#41815 - 17/03/2003 22:37
UWAGA!! NOWY PROGRAM NA RYNKU POLSKIM !!
|
old hand
Meldunek: 04/04/2001
|
Witam bardzo serdecznie wszystkich Z przyjemnoscia informuje panstwo, ze dniem dzisiejszym wchodzi na rynek Polski nowy program dla miłosnikow grania u bukmachera o nazwie Trefik !!!!!! Program ten na dzien dzisiejszy zawiera ponad 600 000 wynikow z roznych dziedzin sportowych jak np. piłka nozna, tenis, hokej, siatkowka, zuzel, piłka ręczna, Formuła 1..... . Uzytkownik w nim moze przeprowadzac dziesiatki przeroznych statystyk, tworzyc rozne tabelki ( jak gra zespoł u siebie, na wyjezdzie, jak długo nie padł remis ......) . Mozna w nim sprawdzac i porownywac kursy takich bukow jak : Profesjonał, Sts, Gamebokers, Expekt. Mozna w nim robic własne kupony i prowadzic własna ksiegowosc tych kuponow. Program takze podaje przy spotkaniach swoje typy i prowadzi statystyke tych typow. Bardzo duzym plusem tego programu to : Mozliwosc wgrywania CODZIENNIE WYNIKOW przez internet. Wyniki z dnia poprzedniego sa przygotowane dla uzytkownika najpozniej do godzinny 9.30 rano. Istnieja trzy mozliwosci uzupełniania wynikow w programie : 1. Uzytkownik sam wpisuje recznie wyniki. 2. Uzytkownik moze wgrywac wyniki z internetu. 3. Uzytkownik zamowi sobie u nas przesyłanie wynikow na dyskietce. Wgrywanie wynikow z internetu kosztuje 3 zł na tydzien. W wynikach ktore mozna wgrac z internetu znajduja sie takie informacje jak np. Strzelcy bramek, w ktorej minucie padła bramka, sedziowie spotkania, składy druzyn itp. Zamowic mozna 3 wersje tego programu: 1. Wersja TENIS ---Konfiguracja zawiera kompletne wyniki i statystyke. Wyniki meskich i kobiecych turniejow zapisane sa od roku 1993 (w niektorych turniejach znajduja sie i starsze wyniki). Deble wprowadzane sa od stycznia r.1998. Ta konfiguracja zawiera rowniez aktualne drabinki ATP i WTA (od r. 1998), ktore zawsze uzupełniamy w pierwszym tygodniu miesiaca.Mozna tutaj znalezc takze kwalifikacje do turniejow mezczyzn (A + challengery + futures) i kobiet (A + challengery). 2. Wersja bez Tenisa ----Konfiguracja zawiera naprawde duza ilosc sezonow roznych rozgrywek. Dla przykładu: koncowe tabelki Ligi Angielskiej od roku 1888, Ligi Francuskiej od roku 1945, Ligi Włoskiej od roku 1929, Ligi Szkockiej od roku 1932, Ligi Hiszpanskiej od roku 1928, np. Czeskiej ligi hokejowej od roku 1940, NHL od roku 1917, ... Wyniki meczy z piłki noznej możemy znalezc np.: 1.Anglia od roku 1977, 1.Francja od roku 1945, 1.Włoska od roku 1980, 1.Niemiecka od roku 1963, 1.Czeska od roku 1963,..., NHL od roku 1988, ... Strzelcy bramek wpisywani sa w programu przez nas do nastepujacych lig : 1.Anglia, 1.Francja, 1.Włochy, 1.Niemcy, 1.Portugalia, 1.Austria, 1.Szkocja, 1.Słowacja, 1.Hiszpania, 1.Czeska, 1.Polska. W NHL prowadzimy kompletna punktacje kanadyjska. Strzelcow bramek zapisujemy takze w takich imprezach jak MS i ME w piłce noznej i MS w hokeju. 3. Pełna wersja---Program zawiera kompletne dane wszystkich sportow. Konfiguracja ta przeznaczona jest dla tych uzytkownikow, ktorzy interesuja sie roznymi sportami i chca zawsze znalesc wszystkie dane w jednym miejscu. CENY : Cena wersji tenis wynosi 110 zł. Cena wersji bez tenisa 130 zł Pełna wersja programu 190 zł Wgrac wersje DEMO i wiecej przeczytac o tym programie mozna tutaj: http://www.trefik.cz/pl Jeżeli sa jakies pytania to prosze pisac tutaj lub na : trefik@op.pl tel. +420602705649 Na ten e-mail i telefon mozna składac zamowienia. Zycze wszystkim zeby ten program pomogł Wam przy „walce” z bukmacherami i posunał Was znow o krok do celu ktory chcecie osiagnąc. Dziekuje Drak&Smok
|
Do góry
|
|
|
|
#41816 - 17/03/2003 22:52
Re: UWAGA!! NOWY PROGRAM NA RYNKU POLSKIM !!
