#3565485 - 16/12/2009 17:57
Re: Kibice [2]
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
to trochę jak z koniecpzpn, wykorzystywane słuszne oburzenie w złym celu, po prostu dwie strony walczą o swój interes i jedna ma w mediach więcej poparcia, artykuł napisał Borek, wielki przyjaciel i fan Bońka, a Boniek już był w PZPNie i jakoś cudów nie zrobił, beton się zachował. Greń niczym się od Laty nie różni, sam go promował zresztą, ale odkąd Boniek powiedział o Greniu to: http://www.youtube.com/watch?v=xAH8uCv-vsw Greń odurzony przeszedł do opozycji. Jeden cyrk, jak u nas w polityce.
|
Do góry
|
|
|
|
#3566871 - 17/12/2009 05:31
[Re: mura]
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
troszkę skwasił, bo rzewczywiście za szybko wyrecytował wyuczoną kwestię (w sumie podsumowanie materny przednie). pewnie był zestresowany, nie dziwię się i pewnie też dlatego tak szybko uciekł. można było zrobić to z jeszcze większą klasą, by uciszyć salonowe piszczenie elity.
ale sam inicjatywa genialna. i słowa mądrze dobrane.
nie sądzę, żeby był zestresowany  jedyne czego się bał to pewnie, żeby nie powiedzieć za dużo do czego oczywiście był zdolny tak jak zostało zauważone - był bardzo niemile widziany na tej gali, zresztą nie tylko na niej ze względu na prowadzoną działalność
|
Do góry
|
|
|
|
#3567361 - 17/12/2009 15:33
[Re: s_LP]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Jednak sie zmienia , oligarchia zaczyna zdawac e saobie sprawę ,że i kibole na meczu są potrzebni , bo to oni robią widowisko , bardziej niż e piłkarzyki , zaczynają to dostrzegać w Angli , wspołczesny widz potrzebuje emocji , pod Euro zbudowane są u nas duze stadiony kim się je zapełni ? krawaciarze nie przyjdą zeby zobaczyc tylko kopaczy , mogą ich zobaczyc na swych wielkich ekranach TV u siebie w domku , rodzinny z dziecmi ? dajcie spokoj wydatek ponad 100 na mecz to dla nich duzy wydatek , a wiec tylko atmosfera i to gorąca na trybunach moze przyciagnac wielkie tłumy , bo takiej atmosfery nie doswiadczy sie w domku , trzeba byc na miejscu i zobaczyc kolorowe spiewajace tlumy a nawet popatrzec sobie z oddali jak grupki szalonych i zwasnionych kiboli trzepią sie po pyskach , wtedy jest fan adrenalina przychodzimy na mecze i jest kasa do tego sie zmierza do takich widowisk , wyborcze , g..o to jeszcze nie dostrzega , ale jak pojdzie sygnał z centrali i oni zmienia front 
|
Do góry
|
|
|
|
#3567370 - 17/12/2009 16:04
[Re: ELDORADO]
|
old hand
|
nie znajdę na szybko, ale dodam do powyższego postu, że czytałem ostatnio artykuł o lożach, które mają powstać przy Łazienkowskiej a tam właśnie potężne telewizory  zresztą tak jest wszędzie żeby nie zrobiło się nam drugie KSW - czyli "gwiazdy tańczące z k*&wami na łajnie" w pierwszych rzędach i wbrew powszechnej opinii PZPN rozmawia z OZSK i jest gotowy do takiego dialogu - właśnie na temat trybun
|
Do góry
|
|
|
|
#3567424 - 17/12/2009 18:11
[Re: tyson]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
- Nie wiem, czy pan pamięta, że ostatnio - a mógłby to być [w walce z chuliganami boiskowymi - rl] moment przełomowy - dostaliśmy po głowie, ja i ówczesny wicepremier Grzegorz Schetyna. Prawdę mówiąc, zdębiałem, gdy usłyszałem, jak kilku parlamentarzystów PiS zaczęło na nas bardzo głośno krzyczeć, gdy policja zatrzymała bardzo dużą grupę kibiców Legii [aresztowano ponad 700 kiboli, którzy maszerowali ulicami Warszawy na stadion Polonii bez biletów, za to wielu z tasakami, łańcuchami i maczugami]. Akcja była masywna, twarda. Nagle się okazało, że te działania spotkały się z krytyką opozycji i niektórych dziennikarzy. Czy dlatego, że ci z PiS, którzy najbardziej ubolewali, może nigdy nie byli na stadionie? Jeśli im się wydawało, że to, co zrobiła policja, było brutalne, to może dobrze byłoby, aby poszli na niektóre trybuny i zobaczyli, co to jest brutalność.
