Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#40667 - 14/01/2003 23:43 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Wuzz, nie zupełnie rozumiem Twoją interpretację tego co się wydarzyło.

Po pierwsze, i ja i Wąski obstawiliśmy to wydarzenie wiedząc, że Expekt robi zwroty. Tak jak napisałem wcześniej, w piątek dostałem od predstawiciela Expektu wykładnię o ich regulaminie. Nie ma drugiego skoku - zakłady są nieważne. Tego samego dnia postawiłem na konkurs w Libercu i następnego dnia po zakończeniu zawodów okazuje się, że postanowili inaczej wszystko rozliczać. :rolleyes: I ty takiej firmie chcesz ufać, wuzz?

Sam się nie zgadzałem z regulaminem Expektu i zdjąłem ich z listy za poprzednie rozliczenie Jaffs - Kobelev z Innsbrucku. Tu Twoja "teoria krzyczenia" pada, bo ja krzyczałem choć tego nawet nie obstawiłem.

:puke:Expekt

Do góry
Bonus: Unibet
#40668 - 15/01/2003 00:50 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
Anonymous
Unregistered

Wuzz musisz przyznać następujące rzeczy:

1. Nie należy grać w Expekt-cie skoków narciarskich

2. Wałki, które zrobili na skokach UPOWAŻNIAJĄ ludzi by nazywali ich oszustami !!!

3. Uczciwość tej firmy jeśli chodzi o wypłaty innych zdarzeń np. piłka nożna (sam nie miałem nigdy problemów) NIE NAPRAWI ICH WIZERUNKU w oczach ludzi, którzy czują się poszkodowani grając nieszczęsne skoki.

I mała konkluzja: Jeśli dopuścili się tego raz to kto wie jak będzie w przyszłości. Ja jestem optymistą więc pozostaje mi mieć nadzieję, iż expekt pomny szumu wznieconego na tymże forum (zawsze będą ludzie, którzy nie boją się mówić, a właściwie to pisać hehe) NIGDY WIĘCEJ nie wprowadzi w czyn tak haniebnych praktyk. Jednak czy można o nich mówić że są ucziwi? Zastanówmy sie????

Do góry
#40669 - 15/01/2003 00:52 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
Galimatias78 Offline
old hand

Meldunek: 23/08/2001
Dla wównowagi pochwale expekt. Ogólnie gra sie u nich fajowo własciwie najmniejszych problemow.

Mała oferta piłki nożnej chyba jednak spowoduje przenosiny do GM.

Do góry
#40670 - 15/01/2003 00:58 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
Sw_Mikolaj Offline
old hand

Meldunek: 13/12/2001
A ja jestem poszkodowany bo nigdzie nie bylo napisane ze nie mozna wyslac 2-3 voutchery o nominale 1zl
iwo:

Do góry
#40671 - 15/01/2003 01:09 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
szutek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/09/2002
Khalee jesli uwazasz expekt za zlodzieji to poprostu u nich nie graj - przerzuc sie na Unibet czy jakiegos innego buka internetowego. Ja gram w Expekcie i jestem zadowolony z ich usług i jak narazie mi nie podpadli.

Do góry
#40672 - 15/01/2003 01:18 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
wuzz Offline
veteran

Meldunek: 26/07/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[qb]Wuzz, nie zupełnie rozumiem Twoją interpretację tego co się wydarzyło. [/qb][/QUOTE]Czasem sam miewam z tym problem
Spróbuję w miarę krótko podsumować.

