Sonda jest OK !
I zawsze tak jak napisał Conrad będą jakieś ale ...
ale (nie wiem czy to było celem

) mam takie uwagi:
- w kolejnej sondzie (bo chyba cel jest najważniejszy, a nie to czy sonda sie podoba czy nie) - warto umieszczać bukmacherów 2 czy nawet 3 kategorii - by się przekonać - "z czego gracze korzystają" - bo np. może sie okazać że są gracze korzystajacy np. ze słabego booka, o którym wiadomo, że ma kłopoty - także bedzie można ich przetrzec nawet - sonda ma nie rekomendować tylko dać pewne informacje,
- każda sonda ma te wadę, że tak samo waży głos gracza, który gra np. za 5 euro i za 500, więc informacja np. o polskiej wersji jezykowej z tego powodu jest mylna, chyba że celem jest ilość,
- generalnie uważam, że wystarczy zebrać jawne info od 10 stałych i znanych graczy by stwierdzić - czego gracze potrzebują, nie uważam by aż tak bardzo różniły się ich podstawowe kryteria,
np. każdy kto zna język angielski woli lepsze kursy i szeroka oferte niż polską wersję językową,
- lepsze kursy zawsze są lepsze pod warunkiem, że są "nasze sporty", inaczej nawet jak sa całkiem dobre kursy nie gramy, a czy warto grać różne zdarzenia, gdy kursy sa słabe,
- ciekawie byłoby gdyby dla kazdego buka byłaby jakby osobne pytania: czy gramy, czy planujemy, czy znamy ofertę, mogą być podane sporty -w ten sposób można przetestowaać znajomość oferty, można wprowadzić ocene wiarygodności buka i porównać do tej rzeczywistej - bo gracze mogą różnie oceniać,
- ciężko napisać czy gdzieś chcę zacząć grę jak nie znam oferty buka, np. mógłbym napisać że chcę grać wszędzie, ale pod pewnymi warunkami - no i te warunki jakie kazdy stawia są ciekawe,
-uwag mogłoby być jeszcze więcej
PS. zaletą sondy stworzonej przez Conrada -jest szeroki odzew, a potem ożywiona dyskusja nad tematem,
Dlatego czekam na kolejne, nawet nieobiektywne