#3609216 - 10/01/2010 08:52
Re: Film, TV, seriale [22]
[Re: Amir_Khan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Gra dobry czy zly charakter ? Cały urok The Shield polega na tym, że każdy jest po trochu zły, po trochu dobry  A trzymając się tematu Whitakera to obejrzałem ostatnio "Królów ulicy" i się nieco zawiodłem... Recenzja na filmweb.pl mówi o podobieństwach do "Tajemnic Los Angeles" i "Dnia próby"; odniosłem dokładnie takie samo wrażenie  Tylko, że tamte filmy były świetnie, a "Królowie ulicy" to przede wszystkim niewykorzystany potencjał. Troszkę to wszystko zbyt przerysowane i za dużo fajerwerków kosztem fabuły. Choć Whitaker i dr House;) aktorsko ciągną film w górę. No i jeszcze meksykańska pielęgniarka 
|
Do góry
|
|
|
|
#3621156 - 15/01/2010 21:13
[Re: cassapian]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Parnassus - baśń, fantastyczne aktorstwo (szczególnie tych mniej znanych z plejady gwiazd), ale na pewno nie jest to kino dla ludzi którzy lubią logikę i szybką akcję dla mnie 9/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3621392 - 16/01/2010 00:50
[Re: jerome]
|
Viva Las Vegas!
Meldunek: 16/12/2009
|
potrzebuje ustalić tytuł filmu jest produkcji amerykańskiej, główną role w nim gras młoda dziewczyna, tzw. "trudna", przez nia jeden facet, który chciał zrobić jej krzywdę, został kaleką, jeździ chyba na wózku inwalidzkim, było to chyba podczas próby autostopu. Dziewczyna ta trafia również do więzienia, pamiętam scenę, jak wraz z jakąś inną zabijają kogoś na stacji benzynowej czy komuś się to z czymś kojarzy? o tym filmie napisano również, że jest współczesną wersja bajki o Czerwonym Kapturku
|
Do góry
|
|
|
|
#3621851 - 16/01/2010 04:54
[Re: marzano]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
hmmmm Bank Job RocknRolla Layer Cake Football Factory Outlaw Rise of the Footsoldier Boy A Kidulthood Adulthood Business Death at a Funeral Jeszcze mam gdzieś na dysku City Rats, ponoć też niezły ale jeszcze nie widziałem 
|
Do góry
|
|
|
|
#3621865 - 16/01/2010 05:05
[Re: marzano]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
"Przekrętu" i "Porachunków" Guya Ritchie polecać zapewne nie muszę, bo wszyscy znają. Ale na wszelki wypadek wspominam  Poza tym parę innych: 1. Twin town Zdrowo popieprzony film walijski. Szczerze polecam  2. Metroland Koprodukcja, ale min. brytyjska no i rzecz się dzieje w Londynie  Film bardziej artystyczny, ale naprawdę dobry + młody Batman dla fanów. 3. Quadrophenia Trochę musical; Londyn lat 60' i klimaty subkultury modsów + Sting w roli drugoplanowej. 4. Z soboty na niedzielę Klasyk powojennego kina brytyjskiego. 5. W imię ojca Jeden z moich ulubionych filmów! Oparta na faktach historia grupy Irlandczyków fałszywie oskarżonych o współpracę z IRA. Ostatnio na kanałach typu "Ale kino" czy "Cinemax" można trafić na emisję; mnie się już ze dwa razy udało. A "W imię ojca" naprawdę warto obejrzeć.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|