#4158449 - 05/10/2010 20:56
Re: Betfair [23]
[Re: Conrad]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Tak, biorą pod uwagę wszystkie zakłady od momentu otwarcia konta - https://premiumcharge.betfair.com/PremiumPortal/portal (Lifetime Profile) Nie chodzi o to czy jesteś na plusie i na jak dużym plusie. Ich interesuje czy suma zapłaconej przez Ciebie prowizji wynosi co najmniej 20% Twojego ogólnego zysku. Jak jesteś na minusie u nich, to oczywiście nic Ci nie grozi. Żeby się łapać do Premium Charge : - musisz być na plusie w ogólnym bilansie (Gross PL) - musisz mieć co najmniej 250 zakładów w historii (Markets) - stosunek zapłaconej prowizji do czystego zysku musi być mniejszy niż 20% (Total Charges %) - wykorzystasz 1000 funtów z "pakietu ochronnego" (Remaining allowance) Pakiet ochronny się zaczyna kurczyć, gdy spełniasz pierwsze trzy wymagania i zanotujesz plusowy tydzień, w którym zapłaciłeś mniej niż 20% prowizji od ogólnego zysku z całego tygodnia (komplet pięciu czerwonych "ptaszków"). Betfair podaje, że tylko 0,5% klientów płaci Premium Charge. Coś mi się nie chce w to wierzyć, chyba że spora część zagrożonych umiejętnie potrafi zmniejszać swój ogólny zysk.
|
Do góry
|
|
|
|
#4158477 - 05/10/2010 21:20
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/08/2006
|
Pamiętaj, że Betfair to giełda, czyli jest możliwość celowego transferu środków pomiędzy "graczami" A to jest sposób jak tego haraczu uniknąć. Należy jednak pamiętać, że taki transfer też kosztuje (prowizję od "zysku" wg tabeli danego gracza) i warto porównać ten koszt z wysokością ewentualnej opłaty Premium Charge.
|
Do góry
|
|
|
|
#4159638 - 06/10/2010 16:32
[Re: laser]
|
addict
Meldunek: 29/07/2002
|
Pamiętaj, że Betfair to giełda, czyli jest możliwość celowego transferu środków pomiędzy "graczami" A to jest sposób jak tego haraczu uniknąć. Należy jednak pamiętać, że taki transfer też kosztuje (prowizję od "zysku" wg tabeli danego gracza) i warto porównać ten koszt z wysokością ewentualnej opłaty Premium Charge. Uważajcie tylko na punkt regulaminu, który mówi o wykorzystaniu giełdy BF do celów innych niż zawieranie zakładów np do przesyłania środków. BF lubi również scalać opłaty premium z 2 kont w 1. W pierwszym opisanym przypadku możecie być podejrzani o pranie brudnych pieniędzy i konto zostanie zawieszone, w drugim naliczą zaległe opłaty, a następnie je pobiorą.
|
Do góry
|
|
|
|
#4161323 - 07/10/2010 20:45
[Re: noel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/10/2003
|
Wlasnie otrzymnalem meila: "Chcielibyśmy uprzejmie poinformować o zmianach w Warunkach Ogólnych, które miały miejsce dnia 4 sierpnia 2010. Zmiany, które zaszły mogą dotyczyć również Ciebie w przyszłości, gdyż korzystałeś w ostatnim czasie z usług Moneybookers przesyłając środki na konto Betfair.
Kiedy środki są deponowane lub wypłacane z Twojego konta Betfair poprzez Moneybookers, Betfair ponosi opłaty, którymi nie jest obciążany klient. Aby zniechęcić klientów, którzy wykonują dużą ilość następujących po sobie depozytów i wypłat, od poniedziałku 13 września tylko pierwsza wypłata w danym tygodniu (00:00 poniedziałek do 23:59 niedziela) wykonana poprzez Moneybookers nie będzie podlegała opłacie. Kolejne wypłaty zostaną obciążone opłatą równą 1.5% wypłacanej kwoty.
