Strona 2 z 13 < 1 2 3 4 ... 12 13 >
Opcje tematu
#398061 - 18/09/2005 08:58 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
Danijel Offline
addict

Meldunek: 16/02/2005
... niech sie "szeryf" tegoz forum wypowie... bo napewno tutaj zaglada :>

Do góry
Bonus: Unibet
#398062 - 18/09/2005 12:40 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
W sumie to jestem przeciw takim podziala na forum ogolno-dostepnym, aby ktos mogl zamieszczac typy w 1 lidze, a inny [slabszy] w 2, to nie konkurs i to nie jest zamkniete forum.

Do góry
#398063 - 18/09/2005 12:55 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
Danijel Offline
addict

Meldunek: 16/02/2005
Quote:

W sumie to jestem przeciw takim podziala na forum ogolno-dostepnym, aby ktos mogl zamieszczac typy w 1 lidze, a inny [slabszy] w 2, to nie konkurs i to nie jest zamkniete forum.

Tak jest, od tego imo sa konkursy.

Do góry
#398064 - 18/09/2005 20:44 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
Rivaldinho Offline
+

Meldunek: 29/04/2004
  • Z tego co zauważyłem jest już jeden taki temat --> Pytania i Pomoc >> Forum Dyskusyjne --> KLIK LINK - wydaje się że tam admin czesciej zagląda niż tutaj.. więc może do tamtego tematu należałoby przenieść powyższe posty..

kolejny temat echo

• Do góry
    #398065 - 18/09/2005 21:03 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    D_M Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 30/01/2005
    taaaa poczta wyslijmy specjalnie zaproszenie takie jak na sluby sie wysyla

Do góry
    #398066 - 18/09/2005 21:44 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    El mechanico Offline
    member

Meldunek: 26/07/2003
    A tak na poważnie- to komu to jest potrzebne?Zamknięte forum dla doświadczonych typerów? No cholera, jestem na tym forum już jakiś czas, ale leci ono na ryjek równo. Ja się tym nie przejmuję. Nie po to spędzałem cały ten czas, by się udzielać dla innych względem typów. Każdy z nas, kto chociaż jest lekko "doświadczony" zdaje sobie sprawę z tego, że odpowiedzialność za typy ponosi sam. I grając ("doświadczenie") wie, że nie pomoże nawet najbardziej wysublimowana analiza, gdy np. podczas wejścia na kort Nadal uderzy się rękojeścią rakiety w lewe jajko, co spowoduje krecz w drugim secie.Czyli- mój typ jest różny od Twojego, ale-----jeśli ja Ciebie przekonam, to będziesz miał żal do mnie. Zapomnijmy o zamkniętych forach, a raczej skupmy się na doskonaleniu jednostkowym. Bo zamknięte forum idealne to dwie osoby- Ty i przyjaciel, na którego nigdy się nie obrazisz. Na tym polega przyjaźń:)
    P.S. Od czasu rejestracji jestem na forum zawsze, kiedykolwiek mam dostęp do komputera. Czyli "prawie zawsze". Postów mam mało- fakt. Ale po co więcej? Myślę, że jestem doświadczony, bo zawsze mam więcej, niż włożyłem. Zamknięte forum będzie li tylko PP, ale w wydaniu, że to "niby-lepsi" się mylą. Pozdrawiam.
    El mechanico.

Do góry
    #398067 - 19/09/2005 00:08 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Rusty Offline
    aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
    Dla mnie najważniejsza jest schludność forum. Przejrzyste i rzeczowe tematy. Po co komu burdel? Jak wchodzi się do poszczególnych tematów i szuka wśród śmieci konkretnej wypowiedzi, to żyć się odechciewa. Wiele forum w sieci ma podzieloną Piłke na działy, tzn. każdy dział na osobną ligę.. może wydać się to śmieszne, ale dla mnie lepszym wyjściem jest temat z dwoma klarownymi postami, niż temat gdzie brakuje tylko kurwy i szczura..

• Stadion Piłkarski
    - Liga Angielska
    - Liga Niemiecka
    - Liga Hipszańska
    - Liga Francuska
    -etc..

to samo z Kortem Tenisowym,

• Kort Tenisowy
    - ATP
    - Ranking
    - Konkurs
    -etc..

sa to dwa najwieksze działy na forum.. nie wiem jak reszta, ale taka koncepcja pozwoliła by utrzymać ład na forum.

Do dzialu Typy i opinie można by wrzucic poddziały które nie sa az tak licznie odwiedzane czyli sporty zimowe, inne dyscypliny..

A dzielenie tego na 3 ligi to jawna głupota jak dla mnie, taki podział tylko źle wpłynie na forum.. no cóż, decyzja i tak nie należy do nas..

Pzdr.

