#3556083 - 10/12/2009 09:45
Kibice [2]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3557322 - 11/12/2009 14:32
Re: Kibice [2]
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Conrad to co pokasowałeś było jak najbardziej na temat , jak widać na forum nie można powiedzieć złego słowa na pewną partię i pewną gazetę. Proponuję wykupienie domeny www.żal.pl i zmianę adresu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3557337 - 11/12/2009 16:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Jeżeli było nie na temat to mogłeś przenieść posty do tematu polityka . Jak się nie mylę poleciał post Eldorado z komentarzem Romana Zielińskiego odnośnie strony konieciti - jak najbardziej dotyczy to kibiców . Może po prostu się przestraszyłeś jak zobaczyłeś zdjęcie 4 panów z Gazety Wybiórczej na swoim forum ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#3557364 - 11/12/2009 17:53
[Re: Kura]
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
jak to nie na temat? pewnie znowu polecę, ale to forum zaczyna być na cenzurowanym najgorsze, że posty wywala osoba nie mająca pojęcia o "kibicach"
|
Do góry
|
|
|
|
#3557464 - 11/12/2009 20:20
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
|
Kura, przeniósłbym gdyby był w tym choć gram sensu, a nie żałosne wypociny jakiegoś stukniętego świra.  A zdjęcie mam gdzieś, nikt je na mecz.pl nie zamieścił tylko był to odnośnik do pliku właśnie na gazeta.pl (hehehe) - było sprawdzić.  s_LP, nie miało to absolutnie NIC wspólnego z kibicowaniem ani nawet piłką. A o kibicowaniu to nie pouczaj innych bo rzeczywiście mało wiesz. WNN, nie sposób mieszać polityki do kibicowania, tylko jakieś pedalstwo jeździ na mecz aby uprawiać tam... politykę. Nie sądzę by na boisku działy się tak strasznie nudne rzeczy, aby tym się akurat zajmować... Jedyna polityka to dzisiejsze obrady UEFA dotyczące Euro 2012, gdzie będą robić wszystko by Ukrainie pozwolić zachować twarz i nie odsunąć ją od zachodu grabieżą ich części praw organizatorskich. Finał na 100% w Kijowie, nie ma najmniejszej szansy by to zmienili. Ot polityka.
|
Do góry
|
|
|
|
#3557475 - 11/12/2009 20:29
|
old hand
|
s_LP, nie miało to absolutnie NIC wspólnego z kibicowaniem ani nawet piłką. A o kibicowaniu to nie pouczaj innych bo rzeczywiście mało wiesz.  jasne konflikt, który trwa od 3 lat, przygląda się jemu cała kibicowska Polska, komentarz daje Romek (wiesz w ogóle kto to?), bądź co bądź legenda i dla Ciebie nie ma nic wspólnego. Bravo. mówisz, że mało - ciekawy wniosek  szkoda, że w ten sposób po raz kolejny się kompromitujesz sądzę, że osób zorientowanych w tym temacie na tym forum, równie dobrze jak policzyłbyś na palcach jednej ręki 
|
Do góry
|
|
|
|
#3557479 - 11/12/2009 20:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
WNN, nie sposób mieszać polityki do kibicowania, tylko jakieś pedalstwo jeździ na mecz aby uprawiać tam... politykę. Nie sądzę by na boisku działy się tak strasznie nudne rzeczy, aby tym się akurat zajmować...
Nie wiem skąd taka opinia. Polityka zawsze była i zawsze będzie obecna tak na stadionach, jak i wszędzie tam gdzie zbiera się duża grupa ludzi o zbieżnych poglądach na świat. Nie będzie mi żadna menda z GW mówić gdzie mogę manifestować swoje poglądy, a gdzie nie - komuna się skończyła jakiś czas temu o ile się orientuję. Pedalstwo na mecze na szczęście nie jeździ, ku ogromnemu smutkowi żurnalistów z Gaziety jak sądzę 
|
Do góry
|
|
|
|
#3557500 - 11/12/2009 20:55
[Re: s_LP]
|
|
Cały ten konflikt jest śmieszny od samych podstaw, to właściciel klubu nim i w nim rządzi a nie ktokolwiek inny. Stąd problem, niektórzy tego nie rozumieją. Kluby dzisiaj są jak firmy, mogą być nawet spółkami giełdowymi jak angielski Tottenham. Odpowiadają tylko jednej grupie osób: swoim akcjonariuszom. Oczywiście powinni dbać by klienci (ci co łożą $$$ na klub, od kibiców po sponsorów) byli zadowoleni bo z nich generują przychody. A propos jakiegoś Romka, masz rację, nie wiem kim jest. Nie interesuję się kibicami innych klubów, a w szczególności jakimiś pojedynczymi postaciami. Indywidualności są na boisku, nie poza nim. Z tym "zorientowaniem" i "na palcach jednej ręki" to rozbawiłeś mnie. Jak chodziłem na mecze to robiłem to dla meczu, a nie dla jakichś pedalskich akcji politycznych małej bandy imbecyli, którzy nie potrafią się skupić na tym co dzieje się na boisku. Nie pamiętam by na jakimkolwiek meczu, czy ligowym czy w europejskich pucharach ktokolwiek sobie nawet na sekundę zawracał głowę politycznymi duperelami. Rozumiem, że powód Twojej frustracji to fakt iż ostatni tytuł mistrza jaki Twój klub ma został przyznany przy stoliku przez Panów z PZPNu. 