|
member
Meldunek: 12/03/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#41817 - 17/03/2003 22:58
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał typer$$$: [qb]Szkoda ze mam modem  [/qb][/QUOTE]Typer NIE MA ZADNEGO PROBLEMU..Podaj mi swoj adres na e-mail trefik@op.pl i wysylamy DEMO na CD...ale kosztuje 10 zl + koszt przesylki....
|
Do góry
|
|
|
|
#41818 - 17/03/2003 22:58
|
old hand
Meldunek: 23/08/2001
|
Brzmi super zachecajaco. Jak kupie np. program 17 tygodnia tego roku(maj) to do tego momentu bede mial juz bierzace wyniki, czy trzeba bedzie sciagac do ktoregos tygodnia??? A tak to i tak bomba. Pozdrawiam  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#41820 - 17/03/2003 23:03
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał orzel: [qb]Brzmi super zachecajaco. Jak kupie np. program 17 tygodnia tego roku(maj) to do tego momentu bede mial juz bierzace wyniki, czy trzeba bedzie sciagac do ktoregos tygodnia??? A tak to i tak bomba. Pozdrawiam  iwo: [/qb][/QUOTE]Cze orzel BEDZIES MIAL wszystkie wyniki Moge Cie zapewnic ze ten program to cos jak MERCEDES miedzy samochodami.. 
|
Do góry
|
|
|
|
#41821 - 17/03/2003 23:06
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał orzel: [QB] Jak kupie np. program 17 tygodnia tego roku(maj) to do tego momentu bede mial juz bierzace wyniki, czy trzeba bedzie sciagac do ktoregos tygodnia???[QB][/QUOTE]No i juz wiem bo skonczylem czytac to o demo "Pełna wersja programu będzie zawierała wszystkie wyniki do dnia zamówienia" Caly rok sciagania to chyba 53tyg.x3zl=159
|
Do góry
|
|
|
|
#41822 - 17/03/2003 23:06
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał xeo: [qb]Kończe sciągać to opisze swoje spostrzeżenia . Jedno juz jest płatna aktualizacja niby nie wiele, ale rzadko spotykane . W sumie pełna wersja z rocznyą aktualizacją to około 340 zł . Sama cena programu jest ok , ale aktualizacje przez internet płatne , rynek zweryfikuje .[/qb][/QUOTE]Cze xeo Moge Ci powiedziec tyle ze jezeli sie ktos przyzwyczai na taki luksus(wyniki rano masz w programie prawie szybciej niz sa na punkcie u buka i w lepszej jakosci) to spokojnie zaplacisz 3 zł (taniej niz gazetka ktoregos Polskiego buka)
|
Do góry
|
|
|
|
#41823 - 17/03/2003 23:11
|
member
Meldunek: 12/03/2003
|
Piszesz ze 3zety kosztują wyniki z neta moze byscie zrobili to na sms'a. Wapacz takie cos oferuje Co ty na to ? www.wapacz.plSorx ze reklamuje 
|
Do góry
|
|
|
|
#41824 - 17/03/2003 23:16
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał typer$$$: [qb]Piszesz ze 3zety kosztują wyniki z neta moze byscie zrobili to na sms'a. Wapacz takie cos oferuje Co ty na to ? www.wapacz.plSorx ze reklamuje  [/qb][/QUOTE]Przepraszam moze mnie ktos ZLE ZROZUMIAL...3zl KOSZTUJE TYGODNIOWE WGRYWANIE WYNIKOW. Powtarzam TYGODNIOWE nie jakies jednorazowe... 
|
Do góry
|
|
|
|
#41826 - 17/03/2003 23:28
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał xeo: [qb]Co do wyników to najszybciej mam w necie, ale masz racje odpowiednio przygotowane wyniki w jednym pliku to wygodna rzecz zwałszcza do statystyk .