• Do góry
    #398068 - 19/09/2005 07:07 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Biszop Offline
    Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
    Quote:

A dzielenie tego na 3 ligi to jawna głupota jak dla mnie, taki podział tylko źle wpłynie na forum.. Pzdr.

jawna glupota jest to jesli ktos uwaza ze tylko ze tylko on ma racje,
    tak wlasnie sie zaprezentowales.

Do góry
    #398069 - 19/09/2005 10:30 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Rusty Offline
    aka Schranzer

Quote:

Quote:

A dzielenie tego na 3 ligi to jawna głupota jak dla mnie, taki podział tylko źle wpłynie na forum.. Pzdr.

jawna glupota jest to jesli ktos uwaza ze tylko ze tylko on ma racje,
    tak wlasnie sie zaprezentowales.

No to najwyrazniej zle mnie odebrales, moj pomysl wcale dobry byc nie musi, ale dalej uwazam ze 3 ligi to głupota.. juz widze ten podzial na forum najlepsi, lepsi i gorsi.. klotnie i nie porozumienia

Do góry
    #398070 - 19/09/2005 11:21 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    ziomuś Offline
    member

Meldunek: 16/08/2005
    Quote:

nie porozumienia

no porozumien to na pewno nie bedzie

Do góry
    #398071 - 19/09/2005 15:32 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Bzyku Offline
    Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
    to już niegłupim pomysłem byłoby założenie odrębnego działu pt. "analizy". Dać tam 2-3 ludzi i niech oni pilnują, żeby teksty były naprawdę poważne (choćby takie jak Prema czy Formica).
    Albo prosiłoby się o wklejanie takich analiz i do tego działu i do działu macierzystego, albo moderatorzy po przeglądnięciu forum uważaliby, że jakiś post warto wkleić, to sami by go kopiowali z adnotacją kto jest autorem.

Wszystkie co wartościowsze teksty zebrane były by w jednym miejscu, a wszystkie "analizy" typu: od 3 kolejek nie przegrali, więc dzisiaj też nie przegrają... były by z takiego działu usuwane.

Inna sprawa, która mnie boli, to to, że przeglądając inne zagraniczne strony o bukmacherce, fora itp. ani razu nigdy nie trafiłem na żadną wzmiankę do naszego forum. A z tych które znam, to pod względem liczby użytkowników czy aktywności jest to chyba pierwsza trójka w Europie (z wartością merytoryczną pewnie było by gorzej).

Ja jak piszę coś na zagranicznym forum, to staram się mieć w podpisie link do naszego forum, a Conrad mógłby pomyśleć o jakiejś wymianie linków, banerów z zagranicznymi stronami/forami.

Można by też zrobić dział w języku angielskim, choć na razie nie ma dla kogo.

Do góry
    #398072 - 19/09/2005 15:44 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Bzyku Offline
    Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
    i ewentualnie kwestia techniczna:

teraz wygląda to tak:

strona główna ----> dział -----> tematy -----> posty

czy nie dałoby się tak skonstruować forum, by było:

strona główna ---> dział ----> poddział ---> tematy ---> posty

miałoby to na celu większą przejrzystość, bo np. w "stadionie" są 3 osobne tematy w lidze angielskiej: premiership, championship i pozostałe ligi. Wszystko to jest obok siebie.
    Wliczając w to całą resztę tematów, wygląda to tak, że zaledwie 1/3 aktualnie używanych tematów jest na 1 stronie, reszta na kolejnych.

W nowej wersji wyglądałoby tak, że wchodzimy do "stadionu", wybieramy "LIGA ANGIELSKA" i tam musielibyśmy jeszcze raz wybrać np. "PREMIERSHIP".

Pozwoliłoby to zmniejszyć liczbę tematów na wierzchu.

Trochę pokrętnie to napisałem i mam nadzieję, ze połapiecie się o co mi chodzi

Do góry
    #398073 - 19/09/2005 15:51 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    shiva Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 26/01/2005
    właśnie jasno to napisałeś to jest bardzo dobry pomysł na uporządkowanie tego forum
    tylko admin musi się tym zająć

Do góry
    #398074 - 19/09/2005 16:03 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Whip Offline
    old hand

Meldunek: 02/11/2004
    Quote:

czy nie dałoby się tak skonstruować forum, by było:

strona główna ---> dział ----> poddział ---> tematy ---> posty

miałoby to na celu większą przejrzystość, bo np. w "stadionie" są 3 osobne tematy w lidze angielskiej: premiership, championship i pozostałe ligi. Wszystko to jest obok siebie.
    Wliczając w to całą resztę tematów, wygląda to tak, że zaledwie 1/3 aktualnie używanych tematów jest na 1 stronie, reszta na kolejnych.

W nowej wersji wyglądałoby tak, że wchodzimy do "stadionu", wybieramy "LIGA ANGIELSKA" i tam musielibyśmy jeszcze raz wybrać np. "PREMIERSHIP".

Pozwoliłoby to zmniejszyć liczbę tematów na wierzchu.

