Opcje tematu
#3881 - 26/06/2001 15:35 PROGRESJA # UNO
Endriu Offline
enthusiast

Meldunek: 02/04/2001
cholera tak rzescie tam nabruzdzili ze sie czytac nie chce...
Zakładam ten temat bo jestem zainteresowany tą metodą gry. Jestem świadomy niebezpieczeństw tego systemu ale jak dotychczas to jedyny rozsądny sposób by wygrywać biorąc pod uwagę "nietrafność" moich typów. UQ$ to ze mnie nie jest, więc do obstawiania potrzebuje statystyk i rachunku prawdopodobieństwa.
Rafter, mam prośbe.. opisz ze szczegółami w jaki sposób wykorzystać obstawianie progresywne. Jak dobierasz mecze, czy jest to zawsze te samo zdarzenie ? Na czym opierasz dobór współczynnika progresji ?
Moze ktoś zna zdarzenie które regularnie się powtarza przy kursach 3...4 ???

Mimo negatywnych opinii tutejszych guru , nadal uważam że jedyne niebezpieczeństwo i ograniczenie to ilość gotówki, zatem nazbierać trzeba odpowiednio dużo...nawet bardzo dużo, ... a to i tak lepsze niż trzymanie kasy na rachunku w banku. Średni zwrot przy SYSTEM X, grając selektywnie dobraną drużyną (francja2, hiszpania2,wlochy2) wynosił około 30-34%(!)
na miesiąc.
Wiem że UQ$ z kuponu potrafi osiągnąć grubo więcej, ale ... niekażdy może być UQ$

Czekam na konstruktywne opinie i wrażenia a nie bluzgi... bo to chłopcy czasu szkoda.

pozdrawiam
endriu...w trakcie gromadzenia dużej gotówki

Do góry
Bonus: Unibet
#3882 - 27/06/2001 04:35 Re: PROGRESJA # UNO
RAFTER Offline
old hand

Meldunek: 24/03/2001
Czesc Endriu.Pytasz mnie jak ze szczegolami wykorzystac obstawianie progresywne.Co do tych szczegolow to wszystkich nieda sie przedstawic.Progresja jest to bardzo zlozony proces gry.Jesli chodzi o moja gre,to przez prawie caly rok,stosuje ten proces do tenisa.
Jak to wiec sie ma do tenisa.Po pierwsze zawsze ustalam ile mam wygrac w przeciagu danego tygodnia.Jesli juz to ustale,to nastepuje czas na obranie planu gry.Jest to bardzo skomplikowana sprawa.Na poczatku drukuje sobie cala "drabinke" danego turnieju i wieszam ja na scianie.Oczywiscie ktos moze zapytac po co to robie.Robie to po to,abym caly czas myslal o danym turnieju i widzial co sie w nim dzieje.Dzieki temu "widze turniej",a moje mysli kraza wokol niego przez caly czas.Moze sie to wydawac dziwne,ale mi to niezwykle pomaga i mobilizuje.Uzupelniam ja oczywiscie,co daje mi szybki poglad sytuacji danego turnieju.Pozniej nastepuje wybranie meczu.I to jest sprawa najwazniejsza.Mecz musi byc tak wybrany,aby zawodnik na ktorego postawie wygral odrazu.Oczywiscie z gory zakladam iz "moj" zawodnik w cale nie musi wygrac,wiadomo sport bez niespodzianek jest niemozliwy.Dlatego jestem przygotowany na ewentualna porazke.W wybieranie danego meczu wchodzi tyle zeczy iz,ciezko je tu wszystkie wymienic.Ale na pierwszym miejscu jest zawsze kurs na dany mecz.I jesli mam plan ktory nazywam "pelny",to kurs w pierwszym dniu musi byc nie mniejszy niz 1.6 .Dalsze kursy zaleza od "trafialnosci" zdarzen.Kursy mam z gory planowane,do swoich schematow tak aby ilosc gotowki przeznaczonej do gry,starczyla mi na okreslona ilosc dni.Nie bede ci podawal kursow i schematow,gdyz nie ma to sensu.Sa one tylko po to aby zarobic tyle ile planuje na tydzien czy miesiac.Progresja to bardzo zlozona gra,i nie ma tu gotowych metod.Oczywiscie grajac w co kolwiek i jakim kolwiek sposobem musisz sie znac na danej dyscyplinie ktora typujesz.Bez tego nawet nie masz co sie zabierac za jakiekolwiek granie,ale to chyba oczywiste.Druga sprawa jest ilosc gotowki jaka bedziesz zarzadzal.Musisz wiedziec ile chcesz wygrac i na ile dni ma ci starczyc danej gotowki.Znam bardzo duzo przypadkow ludzi ktorzy,przegrali tylko dla tego iz zle zaplanowali finanse.Czestym,bledem ktory ludzie popelniaja,jest tak zwane granie na "czucie".CHodzi o to iz masz pieniadze ale danego dnia czujesz jakis mecz i grasz na niego za wiecej pieniedzy.Pozniej wiadomo co sie dzieje ,panika i nerwy ,ze przegrales ,to czego przegrac nie powinienes.Progresja jest bardzo skaplikowana.Jesli chodzi o tenis zadko ale czasem zdaza sie ,iz gram progresja tylko na jednego zawodnika.Ale osobiscie tego sposobu nie lubie i nie polecam gdyz jest on zbyt przypadkowy.Ogolna i podstawowa zasada do progresji jest planowanie wszystkiego i trzymanie sie tego planu.Wszelkie proby odhodzace od planu przewaznie koncza sie przegrana.Raz na jakis czas zdaza mi sie zagrac"inbanko",i jest to gra za pieniadze z bilansu miesiecznego ktore stanowia nie planowana nadwyzke.Skad ta nadwyzka-jak wiadomo nieraz wybiera sie mecz ,a kurs jest wyzszy niz w planach i wlasnie z tad ta nadwyzka."inbanko",jest to gra na jeden mecz bez zadnych konsekwencji.Ale zdarza sie ona przewaznie raz na miesiac czy dwa.Jak widzisz endriu nie ma planu na progresje bo wszystko zalezy tylko od tego czy trafiasz czy nie.Mozesz zaplanowac tylko to ile chcesz wygrywac i w jakim czasie,ale czy tak bedzie zlezy,tylko od trafiania.Wiec to tylka ta odrobinka ktora ci moge napisac.O reszcie pedziesz mogl poczytac juz niedlugo w mojej gazecie.Bedzie sie na ten temat wypowiadal czlowiek ktory siedzi w tym interesie juz sporo czsu,a progresja gra juz 19lat.Mam nadzieje ze cokolwiek ci wyjasnilem.Wiec zyce powodzenia,jesli masz zamiar grac progresja.I jeszcze jedno kazdy czlowiek grajacy progresja ma swoje sposoby,na wygrywanie i jest to sprawa tak indywidualna jak ludzki charakter