CO do dema , nie moge go uruchomić , zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcja , program instaluje sie poprawnie , restart kompa i uruchomienie programu , a tu nie znaleziono tutil32.dll . Pozatym db.exe nie woła o restart jak pisze w instrukcji .[/qb][/QUOTE]Xeo masz racje...ktoryms uzytkownikom moze ten plik brakowac....do godziny bedzie uzupelniony w Demu Wysylam Ci jeszcze prywatna wiadomosc sprawdz .twoj profil
|
Do góry
|
|
|
|
#41827 - 17/03/2003 23:37
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał xeo: [qb]CO do dema , nie moge go uruchomić , zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcja , program instaluje sie poprawnie , restart kompa i uruchomienie programu , a tu nie znaleziono tutil32.dll . Pozatym db.exe nie woła o restart jak pisze w instrukcji .[/qb][/QUOTE]Tez tak mam i jestem drugi w Polsce fiu fiu W zwiazku z tym odinstalowac wszystko i odnowa zainstalowac?????
|
Do góry
|
|
|
|
#41828 - 17/03/2003 23:42
|
old hand
|
Orzel..przepraszam za lekkie usterki.. Sprawdz...twoj profil
|
Do góry
|
|
|
|
#41829 - 17/03/2003 23:47
|
old hand
|
Panowie jeszcze raz BARDZO przepraszam.... Jezeli nie zadziala ta druga mozliwosc ktora wyslalem na priv to prosze podajcie mi swoje e-maily i ja ZARAZ wysylam do WAs brakujacy plik.
|
Do góry
|
|
|
|
#41830 - 17/03/2003 23:54
|
old hand
|
Z tych linkow na interi wlacza sie blad to moze
wojiek@poczta.onet.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#41831 - 18/03/2003 00:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#41833 - 18/03/2003 00:17
|
old hand
|
Ten plik wrzuccie do WindowsSystem
|
Do góry
|
|
|
|
#41834 - 18/03/2003 00:23
|
old hand
|
Panowie jezeli ktos jeszcze nie dostal mojego e-maila to mozna juz ten plik sciagnac ze stronek programu http://www.trefik.cz/pl/demo/index.htm
|
Do góry
|
|
|
|
#41835 - 18/03/2003 01:53
|
veteran
Meldunek: 06/11/2002
|
Zaistalowalem demo oraz baze danych ale nie mam zadnych statystyk z poprzednich sezonow a chyba powinny byc one dostepne nawet w wersji demo. Jak klikam na lige pojawia sie komunikat index does not exist. Co zrobic zeby zadzialalo?
|
Do góry
|
|
|
|
#41836 - 18/03/2003 03:06
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał komarek: [qb]Zaistalowalem demo oraz baze danych ale nie mam zadnych statystyk z poprzednich sezonow a chyba powinny byc one dostepne nawet w wersji demo. Jak klikam na lige pojawia sie komunikat index does not exist. Co zrobic zeby zadzialalo?[/qb][/QUOTE]Cze komarek
Mialbys miec w Demo skrocone statystyki np. w pilce noznej Angielskiej Pr.L. sezonow 2000/2001,2001/20002,2002/2003 tak samo Francuskiej i Wloskiej ligi w tenisie jest pare turniejow Wimbledon,Australia Open.....,w hokeju jest np. NHL, Czeska liga
DEMO jest zrobione zeby uzytkownikowi pokazac jak program wyglada i jakie ma mozliwosci.