|
Do góry
|
|
|
|
#3557517 - 11/12/2009 21:23
|
old hand
|
Cały ten konflikt jest śmieszny od samych podstaw, to właściciel klubu nim i w nim rządzi a nie ktokolwiek inny. Stąd problem, niektórzy tego nie rozumieją.
Kluby dzisiaj są jak firmy, mogą być nawet spółkami giełdowymi jak angielski Tottenham. Odpowiadają tylko jednej grupie osób: swoim akcjonariuszom. Oczywiście powinni dbać by klienci (ci co łożą $$$ na klub, od kibiców po sponsorów) byli zadowoleni bo z nich generują przychody. jeżeli uważasz, że wszystko to kwestia pieniędzy i można każdą rzecz kupić to już nawet mnie nie śmieszych, a zrobiło mi się Ciebie żal A propos jakiegoś Romka, masz rację, nie wiem kim jest. Nie interesuję się kibicami innych klubów, a w szczególności jakimiś pojedynczymi postaciami. Indywidualności są na boisku, nie poza nim. Z tym "zorientowaniem" i "na palcach jednej ręki" to rozbawiłeś mnie. nie znasz Romka, a ja Cię bawię  sprzeczność widzę Jak chodziłem na mecze to robiłem to dla meczu, a nie dla jakichś pedalskich akcji politycznych małej bandy imbecyli, którzy nie potrafią się skupić na tym co dzieje się na boisku. Nie pamiętam by na jakimkolwiek meczu, czy ligowym czy w europejskich pucharach ktokolwiek sobie nawet na sekundę zawracał głowę politycznymi duperelami. Rozumiem, że powód Twojej frustracji to fakt iż ostatni tytuł mistrza jaki Twój klub ma został przyznany przy stoliku przez Panów z PZPNu. aż żal komentować no cóż skończyły się argumenty i wiedza, to trzeba było się do czegoś przyczepić ale zupełnie nie trafiłeś - wyniki w tej całej zabawie są dla mnie najmniejważne 
|
Do góry
|
|
|
|
#3557568 - 11/12/2009 22:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Cały ten konflikt jest śmieszny od samych podstaw, to właściciel klubu nim i w nim rządzi a nie ktokolwiek inny. Stąd problem, niektórzy tego nie rozumieją.
Kluby dzisiaj są jak firmy, mogą być nawet spółkami giełdowymi jak angielski Tottenham. Odpowiadają tylko jednej grupie osób: swoim akcjonariuszom. Oczywiście powinni dbać by klienci (ci co łożą $$$ na klub, od kibiców po sponsorów) byli zadowoleni bo z nich generują przychody.
Rozumiem, że dla Ciebie to zupełnie normalne, że przychodzi na przykład taki Red Bull do Austrii Salzburg i zmienia barwy, herb i nazwę klubu, a 70 lat historii wyrzuca do kosza. Szkoda dyskutować - nie mamy szans na osiągnięcie choćby zbliżonych stanowisk.
|
Do góry
|
|
|
|
#3557668 - 11/12/2009 23:45
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
No spoko, ale jeśli przez cały sezon nie przyjdzie na mecz ani jeden kibic, to co wtedy?