Pogrubiłem dopisek Leniarskiego. Kłamie w żywe oczy i otumania społeczeństwo - jeśli ktoś nie pamięta to przypominam, że w rzeczywistości jedyne co policja znalazła to słynny już jeden widelec. Pismak z premedytacją fałszuje rzeczywistość, upodlił się, skundlił i zeszmacił do reszty. Życzę mu wszystkiego najgorszego. I te mendy mają czelność zasłaniać się prawem dziennikarskim. Z dziennikarzami to oni mają tyle wspólnego co dawna ekipa z Trybuny Ludu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3567690 - 17/12/2009 20:51
[Re: ELDORADO]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
rozuumiem ,ze liczy teraz na Waszą krótką pamięć do następnych wyborów Ale tandetna propaganda kogoś kto przyznał się do głosowania na PiS i Kaczyńskiego i nadal jest ich fanatykiem.  Nie sprowadzaj kibica do poziomu intelektualnego ameby, myśląc że wciśniesz im kit jak to pisiaczki będa wobec nich łagodni bo ta partia najchętniej zamknęłaby każdego na 10 lat za podanie ręki policjantowi (odczytane byłoby to w IV RP jako napaść na funkcjonariusza).  Przeczytaj całą wypowiedź, bo w 100% mówi sensownie, w przeciwieństwie do Twojego bełkotu...
|
Do góry
|
|
|
|
#3567711 - 17/12/2009 21:13
[Re: Conrad]
|
Joker
|
rozuumiem ,ze liczy teraz na Waszą krótką pamięć do następnych wyborów Ale tandetna propaganda kogoś kto przyznał się do głosowania na PiS i Kaczyńskiego i nadal jest ich fanatykiem.  Nie sprowadzaj kibica do poziomu intelektualnego ameby, myśląc że wciśniesz im kit jak to pisiaczki będa wobec nich łagodni bo ta partia najchętniej zamknęłaby każdego na 10 lat za podanie ręki policjantowi (odczytane byłoby to w IV RP jako napaść na funkcjonariusza).  Przeczytaj całą wypowiedź, bo w 100% mówi sensownie, w przeciwieństwie do Twojego bełkotu... Lata mi pis jak i to Twoje ukochane po , ale dyskusja z Tobą na argumenty wybacz jest niemożliwa bo kiedy Twoi przełożeni z PO plują w twarz kibicom czy hazardzistom , to Ty mowisz ,że pada deszcz 
|
Do góry
|
|
|
|
#3567758 - 17/12/2009 21:52
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/03/2008
|
- Nie wiem, czy pan pamięta, że ostatnio - a mógłby to być [w walce z chuliganami boiskowymi - rl] moment przełomowy - dostaliśmy po głowie, ja i ówczesny wicepremier Grzegorz Schetyna. Prawdę mówiąc, zdębiałem, gdy usłyszałem, jak kilku parlamentarzystów PiS zaczęło na nas bardzo głośno krzyczeć, gdy policja zatrzymała bardzo dużą grupę kibiców Legii [aresztowano ponad 700 kiboli, którzy maszerowali ulicami Warszawy na stadion Polonii bez biletów, za to wielu z tasakami, łańcuchami i maczugami]. Akcja była masywna, twarda. Nagle się okazało, że te działania spotkały się z krytyką opozycji i niektórych dziennikarzy. Czy dlatego, że ci z PiS, którzy najbardziej ubolewali, może nigdy nie byli na stadionie? Jeśli im się wydawało, że to, co zrobiła policja, było brutalne, to może dobrze byłoby, aby poszli na niektóre trybuny i zobaczyli, co to jest brutalność.