[qb]Po pierwsze, i ja i Wąski obstawiliśmy to wydarzenie wiedząc, że Expekt robi zwroty. Tak jak napisałem wcześniej, w piątek dostałem od predstawiciela Expektu wykładnię o ich regulaminie. Nie ma drugiego skoku - zakłady są nieważne. [/qb]

OK, wytłumaczone zasady były jasne, potwierdzone przez buka i powinny być dotrzymane, przynajmniej do momentu wprowadzenia (wcześniej zapowiedzianych) zmian w regulaminie. Rozumiem, że ta wykładnia dotyczyła zarówno przeszłości (Kobelev) jak i przyszłości (Jaafs).
Jeżeli jednak expekt zamierzał wprowadzić nowe zasady ("pierwsza seria też się liczy, jeżeli obaj nie przejdą do drugiej") to powinien Ciebie i nas o tym uprzedzić przed rozpoczęciem przyjmowania nowych zakładów (Jaafs), a tego nie zrobił! uke: expekt.
Wcześniej była wielka awantura na tym forum prawdopodobnie dlatego, że wielu graczy postawiło na Kobeleva i dostali tylko zwrot. Padały różne epitety i niestety expekt uległ, zaczął wycofywać się ze zwrotów, potem znowu robić zwroty itd. ( uke: expekt), a następnie widocznie zmienił regulamin "zgodnie z życzeniem" graczy nie informując o tym nikogo!
To jest niedopuszczalne! uke: expekt

Protestowałem przeciwko nazywaniu expekta złodziejem :stop: przez graczy którzy czuli się poszkodowani, bo "wygrali" według własnej interpretacji regulaminu a dostali "tylko" zwrot stawek. Ci co "przegrali" dostali "aż" zwrot stawek i siedzieli cicho :rolleyes: .
Robiąc zwroty wszystkim graczom expekt niczego nie zatrzymał dla siebie - gdzie tu kradzież? Jeżeli expekt wcześniej zawsze robił zwroty w takiej sytuacji, to jest moim zdaniem całkowicie rozgrzeszony za te zwroty.

Expekt powinien:
1. Nie wycofywać się ze zwrotów za Kobeleva(zgodnych z regulaminem i praktyką)!!!
2. wyjaśnić, że taka jest interpretacja regulaminu od "zawsze", ewentualnie wytłumaczyć dlaczego tak to rozumie.
3. powołać się na precedensy, kiedy wypłacił, być może tym samym graczom, zwroty za podobne zakłady "przegrane".
4. zapowiedzieć i wprowadzić zmianę regulaminu / nowy regulamin zgodnie z życzeniem graczy i obowiązującą od konkretnej daty w przyszłości.

[qb]Tego samego dnia postawiłem na konkurs w Libercu i następnego dnia po zakończeniu zawodów okazuje się, że postanowili inaczej wszystko rozliczać. :rolleyes: I ty takiej firmie chcesz ufać, wuzz?[/qb]

Zgadzam się z Tobą całkowicie, to był kolejny błąd expekta. W tym przypadku dla mnie też uke: expekt.

Od początku piszę, że postępowanie expekta w tym przypadku bardzo mi się nie podoba. Niejasny regulamin i brak konsekwencji jest żenujący. Inny sposób rozliczania zakładów przyjęty "bez ostrzeżenia" jest grubym błędem, tak samo jak wycofywanie się ze zwrotów za Kobeleva.
Moim zdaniem, jeżeli expekt zawsze robił zwroty za dwóch zawodników na miejscach 31-50 to nie było podstaw do zdjęcia go z listy na podstawie tego jednego zakładu na Kobeleva. Expekt powinien Ci udowodnić/potwierdzić, że tak zawsze rozliczał tego typu zakłady i było to akceptowane przez graczy, także tych którzy teraz protestują.
Jeżeli już trzeba było zdejmować expekta, to właśnie za brak konsekwencji, ciągłe zmiany decyzji, zamieszanie, wprowadzanie zmian w zasadach bez uprzedzenia, ale nie za samego "Kobeleva" !

Złodziejem można by nazwać expekta wtedy, gdyby np. zrobił zwrot stawek tylko na zakłady "wygrane" a "przegrane" zatrzymał dla siebie. To byłoby złodziejstwo!
Zwrot stawek zgodnie z regulaminem zecydowanie nie jest złodziejstwem.

