#3866236 - 13/05/2010 23:16
Re: Film, TV, seriale [24]
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2007
|
Peacock 5/10 Thriller z Cillianem Murphym i Ellen Page, dobra kreacja Murphy'ego który gra schizofrenika. Całość jednak nie powala, fabuła rozkręca się dość wolno i może niekiedy znudzić. Extraordinary Measures 7/10Dramat z Harrisonem Fordem i Brendanem Fraserem o pogoni za lekiem na rzadką chorobę. The Escapist 8/10Film o ucieczce z więzienia, na pierwszy rzut oka - taki jak wiele innych. Na szczęście jest ciekawie przedstawiony z niesamowitą końcówką. Celda 211 8/10Polecany już w tym wątku przez niektórych, również podzielam tę opinię, aczkolwiek wydaje mi się trochę naciągany - ta przemiana głównego bohatera jest trochę na wyrost. From Dusk Till Dawn 7.5/10Stary film, bodajże z 97roku - wstyd sie przyznać ale dopiero go obejrzałem po raz pierwszy. George Clooney,Harvey Keitel i Quentin Tarantino w zwariowanym horrorze o wampirach. Warty obejrzenia - szczególnie ze względu na uwodzicielski taniec Salmy Hayek w skąpych ciuszkach 
|
Do góry
|
|
|
|
#3873300 - 17/05/2010 04:06
[Re: Amir_Khan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2006
|
na dziś polecam WIMBLEDON 22.20 TVP 1
|
Do góry
|
|
|
|
#3873888 - 17/05/2010 18:12
[Re: ice18]
|
old hand
Meldunek: 18/05/2007
|
http://wimbledon.filmweb.pl/Ten Wimbledon? Ojej, dla mnie ten film jest straszny. Fabuła, jeśli porównywać oczywiście tylko w gatunku, to prosta i nudna. A tenis... dobra, ja rozumiem, że nie musieli tu zatrudniać od razu tenisistów, ale na pewno istnieją aktorzy, którzy potrafią w tenisa grać lepiej, zresztą tego faceta ktoś mógł dublować. Fragmenty z grą to dla mnie była prawdziwa komedia. U Allena w 'Match point' zdecydowanie lepiej to wygląda i film wyższych lotów - ten mogę polecić z całą odpowiedzialnością 
|
Do góry
|
|
|
|
#3873907 - 17/05/2010 18:27
[Re: zludna]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2007
|
A single man 7.5/10
Jeden dzień – być może najważniejszy – z życia Georga Falconera (Colin Firth), profesora uniwersyteckiego, który nie może pogodzić się z tym, że właśnie stracił swoją wielką miłość. Tego dnia pozornie nieistotne spotkania i czas spędzony z dawną ukochaną (Julianne Moore), otworzą przed nim niespodziewanie szanse na nowe uczucie...
Porażający zmysłowym pięknem debiut Toma Forda, słynnego kreatora mody, który pracował m.in. dla firm Gucci i Yves Saint-Laurent. W roli głównej Colin Firth (Mamma Mia!, To właśnie miłość), który stworzył kreację życia, wyróżnioną m.in. nagrodą na festiwalu w Wenecji i nominacją do Oscara. Główną żeńską rolę zagrała 4-krotnie nominowana do Oscara Julianne Moore (Godziny). Kompozytorem nominowanej do Złotego Globu muzyki jest z kolei polski kompozytor Abel Korzeniowski (Duże zwierzę).
Bardzo dobra rola C.Firtha - nominowany zresztą do oskara, Film trudny i smutny ... z ciekawym zakonczeniem. Polecam.
|
Do góry
|
|
|
|
#3877456 - 19/05/2010 02:32
[Re: kadus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
ogladal ktos moze film ANTWONE FISHER?
Widzialem przed chwila na canale doslownie fragment z 10 minut i wydawalo mi sie ze bardzo dobry. Warto to ogladnac?
|
Do góry
|
|
|
|
#3877673 - 19/05/2010 03:58
[Re: Krystian]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
ogladal ktos moze film ANTWONE FISHER?
