#3830651 - 27/04/2010 18:47
Re: Film, TV, seriale [24]
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
HIMYM dzisiaj ostatni odcinek! jedno zdanie i dwie bledne informacje  dzisiaj nie ma HIMYM, a za tydzien jest przedostatni odcinek, ostatni bedzie 10 maja
|
Do góry
|
|
|
|
#3831268 - 27/04/2010 23:35
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
tylko i wyłącznie The Shield. Kapitalny serial! A oglądałeś może The Wire? Jeśli tak to który według Ciebie jest lepszy? Ja obecnie przerabiam po wielu latach... Twin Peaks. The Wire imho lepszy, choc dla niektorych akcja moze sie toczyc zbyt wolno. Ma jakis taki jedyny w swoim rodzaju klimat, no i jest bardziej realistyczny niz The Shield, ale ten tez jest zajebisty (wlasnie skonczylem 5. sezon). The Wire na pewno jeszcze obejrze nie raz, bo to najlepszy serial jaki w zyciu widzialem 
|
Do góry
|
|
|
|
#3831317 - 27/04/2010 23:48
[Re: yaaho]
|
member
Meldunek: 01/11/2005
|
za tydzień jest 21 odcinek a wg filmweb ma być 24 i ostatni ma być wyemitowany 24 maja w USA
|
Do góry
|
|
|
|
#3837172 - 30/04/2010 20:56
[Re: ziomek21]
|
Viva Las Vegas!
Meldunek: 16/12/2009
|
 Klass (2007) Nasza klasa produkcja: Estonia gatunek: Dramat reżyseria Ilmar Raag scenariusz Ilmar Raag zdjęcia Kristjan-Jaak Nuudi muzyka Martin Kallasvee Opowieść o zatrważającej rzeczywistości szkoły publicznej autorstwa debiutującego scenarzysty i reżysera Ilmara Raaga. Szesnastoletni Joosep (Pärt Uusberg) pada ofiarą swoich sadystycznych kolegów, których denerwuje jego cichy sposób bycia i introwertyczna natura. Jednym z jego prześladowców jest nowy w szkole, śmiały i przystojny Kaspar. Chłopak początkowo ulega presji nowego otoczenia, ale z czasem staje po stronie Joosepa i razem z nim niesie piętno klasowego ostracyzmu. Pewnego dnia Kaspar i Joosep postanawiają wszystko zmienić... Film Raaga nie jest jedynie społecznym studium problemów dorastania, ale uniwersalnym obrazem ciemnej strony ludzkiej natury, która pod wpływem stresu i silnych emocji może okazać się nieobliczalna.
|
Do góry
|
|
|
|
#3838484 - 01/05/2010 16:46
[Re: cassapian]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/05/2005
|
 Klass (2007) Nasza klasa produkcja: Estonia gatunek: Dramat reżyseria Ilmar Raag scenariusz Ilmar Raag zdjęcia Kristjan-Jaak Nuudi muzyka Martin Kallasvee Opowieść o zatrważającej rzeczywistości szkoły publicznej autorstwa debiutującego scenarzysty i reżysera Ilmara Raaga. Szesnastoletni Joosep (Pärt Uusberg) pada ofiarą swoich sadystycznych kolegów, których denerwuje jego cichy sposób bycia i introwertyczna natura. Jednym z jego prześladowców jest nowy w szkole, śmiały i przystojny Kaspar. Chłopak początkowo ulega presji nowego otoczenia, ale z czasem staje po stronie Joosepa i razem z nim niesie piętno klasowego ostracyzmu. Pewnego dnia Kaspar i Joosep postanawiają wszystko zmienić... Film Raaga nie jest jedynie społecznym studium problemów dorastania, ale uniwersalnym obrazem ciemnej strony ludzkiej natury, która pod wpływem stresu i silnych emocji może okazać się nieobliczalna. Oglądałem. Jeden z lepszych filmów jakie widziałem. Polecam.
|
Do góry
|
|
|
|
#3841745 - 03/05/2010 08:35
[Re: cassapian]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Fourth kind
Hmm... mieszane uczucia mam po tym filmie. Spodziewałem się jednak czegoś zupełnie innego, ale od początku.
Już na wstępie jesteśmy zapewnieni przez grającą główną rolę Millę Jovovich o autentyczności wydarzeń przedstawionych w filmie. Mało tego, reżyser Olatunde Osunsanmi często przeplata sceny filmowe z obrazem z amatorskiej kamery jednocześnie przekonując jak wiernie przedstawia wydarzenia.
