#360130 - 13/06/2005 19:47
Re: III RUNDA: Kto się zakwalifikował do czwartej rundy?
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
A podany przez Ciebie Experto typ jest kolejnym dowodem na to, że podawanie typów po czasie wcale nie musi być dziełem przypadku. Jeżeli dobrze zrozumiałem przytoczoną przez Ciebie sytuację to właśnie gdyby grudzie nie wszedł typ (ten podany zbyt późno) to właśnie on mógłby poczekać na moją rekację i zakładając iż bym nie zwrócił uwagi na zbyt późne podanie typu uznając go za przegrany i podałbym przykładowo typ o kursie 1.01 to on mógłby zaraz wyskoczyć z typem zastępczym (bo ten pierwszy podany za późno i się nie liczy) i w ten sposób zrobić mnie w bambuko. Oczywiście ta sytuacja mogłaby zadziałać również w drugą stronę, a to tylko kolejny dowód na to, że regulaminu należy przstrzegać bo potem są problemy...
Dobrze jażysz , tak poza tym to 'szczwany' z Ciebie lis.
|
Do góry
|
|
|
|
#360131 - 13/06/2005 19:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/05/2005
|
Tu nie ma co potwierdzać. Tomo ma rację że jego przeciwnik złamał regulamin i tyle. Że to nieetyczne? Mając do wyboru etykę i prawo zawsze wybiorę paremię dura lex sed lex Jeśli gruda nie doczytał regulaminu i naiwnie się tłumaczy że na jego zegarku było wporzo [więc na zegarek patrzył ale na datę wysłania typu wg czasu forum już nie] to już jego problem. Idiotyczne prawo 6 min? To je zmieńcie, ale po tej edycji. Oczywiście mało prawdopodobne ,ale nie można wykluczyć tego co sugerował tomo, iż mógłby to być specjalny zabieg taktyczny z tą minutą opóźnienia. To nie jest tylko turniej o poważanie ale o prawdziwą  i gdzie jest powiedziane, że trzeba nadstawiać 2 policzek tylko dlatego, że ktoś czegoś nie zauważył. Nie zamierzam pochwalać toma za to co zrobił, ale z pewnością nie będę go potępiał. Taktyka to taktyka, ważne że zgodna z prawem. Jeżeli z kogoś miałbym się śmiać to tylko z ludzi, którzy nie potrafią zastosować się do regulaminu, a potem większość chce ich za to rozgrzeszyć. 3maj się tomo  - wiem że po takim manifeście moja ekhm ograniczona  popularność jeszcze spadnie ale nie mogłem siedzieć cicho jak widziałem że pod ostrzałem jest osoba, która w 100% zastosowała się do regulaminu a na pokrzywdzonego wychodzi ktoś, kto regulamin złamał. I gratuluję awansu tomo 
|
Do góry
|
|
|
|
#360133 - 13/06/2005 20:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Quote:
3maj się tomo - wiem że po takim manifeście moja ekhm ograniczona popularność jeszcze spadnie ale nie mogłem siedzieć cicho jak widziałem że pod ostrzałem jest osoba, która w 100% zastosowała się do regulaminu a na pokrzywdzonego wychodzi ktoś, kto regulamin złamał.
A żebyś Ty wiedział jak moja popularność dzisiaj poleciała w dół... 
|
Do góry
|
|
|
|
#360134 - 13/06/2005 20:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Filemon ja juz prawie skonczylem prawo.. z tego co sie orientuje Ty jestes gdzies w sordku (?)... Oj jeszcze przestaniesz byc takim idealista... Zycie Cie nauczy jak to jest ;-) Chociaz zycze Ci zebys taki pozostal.. dobra postawa.. Tomo zycze powodzenia w pojedynku ze mna i daj znac jak podam typ po czasie A tak na powaznie, cóż regulamin taki jest i trzeba go przestrzegac, choc przy wyłączonej edycji rzeczywiscie ten przepis staje sie martwy.... Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#360136 - 13/06/2005 23:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Głupi,niemiły zgrzyt w tak fajnej zabawie,jaką jest ten konkurs.
Nie wszyscy,niestety,graja fair.
Tomo,nie masz racji,Twoja popularnośc dzisiaj wzrosła i to bardzo:P
Conrad,niech godzina rozpoczęcia zdarzenia(w ofercie buka*) będzie wyznacznikiem,do kiedy podac typ. Mecz rozpoczyna się o 20:00,typ ważny może byc podany najpóźniej o 19:59. W przypadku podania typu po czasie,jest on nieważny i,tak jak proponuje KeeYou,gracz traci 100 punktów(nie ma mozliwości podania typu zastępczego).
*nawet tu znajdzie się "dziura",mam na myśli terminy rozpoczecia meczów tegorocznego turnieju RG w 2006 roku:-)
|
Do góry
|
|
|
|
#360137 - 14/06/2005 00:17
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/10/2002
|
co do insynuacji ze byla to zagrywka taktyczna, to nawet przez mysl mi nie przemknelo by stwierdzic niewaznosc typu po czase w razie jego nie wejscia. no ale rozni sa ludzie, mierza niektorzy innych swoja miara... Filemon po drodze pisze o "prawdziwej kasie". prawdziwa kasa jest do podniesienia w realu, ta tutaj moze byc dodatkiem do milej swiadomosci, ze jest sie najlepszym sposrod szacownego grona typerow. w sumie to sam sobie jestem winien, podalbym typa o godz. 18 i nie bylo by problemu, ale zachcialo mi sie go wyslac po rozstrzygnieciu ukrainy i spoznilem sie o te pare sekund forumowego czasu. jak napisalem wczesniej, widzac ze nikt problemow w takiej sytuacji wczesniej nie robil, a tomo "pilnuje" moich typow jak swoich i nie zglosil sprzeciwu, bylem pewien, ze gramy po sportowemu i "dzentelmensku". jednak tak sie nie stalo, a twoje tomo zdanie "...nie będę ukrywał, iż celowo o tym Ci o tym nie pisałem..." skwituje cytujac mojego kumpla z ekipy ze studiow, nie cierpiacego tam nadetych kujonow i calego tego wyscigu szczurow: "dojechac go!!" ok, koniec tematu, wygram sobie nastepna edycje 
|
Do góry
|
|
|
|
#360138 - 14/06/2005 00:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/05/2005
|
Quote:
ok, koniec tematu, wygram sobie nastepna edycje
Jak ktoś mi dosypie trutki na szczury do mojego Whiskas to masz szansę. 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|