#3905789 - 01/06/2010 09:11
Re: Film, TV, seriale [24]
[Re: vindom]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/07/2009
|
BROTHERS Natalie Portman miazga, a poza tym to napisze tylko tyle, ze ten film po prostu trzeba obejrzec. 10/10 jak dla mnie. Jedno wielkie g..no, nie warte oglądania. Jeśli już oglądać to oryginał "http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=17137" a nie marne hollywoodzkie podróbki. Jestem świeżo po obejrzeniu. Nie zgodze ,sie z stwierdzeniem ,że film to "jedno wielkie g..no" Ciekawa,oryginalna fabuła ,film z ukryta głebią, bardzo dobre aktorstwo. Ode mnie 7/10. Doskonały świat Butch Haynes (Kevin Costner) wraz ze współwięźniem ucieka z zakładu karnego. Podczas przypadkowego spotkania z przerażoną rodziną porywają siedmioletniego Phillipa Perry'ego (T.J. Lowther). Haynes razem z chłopcem ucieka w kierunku granicy. W czasie podróży nawiązuje się między nimi nić niezwykłej przyjaźni i wzajemnej fascynacji. Ich śladem rusza grupa stróżów prawa z Redem Garnettem (Clint Eastwood) na czele. Policjanci chcą zatrzymać zbiega za wszelką cenę. Garnett i Sally Gerber (Laura ... Dern) stawiają sobie za zadanie, by sprowadzić go z powrotem do więzienia żywego. Oglądałem ten film za dzieciaka ,i juz wtedy zrobił na mnie piorunujące wrażenie. Świetny klimat ,fabuła ciekawa ,bardzo dobra gra aktorska Costnera jak i tego młodego ,zaskakujace zakończenie... 9/10 Polecam!!
|
Do góry
|
|
|
|
#3905801 - 01/06/2010 12:30
[Re: Bet3654]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
Doskonały świat Butch Haynes (Kevin Costner) wraz ze współwięźniem ucieka z zakładu karnego. Podczas przypadkowego spotkania z przerażoną rodziną porywają siedmioletniego Phillipa Perry'ego (T.J. Lowther). Haynes razem z chłopcem ucieka w kierunku granicy. W czasie podróży nawiązuje się między nimi nić niezwykłej przyjaźni i wzajemnej fascynacji. Ich śladem rusza grupa stróżów prawa z Redem Garnettem (Clint Eastwood) na czele. Policjanci chcą zatrzymać zbiega za wszelką cenę. Garnett i Sally Gerber (Laura ... Dern) stawiają sobie za zadanie, by sprowadzić go z powrotem do więzienia żywego. Oglądałem ten film za dzieciaka ,i juz wtedy zrobił na mnie piorunujące wrażenie. Świetny klimat ,fabuła ciekawa ,bardzo dobra gra aktorska Costnera jak i tego młodego ,zaskakujace zakończenie... 9/10 Polecam!! Rowniez polecam, ogladalem w zeszlym roku. Nie pamietam zeby po jakim filmie tak cieklo mi z oczu 
|
Do góry
|
|
|
|
#3906189 - 01/06/2010 20:47
[Re: kadus]
|
Viva Las Vegas!
Meldunek: 16/12/2009
|
A prophete (Prorok) 8/10 Kolejny Europejski hit po "Celdzie 211", akcja również toczy się w więzieniu, ukazuje historię 19-latka wznoszącego się w hierarchii największych szych we Francji  ... Ciekawa fabuła, film trochę długi, bo trwający aż 2,5h, jednak warty obejrzenia. dzięki za polecenia, super film!
|
Do góry
|
|
|
|
#3910529 - 04/06/2010 03:19
[Re: micha$]
|
Olimpijczyk
Meldunek: 14/05/2005
|
Ten film mi sie bardzo podobal i wedlug swojego gustu bym mu dal 8/10 , wiec go polecilem. Z ciekawosci sprawdzilem ile mu daja na filmweb. 8.2, wiec nie jestem sam. Tobie nie musial sie spodobac  . Przy okazji moge powiedziec, ze dzisiaj Quest z Van Damme o 21:30 na TVN, gdzie pewnie juz nie ktorzy po kilka razy ogladali, a chetnie obejrza jeszcze raz  Pozdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#3910538 - 04/06/2010 03:32
[Re: jadanek]
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
Ja ostatnio oglądałem pare "starszych" filmów i moge z czystym sumieniem polecić:
Lęk pierwotny(Primal fear) 9/10 Słaby punkt 8,5/10 Ławę przysięgłych 8,5/10 Prestiż 9/10 Dzień próby 8/10.