A wydarzenia te to są rodem z "Archiwum x". Na początku jest ciekawie, a później... cóż - może nie będę nawet pisał w którym kierunku to wszystko podążyło bo lepiej tego nie wiedzieć przed seansem.
Napiszę tylko, że nie chcę oceniać treści zawartej w filmie bo zupełnie nie jestem zwolennikiem tego rodzaju teorii. Choć sam film uważam za intrygujący. Nie podobało mi się tylko częste mieszanie obrazu filmowego z archiwalnymi nagraniami. Wprowadzało to moim zdaniem niepotrzebny chaos, rozpraszało uwagę i burzyło zalążki klimatu, który z kolei reżyser próbował zbudować niezłą muzyką. Wolałbym aby poszedł albo w jedną stronę i zrobił po prostu film w klasycznym stylu, albo poszedł w drugą i zrobił dokument, który pewnie kiedyś zobaczyłbym na Discovery.
Niemniej film ewidentnie miał prowokować. Pokazać temat i prowokować do dyskusji czy też pokazać problem. I jako taki uważam go za udany, choć jakiś niedosyt mi pozostaje.
Kto lubi takie klimaty (obcy, ufo itp.) może śmiało oglądać.
6/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3845227 - 05/05/2010 06:39
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
w piatek bylem w kinie na Iron Man 2, pierwszy raz widzialem film o "superbohaterze", ktory trwa 2 godziny i nie w nim w ogole akcji, jedynie przez ostatnie 3 minuty filmu cos sie dzieje, a tak caly czas gadanie o pierdolach i zero rozrywki, a idac na taki film nastawilem sie tylko i wylacznie na rozrywke niedlugo premiera Robin Hooda, tam mam nadzieje, ze jakas akcje zobacze 
|
Do góry
|
|
|
|
#3845254 - 05/05/2010 07:01
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/08/2006
|
tylko i wyłącznie The Shield. Kapitalny serial! A oglądałeś może The Wire? Jeśli tak to który według Ciebie jest lepszy? Ja obecnie przerabiam po wielu latach... Twin Peaks. The Wire imho lepszy, choc dla niektorych akcja moze sie toczyc zbyt wolno. Ma jakis taki jedyny w swoim rodzaju klimat, no i jest bardziej realistyczny niz The Shield, ale ten tez jest zajebisty (wlasnie skonczylem 5. sezon). The Wire na pewno jeszcze obejrze nie raz, bo to najlepszy serial jaki w zyciu widzialem yeah, the wire, jest najlepszym serialem jaki kiedykolwiek wypuścili w stanach, choć jest na tyle wielopoziomowy, że pierwsze ze 3 odcinki mogą się nie spodobać od razu, ale później miazga
|
Do góry
|
|
|
|
#3848457 - 06/05/2010 22:30
[Re: weed]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2007
|
Ostatnio obejrzałem kilka fimów, więc dzielę sie moimi odczuciami Lars and the real girl 7.5/10Film trudny, niektórych może nudzić, główny bohater Lars (Ryan Gosling) to człowiek nieśmiały, bojący się kontaktu z innymi ludźmi, pewnego dnia postanawia kupić sobię plastikową lalkę ... ku zdziwieniu jego rodziny i lokalnej społeczności traktuję ją jako żywą osobę ... Bardzo dobra rola Gosslinga ... dramat z elementami komedii, ogólnie polecam. Intermission 8/10Colin Farrell i Cillian Murphy w pełnej zwrotów akcji komedii kryminalnej  Świetny brytyjski humor, dużo zabawnych scen, kobieta z wąsami, intryga. Ogólnie bardzo mi się podobał. Warty obejrzenia Chloe 7/10Liam Neeson, Julliane Moore i Amanda Seyfried w dramacie/thrillerze pełnym intrygi i miłosnych zagadek. Pomysł ciekawy, dobra gra aktorska, jednak czegoś mi zabrakło, może przez słabszą końcówkę, ogólnie jednak film na + głównie ze względu na aktorkę młodego pokolenia i odważne sceny łóżkowe. Shaun of the dead 9/10Przezabawna komedia z Simonem Peggiem, dawno się tak nie uśmiałem, na IMDB film ma ocene 8/10 i jest w TOP100 - co moim zdaniem w pełni odzwierciedla jego wartość. Brytyjski komik vs tysiące zombie. Polecam z czystym sercem. The Crazies 4/10Tu liczyłem na coś znacznie lepszego. Amerykański rząd wytwarza w tajnych laboratoriach zabójczy wirus. Kiedy traci nad nim kontrolę, wojsko desperacko próbuje powstrzymać szybko rozprzestrzeniające się śmiercionośne szaleństwo. Pomysł oklepany, zero nowatorstwa, drętwa gra aktorów + za ciekawe rozwiązanie niektórych śmierci (choć mozna było to juz ujrzeć w innych tego typu filmach).