Pogrubiłem dopisek Leniarskiego. Kłamie w żywe oczy i otumania społeczeństwo - jeśli ktoś nie pamięta to przypominam, że w rzeczywistości jedyne co policja znalazła to słynny już jeden widelec. Pismak z premedytacją fałszuje rzeczywistość, upodlił się, skundlił i zeszmacił do reszty. Życzę mu wszystkiego najgorszego. I te mendy mają czelność zasłaniać się prawem dziennikarskim. Z dziennikarzami to oni mają tyle wspólnego co dawna ekipa z Trybuny Ludu. tez mialem znajomego co szedl i doslownie za nic zostal zatrzymany
|
Do góry
|
|
|
|
#3578424 - 24/12/2009 16:16
[Re: xqwzts]
|
old hand
|
ciekawy tekst z KoniecITI "Z WIDELCAMI W RĘKACH..." Dyskutowaliśmy sobie dłuższy czas temu ze znajomym podczas drogi na mecz co tam słychać w wielkim świecie. Oczywiście podjęliśmy wątek propagandowej akcji ITI, policji i mediów, kiedy to zwinęli kilkaset osób za to, że szły na mecz swojej drużyny (słynna akcja "Widelec"). Przedstawili to oczywiście po swojemu w mediach mówiąc, że szalały w Warszawie dzikie hordy kiboli z widelcem i zrobiły niewiadomo co. Niektórzy pytają, niedowierzają, myślą i wyciągają wnioski - są i tacy, co nabierają takiego spojrzenia jakie narzuciły im media i policja. Są takie osoby, które coś tam wychwycą i nie uwierzą do końca przekazowi ze szklanego ekranu, a są tacy co ślepo ufają takiemu badziewiu jak niektóre lekkie gazetki i stacje TV. Jestem dumny, że po odebraniu w dniu pamiętnych derbów słuchawki od ojca usłyszałem: "Młody, co oni za bzdury pieprzą o jakiś widelcach?"  . I tak jechaliśmy ze znajomymi w tym śmierdzącym pociągu dochodząc do wniosku, że mamy szczęście. Jako kibice zauważamy tą całą obłudę, ten pieprzony "Matrix" w, którym przyszło nam żyć i kity wciskane przez ważne organy państwa. Swoje zainteresowanie polityką, światopoglądem też zawdzięczam między innymi kibicowaniu, które pierwsze udowodniło, że telewizja i gazety kłamią, a wszystko niekoniecznie jest takie jak nam chce się wcisnąć. *** ryj" i podobnymi. A taka jest właśnie rzeczywistość - ten przykład przekłada się na wiele innych dziedzin życia w, których media, policja i politycy nas okłamują. Nie, to nie jest mania prześladowcza - to pogląd wyrobiony przez życie. I za to kibicowaniu po tego życia kres dziękuję. Mam szczęście, że znalazłem się w tym środowisku i jestem jego dłużnikiem. Czasami zastanawiam się co ludzie spoza podziemnego czy (inaczej mówiąc) "ulicznego" środowiska mają w głowach. Do pracy, po pracy piwo w fotelu, "Super Express" czy "Fakt" oraz wiadomości na kilku stacjach. Kibole walczą w miastach z widelcami przeciwko biednym policjantom, Radek Majdan to bandyta lejący policję, policja zatrzymała wyznawców Hitlera chcących krzyczeć szowinistyczne hasła (to o manifestacji nacjonalistów upamiętniającej zbrodnie w Katyniu we Wrocławiu 2008 ), a Roman Giertych (daje słowo, że nigdy na niego nie głosowałem) i jego LPR są sektą. Te drastyczne "newsy" łagodzi trochę rocznica urodzin Michaela Jacksona, fakt zsunięcia się bluzki jakieś pustej panience w kolejnej edycji "Tańca z gwiazdami" i mega optymistyczny akcent, że niedługo nowa seria żenującego tasiemca. Rano do pracy i już jest o czym gadać - hordy zła w centrum, a potem przejście do życia jakieś gwiazdki w serialu TV. Co, za tym idzie - jak tacy rodzice mają potem wychować dzieci na wartościowych ludzi, patriotów z których słynęła Polska przez wieki? Później przychodzi jakaś nieciekawa sytuacja w życiu i zaprogramowany przez rodziców/zombie, media i System młodzieniec nie wie jak sobie poradzić, jak ocenić. Realna sytuacja go dziwi, gubi, mówili mu, że jest inaczej, a tu normalni ludzie mają go na ulicy za frajera. Te zamulone medialnym "Matrixem" czachy są według mnie na ostatniej półce jeśli chodzi o