#398061 - 18/09/2005 08:58
Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
|
addict
Meldunek: 16/02/2005
|
... niech sie "szeryf" tegoz forum wypowie... bo napewno tutaj zaglada :>
|
Do góry
|
|
|
|
#398063 - 18/09/2005 12:55
|
addict
Meldunek: 16/02/2005
|
Quote:
W sumie to jestem przeciw takim podziala na forum ogolno-dostepnym, aby ktos mogl zamieszczac typy w 1 lidze, a inny [slabszy] w 2, to nie konkurs i to nie jest zamkniete forum.
Tak jest, od tego imo sa konkursy.
|
Do góry
|
|
|
|
#398064 - 18/09/2005 20:44
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Z tego co zauważyłem jest już jeden taki temat --> Pytania i Pomoc >> Forum Dyskusyjne --> KLIK LINK - wydaje się że tam admin czesciej zagląda niż tutaj.. więc może do tamtego tematu należałoby przenieść powyższe posty.. 
kolejny temat echo 
|
Do góry
|
|
|
|
#398066 - 18/09/2005 21:44
|
member
Meldunek: 26/07/2003
|
A tak na poważnie- to komu to jest potrzebne?Zamknięte forum dla doświadczonych typerów? No cholera, jestem na tym forum już jakiś czas, ale leci ono na ryjek równo. Ja się tym nie przejmuję. Nie po to spędzałem cały ten czas, by się udzielać dla innych względem typów. Każdy z nas, kto chociaż jest lekko "doświadczony" zdaje sobie sprawę z tego, że odpowiedzialność za typy ponosi sam. I grając ("doświadczenie") wie, że nie pomoże nawet najbardziej wysublimowana analiza, gdy np. podczas wejścia na kort Nadal uderzy się rękojeścią rakiety w lewe jajko, co spowoduje krecz w drugim secie.Czyli- mój typ jest różny od Twojego, ale-----jeśli ja Ciebie przekonam, to będziesz miał żal do mnie. Zapomnijmy o zamkniętych forach, a raczej skupmy się na doskonaleniu jednostkowym. Bo zamknięte forum idealne to dwie osoby- Ty i przyjaciel, na którego nigdy się nie obrazisz. Na tym polega przyjaźń:) P.S. Od czasu rejestracji jestem na forum zawsze, kiedykolwiek mam dostęp do komputera. Czyli "prawie zawsze". Postów mam mało- fakt. Ale po co więcej? Myślę, że jestem doświadczony, bo zawsze mam więcej, niż włożyłem. Zamknięte forum będzie li tylko PP, ale w wydaniu, że to "niby-lepsi" się mylą. Pozdrawiam. El mechanico.
|
Do góry
|
|
|
|
#398068 - 19/09/2005 07:07
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Quote:
A dzielenie tego na 3 ligi to jawna głupota jak dla mnie, taki podział tylko źle wpłynie na forum.. Pzdr.
jawna glupota jest to jesli ktos uwaza ze tylko ze tylko on ma racje, tak wlasnie sie zaprezentowales.
|
Do góry
|
|
|
|
#398069 - 19/09/2005 10:30
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Quote:
Quote:
A dzielenie tego na 3 ligi to jawna głupota jak dla mnie, taki podział tylko źle wpłynie na forum.. Pzdr.
jawna glupota jest to jesli ktos uwaza ze tylko ze tylko on ma racje, tak wlasnie sie zaprezentowales.
No to najwyrazniej zle mnie odebrales, moj pomysl wcale dobry byc nie musi, ale dalej uwazam ze 3 ligi to głupota.. juz widze ten podzial na forum najlepsi, lepsi i gorsi.. klotnie i nie porozumienia 
|
Do góry
|
|
|
|
#398070 - 19/09/2005 11:21
|
member
Meldunek: 16/08/2005
|
Quote:
nie porozumienia
no porozumien to na pewno nie bedzie 
|
Do góry
|
|
|
|
#398071 - 19/09/2005 15:32
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
to już niegłupim pomysłem byłoby założenie odrębnego działu pt. "analizy". Dać tam 2-3 ludzi i niech oni pilnują, żeby teksty były naprawdę poważne (choćby takie jak Prema czy Formica). Albo prosiłoby się o wklejanie takich analiz i do tego działu i do działu macierzystego, albo moderatorzy po przeglądnięciu forum uważaliby, że jakiś post warto wkleić, to sami by go kopiowali z adnotacją kto jest autorem.
Wszystkie co wartościowsze teksty zebrane były by w jednym miejscu, a wszystkie "analizy" typu: od 3 kolejek nie przegrali, więc dzisiaj też nie przegrają... były by z takiego działu usuwane.
Inna sprawa, która mnie boli, to to, że przeglądając inne zagraniczne strony o bukmacherce, fora itp. ani razu nigdy nie trafiłem na żadną wzmiankę do naszego forum. A z tych które znam, to pod względem liczby użytkowników czy aktywności jest to chyba pierwsza trójka w Europie (z wartością merytoryczną pewnie było by gorzej).
Ja jak piszę coś na zagranicznym forum, to staram się mieć w podpisie link do naszego forum, a Conrad mógłby pomyśleć o jakiejś wymianie linków, banerów z zagranicznymi stronami/forami.