|
Do góry
|
|
|
|
#3848639 - 07/05/2010 00:01
[Re: kadus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
To może ja też aczkolwiek ostatnio męczą mnie Holywoodskie filmy... Nostalgia anioła / The Lovely Bones (2009) 5/10O dziewczynie, która do czasu wykrycia swojego mordercy nie może trafić do nieba. Fabuła taka sobie, efekty ładne, główna bohaterka daje radę ale całościowo niezbyt ciekawe. Sekretne okno / Secret Window (2004) 7,5/10Johnny Depp i Stephen King czyli nic dodać nic ująć. Dobry film, co prawda motyw nieco oklepany ale w jakiej formie przedstawiony! Armored (2009) 5/10Przerost formy nad treścią. W rolach głównych: Matt Dillon, Jean Reno, Laurence Fishburne, Amaury Nolasco i to już wszystkie atuty tego filmu. Ani gra aktorska ani muzyka ani fabuła nie wciągnęły mnie na tyle, żeby komuś polecić ten film... Dobro musi zwyciężyć, ot co. The Hurt Locker. W pułapce wojny / The Hurt Locker (2008) 7/10O tym filmie usłyszałem na gali Oskarów i w sumie nie dziwię się, że ich tyle dostał. Może mało w nim akcji ale główny bohater nadrabia Stare wygi / Old Dogs (2009) 7/10Wreszcie jakiś pozytywny film. Stary schemat wyboru między miłością i pracą ale John Travolta i Robin Williams zdecydowanie ciągną film do góry. Na imdb tylko 5,1/10 Wyspa tajemnic / Shutter Island (2010) 7,5/10Film, o którym słyszałem tyle dobrego co i złego. Rzeczywiście, czasami nie wiadomo o co chodzi, ale tak zakręcona fabuła zbiera u mnie plusy. Całkiem niezłe zwroty akcji, no i oczywiście głównowątkowa układanka. Mogę szczerze polecić! O pozostałych już chyba pisałem... A na celowniku The Bounty Hunter, Defendor i Mikołajek (o ile napisy będą).
|
Do góry
|
|
|
|
#3848748 - 07/05/2010 01:01
[Re: micha$]
|
Viva Las Vegas!
Meldunek: 16/12/2009
|
 Celda 211 (AKA Cell 211 / Cellule 211) (2009) produkcja: Francja , Hiszpania gatunek: Dramat, Akcja reżyseria Daniel Monzón zdjęcia Carles Gusi muzyka Roque Baños czas trwania: 110 Juan Oliver zdobył pracę jako strażnik więzienny. Pragnąc wywrzeć dobre wrażenie, żegna się ze swoją ciężarną żoną i pojawia się w pracy dzień wcześniej. W trakcie obchodu po zakładzie karnym Juan ulega wypadkowi i traci przytomność. Obudzi się niedługo później w celi nr 211 i w samym środku porzuconego przez strażników, ogarniętego buntem więzienia...
|
Do góry
|
|
|
|
#3851859 - 08/05/2010 05:36
[Re: lajkonik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2005
|
Gdzies juz to bylo, obliczaja podobnie jak podaja sondaze przedwyborcze. Obliaczenia sa na roznych grupach danych osob. Co oczywiscie jest kompletnie niemiarodajne, podobnie jak sondaze z reszta 
|
Do góry
|
|
|
|
#3851921 - 08/05/2010 05:58
[Re: lajkonik]
|
addict
Meldunek: 05/11/2006
|
12 gniewnych ludzi - jeden z najlepszych filmów jakie obejrzałem, ale spodziewałem sie troche lepszego zakończenia. 9+/10 ode mnie Ze staroci oglądałem jeszcze Psychozę - też trzyma poziom, w tym filmie zakończenie dobre 8/10
|
Do góry
|
|
|
|
|
|