|
Do góry
|
|
|
|
#3557672 - 11/12/2009 23:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Kluby dzisiaj są jak firmy, mogą być nawet spółkami giełdowymi jak angielski Tottenham. kluby piłkarskie od lat gromadziły i integrowały społeczności lokalne, to że teraz zaczyna robić się z tego biznes to nie znaczy, że taka klub piłkarski teraz należy tylko do sponsora, kluby to kibice, bez nich nie ma nic, to oni płacą to dzięki nim piłkarze tyle zarabiają, to dzięki nim tyle się płaci za reklamy i transmisje. Kluby są kibiców, bo gdy klub spada do A - klasy, to zazwyczaj grupa zapaleńców społecznie pomaga klubowi, a nie żaden sponsor czy wielka firma, bo oni widzą tam tylko zysk i nic więcej. Dlatego dziś w Polsce mamy wielkie starcie, kibice się buntują przeciwko temu by piłka nożna i kluby, które oni budowali przez wiele dziesiątek lat, nie przekształciły się w maszynki do robienia pieniędzy dla bardzo bogatych ludzi. Bo ITI nie ma Legii, dlatego że Legię lubi, że w zarządzie są kibice, tylko dlatego, że wybudowano im stadion z publicznych (też kibiców) pieniędzy i dzięki temu chcą zarobić bardzo duże pieniądze. Ale mam nadzieję, że się przejadą.
|
Do góry
|
|
|
|
#3557724 - 12/12/2009 01:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2007
|
WNN, nie sposób mieszać polityki do kibicowania, tylko jakieś pedalstwo jeździ na mecz aby uprawiać tam... politykę. Nie sądzę by na boisku działy się tak strasznie nudne rzeczy, aby tym się akurat zajmować...
Nie wiem skąd taka opinia. Polityka zawsze była i zawsze będzie obecna tak na stadionach, jak i wszędzie tam gdzie zbiera się duża grupa ludzi o zbieżnych poglądach na świat. Nie będzie mi żadna menda z GW mówić gdzie mogę manifestować swoje poglądy, a gdzie nie - komuna się skończyła jakiś czas temu o ile się orientuję. Pedalstwo na mecze na szczęście nie jeździ, ku ogromnemu smutkowi żurnalistów z Gaziety jak sądzę Jakie manifestowanie swoich poglądów na stadionie? O czym ty wogóle piszesz. Przychodzi 5 czy 10tys. osób na mecz i każdy ma takie same poglądy? Bzdura każdy ma podzielać poglądy grupy trzymającej władzę bo albo dostanie w pizdę i będzie to jego ostatni mecz albo dziób na kłódkę i śpiewać grzecznie co każą. Niczym się to nie różni od propagandy iti bo i tu i tu trzymają cię za mordę. Zresztą to samo ma się do flag jak iti pragnie zdjąć jakąś flagę to wysyła ochronę, w drugą stronę to samo jak powiesi ktoś jakąś szmatę która nie pasuje do "wizerunku" danej grupy to przychodzi ekipa i kończy się na serii plaskaczy albo hospitalizacji. Idź zademonstruj swoje poglądy na meczu np.Ruchu krzycząc Polska biało-czerwoni albo hymn odśpiewaj. Zagranicą to samo już widzę jak jakiś skrajnie prawicowy człowiek demonstruje swoje poglądy na meczach Romy, Livorno czy St.Pauli albo komunista lata z Che na HSV, Dynamo Berlin czy Lazio. Wcale się nie dziwie że pismaki z GW srają po gaciach że ich zdjęcia opublikowali bo w kraju w którym od lat dominuje kult siły i walenia w morde za byle co może to dla nich skończyć się nieciekawie. W Norwegii bodajże w internecie można znaleźć roczne dochody każdego obywatela , u nas w kraju podawanie takich informacji zapewne zwiększyłoby statystyke porwań, wymuszeń, napadów, zabójstw i zawałów serca ze strachu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3557843 - 12/12/2009 02:38
[Re: ultra1978]
|
veteran
Meldunek: 23/02/2005
|
Nie wiem skąd taka opinia. Polityka zawsze była i zawsze będzie obecna tak na stadionach, jak i wszędzie tam gdzie zbiera się duża grupa ludzi o zbieżnych poglądach na świat. Nie będzie mi żadna menda z GW mówić gdzie mogę manifestować swoje poglądy, a gdzie nie - komuna się skończyła jakiś czas temu o ile się orientuję. Pedalstwo na mecze na szczęście nie jeździ, ku ogromnemu smutkowi żurnalistów z Gaziety jak sądzę Jakie manifestowanie swoich poglądów na stadionie? O czym ty wogóle piszesz. Przychodzi 5 czy 10tys. osób na mecz i każdy ma takie same poglądy? Bzdura każdy ma podzielać poglądy grupy trzymającej władzę bo albo dostanie w pizdę i będzie to jego ostatni mecz albo dziób na kłódkę i śpiewać grzecznie co każą. Niczym się to nie różni od propagandy iti bo i tu i tu trzymają cię za mordę. Zresztą to samo ma się do flag jak iti pragnie zdjąć jakąś flagę to wysyła ochronę, w drugą stronę to samo jak powiesi ktoś jakąś szmatę która nie pasuje do "wizerunku" danej grupy to przychodzi ekipa i kończy się na serii plaskaczy albo hospitalizacji. Idź zademonstruj swoje poglądy na meczu np.Ruchu krzycząc Polska biało-czerwoni albo hymn odśpiewaj. Zagranicą to samo już widzę jak jakiś skrajnie prawicowy człowiek demonstruje swoje poglądy na meczach Romy, Livorno czy St.Pauli albo komunista lata z Che na HSV, Dynamo Berlin czy Lazio. Wcale się nie dziwie że pismaki z GW srają po gaciach że ich zdjęcia opublikowali bo w kraju w którym od lat dominuje kult siły i walenia w morde za byle co może to dla nich skończyć się nieciekawie. W Norwegii bodajże w internecie można znaleźć roczne dochody każdego obywatela , u nas w kraju podawanie takich informacji zapewne zwiększyłoby statystyke porwań, wymuszeń, napadów, zabójstw i zawałów serca ze strachu. A może srają w gacie bo pisza nieprawdę?
