Opcje tematu
#377369 - 22/07/2005 21:00 Kaczyński na Prezydenta RP
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2003
Witam!
Nigdy nie angażowałem się w politykę , choc byłem jej baczmym obserwatorem. Prawa wyborcze mam od 5 lat, ale poprzednio głosowałem zwykle z godnie z pogladami rodziców (Krzaklewski, PiS, LPR). Ostanie 4 lata to totalna kompromitacja lewicy (SLD): afery, złodziejstwo, nieudolnośc itp. (dla mnie było to oczywiste juz wczesniej). No i wydawało sie że Naród w koncu przejrzał SLD zeszło na dno w sondażach, zaczęto dobierać się nawet do NIETYLALNEGO Kwaśniewskiego. Wszystko szło w dobrym kierunku, wydawało sie że rządu "komuchów" wreszcie odejda a uczciwi ludzie wreszcie PO RAZ PIERWSZY przejdą rządy w Polsce (przez ostatnie 15 lat rządziło de facto na zmianę Unia Wolności (i jej klony) i SLD. Ale co to sie dzieje!! Od miesiąca widzimy ostrą ofensywę sił postkomunistyczno-mafijskich. Najpierw Cimoszewicz, kandydat "bezpartyjny", a w rzeczywistosci komunista z "dziada i pradziada", byl juz kazdym, nie udalo mu sie byc tylko prezydentem. I "ofensywa" SLD , pozbyto sie kilku liderow (Miller, Olksy) ale 95% zostalo i startuje, "nowe rozdanie" kpina jakas, ci sami aferzysci znowu starują. Najnowsze sondaze daja juz 31% Włodzimierzowi Iliczowi Cimoszewiczowi i 14% SLD. Ludzie do wyborow jeszcze 2-3 miesiace!!. Musimy przejsc do totalnej kontrofensywy, bo inaczej nic nie będzie z przełomu i na długie lata zagłebimy się w postkomunistyczno-mafijne bagno. Jeszcze nie jest za późno. Wszelkie wiarygodne sondaże wskazują że do drugiej tury przjdzie Kaczyński i Cimoszewicz. nie jestem fanem Kaczora. Powiem więcej jego i jego partii program gospodarczy uważam za nieporozumienie 9odpowiada mi wizja PO i UPR). Ale nie mamy wyjścia albo komuno-mafia, bezrobocie, masowe wyjazdy sprzatac na Zachodzie, albo uczuiwe państwo. Dajmy im sznase!!. Jeszcze nie jest za późno. Wzywam wszystkich o nielewicowych przekonaniach zjednoczmy sie i nie dopuścmy aby postkomunista dalej był przeydentem państwa. Osobiście od jutra zamierzam się zaangażowac w kampanię prof. Lecha Kaczynskiego na Prezydenta Rzeczypospolitej.

zapraszam do wspólpracy i dyskusji (w końcu to temat To i Owo)

Do góry
Bonus: Unibet
#377370 - 22/07/2005 21:03 Re: Kaczyński na Prezydenta RP
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
no jak głosowałeś na LPR to jest rzeczywiście o czym rozmawiać

Do góry
#377371 - 22/07/2005 21:06 Re: Kaczyński na Prezydenta RP
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Uczciwe państwo? To chyba nie rozmawiamy o tym Kaczyńskim.

Do góry
#377372 - 22/07/2005 21:15 Re: Kaczyński na Prezydenta RP
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2003
źle to ująłem : nigy nie glosowałem na LPR, głosowałem na PiS lub PO. Uważam sie za osobę o umiarkowanych centro-prawicowych poglądach. Jedyny radykalizm jaki można mi zarzucić to ANTYKOMUNIZM.
Co do prof. Kaczyńskiego to ma on również dużo łagodniejsze poglądy niz jest to uważane. Afera z homosksulastalimi była zbyt rozbuchana ( a jak mial postapic zeby nie stracic wielomilionowego elektoratu RM??). Jest człowiekiem o umiarkowanych centor-prawicowych pogladach. Pod jego rządami nikt nie bezdie prześladowany (po za czerwonymi oszustami). Byłby on prezydentem kompromisu w odroznieniu od Pana Wł. Cimoszewicza.

Do góry
#377373 - 22/07/2005 21:22 Re: Kaczyński na Prezydenta RP
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
moim zdaniem słowa: "Kaczyński" i "kompromis" wzajemnie sie wykluczają

Do góry
#377374 - 22/07/2005 21:36 Re: Kaczyński na Prezydenta RP
Da Bartek Offline
pokakulka

Meldunek: 14/10/2002
jest juz temat o wyborach, zapraszam