Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#379017 - 26/07/2005 13:15 Re: Górnicy vs Sejm
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
hahahahaha

'kopalnie preznie funkcjonowały nad nasza gospodarka' - jasssne, zajebiscie ją rozwineły, nic tylko cofnąć sie do PRL-u i ponownie nadac przywileje górnikom.

Prawda jest taka ze teraz gdy gospodarka jest czesciowo urynkowiona kopalnie sa nieopłacalne[zreszta zawsze do nich dopłacano] i nie moze byc tak, że ze składek podatników bedziemy utrzymywac nieopłacalny interes aby górnicy mieli prace. To tak jakby rozbudowywac kolej[a nie powolnie ją likwidowac].

To ze w policji sa łapówki itd nic tu nie ma do rzeczy. Policja daje społeczeństwu 100 razy wiecej niż górnicy;]

A własnie przez za wysokie podatki płacone m.in na haracze dla górników gospodarka sie nie rozwija i nie ma innych miejsc pracy dla nich.

Do góry
Bonus: Unibet
#379018 - 26/07/2005 13:18 Re: Górnicy vs Sejm
..::viPer::.. Offline
addict

Meldunek: 02/10/2003
Quote:

Jak słysze takich jak ty to zygac mi sie chce

Odłączyć Śląsk od Polski !!GÓRNY ŚLĄSK UBER ALLES

Mi tam śląska brakować nie będzie. Nie jestem pewien, czy śląskowi nie zabraknie polski? Jak skończy się nagle dofinansowanie kopalń. I co wtedy? Kopalnie zostaną zamknięte, a w Waszym państwi Śląskim 90 % bezrobocie, bieda, patologia...

Do góry
#379019 - 26/07/2005 13:19 Re: Górnicy vs Sejm
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
Quote:

Quote:

Ponadto uzytecznosc spoleczna policjanta jest nieskonczenie wieksza niz gornika (zakladam ze do obu spoleczenstwo ma dokladac)

tak powiedz to np tym mieszajacym na N Hucie w krakowie bo akurat znam sytuacje tam panujaca..... ile masz lat, nie pamietasz chyba jakie kiedys byly czasy ... kopalnie preznie dzialaly i pracowaly kiedys tam nad nasza gospodarka ... co moze pielegniarki tez nie maja racji ? ludzie w jakim wy chcecie kraju zyc w takim gdzie kazdy cche troszcyc sie o swoja dupe ... bo mi jest dobrze to o co chodzi reszcie pisze ponownie bogaty nie zrozumie biednego a najedzony glodnego

no właśnie, jakie były czasy?
górnik miał własny sklep, w której była prawdziwa czekolada, górnik był na szczycie łańcucha pracowniczego.
pracowali nad naszą gospodarką? pełne wagony do zsrr i puste z powrotem...to była ta nasza gospodarka. wielkie molochy, które jak tupną, to mogą coś namieszać w kraju.

Do góry
#379020 - 26/07/2005 13:21 Re: Górnicy vs Sejm
Llama Offline
Ana <3

Quote:

Quote:

Mi tam śląska brakować nie będzie. Nie jestem pewien, czy śląskowi nie zabraknie polski? Jak skończy się nagle dofinansowanie kopalń. I co wtedy? Kopalnie zostaną zamknięte, a w Waszym państwi Śląskim 90 % bezrobocie, bieda, patologia...

dokładnie, niech pajace zbierają podpisy pod refendum, a wtedy może dziury budżetowej nie będzie. ciągną z kasy jak z cyca mamusi. i źle im

Do góry
#379021 - 26/07/2005 13:48 Re: Górnicy vs Sejm
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Quote:

Quote:

ale tekst górny śląsk napedzał całą Polske w czasach PRLu, z każdego zakątka Polski zjeżdzano tu na śląsk bo tu była robota.. teraz jej nie ma, zamknęli kopalnie to i bezrobnocie wieksze i ludzie teraz spierdalają(musiałem) i dalej 0 szacunku dla tego regionu.. ojj wstydze się za nich

Do góry
#379022 - 26/07/2005 13:54 Re: Górnicy vs Sejm
Llama Offline
Ana <3

Quote:

Quote:

Quote:

ale tekst górny śląsk napedzał całą Polske w czasach PRLu, z każdego zakątka Polski zjeżdzano tu na śląsk bo tu była robota.. teraz jej nie ma, zamknęli kopalnie to i bezrobnocie wieksze i ludzie teraz spierdalają(musiałem) i dalej 0 szacunku dla tego regionu.. ojj wstydze się za nich

to może zacznij od początku, za czyje pieniądze śląsk został zbudowany?

