#3866540 - 14/05/2010 02:23
Re: Kibice [2]
[Re: Llama]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
ja pamietam pogoń - legia. rany julek, dwadziescia pare tysiecy na tamte czasy....
Taa, przyszedłem wtedy 3,5 godziny przed meczem i... siedziałem na dole, na łuku pod płotem bo cały stadion był już zawalony. To były piękne czasy. Teraz mamy dwa skrajne bieguny w lidze. Z jednej strony Lech, który ma pełen stadion, masę kibiców, spokój na stadionie - słowem, wszystko co by chcieli. Z drugiej strony Legia, której włodarze przepędzili prawie wszystkich kibiców. Pod pretekstem walki z chuligaństwem (którego tam nie brakowało, nie ukrywajmy, że nie) zapędzili się zdecydowanie za daleko i zniszczyli wszystko, co ten klub dobrego przez lata wypracował. Marzy im się model angielski, czyli wymiana kibiców (wiernych którzy dla klubu zrobią wiele) na krawaciarzy, zapominają jednak o jednym. Tam krawaciarze przychodzą tłumnie bo mają gwarancję jakości widowiska. I wielu z nich przychodzi tylko dla widowiska, jak do kina. Tam grają najlepsi. A na Legii Iwański z Grzelakiem i inne kaleki. To tak jakby w jednej sali w kinach puszczać jakiś światowy hicior z hollywood, a w drugiej nakręcony ręczną kamerą pseudoserial z Mroczkami. I potem się dziwić, że nikt nie chce tych drugich oglądać. Oby żaden inny klub nie szedł drogą ITI. To co oni tam robią to niszczenie klubu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3866841 - 14/05/2010 04:36
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2006
|
ITI wszystkim nie dogodzi wszyscy chcieli zwolnienia Urbana gdy już go zwolnili teraz na forum wpisy Jasiu wróć. karnet na trybune ultras wcale nie jest drogi.. akurat ja bym wolał inne miejsce ale tam już ceny są dosyć wysokie i to jest tez problem... niby SKLW chce zmiana herbu i niższe ceny tylko 2 postulaty z których jeden został już spełniony.. jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o $$$ mieszanie w to wszystko dzieci albo jak ostatnio na meczu z Wisłą 2 małolatów wychodzi pokazuje flage koniec iti po 5 sekundach ochroniarz ich wyprowadza i zapewne zakaz ha tracą na tym zwykli kibice a nie Ci co pociagaja za sznurki. Iti swiete tez nie jest mnostwo zakazow za nic, zle prowadzenie klubu itd. ale ile taki konflikt moze trwac 10 lat ? te iti patataj jest już nudne i dla dobra Legii niech się to skonczy. dla mnie postronnego kibica obie strony sa tej sytuacji winne
|
Do góry
|
|
|
|
#3867628 - 14/05/2010 18:19
[Re: ice18]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Moim zdaniem konflikt sie zakonczy do poczatku nowego sezonu. W Warszawie otworza stadion i nie wyobrazam sobie aby on nadal swiecil pustakmi. Dla wlasciciela oznacza to duze koszty utrzymania i niskie wplywy w z biletow. Oczywiscie, mozna sie spodziewac, ze frekwencja na poczatku bedzie wieksza - wiadomo, kazdy chce zobaczyc to co nowe  Ale zacznie ona spadac jesli druzyna bedzie grala padake np taka jak teraz.
|
Do góry
|
|
|
|
#3868567 - 15/05/2010 03:09
[Re: lupus]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Moim zdaniem ITI ma dwa wyjścia.
1) Znacznie poprawić poziom sportowy. Wywalić całą tą bandę obiboków i lalusiów, a w ich miejsce zatrudnić nowych. Lepszych, waleczniejszych i wygrywających. Jak drużyna będzie wygrywać, będą "niedzielni" kibice przychodzili żeby ich oglądać, jeść słonecznik i kupować kiełbaski. Będzie cisza na stadionie, spokój. Po ostatnim gwizdku sędziego wszyscy wychodzimy, gasimy światło, koniec imprezy. ITI dopnie swego. Jest tylko jedno ale - to jest proste w teorii, a w praktyce wielu już tak próbowało i baaaaardzo rzadko to się udawało.