[qb]Sam się nie zgadzałem z regulaminem Expektu i zdjąłem ich z listy za poprzednie rozliczenie Jaffs - Kobelev z Innsbrucku. Tu Twoja "teoria krzyczenia" pada, bo ja krzyczałem choć tego nawet nie obstawiłem.[/qb]

Bardzo głośno na tym forum krzyczeli o złodziejstwie expekta gracze, którzy dostali zwroty za zakłady według nich "wygrane", a zgodnie z regulaminem expekta - "zwracane". Interpretacja regulaminu pzez graczy bardzo mocno zależała od wyniku zakładu!!!

Gdyby Kobelev przegrał, to nie byłoby sprawy, bo ci sami gracze siedzieliby cicho i przyjęli zwroty bez obrzydzenia a expekt byłby dalej na liście polecanych.
Do czasu...

Expekt nie jest aż taki beee jak go niektórzy malują, ale na solidną krytykę sam sobie zasłużył.

pozdrowienia
wuzz

Do góry
#40673 - 15/01/2003 01:24 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
proZZac Offline
member

Meldunek: 08/01/2003
Jak do tej pory nie miałem powodów do narzekań na expekt.com - współpraca układała się bez zastrzeżeń.

Niestety ostatnio są problemy z uwzględnianiem przelewów na koncie gracza. Tłumaczenie ,że firma nie otrzymała potwierdzenia ze swojego banku o transakcji zarejestrowanej przez mój bank internetowy ponad dwa dni wcześniej, zdecydowanie mi nie wystarcza. Może powinni zmienić bank?

Jeden z maili mających stanowić odpowiedź na moje wątpliwości wyrażone w prosty i grzeczny sposób nie należał z pewnością do najprzyjemniejszych.

Nie jestem bezwzględny w swoich ocenach, ale zdecydowanie nie polecam tego bukmachera.

Pozdrawiam wszystkich graczy.

Do góry
#40674 - 15/01/2003 01:34 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
Conrad Offline

Zgadzam się z Tobą, ale jeśli chodzi o Kobelev - Jaffs to Expekt mógł na tym materialnie skorzystać, ponieważ większość zakładów mogła być na Kobeleva. W ten sposób mogli uniknąć własnej straty.

Według mnie nigdy nie było podstaw do żadnych zwrotów bo zawodnicy za każdym razem brali udział i kończyli turniej. Wtedy każdy kto obstawił Kobeleva dostałby wygraną, a teraz za Jaffsa naturalnie też. Według mnie Expekt powinien sprostować zakłady na Kobeleva i wypłacić wygrane, ale tego oczywiście nie zrobi. Wiadomo: $$$.

O decyzji zmieny regulaminu po zawarciu zakładów dużo nie trzeba mówić, bo to jest po prostu niedopuszczalne. Jeśli Expekt takie wałki robi to zaczynam się martwić o finansową stabilność tej firmy.

Do góry
#40675 - 15/01/2003 01:52 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
wuzz Offline
veteran

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Khalee:
[qb]Wuzz musisz przyznać następujące rzeczy:

1. Nie należy grać w Expekt-cie skoków narciarskich

2. Wałki, które zrobili na skokach UPOWAŻNIAJĄ ludzi by nazywali ich oszustami !!!

3. Uczciwość tej firmy jeśli chodzi o wypłaty innych zdarzeń np. piłka nożna (sam nie miałem nigdy problemów) NIE NAPRAWI ICH WIZERUNKU w oczach ludzi, którzy czują się poszkodowani grając nieszczęsne skoki.