Można by też zrobić dział w języku angielskim, choć na razie nie ma dla kogo.
|
Do góry
|
|
|
|
#398072 - 19/09/2005 15:44
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
i ewentualnie kwestia techniczna: teraz wygląda to tak: strona główna ----> dział -----> tematy -----> posty czy nie dałoby się tak skonstruować forum, by było: strona główna ---> dział ----> poddział ---> tematy ---> posty miałoby to na celu większą przejrzystość, bo np. w "stadionie" są 3 osobne tematy w lidze angielskiej: premiership, championship i pozostałe ligi. Wszystko to jest obok siebie. Wliczając w to całą resztę tematów, wygląda to tak, że zaledwie 1/3 aktualnie używanych tematów jest na 1 stronie, reszta na kolejnych. W nowej wersji wyglądałoby tak, że wchodzimy do "stadionu", wybieramy "LIGA ANGIELSKA" i tam musielibyśmy jeszcze raz wybrać np. "PREMIERSHIP". Pozwoliłoby to zmniejszyć liczbę tematów na wierzchu. Trochę pokrętnie to napisałem i mam nadzieję, ze połapiecie się o co mi chodzi 
|
Do góry
|
|
|
|
#398073 - 19/09/2005 15:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/01/2005
|
właśnie jasno to napisałeś to jest bardzo dobry pomysł na uporządkowanie tego forum tylko admin musi się tym zająć 
|
Do góry
|
|
|
|
#398074 - 19/09/2005 16:03
|
old hand
Meldunek: 02/11/2004
|
Quote:
czy nie dałoby się tak skonstruować forum, by było:
strona główna ---> dział ----> poddział ---> tematy ---> posty
miałoby to na celu większą przejrzystość, bo np. w "stadionie" są 3 osobne tematy w lidze angielskiej: premiership, championship i pozostałe ligi. Wszystko to jest obok siebie. Wliczając w to całą resztę tematów, wygląda to tak, że zaledwie 1/3 aktualnie używanych tematów jest na 1 stronie, reszta na kolejnych.
W nowej wersji wyglądałoby tak, że wchodzimy do "stadionu", wybieramy "LIGA ANGIELSKA" i tam musielibyśmy jeszcze raz wybrać np. "PREMIERSHIP".
Pozwoliłoby to zmniejszyć liczbę tematów na wierzchu.
Ja tez sie podpisuje pod tym. Ciekawe ile osob zaglada na dalsze podstrony? Forum byloby bardziej przejrzyste i nie panowalby taki balagan.
pozdrawiam Whip 
|
Do góry
|
|
|
|
#398075 - 19/09/2005 17:08
|
Fundator
Meldunek: 15/11/2004
|
Odnośnie zmian proponowanych przez b6 to jestem przeciw. Jego propozycja brzmi jak jeden wielki konkurs,a tych nie brakuje na forum.Private picks to nie żadna liga typerska,tylko lużny dział w kórym każdy ma szanse pokazać swój talent. Narzekasz że są same suche typy.Ale przecież od analiz to są inne działy.W PRIVATE picks,każdy ma prawo założyć swój temat w którym może pisać cokolwiek chce.Inna sprawa czy jego temat będzie sie cieszył popularnością,ale to już odrębna kwestia.Ja osobiście dosyć często zaglądam do tego działu i osoby które "wpadną mi w oko" po prostu dodaje do ulubionych tematów. Kolejny argument przeciw do realizacja pomysłu jest wg mnie prawie niemożliwa.Kto tego wszystkiego będzie pilnował? Niech najpierw obudzą sie moderatorzy w niektórych działach bo burdel jak sie patrzy.Chociaż powoli zmierza ku lepszemu. No i najważniejszy argument brzmi Conrad  Ja już dawno przestałęm wierzyć w jakieś reformy na tym forum. ODnośnie Stadionu Piłkarskiego to już kiedyś proponowałem osobny temat dla każdej kolejki(odzew ze strony forum dosyć spory,ze strony właściciela również na początku poparcie,ale pózniej brak jakichkolwiek działań),aczkolwiek taka konstrukcja jaką podał Bzyku to byłoby rozwiązanie idealne.Ale i tak sie nie ma co napalać->Patrz najważniejszy argument :] Aha no i gorąco pochwale z tego miejsca modów Kortu Tenisowego.W tym dziale wsyzstko jest idealnie utrzymane i chciałbym żeby tak było w każdej częsci forum.Brawo Schranzer i spólka
|
Do góry
|
|
|
|
#398076 - 19/09/2005 18:09
|
veteran
Meldunek: 15/08/2004
|
Quote:
mysle ze po za malymi krzykaczami nikt sie nie bedzie obrazal
troche wiecej tych krzykaczy 
|
Do góry
|
|
|
|
#398078 - 19/09/2005 21:44
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
i teraz zadajmy sobie 1 pytanie: "komu zależy na tym forum?"  kto odpowie?  co ma się dziać w działach tenis i piłka? rzeczowej dyskusji nie będzie  bo przynajmniej 2 osoby musiałyby zobaczyć mecze, poczytać wywiady, mieć "dojścia" itp. więc jakość działu z piłką jest na znanym wszystkim, równym poziomie  /oczywiście są perełki, ale  mało / co się w hoku dzieje?  /stosunek postów wnoszących do głupot 1/20 / tu nie ma co reformować  nie ma co przebudowywać, tu ludzi z wiedzą potrzeba  i więcej słowników orfograficznych  co się dzieje w KT?  tylko mamy kolejne kuriozum, poprzedni tydzień WTA, ZERO postów  hehe  ps. "moim zdaniem wisla wygra", "legia pewniak na 100%". 
|
Do góry
|
|
|
|
#398079 - 19/09/2005 21:49
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Erazm  ale od czegoś trzeba zacząć, jeśli "aparat forum" się usprawni to może ludzie zaczną pisać, może jakaś reklama na innych forach? tak jak ktoś pisał zagranicznych.. Po dzisiejszej rozmowie z Conradem wierze w te zmiany. Zobaczymy co jutro Conrad powie. Pzdr. 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|