postrzeganie rzeczywistości. Zobaczcie - niby przykładni obywatele. Mimo nawet trójki dzieci, wykształcenia i pracy - co oni wiedzą o życiu? Nie neguję samej pracy, szkoły i wychowania, tylko wiedzę o świecie jaką mają "Faktowcy", coś "poza schematami". Nic - pustka. Co oni w życiu przeżyli, co oni kurde powiedzą na starość do siebie? "Zrobiłem to co należało - pokończyłem wszystkie szczeble od podstawówki do emerytury, to teraz mogę od rana do nocy oglądać seriale"? Jak dla mnie to jest ich dramat, współczuję - nie ważne ile mają pieniędzy na koncie. Nasza (kibiców) świadomość, ta strona www.konieciti.pl to nasz skarb i efekt życiowego sukcesu. Nie wszędzie docenianego, bo nie można go kupić za pieniądze. Pomijając pracę i szkołę, a co za tym idzie ustawienie się w życiu, które są ważne - mamy w głowach coś więcej. Coś czego nie mają "poprawni" ludzie z zewnątrz jakiegokolwiek tzw. podziemia. Coś nam zostaje "po godzinach", coś więcej niż pilot, gazeta i piwo. My na dole, oni niby u góry - ale rzeczywistość jest jakże inna. Nawet w tej fatalnej sytuacji jesteśmy dumni. Każdy zatrzymany po policyjnej prowokacji, czy aresztowany przez sługę pseudodemokracji (chcemy wolności słowa i prawa do swobodnej wypowiedzi!) po ulicznej manifestacji to w pewnym sensie brat, bo to (dla jednych skrajna) prawdziwie wolna jednostka. Fakt - "niegrzeczna". Pojmowanie świata "ty jesteś zły bo jesteś niegrzeczny" to tok rozumowania ludzi zombie, którzy brzydzą się "przemocą" (tą rodaków przed 1989 rokiem też?), ale swoim ZAKŁAMANIEM JUŻ NIE. To dla mnie wystarczający argument by zachować dystans i żyć własnym życiem, ewentualnie w razie potrzeby pisać takie teksty jak ten. Jako kibic i patriota nie czuję się złym człowiekiem i idiotą jak to nas mają w zwyczaju nazywać - to zakłamane media i ich wierni i we wszystko wierzący odbiorcy są dla mnie takimi złymi ludźmi i idiotami. Walter, Miklas, media, policja, kontakty - ludzie nie widzą, że to jedna wielka mafia. My to świat sportu, powiedzmy, że mają prawo się nie orientować, ale ta sama sytuacja ma miejsce podczas wyborów politycznych i innych historyjek za pomocą, których manipuluje się masami. Część ludzi w to wszystko co im się wmawia wierzy...smutne. Pewnie macie w dalszej rodzinie, czy też w sąsiedztwie osoby, które uważają Was za syndrom wszelkiego zła. Oni "autorytety", wszystko zaprogramowane tak jak im "poprawność" życiowa każe. Obgadują, mieszają z błotem, wyzywają, grzecznym córkom zabraniają się z Wami zadawać. Jesteście dla nich debilami, idiotami i patologią. Pamiętajcie bracia jedno. Te "esencje mądrości", "autorytety" i w ogóle arystokracja była za głupia by wychwycić fakt, że kilku nawiedzonych redaktorów (poziom dziennikarstwa zerowy) i mądrych na swój sposób biznesmenów robi ich w balona. Że są sterowanymi marionetkami, a żyją spokojnie tylko dlatego, bo zgadzają się na kłamstwa Systemu. Ich jedyną rozrywką, nagrodą za posłuszeństwo jest rodzinny wypad nad morze raz do roku. Ich głupota jest spowodowana tym, że nie otworzyli w porę oczu bądź nie miał ich kto nauczyć prawdziwych zasad (przyjaciele z boiska, szkoły, klubu, stadionu...). Pewnych rzeczy się zatem nie dowiedzieli, a pewne (jakże istotne) fakty przeszły im koło nosa. A, te właśnie uliczne (dlatego uliczne, bo media i politycy kłamią) fakty i uliczne nauki są kluczem do zrozumienia o co tak naprawdę chodzi i co się dzieje w tym kraju...Wiadomości i część gazetek są na pokaz dla szarego społeczeństwa, okłamali ich i oszukali. Jeśli chcecie nazwać to teorią spiskową proszę bardzo. W samym konflikcie na linii kibice Legii - ITI jest cała masa dowodów na prawdziwość tej tezy. A gdzie reszta? Wybory polityczne? Kryzys finansowy? Globalne ocieplenie? Szkoda gadać...