2) Przeprosić się z kibicami, ustąpić im. Wtedy drużyna będzie mogła być równie gówniana jak teraz (choć oczywiście lepiej nie), ale jeśli będą walczyć, to kibice będą przychodzić mimo słabych wyników. I dopingować, czym może zmuszą niektórych do roboty (te wszystkie fucki kierowane w trybuny i olewanie gry - rozbestwili się piłkarzyki bo widzą puste trybuny i wiedzą, że kibice na nich lachę położyli). Będzie doping, będą oprawy, będzie atmosfera - jak dawniej. Jest tylko jedno ale - wśród tych kibiców którzy tworzą atmosferę jest też sporo klasycznego bydła. A często pewnie to są ci sami ludzie. Problem to jak ich zneutralizować nie wyganiając reszty tak jak to teraz ma miejsce. Bo potem wystarczy iskra żeby znów chuliganka się uaktywniła. A obecni piłkarze Legii to jedna wielka iskra. Nażelowane panienki, które mają wszystko łącznie z grą w dupie i tylko liczą kasę, która im się nie należy (bo niby za co).
|
Do góry
|
|
|
|
#3872303 - 16/05/2010 23:38
[Re: Bzyku]
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3874354 - 17/05/2010 22:52
[Re: Inzaghi78]
|
veteran
Meldunek: 16/06/2003
|
http://wyborcza.pl/1,75248,7548485,Stadionowi_bandyci_dilerami_narkotykow.html natomiast cos takiego mozna było dzisiaj przeczytac w Dzienniku Gazeta Prawna Lech Poznań - mistrz nie tylko na boisku
Porównując płynność finansową, efektywność zarządzania i dynamikę przychodów, Ernst & Young uznał, że Lech Poznań nie ma sobie równych w Polsce. - czytamy w "Dzienniku. Gazeta Prawna". W przyszłym roku budżet Lecha wyniesie co najmniej 62 miliony złotych.
- Od dwóch lat Lech uważany jest za wzorcowy klub w polskiej piłce. Dobrze zarządzany, ze skautingiem z prawdziwego zdarzenia, z prężnymi działaniami marketingu i reklamy, kompetentną i atrakcyjną rzeczniczką prasową, wreszcie z rzeszą wiernych i utożsamiających się z klubem kibiców. Pozytywnie wyróżnia się na tle reszty polskich klubów - pisze o świeżo upieczonym mistrzu Polski "Dziennik. Gazeta Prawna"
W sezonie 2009/10 Lech Poznań dysponował budżetem w wysokości ok. 40 mln. złotych, mniejszym od Wisły (45) i Legii (51). Jednak to zespół z Wielkopolski sięgnął po mistrzostwo. W przyszłym roku, Lech może dysponować budżetem nawet w wysokości 62 milionów. Około 12 milionów klub dostaje od sponsorów, przede wszystkim od S.Olivier, Sokołowa, Warki, Amici i Remesu. Kolejne 10 milionów to wpływ ze sprzedaży praw telewizyjnych. Około 20 milionów klub chce zarobić na sprzedaży biletów. 20 milionów złotych klub zarobi na sprzedaży Roberta Lewandowskiego do Borussi Dortmund. Odejście najlepszego strzelca nie powinno osłabić klubu. - Latem przyjdzie do nas czterech nowych piłkarzy - zdradza "Dziennikowi" dyrektor sportowy Lecha, Marek Pogorzelczyk - Cała kwota (za sprzedaż Lewandowskiego - przyp. red.) pójdzie na wzmocnienia - dodaje.
- Prawdziwe pieniądze Kolejorz może jednak zarobić awansując do Ligi Mistrzów. Zdaniem ekspertów z Deloitte może to być nawet 16 mln euro - podkreśla "Dziennik. Gazeta Prawna". W taki m razie ja mam pytanie do forumowej elyty jak to k... jest że klub który wspópracuje rzekomo z dilerami jest klubem najbardziej profesjonalnym w Polsce przeciez to sie kupy nie trzyma Wybiórcza bedzie musiała napisac jakis cykl artykułów na temat Lecha bo jeszcze ciemny lud sobie pomysli że kłamią 
|
Do góry
|
|
|
|
#3875524 - 18/05/2010 06:41
[Re: craax]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
no tyle mozecie sobie popisac...