Jezeli Ci wyskakuje haslo 'index does not exist' to radzilbym jeszcze raz sciagnac sobie wersje DEMO
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#41838 - 18/03/2003 04:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Ja też polecam program Drak miałeś rację mówiąc jakiś czas temu że jeszcze takiego programu jak trefik nie ma  do dziś nie rozgryzłem wszystkich opcji pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#41839 - 18/03/2003 04:24
|
old hand
|
Rozumiem ze tu mozna chwalic nazekac na to cudo no i dawac pytania. To ja pytania: 1. Do CD-ROM jest jakis opis do funkcji(instukcja oslugi) jak w pelni to wykozystac? 2. Mnie interesuje tylko pilka nozna to jak bede chcial sciagac aktualizacje to bedzie mi sciagac wszystkie dyscypliny? 3.Nie ma chyba kursow na under/over?
|
Do góry
|
|
|
|
#41840 - 18/03/2003 04:27
|
veteran
Meldunek: 09/11/2001
|
witaj smoku  ))))) A ja mam takie pytanie czy jestam NCAAB i czy jest MLB oraz u/o ? pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#41841 - 18/03/2003 14:05
|
veteran
|
No smoku jeszcze takie mi sie pytania nasunely:) jesli chodzi o wyniki: 1 Jezeli zakupie program i od tego mmentu nie bede aktualizowal danych ,czyli dogrywal wyniku przez jakis czas np: 3m-ce to potem bede mogl dograc wyniki z 3m-cy? i ile bedzie mnie to kosztowalo ,te dogranie 3 miesieczne? 2 A jezeli dogrywam wyniki dogrywam i po jakims miesiacu chcem zdrobic format dysku ,to co wtedy czy dogrywane wyniki przpadna?(czyli niby ta baza danych) A jezeli chodzi o dyscypliny(nie jestem wybredny ale tak z ciekawosci  ) 1 Dlaczego jest CFL a niema NCAAB? 2 Jak jest juz Liga Polska speedway to dlaczego niema L.Angielskiej , a o L.SZwedzkiej to juz nie wspomne:)I czy w lidze Polskiej sa zawodnicy ktorzy z dobili jakas tam ilosc pkt? 3 Czy jest cos takiego jak u/o w NHL? (chodzby ustawic linie 5,5)przynajmiej bylo by wiadome czy padnie wiecej bramek niz 5 4 Czy w tenisie jest h2h ? 5 I czy sa naprzyklad podawani zawodnicy w MLB jak ilosc HR i ERA itp  ? pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#41842 - 18/03/2003 14:46
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał orzel: [qb]Rozumiem ze tu mozna chwalic nazekac na to cudo no i dawac pytania. To ja pytania: 1. Do CD-ROM jest jakis opis do funkcji(instukcja oslugi) jak w pelni to wykozystac? 2. Mnie interesuje tylko pilka nozna to jak bede chcial sciagac aktualizacje to bedzie mi sciagac wszystkie dyscypliny? 3.Nie ma chyba kursow na under/over?[/qb][/QUOTE]Odp. 1. Przy zakupieniu programu mozna znalezc dosyc duzy i ladny opis w programie. Jest tam szczegolowo opisane co jaka opcja umie za cuda. 2. Bedzie Ci sciagalo wszystkie dyscypliny,ale program bedzie wgrywal tylko to za co zaplaciles. 3. Kursow w tej chwili nie ma na under/over kursow,ale beda.