|
Do góry
|
|
|
|
#3557880 - 12/12/2009 02:59
[Re: ultra1978]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Nie wiem skąd taka opinia. Polityka zawsze była i zawsze będzie obecna tak na stadionach, jak i wszędzie tam gdzie zbiera się duża grupa ludzi o zbieżnych poglądach na świat. Nie będzie mi żadna menda z GW mówić gdzie mogę manifestować swoje poglądy, a gdzie nie - komuna się skończyła jakiś czas temu o ile się orientuję. Pedalstwo na mecze na szczęście nie jeździ, ku ogromnemu smutkowi żurnalistów z Gaziety jak sądzę Jakie manifestowanie swoich poglądów na stadionie? O czym ty wogóle piszesz. Przychodzi 5 czy 10tys. osób na mecz i każdy ma takie same poglądy? Bzdura każdy ma podzielać poglądy grupy trzymającej władzę bo albo dostanie w pizdę i będzie to jego ostatni mecz albo dziób na kłódkę i śpiewać grzecznie co każą. Niczym się to nie różni od propagandy iti bo i tu i tu trzymają cię za mordę. Zresztą to samo ma się do flag jak iti pragnie zdjąć jakąś flagę to wysyła ochronę, w drugą stronę to samo jak powiesi ktoś jakąś szmatę która nie pasuje do "wizerunku" danej grupy to przychodzi ekipa i kończy się na serii plaskaczy albo hospitalizacji. Idź zademonstruj swoje poglądy na meczu np.Ruchu krzycząc Polska biało-czerwoni albo hymn odśpiewaj. Zagranicą to samo już widzę jak jakiś skrajnie prawicowy człowiek demonstruje swoje poglądy na meczach Romy, Livorno czy St.Pauli albo komunista lata z Che na HSV, Dynamo Berlin czy Lazio. Wcale się nie dziwie że pismaki z GW srają po gaciach że ich zdjęcia opublikowali bo w kraju w którym od lat dominuje kult siły i walenia w morde za byle co może to dla nich skończyć się nieciekawie. W Norwegii bodajże w internecie można znaleźć roczne dochody każdego obywatela , u nas w kraju podawanie takich informacji zapewne zwiększyłoby statystyke porwań, wymuszeń, napadów, zabójstw i zawałów serca ze strachu. Zgoda ,ale nie dotyczy to już Romy która w ostatnich latach , bardzo zbliżyło się w prawicowych postawach do swego rywala zza miedzy Lazio Romek Zieliński poza tym nie jest świrem , dane mi bylo go poznać osobiscie i to wiele lat temu , z wieloma poglądami jego się nie utożsamiam ,ale szanuje go jako człowieka , to chodząca legenda kibicowska i ten facet ma jaja w odroznieniu od plujących zza winkla dziennikarzy z gw , skasowanie mego postu z jego wypowiedzią , no coments Conrad 
|
Do góry
|
|
|
|
#3560473 - 13/12/2009 07:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2007
|
Czyli skoro chce się przynależeć do danej grupy to trzeba przyjąć panujące w niej zasady i wartości. Odkryłeś Amerykę. Gratuluję. Za stary już jestem na te bajki o wartościach, honorze i innych pierdołach bo wiem że jak przyjdzie co do czego to każdy te opowiastki będzie miał głęboko w poważaniu i łeb ci rozpier... tym co będzie miał pod ręką, potem poskacze ci trochę po główce a na koniec znikną ci z kieszonki pieniążki i telefon. No ale oczywiście w internecie będziesz mógł wyczytać pierdoły jacy to oni nie są honorowi i jakie mają zasady. Czyli mniej więcej takie same gówniane farmazony jak w GW, Naszym Dzienniku czy Fakcie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|