Proszę zauważyć, że zmiany te dotyczą wyłącznie wypłat poprzez Moneybookers. Depozyty na Twoje konto Betfair poprzez Moneybookers nadal pozostaną bezpłatne. Żadne inne zmiany nie zostaną wprowadzone do pozostałych metod depozytu. Pełną listę metod wykonywania depozytów mozna znaleźć w sekcji Moje Konto na stronie Betfair.
Z poważaniem, Betfair Pricing"
pogielo ich??
|
Do góry
|
|
|
|
#4161327 - 07/10/2010 20:51
[Re: kacperek76]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
No, wygląda na to że tylko raz na tydzień będzie się opłacało wypłacać na MB. P.S. W Pinny przypadkiem nie jest (lub może było) tak, że tylko jedna wypłata na miesiąc jest darmowa?
|
Do góry
|
|
|
|
#4161337 - 07/10/2010 21:02
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2005
|
P.S. W Pinny przypadkiem nie jest (lub może było) tak, że tylko jedna wypłata na miesiąc jest darmowa? Tak, dalej tak jest. Co do mojej sprawy udalo mi sie dogadac z polskim supportem i po wyslaniu 10 skanow, a nastepnie wyciagow bankowych umozliwili mi wyplate. ALE Jak bede chcial pograc na rynkach australijskich i tak czeka mnie weryfikacja dokumentow, ale juz z notariuszem. DObrze, ze im wytlumaczylem wczesniej, ze musze przejsc weryfikacje przez to ze kiedys uzylem vouchera na 5 eur, a ze nigdy nie gralem i nie zamierzam na rynkach australijskich. Ostatecznie po wyslaniu wyciagow bankowych umozliwili wyplate.
|
Do góry
|
|
|
|
#4171588 - 13/10/2010 21:20
|
enthusiast
Meldunek: 18/10/2007
|
Wlasnie otrzymnalem meila: "Chcielibyśmy uprzejmie poinformować o zmianach w Warunkach Ogólnych, które miały miejsce dnia 4 sierpnia 2010. Zmiany, które zaszły mogą dotyczyć również Ciebie w przyszłości, gdyż korzystałeś w ostatnim czasie z usług Moneybookers przesyłając środki na konto Betfair.
Kiedy środki są deponowane lub wypłacane z Twojego konta Betfair poprzez Moneybookers, Betfair ponosi opłaty, którymi nie jest obciążany klient. Aby zniechęcić klientów, którzy wykonują dużą ilość następujących po sobie depozytów i wypłat, od poniedziałku 13 września tylko pierwsza wypłata w danym tygodniu (00:00 poniedziałek do 23:59 niedziela) wykonana poprzez Moneybookers nie będzie podlegała opłacie. Kolejne wypłaty zostaną obciążone opłatą równą 1.5% wypłacanej kwoty.
Proszę zauważyć, że zmiany te dotyczą wyłącznie wypłat poprzez Moneybookers. Depozyty na Twoje konto Betfair poprzez Moneybookers nadal pozostaną bezpłatne. Żadne inne zmiany nie zostaną wprowadzone do pozostałych metod depozytu. Pełną listę metod wykonywania depozytów mozna znaleźć w sekcji Moje Konto na stronie Betfair.
Z poważaniem, Betfair Pricing"
pogielo ich?? Nie dostałem od nich takiego maila, więć poprosiłem o więcej informacji. Oto odpowiedź Betfair: Drogi Marcinie, Dziękujemy za nadesłany email. Uprzejmie informujmey, iż tak wprowadziliśmy zmianę dotyczącą wypłat poprzez Moneybookers. Jednak na chwilę obecną opłatami będą obciążeni jedynie użytkownicy, którzy otrzymali ten email. W tym momencie nie wiemy czy w przyszłości wszyscy użytkownicy będą objęci tymi opłatami. Aby uzyskać więcej szczególowych informacji prosimy o kontakt na poniżej podany email/adres. Z poważaniem Biuro Obsługi Klienta Betfair polska@betfair.com
|
Do góry
|
|
|
|
#4174350 - 15/10/2010 20:45
[Re: cinek1234]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Może ci, którzy otrzymali tego typu maile przedstawią nam jak wyglądała ich frekwencja płatności z i do MB? Bo jeśli tylko niektórym to wysłali to wychodziłoby na to, że chodzi o ograniczenie akcje typu wpłacam-gram-wypłacam i tak w kółko wiele razy tygodniowo. Na to przynajmniej wygląda. Darmowa płatność raz w tygodniu na MB to i tak bardzo fajnie, w Pinny raz na miesiąc mi tylko dawali i nigdy nie miałem do nich pretensji o to... Do tego jeśli ktoś używa Netellera to może ciągle wpłacać/wypłacać w Betfair (a w Pinny też było 1/mies.).
