#36602 - 22/05/2002 15:35
Re: Betandwin
|
enthusiast
Meldunek: 12/12/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Cyfa2002: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Cyfa2002: Ja rozumiem o co Conradowi chodzilo- wlasciwie powinieniem wyciac druga czesc jego zdania, bo mi chodzilo tylko o to ze bank w Polsce pobierze prowizje- nie wszyscy Ja wiem ze przy przelewie zagranicznym podajesz kto ponosi koszty zarowno banku krajowego jak i zagranicznego I druga sprawa w multibanku nie tylko przewalutowanie jest bez oplat ale rowniez wplyw waluty na konto walutowe, zatem moge wyjac np USD bez oplat [/qb][/QUOTE]Hmm, wydaje mi się, że skoro MultiBank nie pobiera opłat, to bez znaczenia czy będzie to przelew w USD, czy też bank przewalutuje go na rachunek złotowy. Mimo to zastanawiam się nad otwarciem rachunku walutowego w MultiBanku, tylko jestem ciekaw czy jest możliwość np. przelewu z walutowego na złotowy. Czytałem gdzieś, że chyba nie...
|
Do góry
|
|
|
|
#36603 - 22/05/2002 15:44
|
enthusiast
Meldunek: 03/04/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał stiwi: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Cyfa2002: [qb] [QUOTE] [/qb][/QUOTE]Hmm, wydaje mi się, że skoro MultiBank nie pobiera opłat, to bez znaczenia czy będzie to przelew w USD, czy też bank przewalutuje go na rachunek złotowy. Mimo to zastanawiam się nad otwarciem rachunku walutowego w MultiBanku, tylko jestem ciekaw czy jest możliwość np. przelewu z walutowego na złotowy. Czytałem gdzieś, że chyba nie...[/qb][/QUOTE]Jest mozliwosc, tyle ze ta przyjemnosc kosztuje 0,15% min.20 PLN Dla mnie np jest to duza roznica walutowy czy zlotowy, bo tzw przewalutowanie wiaze sie z duzymi kosztami roznic kursowych- przewalutowuja nie po srednim kursie waluty lecz skupu, czyli prawie jakbys sprzedawal walute, gdy nastepnie bedziesz wysylal walute do buka z konta zlotowego znow stracisz bo bedziesz musial najpier ja kupic po kursie sprzedazy banku Majac konto walutowe omijasz prowizje banku na kupno/sprzedaz
Pzdr Cyfa
|
Do góry
|
|
|
|
#36605 - 23/05/2002 00:04
|
enthusiast
Meldunek: 12/12/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad: [qb]Konta walutowe w Nordea Banku przechodzą właśnie testy. Wkrótce będzie to pierwszy i jedyny bank, który umożliwi dokonywanie zagranicznych przelewów walutowych (przez net).[/qb][/QUOTE]No niezupełnie. Zagraniczne przelewy walutowe przez net oferuje już Multibank.pl. Można otworzyć u nich rachunek w Euro lub/i USD. Zarządzanie rachunkiem przez net. Można także wysłać przelew za granicę z rachunku złotowego (jest kilkanaście walut do wyboru w jakich można wysłać przelew)
|
Do góry
|
|
|
|
#36606 - 23/05/2002 00:42
|
enthusiast
Meldunek: 23/09/2001
|
Przelewy z zagranicy (obojetnie w Euro, $ czy zł) bez problemu przychodzą do mnie na konto w mBanku. Przy walutach obcych mBank bez prowizji przelicza je na złotówki.  Jeden minus jest taki, że po kursie skupu No cóż nikt nie jest idealny. Pozdrawiam Krzysiu
|
Do góry
|
|
|
|
#36608 - 24/05/2002 00:40
|
addict
Meldunek: 02/05/2002
|
Czy ktos moze mi pomoc i odpowiedziec: Otwarlem konto w betandwin i obstawilem singla za kilka USD a dopiero pozniej dokonalem depozytu karta.W historii rachunku wyswietla mi tego bet jako transakcje w Arena$.Czy to sa jakies "wirtualne" pieniadze i czy gdybym poprawnie wytypowal to dostane na konto juz normalne USD czy te jakies Arena$? Bo nie wiem czy jeszcze raz nie obstawic teraz gdy mam juz prawdziwa kase na koncie. P.S. OK juz wiem przeczytalem po prostu poprzednie posty 
|
Do góry
|
|
|
|
#36610 - 24/05/2002 03:42
|
enthusiast
Meldunek: 22/01/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ufo: [QB]Maja wolno reagujacy live betting co jest duzym plusem
Pamiętam jak Agassi był po 1.01 miał piłkę meczową przy swoim serwisie.Chciałem posatwić na niego 100$ ale nie zdążyłem.Oczywiście Agassi przegrał,ten ich live betting jest z pozoru wolny
|
Do góry
|
|
|
|
#36611 - 24/05/2002 05:25
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/02/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał dilbert: [qb][QUOTE]Oryginalnie wysłał Ufo: [QB]Maja wolno reagujacy live betting co jest duzym plusem
Pamiętam jak Agassi był po 1.01 miał piłkę meczową przy swoim serwisie.Chciałem posatwić na niego 100$ ale nie zdążyłem.Oczywiście Agassi przegrał,ten ich live betting jest z pozoru wolny[/qb][/QUOTE]Jest wolny, bo mozna tam obstawic cos za 2,75 gdzie kursy w tym czasie u innego buka na live sa 2,00 i widac, ze takie powinny byc. Nawet na NBA, gdzie mialem tylko opoznione staty z yahoo - live coverage, mozna zarobic. Moze sie zle wyrazilem; powinno byc - wolno zaczynaja kapowac, ze juz czas na zmiane kursu.
|
Do góry
|
|
|
|
#36612 - 24/05/2002 15:25
|
member
Meldunek: 12/01/2002
|
Mam prośbę. Chciałbym wpłacić 30 euro do betandwin. Jak mogę to zrobić najtaniej? Z którego banku skorzystac? Proszę o odpowiedź. Dzięki.
|
Do góry
|
|
|
|
#36613 - 24/05/2002 15:32
|
old hand
Meldunek: 01/11/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał irussan: [qb]Mam prośbę. Chciałbym wpłacić 30 euro do betandwin. Jak mogę to zrobić najtaniej? Z którego banku skorzystac? Proszę o odpowiedź. Dzięki.[/qb][/QUOTE]moja propozycja visa np z inteligo powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#36615 - 25/05/2002 17:01
|
member
Meldunek: 12/01/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad: [qb]Jeśli nie masz karty VISA Pekao SA to dawaj na Inteligo. Jest to najleszy bank internetowy do gry z bukami ponieważ ich karta VE jest honorowany częściej niż inne karty tego typu (VE).[/qb][/QUOTE]Ale czy to ma być karta VISA Electron? Mam taką z mbanku i nie chodzi. Jeszcze jedno pytanie. Ile ze mnie zedrą za przelew do betandwin, gdybym to zrobił np. kartą z Intelligo?
|
Do góry
|
|
|
|
#36619 - 30/05/2002 20:09
|
enthusiast
Meldunek: 17/05/2002
|