#378997 - 26/07/2005 11:02
Górnicy vs Sejm
|
member
Meldunek: 23/07/2005
|
Siemka co sądzicię o tym co teraz się dzieje przed sejmem. Jak poinformował onet: Policja użyła armatki wodnej wobec protestujących górników po tym, jak ci przewrócili barierki i zaatakowali policjantów, rzucając w nich węglem, kaskami, drzewcami, węglem i butelkami.Górnicy jak wiadomo domagają się przejścia na emeryture po 25 latach,a jak powiedział przed chwilą pewien poseł na przeciw nich stoją policjalni którzy po 15 latach przechodzą już na emeryture  Jestem całym secem z górnikami i mam nadzieję że uda im się wywalczyć swoje prawa. Jak dla mnie przesada...każdy kto ma w rodzinie górnika chociaż i nie tylko to wie o co walaczą Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#379001 - 26/07/2005 12:18
Re: Górnicy vs Sejm
|
enthusiast
Meldunek: 07/04/2005
|
Quote:
jaki kurs na górników w STS?
CZYSTA 2 9,5 X2 3,8 
|
Do góry
|
|
|
|
#379003 - 26/07/2005 12:27
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/08/2003
|
Kolego nazywania górników bandytami to jest przegięcie.Większość górników ciężko pracuje żeby utrzymać rodziny i jakoś życ,a ty takie hasła tu rzucasz. Ciekawe czy ty byś w wieku 65lat byś pracował na dole w zapyleniu, w ogromnym hałasie, i ciagłych nerwach.
|
Do góry
|
|
|
|
#379006 - 26/07/2005 12:44
|
veteran
Meldunek: 08/07/2001
|
Ci co zrobili rozróbe w Wawie to sa bandyci czystej wody i policja ich powinna powylapywac i pozamykac, a jak sie jakiemus cos polamie w transporcie jakas reka czy noga to tez dobrze. Górnicy ciezko pracuja to jest pewne. Ja tez ciezko pracuje i mój ojciec tez, a nam jakos nikt nie oferuje takiego socjalu...? Poza tym jakie inne grupy zawodowe dostawaly takie odprawy...? Jak pracujesz w fabryce gwozdzi to nikt sie nie kwapi zeby do twojego biznesu dokladac jakies dokapitalizowania robic itd... ja sobie nie zycze zeby z moich podatkow utrzymywac nierentowne wydobycie wegla. Cos tu jest chyba nie tak i to od dawna. Reasumujac dla gorników szacunek za ciezka prace, ale bez przesady z socjalem i jak sie kasa nie zgadza to zamykac kopalnie bez mrugniecia okiem. Dla bandytow co zrobili demolke pod sejmem zero szacunku. Powinni im tak wpieprzyc zeby im sie na zawsze odechcialo takich akcji. Pijany motloch demolowal prywatne samochody zaparkowane przy ulicach.
|
Do góry
|
|
|
|
#379009 - 26/07/2005 12:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/01/2005
|
Quote:
A kto każe górnikom być gornikami? popieram juana carlosa. Nie moz ebyc tak ze górnik rzuci sobei cegła i dostaje co chce.
a polcija ? a strazacy ? a czemu nikt nie atakuje policjantow oni moga juz chyba po 15 latach isc na emeryture ? co kwestia wyboru
|
Do góry
|
|
|
|
#379011 - 26/07/2005 12:59
|
veteran
Meldunek: 08/07/2001
|
Ponadto uzytecznosc spoleczna policjanta jest nieskonczenie wieksza niz gornika (zakladam ze do obu spoleczenstwo ma dokladac)
|
Do góry
|
|
|
|
#379012 - 26/07/2005 13:03
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
no ale policjanci nie rzucają cegłami w ludzi;] I nie wymuszają regularnie haraczów od państwa;]
to ty chyba w innym swiecie zyjesz, chyba nie wiesz jak sie zalatwia na polcji jazde na podwojnym gazie albo wszelkie sprawy ....... powiem ci tyle huja robia i biora emeryture, tak jak ksieza nauczyciele itp temat rzeka zabieram glosc bo akurat mam doczynienia z wszystkimi trzema grupami, moge spokojnie powiedziec ze znam je dobrze
policja huja robi , ksieza ledwo przyjda i mja od razu etat w szkole , nauczyciele to samo i kazdy z nich dostaje sowita emeryturke i ciagle placze ze nie ma pieniedzy ... nikomu nie zaluje ale jak juz mam sie doczepiac do grup zawodowych to ptrzy troche szerzej, wiem ktos zaraz powie trzbea bylo zostac nuacziele policjantem itd ... ale ja sie ich nie czepiam, chce tylko wykazac ze ludzie beda wychodzic na uklice bo maja racje w kraju jest zle i jesli sondaze sie sprawdza nie bedzie lepiej, poczekaj niech kazdy bezrobotny wezmie do reki bambusa i wyjdzie na ulice to sie dopiero zacznie bo dobrobyt za granica powoliza czyna sie kurczyc
|
Do góry
|
|
|
|
#379014 - 26/07/2005 13:05
|
enthusiast
Meldunek: 08/12/2004
|
Quote:
no ale policjanci nie rzucają cegłami w ludzi;] I nie wymuszają regularnie haraczów od państwa;]
Jak słysze takich jak ty to zygac mi sie chce
Odłączyć Śląsk od Polski !!GÓRNY ŚLĄSK UBER ALLES
|
Do góry
|
|
|
|
#379015 - 26/07/2005 13:06
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Ponadto uzytecznosc spoleczna policjanta jest nieskonczenie wieksza niz gornika (zakladam ze do obu spoleczenstwo ma dokladac)
tak powiedz to np tym mieszajacym na N Hucie w krakowie bo akurat znam sytuacje tam panujaca..... ile masz lat, nie pamietasz chyba jakie kiedys byly czasy ... kopalnie preznie dzialaly i pracowaly kiedys tam nad nasza gospodarka ... co moze pielegniarki tez nie maja racji ? ludzie w jakim wy chcecie kraju zyc w takim gdzie kazdy cche troszcyc sie o swoja dupe ... bo mi jest dobrze to o co chodzi reszcie pisze ponownie bogaty nie zrozumie biednego a najedzony glodnego
|
Do góry
|
|
|
|
#379016 - 26/07/2005 13:09
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
skoro już wynikła dyskusja o wyższości górnika nad policjantem i odwrotnie, to ja mam propozycję...
wyobraźcie sobie, że na miesiąc znikną wszyscy policjanci i górnicy - kogo będzie bardziej brakować?
wlasnie sprawa jest innej natury Bzyku jedni sa potrzebni a drudzy byli keidys potrzebni- ja nie chce wykazywac ze gornik potrzebny a policjant nie, tylko chcialbym zeby sprawiedliwosc nie byla tlyko haslem w slowniku ale faktem, mi w sumie obecnie niczego nei brakuje a mimo to potrafie zrozumiec (spojrzec poza czubek wlasnego nosa) ze innym tez czasem trzbea pomoc jak nie gestem to slowem chciarz wesprzec
|
Do góry
|
|
|
|
|
|