|
Do góry
|
|
|
|
#4204723 - 31/10/2010 04:56
[Re: agr1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2004
|
Wszystko dlatego, ze mecz przelozony. Akurat co jak co, ale tu Betfair mogl zglupiec i nie ma co sie dziwic. kurs juz zjechal do 1,84,promo ciagle aktualne  Zobaczcie wykres i stawki u bukow  .Kto kupi nie pozaluje jutro 
|
Do góry
|
|
|
|
#4214677 - 05/11/2010 19:56
[Re: Rysio Ochudzki]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/10/2003
|
kolejny kwiatek:
"Skontaktowaliśmy się z Tobą niedawno w sprawie zmian dotyczących transakcji Moneybookers. Tym razem chcielibyśmy poinformować o zmianach dotyczących transakcji Neteller.
Tak jak w przypadku Moneybookers, za każdym razem gdy środki są deponowane lub wypłacane za pomocą Neteller, Betfair ponosi koszta transferów, którymi nie są obciążani klienci. Aby zniechęcić klientów do wykonywania wielu, często następujących po sobie depozytów i wypłat, jedynie pierwsza wypłata wykonana poprzez Neteller w danym tygodniu (00:00 poniedziałek do 23:59 niedziela GMT) pozostanie bezpłatna. Kolejne wypłaty będą obciążone opłatą w wysokości 1.5% wypłacanej kwoty. Do pierwszej wypłaty zaliczać się będą wszystkie wypłaty wykonane w ciągu 30 minut od wykonania pierwszej transakcji.
Proszę pamiętać, iż wspomniane opłaty dotyczą wyłącznie wypłat poprzez Neteller. Pełna lista metod depozytów na konto znajduje się w zakładce 'Moje konto' na stronie Betfair."
|
Do góry
|
|
|
|
#4218133 - 07/11/2010 05:46
|
enthusiast
Meldunek: 18/10/2007
|
Na początku października na forach internetowych zaczęły pojawiać się informacje o maila od betfair ( wprowadzili prowizję od wypłat MB). Nie dostałęm takiego maila więc postanowiłem zapytać i 13 października napisałem do nich maila z pytaniem czy moje konto kwalifikuje się do prowizji od wypłat przez Moneybookers. W odpowiedzi dostałem maila: "Drogi Marcinie, Dziękujemy za nadesłany email. Uprzejmie informujmey, iż tak wprowadziliśmy zmianę dotyczącą wypłat poprzez Moneybookers. Jednak na chwilę obecną opłatami będą obciążeni jedynie użytkownicy, którzy otrzymali ten email. W tym momencie nie wiemy czy w przyszłości wszyscy użytkownicy będą objęci tymi opłatami. Aby uzyskać więcej szczególowych informacji prosimy o kontakt na poniżej podany email/adres. Z poważaniem Biuro Obsługi Klienta Betfair polska@betfair.com".
Wczoraj pobrali sobie z mojego konta kasę za wypłatę MB sprzed tygodnia. Do dnia dzisiejszego nie dostałem żadnego oficjalnego maila informującego że moje konto Betfair podlega tym opłatom - BANDA KRĘTACZY !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#4218240 - 07/11/2010 07:46
[Re: cinek1234]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Betfair konsekwentnie realizuje swoją strategię. Główne założenia: 1. Systematycznie wzbogacamy i tak już szeroki wachlarz opłat. 2. Pieniądze pobieramy z konta po cichu. 3. Gotowi jesteśmy nawet kłamać. Grunt żeby klient nie wiedział, że pieniądze znikają z jego konta.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|