|
Do góry
|
|
|
|
#41843 - 18/03/2003 14:52
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Gy_Gy_Crav: [qb]witaj smoku  ))))) A ja mam takie pytanie czy jestam NCAAB i czy jest MLB oraz u/o ? pozdro[/qb][/QUOTE]Cze gygy NCAAB bedzie a MLB jest oczywiscie i to pare sezonow do tylu. Program u/o nie typuje ale uzytkownik ladnie widzi w roznych statystykach czy jest szansa ze u spotkania bedzie under lub over
|
Do góry
|
|
|
|
#41844 - 18/03/2003 15:19
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Gy_Gy_Crav: [qb]No smoku jeszcze takie mi sie pytania nasunely:) jesli chodzi o wyniki: 1 Jezeli zakupie program i od tego mmentu nie bede aktualizowal danych ,czyli dogrywal wyniku przez jakis czas np: 3m-ce to potem bede mogl dograc wyniki z 3m-cy? i ile bedzie mnie to kosztowalo ,te dogranie 3 miesieczne? 2 A jezeli dogrywam wyniki dogrywam i po jakims miesiacu chcem zdrobic format dysku ,to co wtedy czy dogrywane wyniki przpadna?(czyli niby ta baza danych) A jezeli chodzi o dyscypliny(nie jestem wybredny ale tak z ciekawosci  ) 1 Dlaczego jest CFL a niema NCAAB? 2 Jak jest juz Liga Polska speedway to dlaczego niema L.Angielskiej , a o L.SZwedzkiej to juz nie wspomne:)I czy w lidze Polskiej sa zawodnicy ktorzy z dobili jakas tam ilosc pkt? 3 Czy jest cos takiego jak u/o w NHL? (chodzby ustawic linie 5,5)przynajmiej bylo by wiadome czy padnie wiecej bramek niz 5 4 Czy w tenisie jest h2h ? 5 I czy sa naprzyklad podawani zawodnicy w MLB jak ilosc HR i ERA itp  ? pozdro[/qb][/QUOTE]1.Nie ktore mniej popularne sporty beda czasem dodane. Jak każdy program tak i Trefik ma ciągle jakieś ulepszenia. Zarejestrowani użytkownicy programu mają możliwość uzyskania najnowszej wersji programu (plik EXE ) darmowo 2.Tak samo bedzie z zuzlem. Czasem dodamy bo w Polsce ten sport jest popularny. 3.Widze to jako nie potrzebne bo przy statystykach ladnie widac czy jest szansa undera czy overa. 4. Gygy wierze ze Ty jako fachowiec od tenisa bedziesz ZACHWYCONY co ten program wszystko umie z tenisa. Duzym plusem jest to ze juz w poniedzialek mozesz sobie wgrac(jezeli zaplaciles za aktualizacje) wszystkie tenisy grane w tym tygodniu.Jest oczywiscie h2h swietnie zrobione. Popatrz jeszcze na pierwszy moj post jest tam w wersji o tenisie pisane pare rzeczy o tenisie. Chcielismy dodawac i fotografie tenisistow do tego programu ,ale z powodu praw autorskich fotografii nie mozemy sobie pozwolic na sprzedawanie programu z fotografiami tenisistow,ale moge Cie ubezpieczyc ze przygotowalismy program tak ze wgranie fotografii zawodnikow np. ze stronic ATP jest dziecieco proste dla kazdego uzytkownika. Nie bede tu pisal wzsystkich plusow w tenisie bo nie ma tutaj na to miejsca  Dopisze jeszcze tylko w skrocie ze sa takze ladne mozliwosci z nawierzchniami,leworecznymi graczami i......... 5.Tego jeszcze nie ma,ale kazdy uzytkownik moze sam swoj program Trefik rozbudowac tak ,ze doda tam rzeczy ktore go interesuja i moze tak miec ten swoj program NAJLEPSZY na swiecie. A co do pierwszych pytan o wynikach: 1.Jezeli ktos chce zebysmy wysylali aktualizacje na dyskietkach to ceny sa nastepujace: Rodzaj aktualizacji Cena tygodniowy 5 zł 14 dniowy 6 zł miesięczny 7 zł Na żądanie * 9 zł Trzeba doliczyc koszt wysylki 2.Program jest zrobiony naprawde bardzo profesjonalnie inaczej by nie kosztowal troche pieniedzy.  Program sam znajduje bledy ktore w nim wystapia i proponuje ich naprawe . Jest w tym programie opcja do zrobienia kopii wszystkich danych. pozdrawiam Drak
|
Do góry
|
|
|
|
#41845 - 18/03/2003 15:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2001
|
Musze przyznać, że program jest ok ( o ile można go ocenić na podstawie wersji demo) Pierwsze co mi sę rzuciło w oczy to troche zawąska boczna listwa menu, ale to kwestja przyzwyczajenia (chyba , że jest gdzies możliwośc jej rozciągniecia . Druga sprawa to mało czytelny interfejs , ale to chyba ze wzgledu na multum opcji - mysle , że po pewnym czasie użytkowania staje się czytalny . Mam nadzieje, że instrukcja do tego programu jest obszerna bo 1/2 opcji nie wiem do czego włożyć  . Gołnie program robi pozytywne wrażenie, choć z zakupem wstrzymam sie do czasu aż ktoś z użytkowników go gruntownie przetestuje . Dark czy będzie możliwość płatnosci kartą (chyba ,że już jest) i czy sam program bedzie można ściągnąć przez internet (kilka godzin sciąganie , a nie kilka dni oczekiwania na płyte ) Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#41846 - 18/03/2003 16:53
|
veteran
|
Zaistalowalem program jeszcze raz i teraz pojawil sie inny problem. Na samym poczatku wyskakuje mi komunikat index is out of date ...ligy.db. Nie mam zadnych lig nie mowiac juz o statystykach. Czy ktomus poza mna tez cos takiego wyskakuje? Jak sobie z tym poradzic?
