Telefony komórkowe [4]
[Re: Marian]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Która sieć ma najlepsze pakiety internetowe ? Głównie wykorzystywałbym to do przeglądania stron: fora/buki/portale informacyjne. Jednocześnie proszę o sugestie odnośnie telefonu odpowiedniego do przeglądania stron. Najlepiej z klawiaturą QWERTY. No chyba, że to już passe i teraz liczą się tylko sprzęty z ekranem dotykowym  Fajnie tez gdyby taki model miał wbudowane Wi-Fi. Cena ? Do 500 pln w abonamencie. Pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#3743230 - 09/03/2010 05:22
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2005
|
Która sieć ma najlepsze pakiety internetowe ? Głównie wykorzystywałbym to do przeglądania stron: fora/buki/portale informacyjne. Jednocześnie proszę o sugestie odnośnie telefonu odpowiedniego do przeglądania stron. Najlepiej z klawiaturą QWERTY. No chyba, że to już passe i teraz liczą się tylko sprzęty z ekranem dotykowym  Fajnie tez gdyby taki model miał wbudowane Wi-Fi. Cena ? Do 500 pln w abonamencie. Pozdr. Co do netu to gaduair - doladujesz za 20zl na miesiac i masz stawke 22gr za min i 100mb netu za free. Ofkors zostaje 20zl do wygadania  Jeśli chodzi o abonament to play, ale najpierw spradz czy masz ich zasieg w swoim rejonie. Co do tel do netu to polecam jedynie dotykowce, i to z jak najwiekszym ekranem, najlepiej ponad 3,5 cala. Najlepszy by byl Htc Hd2, ale cena powyzej nowego laptopa.. Moze podaj co masz do wyboru.
|
Do góry
|
|
|
|
#3743239 - 09/03/2010 05:27
[Re: micha$]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Jak pod kątem internetu i głównie przeglądanie, a nie produkowanie się na forach to tylko telefon z ekranem dotykowym. Nie musisz skakać z linka do linka joystickiem, tylko klikasz sobie jak myszką. Pozapisujesz wszystkie ważniejsze strony w zakładkach i praktycznie klawiatura jest niepotrzebna, a jak coś trzeba wpisać to ekranowa qwerty daje radę. Wcześniej polecałem 5800, ale teraz zamieniłem ją na nieco mniejszą 5530 i złego słowa powiedzieć nie mogę, szczególnie jeżeli chodzi o neta (Wifi śmiga aż miło). Ta E72 to kawał cegły 
|
Do góry
|
|
|
|
#3780135 - 31/03/2010 01:54
[Re: lelu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/09/2003
|
Mam takie pytanko do uzytkownikow orange POP. Chodzi mi o kwestie taryf czy promocji. Wiem, ze wszystko jest napisane na stronie ale nie oszukujmy sie, ze do pewnych rzeczy dojsc trzeba metoda prob i bledow.
Mianowicie chodzi mi o smsy i rozmowy za darmo (albo jak najmniejszym kosztem) do jednej osoby w tej samej sieci. Najciekawiej wygladaja oferty 1000minut, multipop i Ty_i_3.
Co do Ty i 3, place 6zl za aktywacje uslugi a pozniej jeszcze nabija mi kase za polaczenia, tak ? Natomiast w multipopie rozmawiam/pisze za te 6zl ? W Ty i 3 pobiera ci 6zl i potem za polaczenia dodatkowo ale to po 3gr do wybarnych osob. Na www.populacja.pl ta sama usluge mozesz wlaczyc za 4zl
|
Do góry
|
|
|
|
#3802043 - 13/04/2010 02:43
[Re: agr1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/07/2004
|
Panowie jaką Nokie polecacie do przeglądania neta, (grania u buków :P) ? Widzę, że Goget poleca 5530, a czy jest coś w podobnej cenie godne uwagi ? I druga sprawa. Mam obecnie Era Tak-Tak i pytanie czy na tym w ogóle się opłaca neta mieć? i czy są jakieś większe pakiety, bo teraz mam chyba 5MB (przeglądam tylko przez WAP, stary telefon mam  ). A jak nie to chyba play ma najlepszą ofertę jeśli chodzi o internet, czy inna sieć też ma korzystne oferty ? Chciałbym zachować mój nr z ery, ale jak się nie opłaci to muszę zmienić sieć  I czy kupować na allegro, czy kombinować coś z jakąś umową  ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3802067 - 13/04/2010 03:09
[Re: adingh]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
W podobnej cenie 5530 dzieli i rządzi  A co do pakietów na kartę to ciekawie wygląda oferta Mbank mobile (zasięg Plusa), gdzie też możesz przenieść numer. Kupujesz starter za 10 zł i dostajesz za friko 20 MB co miesiąc. Już będzie Ci to ciężko wykorzystać, jak będziesz wchodził na strony przystosowane do komórek lub wyłączysz sobie wczytywanie obrazków. A jak to za mało to pakiet 100 MB za 5 zł. Płaska stawka do wszystkich sieci: 27 gr/min i 14 gr/SMS. Jak masz jeszcze konto bankowe w Mbanku (w pełni darmowe, więc nawet jak ktoś jeszcze nie ma to w pełni polecam założyć, nie zaszkodzi, a może się przydać) to mega wygoda z doładowaniem (wysyłasz esa, oni Ci doładowują kartę pobierając kasę z konta).
|
Do góry
|
|
|
|
|
|