Ja tez sie podpisuje pod tym.
    Ciekawe ile osob zaglada na dalsze podstrony?
    Forum byloby bardziej przejrzyste i nie panowalby taki balagan.

pozdrawiam
    Whip

Do góry
    #398075 - 19/09/2005 17:08 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    wHiTe_StAr Offline
    Fundator

Meldunek: 15/11/2004
    Odnośnie zmian proponowanych przez b6 to jestem przeciw.
    Jego propozycja brzmi jak jeden wielki konkurs,a tych nie brakuje na forum.Private picks to nie żadna liga typerska,tylko lużny dział w kórym każdy ma szanse pokazać swój talent.
    Narzekasz że są same suche typy.Ale przecież od analiz to są inne działy.W PRIVATE picks,każdy ma prawo założyć swój temat w którym może pisać cokolwiek chce.Inna sprawa czy jego temat będzie sie cieszył popularnością,ale to już odrębna kwestia.Ja osobiście dosyć często zaglądam do tego działu i osoby które "wpadną mi w oko" po prostu dodaje do ulubionych tematów.
    Kolejny argument przeciw do realizacja pomysłu jest wg mnie prawie niemożliwa.Kto tego wszystkiego będzie pilnował? Niech najpierw obudzą sie moderatorzy w niektórych działach bo burdel jak sie patrzy.Chociaż powoli zmierza ku lepszemu.
    No i najważniejszy argument brzmi Conrad
    Ja już dawno przestałęm wierzyć w jakieś reformy na tym forum.

ODnośnie Stadionu Piłkarskiego to już kiedyś proponowałem osobny temat dla każdej kolejki(odzew ze strony forum dosyć spory,ze strony właściciela również na początku poparcie,ale pózniej brak jakichkolwiek działań),aczkolwiek taka konstrukcja jaką podał Bzyku to byłoby rozwiązanie idealne.Ale i tak sie nie ma co napalać->Patrz najważniejszy argument :]

Aha no i gorąco pochwale z tego miejsca modów Kortu Tenisowego.W tym dziale wsyzstko jest idealnie utrzymane i chciałbym żeby tak było w każdej częsci forum.Brawo Schranzer i spólka

Do góry
    #398076 - 19/09/2005 18:09 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    GregVeB Offline
    veteran

Meldunek: 15/08/2004
    Quote:

mysle ze po za malymi krzykaczami nikt sie nie bedzie obrazal

troche wiecej tych krzykaczy

Do góry
    #398077 - 19/09/2005 19:27 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    PioKing Offline
    MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
    To rozwiazanie bylo dykutowane na ircu wiele razy ale my to sobie mozemy podyskutowac bez odpowiednich decyzji na gorze
    Poddzialy to idelne rozwiaznie Obecnie w korcie tenisowym panuje taki burdel , ze czlowieka odrzuca, milion tematow i ja odmawiam pisania w takim czyms
    jakby byl podzial chociaz na konkursy i inne smieci, oraz analizy to juz by bylo zdecydowanie lepiej a jakby byl podzial dodatkowo na atp czy wta to juz w ogole malinowo
    Takze do dziela

Do góry
    #398078 - 19/09/2005 21:44 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Llama Offline
    Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
    i teraz zadajmy sobie 1 pytanie:
    "komu zależy na tym forum?"
    kto odpowie?
    co ma się dziać w działach tenis i piłka?
    rzeczowej dyskusji nie będzie bo przynajmniej 2 osoby musiałyby zobaczyć mecze, poczytać wywiady, mieć "dojścia" itp.

więc jakość działu z piłką jest na znanym wszystkim, równym poziomie /oczywiście są perełki, ale mało /
    co się w hoku dzieje? /stosunek postów wnoszących do głupot 1/20 /

tu nie ma co reformować nie ma co przebudowywać, tu ludzi z wiedzą potrzeba i więcej słowników orfograficznych

co się dzieje w KT? tylko mamy kolejne kuriozum, poprzedni tydzień WTA, ZERO postów hehe

ps. "moim zdaniem wisla wygra", "legia pewniak na 100%".

Do góry
    #398079 - 19/09/2005 21:49 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Rusty Offline
    aka Schranzer

Erazm

ale od czegoś trzeba zacząć, jeśli "aparat forum" się usprawni to może ludzie zaczną pisać, może jakaś reklama na innych forach? tak jak ktoś pisał zagranicznych..

Po dzisiejszej rozmowie z Conradem wierze w te zmiany. Zobaczymy co jutro Conrad powie.

Pzdr.

Do góry
    #398080 - 20/09/2005 04:05 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    KeeP Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 30/09/2003
    żeby mieć popularność za granicą powinnismy zrobić "English Zone" gdzie byłaby dyskusja o naszej lidze ale w języku angielskim...skąd ja to znam jak nei mogę poczytać żadnego forum holenderskiego albo w skandynawii...

Do góry
    Strona 2 z 13 < 1 2 3 4 ... 12 13 >