|
Do góry
|
|
|
|
#41847 - 18/03/2003 18:14
|
veteran
|
cze smok'u Dzieki za udzielone odpowiedzi,ale mam nastepne pytanie , amianowicie takie: Chodzi o oplate wynikow , na jakiej to zasadzie dziala(wyglada) czy placi sie co tydzien? czy na mniesiac?(chodzi mi tu ,czy placimy wyslokowo czy przez bank) a moze sie placi z gory za caly rok>? (chodz to troche sporo , to chyba lepiej by bylo placic mniesiecznie ale jak.?) i co dalej mamy jakis kod dostepu do aktualizacji wynikow? pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#41848 - 18/03/2003 22:40
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał xeo: [qb]Musze przyznać, że program jest ok ( o ile można go ocenić na podstawie wersji demo) Pierwsze co mi sę rzuciło w oczy to troche zawąska boczna listwa menu, ale to kwestja przyzwyczajenia (chyba , że jest gdzies możliwośc jej rozciągniecia . Druga sprawa to mało czytelny interfejs , ale to chyba ze wzgledu na multum opcji - mysle , że po pewnym czasie użytkowania staje się czytalny . Mam nadzieje, że instrukcja do tego programu jest obszerna bo 1/2 opcji nie wiem do czego włożyć  . Gołnie program robi pozytywne wrażenie, choć z zakupem wstrzymam sie do czasu aż ktoś z użytkowników go gruntownie przetestuje . Dark czy będzie możliwość płatnosci kartą (chyba ,że już jest) i czy sam program bedzie można ściągnąć przez internet (kilka godzin sciąganie , a nie kilka dni oczekiwania na płyte ) Pozdrawiam[/qb][/QUOTE]Cze xeo Dziekuje za uwagi. Tak,instrukcja do tego programu jest obszerna. Piszesz ze czekasz az ten program ktos gruntownie przetestuje Prawde mowiac to ten program juz pare lat sprzedajemy w Czechach i na Slowacji i testuje go juz setki uzytkownikow ktorzy za niego zaplacili. Polska ma zaszczyt 'testowac' ten program jako 3 panstwo i nastepne chyba bedzie za jakis czas Anglia. Platnosc karta nie jest w tej chwili mozliwa. Jezeli ktos chce zakupic program wysle do mnie e-maila lub zamowi na stronach Trefika.Wazne jest zeby podac swoj poprawny adres i my zaraz wysylamy CD z programem.Wysylamy poczta za pobraniem. Wazne jest zeby napisac jezeli uzytkownik chce korzystac z wgrywania aktualizacji i napisac za ile miesiecy chce zaplacic za korzystanie z wgrywania danych.Waznie jest to dlatego zebysmy mogli wypisac odpowiednia kwote do zaplacenia. Program nie mozna sciagac przez internet Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#41849 - 18/03/2003 22:44
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał komarek: [qb]Zaistalowalem program jeszcze raz i teraz pojawil sie inny problem. Na samym poczatku wyskakuje mi komunikat index is out of date ...ligy.db. Nie mam zadnych lig nie mowiac juz o statystykach. Czy ktomus poza mna tez cos takiego wyskakuje? Jak sobie z tym poradzic?[/qb][/QUOTE]cze komarek
Raczej nikt inny nie pisal do mnie o takim problemie. Z tego co piszesz wyniki ze DEMO zostalo zle wgrane i brakuje w nim wazny plik ligy.db. Plik ten zawiera wszystkie ligi znajdujace sie w DEMIE ktore nie mozesz otworzyc Jezeli w programie brakuje ten plik nie bedziesz mial takze zadnych statystyk.