Do góry
#379023 - 26/07/2005 13:56 Re: Górnicy vs Sejm
Suazo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/05/2005
Popieram buszmena i juana carlosa, przyjechało kupę wieśniactwa do Warszawy, w tym połowa najebana różnymi trunkami i zaczęli rzucać w policję różnymi śrubami, kamieniami, barierkami, wyrywali nawet klomby! Ja na miejscu policjantów taki wpierdol bym urządził tej dziczy, że bym nie wiedział jeden z drugim gdzie są te ich kopalnie... Oglądajcie relacje na tvn24 i zobaczcie te awanturujące się przepite ryje wyprawiają... Jak rozjebali dookoła sejmu zieleń, prywatne samochody i inne mienie publiczne. Aż żal na to patrzeć... A tutaj jeszcze znajduje się garstka matołków na forum którzy to popierają i psioczą na policję. Puknijcie się w te puste łby, ale chyba i tak jest już za późno. Oby tylko ci bandyci nie osiągnęli swojego celu i nie dostali tych emerytur.

górnicy i ich dziejsze wyczyny

Do góry
#379024 - 26/07/2005 14:03 Re: Górnicy vs Sejm
addict

Quote:

Quote:

Quote:

Dobrze, że urzyłeś czasu przeszłego. Kiedyś to i może był motor gospodarki. Teraz jest inny ustórj, inne czasy. Kopalnie przynoszą straty, a podatnicy do nich dokładają. Osobiście nie jest mi to solą w oku, ale jak czytam że jakiś uniesiony honorem śl%B

Do góry
#379025 - 26/07/2005 14:07 Re: Górnicy vs Sejm
addict

Dobrze, że urzyłeś czasu przeszłego. Kiedyś to i może był motor gospodarki. Teraz jest inny ustórj, inne czasy. Kopalnie przynoszą straty, a podatnicy do nich dokładają. Osobiście nie jest mi to solą w oku, ale jak czytam że jakiś uniesiony honorem ślązaczek pisze że on się bez polski obejdzie to mnie krew zalewa.

Do góry
#379026 - 26/07/2005 14:09 Re: Górnicy vs Sejm
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
nikt nie zwraca uwagi na jedna wazna kwestie,
w latach 90 gornicy mogli odejsc z kopalni i dostawali calkiem spore odprawy i co z nimi robili??
byl program w telewizji swego czasu i dziennikarka pyta takiego jegomoscia co zrobil z odprawa, a ten jej na to pokazuje jakis samochod, wspomina cos o wycieczce i nowej meblosciance to jest zalosne
oczywiscie nie twierdze ze byly to olbrzymie kwoty ale z kwota kilkudziesieciu tysiecy mozna pomyslec zeby sprobowac czegos na wlasna reke, a oni zobaczyli taka gotowke i omal nie zwariowali
nie moj problem ze nikt im nie zapewnil psychologa ktory by pomogl tym ludziom w podjeciu rozsadnej decyzji lub chociaz ukierunkowal na odpowiednie tory, kazdy ma swoj rozum i musi ponosic konsekwencje swoich decyzji.
a jesli ktos pisze ze na Slask kiedys zjezdzali wszyscy za praca...owszem masz racje tylko ta praca byla w wiekszosci kosztem innych regionow, nie oszukujmy sie Slask budowano jak kolosa na glinianych nogach to i wczesniej czy pozniej musial sie zawalic jesli wiezysz w inna wersje mowiaca o tym ze Slask to potega to nie masz pojecia o czym piszesz.
teraz jada tacy do Wawki i wala ceglami w Policje i uwazaja ze postepuja ok??? wg mnie nie, zwykle huliganstwo nie poparte kompletnie niczym co mogloby to usprawiedliwic.
jak chca sie odlaczyc, droga wolna zobaczymy tylko jak szybko podwina ogon i beda chcieli wrocic, problem polega na tym ze to panstwo albo bedzie leczone kompleksowo albo nie ma mowy o tym ze sie uda je wyleczyc kiedykolwiek.

Do góry
#379027 - 26/07/2005 14:16 Re: Górnicy vs Sejm
addict

Biszop, w Polsce zrobiono ogromny błąd z tymi odprawkami. Je poprostu dano. Wcześniej trzeba było zrobić jakieś szkolenia, wyklady o inwestowaniu, prowadzeniu własnej działalności. A nasz rząd poszedł na łatwiznę i są efekty. Przynajmniej biura podrózy na śląsku zarobiły

Do góry
#379028 - 26/07/2005 14:17 Re: Górnicy vs Sejm
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
czasy swietnosci przemyslu ciezkiego i zarazem calego Śląska juz dawno minely. Pewna nostalgia tamtejszych ludzi za tamtym okresem jest zrozumiała, ale im pozniej zdadza sobie sprawe ze trzeba pojsc w strone malego biznesu czy nowoczesnych technologii tym gorzej dla nich. Tymczasem możemy ciagle obserwowac żenujące użalanie się Śląska nad soba, wieczne pretensje do całego świata i zdziwienie że nikt nie chce kupować wegla po nieoplacalnych cenach. Dziwne - przeciez to madry narod. Ludzie - od 1989 roku minelo juz 15 lat. To jest cale pokolenie...