I mała konkluzja: Jeśli dopuścili się tego raz to kto wie jak będzie w przyszłości. Ja jestem optymistą więc pozostaje mi mieć nadzieję, iż expekt pomny szumu wznieconego na tymże forum (zawsze będą ludzie, którzy nie boją się mówić, a właściwie to pisać hehe) NIGDY WIĘCEJ nie wprowadzi w czyn tak haniebnych praktyk. Jednak czy można o nich mówić że są ucziwi? Zastanówmy sie????[/qb][/QUOTE]Khalee, ja niczego nie muszę

1. Grać skoki można wszędzie po wyjaśnieniu wątpliwości regulaminowych.
Jeżeli expekt ciągle będzie zmieniał interpretację regulaminu to masz rację -> nie grać tam skoków :stop:

2. Wytłumacz mi jak rozumiesz słowo "wałek"

3. Jeżeli ktoś CZUJE SIĘ POSZKODOWANY to głośno krzyczy, chociaż to wcale nie znaczy, że ZAWSZE ma rację! Moim zdaniem zgodnie z regulaminem w obu przypadkach (Kobelev i Jaafs) powinny być zwroty, bo w obu przypadkach obowiązywał ten sam regulamin! Zawsze znajdą się tacy, co będą czuć się poszkodowani. Z drugiej strony expekt tu faktycznie nieźle namieszał i powinien przeprosić za swoje błędy.

Nigdy do końca nie można powiedzieć o kimś nieznajomym, że jest lub nie jest uczciwy...
Można oceniać postępowanie firmy i moim zdaniem w tym przypadku expekt dał dupy tzn. popełnił głupie błędy, ale nie widzę tu "znamion umyślnego przestępstwa" czy celowej nieuczciwości.

Haniebne praktyki zawsze trzeba tępić, błędy wytykać, nie dać się oszukać itd, itp.
Jak sam coś znajdę nie tak u expekta czy innego buka, to opiszę to szczegółowo :eek: .

"Zawsze staraj się patrzeć na temat z różnych stron a nie tylko z jednej. Zobaczysz dużo więcej niż ktoś chce Ci pokazać."
wuzz

pozdrowienia
wuzz

Do góry
#40676 - 15/01/2003 02:06 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
wuzz Offline
veteran

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[qb]Zgadzam się z Tobą, ale jeśli chodzi o Kobelev - Jaffs to Expekt mógł na tym materialnie skorzystać, ponieważ większość zakładów mogła być na Kobeleva. W ten sposób mogli uniknąć własnej straty.

Według mnie nigdy nie było podstaw do żadnych zwrotów bo zawodnicy za każdym razem brali udział i kończyli turniej. Wtedy każdy kto obstawił Kobeleva dostałby wygraną, a teraz za Jaffsa naturalnie też. Według mnie Expekt powinien sprostować zakłady na Kobeleva i wypłacić wygrane, ale tego oczywiście nie zrobi. Wiadomo: $$$.

O decyzji zmieny regulaminu po zawarciu zakładów dużo nie trzeba mówić, bo to jest po prostu niedopuszczalne. Jeśli Expekt takie wałki robi to zaczynam się martwić o finansową stabilność tej firmy.[/qb][/QUOTE]Jedynym 100% dowodem potwierdzającym uczciwość expekta w tym przypadku "Kobeleva" jest według mnie historia postępowania expekta w przeszłości w takich przypadkach. Jeżeli zawsze robił zwroty, to nie można mu zarzucić, że tylko w tym przypadku zrobił zwrot, żeby nie stracić kasy.

W przeciwnym wypadku jest to "wałek"

I dalej, jeżeli expekt zawsze robił zwroty, to trudno, taka była obowiązująca interpretacja regulaminu, być może w naszym odczuciu błędna. Dodatkowo, gracze przyjmujący zwroty, zwłaszcza za typy "przegrane" akceptowali w przeszłości poprawność takiej interpretacji regulaminu (liczy się tylko pierwsza 30 skoczków). Jeżeli teraz są zastrzeżenia ze strony graczy, to zarzut o naginanie regulaminu dotyczyłby właśnie graczy.

Jak pisałem wcześniej praktycznie nie grałem skoków i nie wiem jak expekt postępował kiedyś.
Być może ujawnią się gracze, którzy mieli takie przypadki w przeszłości i opiszą, jak kiedyś expekt to rozliczał?