Widzialem przed chwila na canale doslownie fragment z 10 minut i wydawalo mi sie ze bardzo dobry. Warto to ogladnac? jak najbardziej!!
|
Do góry
|
|
|
|
#3877735 - 19/05/2010 04:27
[Re: Dziabor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/07/2009
|
Wimbledon , w letnie ciepłe wieczory, w dobrym towarzystwie ,jak najbardziej można obejrzeć Wszystko gra jak dla mnie bardzo dobry. Z filmów Allena polecam Vicky Cristina Barcelona REWELACJA!! Eksperyment polecony przez kolege Cassapiana mocny film. Świetnie pokazuje ,prawde niektórych eksperymentów psychologicznych ..."kopie w morde" Od siebie: Niebiańskie stworzenia 8/10 Jest to historia niecodziennej przyjaźni dwóch dziewczynek - Pauliny Parker (Melanie Lynskey) i Juliet Hulme (Kate Winslet). Obie odkrywają w sobie "pisarskie powołanie" i tworzą orginalne opowiadania o wymyślonym świecie: swoistym raju - królestwie pełnym księżniczek i książąt. Zatracają się w tym tak dalece, że zrywają kontakt z rzeczywistością. Rzeczywistość jednak nie daje się odsunąć i brutalnie daje o sobie znać. Chora na gruźlicę Juliet musi pzrebywać w odizolowanym sanatorium. Osamotniona Paulina koniecznie chce być razem z przyjaciółką. Obie dziewczynki znajdują rozwiązanie swego problemu, które we wstrząsający sposób zmienia cały dotychczasowy klimat filmu. Przeczucie 7/10 Linda (Sandra Bullock) traci męża w wypadku samochodowym. Jest w szoku, ale w jeszcze większą psychozę wpada, kiedy następnego dnia jej mąż pojawia się w domu cały i zdrowy. Kobieta podejrzewa, że wcześniej doznała jakiegoś złudzenia. Zaczyna ją prześladować upiorne przeczucie, że tragedia, która była jej wizją, nastąpi naprawdę. Za wszelką cenę stara się, by nie doszła ona do skutku.
|
Do góry
|
|
|
|
#3881380 - 20/05/2010 19:53
[Re: cassapian]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/05/2003
|
A ogladal moze ktos polski film Zero? Mialem go okazje obejrzec na tarnowskiej nagrodzie filmowej i bylem bardzo pozytywnie zaskoczony. Fajny pomysl na ukazanie losow bohaterow,niezla gra aktorska i muza tez na poziomie ,szczegolnie motyw przewodni ,ale widze duzo skrajnych opinii i to prawie na kazdym portalu,co mnie troszke dziwi ,szczegolnie jak ktos pisze ze film to dno,ma ktos podobne zdanie?... Tutaj wiecej o fabule: http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=33679Oprocz tego ,zobaczylem rowniez "Wszystko ,co kocham",ale o tym filmie juz pare osob sie wypowiadalo,ze swojej strony dodam tylko,ze wg mnie nadaje sie w sam raz do obejrzenia z dziewczyna ,no i ta Olga Frycz...
|
Do góry
|
|
|
|
#3882995 - 21/05/2010 18:36
[Re: żyła]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
The Collector (2009) 7,5/10 Wreszcie jakiś dobry thriller! Trzyma w napięciu, świetne prowadzenie akcji, ujęcia i muzyka. Co prawda główni bohaterowie są nieśmiertelni, ale można to przeżyć  Polecam!
|
Do góry
|
|
|
|
#3884533 - 22/05/2010 04:42
[Re: kadus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
A prophete (Prorok) 8/10 Kolejny Europejski hit po "Celdzie 211", akcja również toczy się w więzieniu, ukazuje historię 19-latka wznoszącego się w hierarchii największych szych we Francji  ... Ciekawa fabuła, film trochę długi, bo trwający aż 2,5h, jednak warty obejrzenia. Też miałem dzisiaj o tym pisać. Również polecam, bardzo dobry film.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|