#4078855 - 22/08/2010 22:46
Re: Ubezpieczenie OC
[Re: lucart]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
OC kupuj najgorsze scierwo bo to i tak nie ty korzystasz tylko ten ktorego ty uderzysz wiec obojetnie jakie OC kupisz. Zajebista kwestia. "Miej wyjebane na wszystkich dookoła". Gratuluję podejścia do życia. PS. Nie chodzi mi o to, żeby kupować OC pod tego, którego pukniemy, ale generalnie o filozofię życia...
|
Do góry
|
|
|
|
#4079118 - 23/08/2010 00:51
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2009
|
to patrz... Pierd**one Polski Towarzystwo Ubezpieczeń miałem stłuczke na początku miesiąca i byłem poszkodowany. Gość zawitał dopiero w poniedziałek 09.09 zrobił oględziny popisał coś i spierdolił powiedział ze wycena bedzie w piątek, dzis jest piątek ale Kur*a tydzień później czyli tydzień po terminie a co kur*a najlepsze to wycena leży już w systemie od wtorku ( a miał być od piątku) czyli spóźnienie a teraz jak dzwonie to te głupie kozy w supporcie nic nie mogą zrobić tylko wysyłają interwencje do jakiegoś pajaca który powinien wysłać mi to ale UJ 6 telefonów w ciagu tygodnia i juz tracę nerwy.  bo pajac nie może mi wysłać pierd**onego emaila a jak nie bede miał decyzji to nie moge zedydowac czy biore kase czy oddaje do warsztatu.  i dokumenty ktore mam wysłać leżą
|
Do góry
|
|
|
|
#4091735 - 29/08/2010 23:25
[Re: Piecia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/10/2007
|
mam pytanie w tym temacie czy jak kończy mi się ubezpieczenie OC a samochód mam zarejestrowany od dłuższego czasu w Polsce czy mogę wykupić OC tylko na np. miesiąć? Nie mozesz. Taka mozliwosc istnieje (przy pewnych warunkach) dla firm - np komisy moga wykupic OC na miesiac. Osoba fizyczna moze wykupic OC jedynie na rok. Ani krocej, ani dluzej. Mozesz wykupic w mBanku lub innym TU - z platnosciami co miesiac - pewnie bedzie spelniac twoje wymagania.
|
Do góry
|
|
|
|
#4091852 - 30/08/2010 00:13
[Re: mav2007]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2009
|
mam pytanie w tym temacie czy jak kończy mi się ubezpieczenie OC a samochód mam zarejestrowany od dłuższego czasu w Polsce czy mogę wykupić OC tylko na np. miesiąć? Nie mozesz. Taka mozliwosc istnieje (przy pewnych warunkach) dla firm - np komisy moga wykupic OC na miesiac. Osoba fizyczna moze wykupic OC jedynie na rok. Ani krocej, ani dluzej. Mozesz wykupic w mBanku lub innym TU - z platnosciami co miesiac - pewnie bedzie spelniac twoje wymagania. jasne że można 
|
Do góry
|
|
|
|
#4104484 - 04/09/2010 08:05
[Re: qbasmuggy]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
qbasmuggy ma racje. Takze w 99,99% klient musi wykupic polise OC na rok. natomiast AC to juz mozna dowolnie. Poza tym dobra rada dla was  Nie porownujcie ubezpieczen tylko pod wzgledem ceny ale przede wszystkim patrzcie w ogolne warunki ubezpieczenia, co zawiera polisa, jakie sa odstepstwa, sumy ubezpieczenia. Poza tym teraz czekaja nas podwyzki OC, bo firmy ubezpieczeniowe dostaly po dupie: najpierw sroga zima, teraz powodzie, wiec musza sobie odbic straty.
|
Do góry
|
|
|
|
#4127425 - 16/09/2010 22:57
[Re: barciu]
|
stranger
Meldunek: 15/09/2010
|
Nie porownujcie ubezpieczen tylko pod wzgledem ceny ale przede wszystkim patrzcie w ogolne warunki ubezpieczenia, co zawiera polisa, jakie sa odstepstwa, sumy ubezpieczenia. Poza tym teraz czekaja nas podwyzki OC, bo firmy ubezpieczeniowe dostaly po dupie: najpierw sroga zima, teraz powodzie, wiec musza sobie odbic straty. Barciu, Ogólne warunki ubezpieczenia polis OC są uregulowane przez ustawę o ubezpieczeniach obowiązkowych, dlatego, doszukiwanie się jakichkolwiek różnic między ogólnymi warunkami polis OC w różnych towarzystwach ubezpieczeniowych nie ma sensu. Suma ubezpieczenia wynosi obecnie 300 tys. euro w przypadku szkód na mieniu oraz 1,5 mln euro w przypadku szkód osobowych. Jeżeli chodzi o tzw. wyłączenia (czyli sytuacje w których część sumy odszkodowania lub jej całość przechodzi na sprawcę) to również i ten obszar reguluje ustawa. Dlatego we wszystkich towarzystwach wyłączenia przy OC są takie same. Jedyne, co może różnić ofertę OC to programy gratisowe dodawane przez niektóre towarzystwa do tej polisy. Ale co ważne: nie wpływają one na zakres samego OC. -- Ekspert Link4 informuje, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z ubezpieczeniami motoryzacyjnymi.
|
Do góry
|
|
|
|
#4127526 - 16/09/2010 23:52
[Re: Ekspert Link4]
|
veteran
Meldunek: 18/11/2007
|
Masakra z tym OC w tym roku. Za starego trupa (95 rocznik), poj. 1,6, duże miasto i 40% zniżek w HDI dowalili...prawie 900 zł. :-/
|
Do góry
|
|
|
|
|
|