|
Do góry
|
|
|
|
#41851 - 18/03/2003 22:53
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Gy_Gy_Crav: [qb]cze smok'u Dzieki za udzielone odpowiedzi,ale mam nastepne pytanie , amianowicie takie: Chodzi o oplate wynikow , na jakiej to zasadzie dziala(wyglada) czy placi sie co tydzien? czy na mniesiac?(chodzi mi tu ,czy placimy wyslokowo czy przez bank) a moze sie placi z gory za caly rok>? (chodz to troche sporo , to chyba lepiej by bylo placic mniesiecznie ale jak.?) i co dalej mamy jakis kod dostepu do aktualizacji wynikow? pozdro[/qb][/QUOTE]Cze Gygy Mozesz zaplacic za jaki okres sobie zyczysz. Z placeniem wyglada tak ze wysles pieniadze na adres : Zbigniew Rek Skrytka poczt. nr. 2, Cieszyn 43-400 lub napisz e-maila na trefik@op.pl za ile miesiecy chcesz zaplacic i wyslemy do Ciebie poczta czek z kwota ktora na poczcie zaplacisz. Wedlug mnie nie oplaca sie placic tylko za jeden miesiac bo koszt wyslania kasy wynosi 6 zl i tak bys placil poczczie 6 zl miesiecznie a za ty pieniadze to juz bys mogl miec zaplacone 2 tygodnie wgrywania aktualizacji. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#41852 - 18/03/2003 23:09
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał komarek: [qb]Chodzi o to ze ten plik jest na dysku. Szukalem go i jest tam gdzie powinien byc ale po uruchomieniu programu nie chce sie odpalic. Probowalem kilka razy odinstalowac i zainstalowac z powrotem ale nie dziala.  [/qb][/QUOTE]Sprawdz czy plik Demo ktory sciagles ma 14 240 447 Mb. Jezeli tak to jest mozliwe ze nie sciagles sobie plik db.exe ktory jest wazny.
|
Do góry
|
|
|
|
#41853 - 18/03/2003 23:35
|
veteran
|
Plik zajmuje dokladnie tyle ile napisales, a db.exe rowniez sciagnalem. Zastanawia mnie tylko jedno jak ta baza danych wykrywa program oraz dlaczego db.exe zajmuje ok 4mb, a po zaistalowaniu setup.exe katalog z db niecale mega.
|
Do góry
|
|
|
|
#41856 - 23/03/2003 22:15
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał FreddyKruger: [qb]Świetna robota  [/qb][/QUOTE]Dzieki 
|
Do góry
|
|
|
|
#41857 - 26/03/2003 15:20
|
old hand
|
Tak z ciekawosci jak idzie sprzedaz Trefika jak to nie tajemnica? Duzo chetnych?
|
Do góry
|
|
|
|
#41858 - 10/04/2003 05:16
|
Anonymous
Unregistered
|
Witam i gratuluje swietnego programu, wydaje sie byc wrecz doskonaly...!
Czy jest jakies forum czeskie lub slowackie, gdzie mozna w jezyku angielskim popytac tamtejszych uzytkownikow Trefika jak w praktyce ten program sie sprawdza, czy nie ma klopotow ze sciaganiem, czy uaktualnianie jest regularne, itd.?
pozdrawiam bodha
|
Do góry
|
|
|
|
#41859 - 11/04/2003 03:22
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał orzel: [qb]Tak z ciekawosci jak idzie sprzedaz Trefika jak to nie tajemnica? Duzo chetnych?[/qb][/QUOTE]Cze orzel Grono uzytkownikow Trefika rosnie. 
