#379018 - 26/07/2005 13:18
Re: Górnicy vs Sejm
|
addict
Meldunek: 02/10/2003
|
Quote:
Jak słysze takich jak ty to zygac mi sie chce
Odłączyć Śląsk od Polski !!GÓRNY ŚLĄSK UBER ALLES
Mi tam śląska brakować nie będzie. Nie jestem pewien, czy śląskowi nie zabraknie polski? Jak skończy się nagle dofinansowanie kopalń. I co wtedy? Kopalnie zostaną zamknięte, a w Waszym państwi Śląskim 90 % bezrobocie, bieda, patologia...
|
Do góry
|
|
|
|
#379019 - 26/07/2005 13:19
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Quote:
Quote:
Ponadto uzytecznosc spoleczna policjanta jest nieskonczenie wieksza niz gornika (zakladam ze do obu spoleczenstwo ma dokladac)
tak powiedz to np tym mieszajacym na N Hucie w krakowie bo akurat znam sytuacje tam panujaca..... ile masz lat, nie pamietasz chyba jakie kiedys byly czasy ... kopalnie preznie dzialaly i pracowaly kiedys tam nad nasza gospodarka ... co moze pielegniarki tez nie maja racji ? ludzie w jakim wy chcecie kraju zyc w takim gdzie kazdy cche troszcyc sie o swoja dupe ... bo mi jest dobrze to o co chodzi reszcie pisze ponownie bogaty nie zrozumie biednego a najedzony glodnego
no właśnie, jakie były czasy? górnik miał własny sklep, w której była prawdziwa czekolada, górnik był na szczycie łańcucha pracowniczego. pracowali nad naszą gospodarką? pełne wagony do zsrr i puste z powrotem...to była ta nasza gospodarka. wielkie molochy, które jak tupną, to mogą coś namieszać w kraju.
|
Do góry
|
|
|
|
#379020 - 26/07/2005 13:21
|
Ana <3
|
Quote:
Quote:
Mi tam śląska brakować nie będzie. Nie jestem pewien, czy śląskowi nie zabraknie polski? Jak skończy się nagle dofinansowanie kopalń. I co wtedy? Kopalnie zostaną zamknięte, a w Waszym państwi Śląskim 90 % bezrobocie, bieda, patologia...
dokładnie, niech pajace zbierają podpisy pod refendum, a wtedy może dziury budżetowej nie będzie. ciągną z kasy jak z cyca mamusi. i źle im 
|
Do góry
|
|
|
|
#379021 - 26/07/2005 13:48
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Quote:
Quote:
ale tekst górny śląsk napedzał całą Polske w czasach PRLu, z każdego zakątka Polski zjeżdzano tu na śląsk bo tu była robota.. teraz jej nie ma, zamknęli kopalnie to i bezrobnocie wieksze i ludzie teraz spierdalają(musiałem) i dalej 0 szacunku dla tego regionu.. ojj wstydze się za nich 
|
Do góry
|
|
|
|
#379022 - 26/07/2005 13:54
|
Ana <3
|
Quote:
Quote:
Quote:
ale tekst górny śląsk napedzał całą Polske w czasach PRLu, z każdego zakątka Polski zjeżdzano tu na śląsk bo tu była robota.. teraz jej nie ma, zamknęli kopalnie to i bezrobnocie wieksze i ludzie teraz spierdalają(musiałem) i dalej 0 szacunku dla tego regionu.. ojj wstydze się za nich
to może zacznij od początku, za czyje pieniądze śląsk został zbudowany?
|
Do góry
|
|
|
|
#379023 - 26/07/2005 13:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/05/2005
|
Popieram buszmena i juana carlosa, przyjechało kupę wieśniactwa do Warszawy, w tym połowa najebana różnymi trunkami i zaczęli rzucać w policję różnymi śrubami, kamieniami, barierkami, wyrywali nawet klomby! Ja na miejscu policjantów taki wpierdol bym urządził tej dziczy, że bym nie wiedział jeden z drugim gdzie są te ich kopalnie... Oglądajcie relacje na tvn24 i zobaczcie te awanturujące się przepite ryje wyprawiają... Jak rozjebali dookoła sejmu zieleń, prywatne samochody i inne mienie publiczne. Aż żal na to patrzeć... A tutaj jeszcze znajduje się garstka matołków na forum którzy to popierają i psioczą na policję. Puknijcie się w te puste łby, ale chyba i tak jest już za późno. Oby tylko ci bandyci nie osiągnęli swojego celu i nie dostali tych emerytur.  górnicy i ich dziejsze wyczyny
|
Do góry
|
|
|
|
#379024 - 26/07/2005 14:03
|
addict
|
Quote:
Quote:
Quote:
Dobrze, że urzyłeś czasu przeszłego. Kiedyś to i może był motor gospodarki. Teraz jest inny ustórj, inne czasy. Kopalnie przynoszą straty, a podatnicy do nich dokładają. Osobiście nie jest mi to solą w oku, ale jak czytam że jakiś uniesiony honorem śl%B
|
Do góry
|
|
|
|
#379025 - 26/07/2005 14:07
|
addict
|
Dobrze, że urzyłeś czasu przeszłego. Kiedyś to i może był motor gospodarki. Teraz jest inny ustórj, inne czasy. Kopalnie przynoszą straty, a podatnicy do nich dokładają. Osobiście nie jest mi to solą w oku, ale jak czytam że jakiś uniesiony honorem ślązaczek pisze że on się bez polski obejdzie to mnie krew zalewa.