|
Do góry
|
|
|
|
#3578600 - 24/12/2009 23:19
[Re: zecik]
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
O co były te zamieszki w Brazylii Cortiba-Fluminense 6 grudnia ??
|
Do góry
|
|
|
|
#3638401 - 22/01/2010 02:50
[Re: Legia]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Oto jak jebane ITI szuka pieniędzy na transfery...
Klub domaga się od kibiców po 10 tys. złotych
Klub Piłkarski Legia wysyła do kibiców wezwania do zapłaty 10 tysięcy złotych "z tytułu naruszenia przez Pana Regulaminu Stadionu oraz nagannego zachowania polegającego na używaniu u słów uznawanych za rasistowskie oraz naruszających dobra osobiste". Chodzi o spotkanie z Polonią Bytom z 16 maja zeszłego roku, po którym Komisja Ligi Ekstraklasy SA nałożyła na Legię karę w wysokości 10 tys. PLN. Już wtedy klub zapowiadał, że będzie dochodził na drodze cywilnej zwrotu orzeczonej kary od osób, które skandowały niedozwolone okrzyki.
Klub, oprócz wspomnianych 10 tysięcy złotych, domaga się także odsetek, które naliczane są od siódmego dnia od otrzymania wezwań. "Po upływie w.w. terminu oraz braku wpłaty zostanie skierowany pozew do Sądu , co spowoduje konieczność poniesienia przez Pana dodatkowych opłat w postaci zwrotu kosztów opłat sądowej, kosztów zastępstwa oraz kosztów egzekucyjnych" - czytają w piśmie kibice.
Klub z Łazienkowskiej, w piśmie nie powołuje się na żaden z paragrafów regulaminu stadionowego, ani nie przedstawia żadnych dowodów zarzucanego czynu. Chociaż KP Legia została ukarana przez Ekstraklasę grzywną w wysokości 10 tysięcy złotych, klub stara się wyegzekwować taką kwotę... od każdego kibica. Jak udało się nam dowiedzieć, w związku z brakiem przedstawionych dowodów oraz faktem, że klub domaga się od kibiców kwoty wielokrotnie wyższej, w prokuraturze złożone zostało zawiadomienie o usiłowaniu popełnienia przestępstwa przez KP Legia. Fani uważają, że klub chce od nich wyłudzić pieniądze, na kwotę mogącą osiągnąć wielokrotność orzeczonej kary.
"Klub w walce z kibicami mocno się zagalopował i myśli, że jest ponad prawem. Działacze w żadnym wypadku nie dążą do złagodzenia konfliktu, a cały czas starają się straszyć ludzi nie tylko zakazami stadionowymi, ale również wielotysięcznymi karami nie mającymi żadnego uzasadnienia. Z pewnością nie wygląda to na zapowiadaną przez Klub akcję zachęcającą do przyjścia na nowy stadion" - mówi LegiaLive! jeden z kibiców, który otrzymał wspomniane pismo od klubu.[b][/b]
|
Do góry
|
|
|
|
#3638932 - 22/01/2010 06:36
[Re: Legia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/04/2009
|
to jest przesada, ja zaprzestaje chodzić na Legię, aż ten żyd zdechnie może się coś zmieni
|
Do góry
|
|
|
|
#3639034 - 22/01/2010 07:36
[Re: koleszka]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/04/2009
|
Podobno to już koniec mediacji z KP Legia, kibice nie będą prowadzić żadnych rozmów w sprawie poprawy sytuacji. Ostatnie 2 wyjazdy będą i na tym koniec. Tylko hokej, siatkówka i koszykówka.
|
Do góry
|
|
|
|
#3639656 - 22/01/2010 17:44
[Re: koleszka]
|
Joker