Zmiana regulaminu w trakcie / po zawarciu zakładów to faktycznie skandal ( uke: expekt) , nawet jeżeli expekt nic na tym finansowo nie zyskał.

pozdrowienia
wuzz

Do góry
#40677 - 15/01/2003 02:57 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
Conrad Offline

Masz rację, jeśli taka była ich interpretacja regulaminu i działali konsekwentnie to nie można im było niczego zarzucić. No może tylko to, że ta ich interpretacja jest dość nietypowa i tak naprawdę regulamin nie powinien pozostawić tyle miejsca do interpretacji.

Natomiast zmiana regulaminu w trakcie trwania zakładów jest tak jak wspomniałeś skandaliczna.

Powiem szczerze, że nie chodzi mi tu o przegrany zakład, bo ten dzień się dla mnie bardzo dobrze skończył dzięki wygranej Morgensterna po kursie 25.00. Chodzi tu tylko o zasadę. Coś takiego jest nie do pomyślenia w porządnej firmie bukmacherskiej, i z tego powodu całkowicie straciłem szacunek dla Expektu.

Do góry
#40678 - 16/01/2003 21:23 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
mankiet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2001
je..bac Expekt wlasnie usuneli mi konto jak ich ogralem na 413tys w Kasynie(serio)znaczy nie ogralem odkrylem buga i to wykorzystalem a oni mnie teraz prokuratura strasza!!A ja wciaz sie domagam kasy!! Pier..leni frajerzy!!Moze mi pomozesz odyzskac kase Conrad?

Do góry
#40679 - 21/01/2003 22:11 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
mrosc Offline
enthusiast

Meldunek: 23/11/2002
chciałem powiedzieć ze expekt bardzo lojalnie sie zachował wobec mnie!!!!!

w niedziele był mecz orlando vs toronto. w expie było podane ze sie rozpoczyna o 20,30, ale w rzeczywistości mecz zaczła sie o 18,30. W trakcie meczu puściłem zakład z oferty expektu ze McGrady zdobedzie wiecej asyst od Wiliamsa (było 4:1 w asystach), pusciłem to za 1zł bo i tak wiedziałem ze w takich przypadkach są zwroty. Niestety kupon przegrałem ale expekt mi kasy nie oddał. Napisałem do nich maila aby mi kase oddali. Po pierwszym mailu uzyskałem odpowiedż ze mecz odbył sie o 20,30, wiec napisałem nastepnego maila i im wszystko wyjaśniłem co i jak. W odpowiedzi napisali ze mnie serdecznie przepraszaja i w rekompenstae dali mi bonus w wysokości 5zł(ale przecież pusciłem tylko za 1zł)
mysle ze expekt i tak jest jednym z najlepszych buków, oprócz tej wpadki ze skokami z ich strony spotkały mnie same przyjemne rzeczy!!!!!

Do góry
#40680 - 21/01/2003 22:16 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2001
Mrosc...1 zl szczerze mowiac to zaden majatek jestem wiecej niz pewien iz gdybys zagral za 100 zl to kasy by ci nie oddali na pewno...A tak jakze malym kosztem nabrali cie iz sa swietna firma i bardzo lojalna...Tylko 5 zl na to potrzebowali....Dla nich to kropla w morzu...

Pozdrawiam

Do góry
#40681 - 21/01/2003 23:20 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
nierja Offline
enthusiast

Meldunek: 03/04/2002
Jak to można Polaka za 5zł. kupić uke:

Do góry
#40682 - 21/01/2003 23:26 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
nierja Offline
enthusiast

Meldunek: 03/04/2002
Sorki, 5 - 1 (postawiony) = 4!!!!
uke: uke: uke: uke: uke:

Do góry
#40683 - 21/01/2003 23:48 Re: NIE PROMUJMY EXPEKT - TO BANDA ZŁODZIEI
Conrad Offline

OK, mamy tu zbyt wiele pokrywających się tematów tak więc zamykam wątek.

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2

Moderator:  rafal08