kazdego indywidualna sprawa jak sie konfrontuje ze swoim przeciwnikiem , nie dajcie sie zwariowac o niewinnych ofiarach ( zeby bylo jasne uwazam , ze zaszlo to za daleko ) Ta, idac dalej tym tokiem, to jak w koncu ktos kogos odstrzeli za barwy to tez bedzie jego indywidualna sprawa.. Ale w sumie masz racje. Jak krakowska patologia nie potrafi zaakceptowac cywilizowanych, ogolnoakceptowanych zasad walki to niech sie wyrzyna. Nie bedzie mnie to obchodzilo dopuki nie wyjdzie poza granice miasta. Dziwie sie tylko Lechowi, Lechii i Slaskowi.. ale widocznie nie samym honorem zyje kibol  To nic osobistego craax, po prostu takie jest moje zdanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3875550 - 18/05/2010 07:04
[Re: mat2000]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2007
|
no tyle mozecie sobie popisac...
kazdego indywidualna sprawa jak sie konfrontuje ze swoim przeciwnikiem , nie dajcie sie zwariowac o niewinnych ofiarach ( zeby bylo jasne uwazam , ze zaszlo to za daleko ) Ta, idac dalej tym tokiem, to jak w koncu ktos kogos odstrzeli za barwy to tez bedzie jego indywidualna sprawa.. Ale w sumie masz racje. Jak krakowska patologia nie potrafi zaakceptowac cywilizowanych, ogolnoakceptowanych zasad walki to niech sie wyrzyna. Nie bedzie mnie to obchodzilo dopuki nie wyjdzie poza granice miasta. Dziwie sie tylko Lechowi, Lechii i Slaskowi.. ale widocznie nie samym honorem zyje kibol  To nic osobistego craax, po prostu takie jest moje zdanie. Czyli wywózki do lasu i tam katowanie  A jak będziesz kiedyś w Holandii to spytaj jakiegoś autochtona z czego znani są tam kibice ADO DH.
|
Do góry
|
|
|
|
#3876284 - 18/05/2010 20:06
[Re: craax]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
i to jest idiotyzm, zamiast spotykać się na cywilizowanych zasadach, to teraz dajecie pretekst państwu by wszystkich wsadziła do jednego worka.
|
Do góry
|
|
|
|
#3877978 - 19/05/2010 06:16
[Re: mat2000]
|
Carpal Tunnel
|
Tylko, ze takie wywozki to przypadki marginalne. Ja slyszalem o jednej i zamiast katowania bylo zabieranie ubran i smarowanie miodem  Holandia to inna bajka. Nie bylem tam i w najblizszym czasie sie nie wybieram. "Dziwie sie tylko Lechowi, Lechii i Slaskowi". A kibice tych drużyn to jakieś moralne ideały są według ciebie? Myślisz że żaden kibic Lechii nie zabił drugiego nożem? Zdziwiłbyś się kto był prekursorem nożownictwa w Polsce. Tylko ze pokolenie internetu już tego nie pamięta tak jak finału Pucharu Polski w Częstochowie Legia : Lech i reportażu na TVP2 z kibicami Lecha w czasach kiedy jeszcze nikt nie słyszał o TVN. Jak elita Lecha wypowiada się że mogliby bez trudu zabić kibica wrogiej drużyny albo policjanta. No niestety nie wszyscy bohaterzy tamtego reportażu dożyli do dnia dzisiejszego. Ale pewnie za tamtych czasów to też była prowokacja mediów albo zmusili ich siłą dziennikarze Ekspresu Reporterów do tej rozmowy. Śląsk? O ile pamiętam to we Wrocławiu padł "kibic" Arki.
|
Do góry
|
|
|
|
#3879576 - 20/05/2010 00:20
[Re: ultra1978]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2006
|
Czy kibice Barcelony są wzorem do naśladowania? Tak pytam, bo nie wiem. A może jedynie słuszny model to ten angielski?
|
Do góry
|
|
|
|
#3880772 - 20/05/2010 07:22
[Re: zostać modem_MLS]
|
Carpal Tunnel
|
Czy kibice Barcelony są wzorem do naśladowania? Tak pytam, bo nie wiem. A może jedynie słuszny model to ten angielski? A co jest nie tak z kibicami Barcelony myślisz że jak oglądasz turystów w tv to wszyscy tacy są. Słyszałeś kiedyś o Boixos Nois przecież oni też niejednemu kosę upchnęli.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|