PS Expert moj typ bedzie dopiero na pojutrze

Do góry
#3883 - 27/06/2001 17:12 Re: PROGRESJA # UNO
denis Offline

Meldunek: 14/01/2001
Rafter napisał byś coś więcej o tej gazetce, tzn. nie o treści ale o możliwości jej zdobycia(prenumerata itp.)

Do góry
#3884 - 27/06/2001 17:39 Re: PROGRESJA # UNO
lok Offline
veteran

Meldunek: 07/02/2001
czesc.
tez jestem zainteresowany prenumerata.

Do góry
#3885 - 27/06/2001 18:15 Re: PROGRESJA # UNO
jarzo Offline
addict

Meldunek: 22/03/2001
ja tez

Do góry
#3886 - 27/06/2001 18:23 Re: PROGRESJA # UNO
Anonymous
Unregistered

Ja tez bym sie na to pisal, tylko ile to bedzie kosztowac??

Do góry
#3887 - 28/06/2001 01:55 Re: PROGRESJA # UNO
RAFTER Offline
old hand

Co do tego ile bedzie kosztowac gazeta ,w granicach 4-5 zl ,ile prenumerata jeszcze nie wiem.Jak tylko sie dowiem to dam znac.

Do góry
#3888 - 28/06/2001 02:21 Re: PROGRESJA # UNO
hi_res evil2 Offline
old hand

Meldunek: 21/03/2001
endriu, masz teraz temat o gazecie

ps.: jak znajdę trochę czasu, to wyślę ci parę rzeczy, żeby udowodnić dlaczego progresja jest zła... może się uda...

to tyle - i gadać na temat!

a jak nie to założyć temat: "gazeta raftera"!

Do góry
#3889 - 28/06/2001 02:35 Re: PROGRESJA # UNO
Endriu Offline
enthusiast

Meldunek: 02/04/2001
cholera czy ktos tu sie kiedys wypowie na temat ?

Hi_res czekam z niecierplioscia.

Ale objasnij po krotce juz teraz bo wlasnie zalatwiam grube kredyty.

pozdrawiam
endriu...nadal w trakcie gromadzenia funduszy

Do góry
#3890 - 28/06/2001 17:46 Re: PROGRESJA # UNO
DJ Bronek Offline
addict

Meldunek: 27/04/2001
Rafter odpowiesz mi na moje pytania z poprzedniego tematu. Jak nie to cociaż napisz że nie odpowiesz

Do góry
#3891 - 28/06/2001 22:57 Re: PROGRESJA # UNO
RAFTER Offline
old hand

DJ BRONEK ,Jakie to pytania.Wiesz nie mam zbyt wiele czasu aby czytac wszystkie posty.A twoich pytan raczej nie widzialem.Wiec powtorz je to ci odpowiem.

Do góry