|
Do góry
|
|
|
|
#379026 - 26/07/2005 14:09
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
nikt nie zwraca uwagi na jedna wazna kwestie, w latach 90 gornicy mogli odejsc z kopalni i dostawali calkiem spore odprawy i co z nimi robili?? byl program w telewizji swego czasu i dziennikarka pyta takiego jegomoscia co zrobil z odprawa, a ten jej na to pokazuje jakis samochod, wspomina cos o wycieczce i nowej meblosciance  to jest zalosne oczywiscie nie twierdze ze byly to olbrzymie kwoty ale z kwota kilkudziesieciu tysiecy mozna pomyslec zeby sprobowac czegos na wlasna reke, a oni zobaczyli taka gotowke i omal nie zwariowali  nie moj problem ze nikt im nie zapewnil psychologa ktory by pomogl tym ludziom w podjeciu rozsadnej decyzji lub chociaz ukierunkowal na odpowiednie tory, kazdy ma swoj rozum i musi ponosic konsekwencje swoich decyzji. a jesli ktos pisze ze na Slask kiedys zjezdzali wszyscy za praca...owszem masz racje tylko ta praca byla w wiekszosci kosztem innych regionow, nie oszukujmy sie Slask budowano jak kolosa na glinianych nogach to i wczesniej czy pozniej musial sie zawalic jesli wiezysz w inna wersje mowiaca o tym ze Slask to potega to nie masz pojecia o czym piszesz. teraz jada tacy do Wawki i wala ceglami w Policje i uwazaja ze postepuja ok??? wg mnie nie, zwykle huliganstwo nie poparte kompletnie niczym co mogloby to usprawiedliwic. jak chca sie odlaczyc, droga wolna zobaczymy tylko jak szybko podwina ogon i beda chcieli wrocic, problem polega na tym ze to panstwo albo bedzie leczone kompleksowo albo nie ma mowy o tym ze sie uda je wyleczyc kiedykolwiek.
|
Do góry
|
|
|
|
#379027 - 26/07/2005 14:16
|
addict
|
Biszop, w Polsce zrobiono ogromny błąd z tymi odprawkami. Je poprostu dano. Wcześniej trzeba było zrobić jakieś szkolenia, wyklady o inwestowaniu, prowadzeniu własnej działalności. A nasz rząd poszedł na łatwiznę i są efekty. Przynajmniej biura podrózy na śląsku zarobiły
|
Do góry
|
|
|
|
#379029 - 26/07/2005 17:05
|
Ana <3
|
Wracający z manifestacji pod Sejmem górnicy, którzy wcześniej pobili się z policją, zaatakowali również nieoczekiwanie stojących pod kasami i sklepikiem Legii na ulicy Łazienkowskiej kibiców i przypadkowych przechodniów. Mocno poszkodowana została przynajmniej jedna osoba. Bandyci zaatakowali też kamieniami (a nawet własnym kaskami) kibiców i pracowników przebywających w tym czasie na terenie klubu. Na szczęście wszyscy wyszli z tego bez szwanku. Część piłkarzy, którzy chcieli wyjechać z terenu stadionu, nie zaryzykowała i przez kilkadziesiąt jeszcze minut była uwięziona na klubowych obiektach. Do tragedii nie doszło dzięki szybkiej reakcji służb porządkowych Legii, które najpierw wpuściły wszystkich kibiców spod kas za bramę stadionu, po czym szczelnie ją zamknęły i nie dopuściły do przedostania się przez nią górników. Organizatorzy manifestacji przyszli potem pod bramę stadionu i przeprosili wszystkich za ten, jak to określili, "incydent". Źródło: legia.com.pl  śmiać się czy płakać 
|
Do góry
|
|
|
|
#379030 - 26/07/2005 17:53
|
addict
|
Podoba mi się tytuł artykułu na Onecie: Bandyci zaatakowali kibiców Legii
|
Do góry
|
|
|
|
#379031 - 26/07/2005 20:26
|
enthusiast
Meldunek: 08/12/2004
|
Quote:
że ze składek podatników bedziemy utrzymywac nieopłacalny interes aby górnicy mieli prace. To tak jakby rozbudowywac kolej[a nie powolnie ją likwidowac].
no coś ty najlepiej lepiej żeby złodzeje z sejmu sobie wzieli troche kasy bo malo maja 
Wogole nie chce mi sie dyskutowac z kims takim jak ty
|
Do góry
|
|
|
|
#379032 - 26/07/2005 20:55
|
veteran
Meldunek: 15/08/2004