Do góry
#379029 - 26/07/2005 17:05 Re: Górnicy vs Sejm
Llama Offline
Ana <3

Wracający z manifestacji pod Sejmem górnicy, którzy wcześniej pobili się z policją, zaatakowali również nieoczekiwanie stojących pod kasami i sklepikiem Legii na ulicy Łazienkowskiej kibiców i przypadkowych przechodniów.

Mocno poszkodowana została przynajmniej jedna osoba. Bandyci zaatakowali też kamieniami (a nawet własnym kaskami) kibiców i pracowników przebywających w tym czasie na terenie klubu. Na szczęście wszyscy wyszli z tego bez szwanku.

Część piłkarzy, którzy chcieli wyjechać z terenu stadionu, nie zaryzykowała i przez kilkadziesiąt jeszcze minut była uwięziona na klubowych obiektach. Do tragedii nie doszło dzięki szybkiej reakcji służb porządkowych Legii, które najpierw wpuściły wszystkich kibiców spod kas za bramę stadionu, po czym szczelnie ją zamknęły i nie dopuściły do przedostania się przez nią górników.

Organizatorzy manifestacji przyszli potem pod bramę stadionu i przeprosili wszystkich za ten, jak to określili, "incydent".

Źródło: legia.com.pl

śmiać się czy płakać

Do góry
#379030 - 26/07/2005 17:53 Re: Górnicy vs Sejm
addict

Podoba mi się tytuł artykułu na Onecie:
Bandyci zaatakowali kibiców Legii

Do góry
#379031 - 26/07/2005 20:26 Re: Górnicy vs Sejm
MasTa Offline
enthusiast

Meldunek: 08/12/2004
Quote:

że ze składek podatników bedziemy utrzymywac nieopłacalny interes aby górnicy mieli prace. To tak jakby rozbudowywac kolej[a nie powolnie ją likwidowac].

no coś ty najlepiej lepiej żeby złodzeje z sejmu sobie wzieli troche kasy bo malo maja

Wogole nie chce mi sie dyskutowac z kims takim jak ty

Do góry
#379032 - 26/07/2005 20:55 Re: Górnicy vs Sejm
GregVeB Offline
veteran

Meldunek: 15/08/2004
Quote:

Podoba mi się tytuł artykułu na Onecie:
Bandyci zaatakowali kibiców Legii

zły?

Do góry
#379033 - 26/07/2005 20:58 Re: Górnicy vs Sejm
pyk Offline
old hand

Meldunek: 02/01/2004
swoja droga gornicy sa strasznie rozpaskudzeni, tylko im przywileje w glowie. przez cala komune mieli lepiej i nawet teraz chca zeby do nich dokladac.
pazernym gornikom mowimy stanowcze nie

Do góry
#379034 - 26/07/2005 21:06 Re: Górnicy vs Sejm
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
"no coś ty najlepiej lepiej żeby złodzeje z sejmu sobie wzieli troche kasy bo malo maja

Wogole nie chce mi sie dyskutowac z kims takim jak ty "

Z jakim? Z takim, ktory stwierdza fakt, że epoka kopalni węgla minęła. Z takim co stwierdza fakt, że poprzez dopłacanie do kopalni gospodarka sie nie rozwinęła? Jakbys wiedział co nieco o systemie RP, to wiedziałbys ze pieniądze które mają dostac górnicy idą wchodzą z naszych kieszeni, a potem przechodzą przez ręce polityków i urzędasów. Ja dopłacać do nich i tym samym rujnować polskiej gospodarki nie chce. Jesli cos jest nierentowne nalezy to zlikwidować, zwłaszcza jesli jest to państwowe. Bo jesli prywatne to wolność wyboru. Pewnie twoje otoczenie z nostalgią wspomina czasy quasi normalnosci gdy górnik był zawodem specjalnie uprzywilejowanym. Pomijam juz to, że to co dzis zrobili to przeszło wszelkie granice. Zgraja najebanych bandytów atakuje społeczeństwo i jeszcze pojawiają sie narzekania ze niedobra psiarnia tłumi tych biednych górników. Niestety jest to efekt wczesniejszych 'ustepstw' kolejnych rządów wobec bandyckich manifestacji górników.

Do góry
#379035 - 26/07/2005 21:43 Re: Górnicy vs Sejm
MasTa Offline
enthusiast

buszmen kulaj do buszu tam jest najwyrazniej twoje miejsce

I prosze cie nie rozpisuj sie tak bo i tak nie chce mi sie czytac tych twoich glupich wypocin.

Do góry
#379036 - 26/07/2005 21:46 Re: Górnicy vs Sejm
MasTa Offline
enthusiast

Widać Schranzer jeden z nielicznych którzy wiedzą o co biega Pozdro dla niego

Do góry
Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  Biszop, rafal08