Moze juz było o tych filmach, ale i tak warto przypomnieć dla tych, którzy nie oglądali. Trzeba koniecznie nadrobić.
|
Do góry
|
|
|
|
#3910701 - 04/06/2010 05:11
[Re: cassapian]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/07/2009
|
Właśnie sie zabieram do obejrzenia Championa 3 ,poprzednie czesci widziałem, i polecam. Qesta to juz nie zdzierże ,ile razy mozna ogladac, znajac prawie kazda scene? Słaby punkt ,Prestiz ,Dzień próby ...świetne filmy!! Sztorm stulecia Nad małą wysepką w stanie Maine przechodzi burza śnieżna. Ludzie, odcięci od świata musza stawić czoła swoim lękom, a także tajemniczemu przybyszowi, który każe nazywać się Linoge. Zaczynają się dziać dziwne rzeczy, dochodzi do okrutnych zbroni. Ludzie, coraz bardziej przerażeni i zniewoleni poznają oblicze zła, którego wcieleniem jest zagadkowy przybysz. Okazuje się, że po przestawieniu liter w jego imieniu powstaje przeażające słowo Legion, oznaczające demona, z którym walczył przed 2 tysiącami lat sam Jezus... Zły duch odejdzie tylko wtedy, kiedy otrzyma to czego pragnie. Niestety nikt z wyspy nie wie co to jest.... Miniserial (3odcinki, łącznie trwające 145minut) ,na adaptacji Stephana Kinga. Pozycja obowiązkowa!! 8/10. The Uninvited Anna wraca do domu z leczenia psychiatrycznego i zaczyna odkrywać okoliczności otaczające przedwczesną i dość tajemniczą śmierć matki. Podczas gdy dziewczyna stara się poradzić sobie z traumatycznymi przeżyciami, jej ojciec zaręcza się z Rachel, będącą wcześniej opiekunką matki i razem już wprowadzają się do wspólnego domu. Rozpacz Anny szybko przeradza się w horror... Solidny horror/thriller ,trzyma w napięciu ,zaskakuje w końcówce... Do tego Arielle Kebbel<3  7/10.
|
Do góry
|
|
|
|
#3910982 - 04/06/2010 18:37
|
Viva Las Vegas!
|
oglądał ktos grecki film "Dogtooth"? podobno mocny... jakieś komentarze? obejrzałem ten film... i k%$#a nie wiem co mam myśleć, nieźle mnie zakręcił. Dziwny jest
|
Do góry
|
|
|
|
#3911918 - 05/06/2010 04:53
[Re: Krystian]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
KWIAT PUSTYNI (DESERT FLOWER)Extra film!!!! polecam nic wiecej nie bede pisal, wkleje tylko to zdjecie  Moja ogląda ten film w domu.. nagle krzyk i płacz.. Myślę co Jej się stało..?! Okazało się, że to ten film, scena obrzezania chyba.. Ja nie lubie takich rzeczy, zbyt mocne jak dla mnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3912087 - 05/06/2010 16:28
[Re: wwwujek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2007
|
Panowie prośba... szukam i nigdzie nie mogę znaleźć na rapidshare filmów w formacie dvd5 (nie dvd9) Wzgórza mają oczy I oraz II. Może ma ktoś namiary? Z góry dzięki! pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#3912341 - 05/06/2010 22:05
[Re: hunters]
|
Viva Las Vegas!
|
Wszystko co kocham (2009)  Młodość, miłość, wolność, bunt i muzyka – jest czas, gdy wszystko zdarza się po raz pierwszy a miłość ma smak oranżady! Ogromną siłą filmu są aktorzy – młodzi, piękni, zdolni: Mateusz Kościukiewicz, Jakub Gierszał, Mateusz Banasiuk, Igor Obłoza oraz Olga Frycz. Towarzyszą im uznane gwiazdy: Andrzej Chyra, Anna Radwan, Katarzyna Herman, Marek Kalita. Autorem poruszających zdjęć jest Michał Englert. Muzykę, która w filmie staje się manifestem wolności i młodości skomponował Daniel Bloom. Film ... został nagrodzony Złotym Klakierem na 34. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni (wyróżnienie dla najdłużej oklaskiwanego filmu w konkursie
|
Do góry
|
|
|
|
#3913124 - 06/06/2010 05:21
|
veteran
Meldunek: 18/08/2009
|
Wszystko co kocham, znajdę gdzieś na rapidzie? Byłbym wdzięczny za linki.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|