|
Do góry
|
|
|
|
#41860 - 11/04/2003 03:35
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał bodha: [qb]Witam i gratuluje swietnego programu, wydaje sie byc wrecz doskonaly...! Czy jest jakies forum czeskie lub slowackie, gdzie mozna w jezyku angielskim popytac tamtejszych uzytkownikow Trefika jak w praktyce ten program sie sprawdza, czy nie ma klopotow ze sciaganiem, czy uaktualnianie jest regularne, itd.? pozdrawiam bodha[/qb][/QUOTE]Witam Dziekuje za gratulacje Raczej nie ma takiego fora. Pytasz sie czy nie ma klopotow ze sciaganiem ...?? Przepraszam za usmiech ,ale wyniki sciaga setki ludzi i nie ma najmniejszego problemu. Jezeli by jakis wystapil to zaraz naprawiamy. Ten program kosztuje "troche" pieniedzy ,za sciaganie wynikow sie takze placi i my nie mozemy sobie pozwolic na to zeby uzytkownik mial z programem jakies problemy. Aktualny plik z aktualizacja jest do sciagniecia KAZDY dzien najpozniej do godz. 9.30 rano. Dosyc czesto plik aktualizujemy 2 razy dziennie. Dodajemy terminarze lig i inne ciekawostki. Ostastnie nowosci dodane do programu to : Została dodana nowa funkcja lupa. Służy nam do ewidencji statystyk ilości i serii różnych wyników – ilość bramek, czy zespół strzelił lub stracił pierwszy bramkę, iloma bramkami wygrał lub przegrał spotkanie, wyniki częściowe spotkań 1.połowa, tercja.... Program prowadzi statystykę zmian kursów meczy. Program zawiera również kursy bukmacherów na specjalne rodzaje zakładów ( dokładny wynik, ilość bramek......) Pozdrawiam Drak
|
Do góry
|
|
|
|
#41861 - 22/07/2003 04:28
|
old hand
|
Witam Uzytkownicy programu Trefik moga sobie wgrac plik z terminarzami do prawie wszyskich rozgrywek w nowym sezonie (Pilka nozna Anglia 1-4,Niemcy 1-3,Szkocja 1-4,Czechy 1-2,Polska,Belgia 1-2,Holandia i duzo innych........dalej hokejowe ligi Finlandia,Szwecja,Niemcy,Czechy,Rosja,Norwegia,Austria,NHL(1230 sp.) i inne...NFL...) Przosze sobie takze sciagnac nowa wersje pliku trefik.exe. http://www.trefik.cz/pl Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#41862 - 23/07/2003 13:15
|
stranger
Meldunek: 05/01/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Drak: [QB]Witam
Uzytkownicy programu Trefik moga sobie wgrac plik z terminarzami do prawie wszyskich rozgrywek w nowym sezonie (Pilka nozna Anglia 1-4,Niemcy 1-3,Szkocja 1-4,Czechy 1-2,Polska,Belgia 1-2,Holandia i duzo innych........dalej hokejowe ligi Finlandia,Szwecja,Niemcy,Czechy,Rosja,Norwegia,Austria,NHL(1230 sp.) i inne...NFL...)
Witam ! Jestem w trakcie testowania programu (wersja demo). Już teraz mogę stwierdzić,że dla mnie będzie on niezwykle przydatny w typowaniu. Tyle informacji,statystyk dotyczących RÓŻNYCH (!) dyscyplin sportowych nie oferuje wg mnie żaden inny tego typu program. Myślę,że wsród uczestników tego forum są osoby,które korzystają już jakiś czas z pełnej wersji TREFIKA - bardzo bym je prosił o podzielenie się uwagami na temat jego przydatności w typowaniu. Testujących wer.demo również bardzo proszę o opinię !
Maniek kokin82@poczta.onet.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#41863 - 25/07/2003 03:33
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał kokin: [qb][QUOTE]Oryginalnie wysłał Drak: [QB]Witam
Uzytkownicy programu Trefik moga sobie wgrac plik z terminarzami do prawie wszyskich rozgrywek w nowym sezonie (Pilka nozna Anglia 1-4,Niemcy 1-3,Szkocja 1-4,Czechy 1-2,Polska,Belgia 1-2,Holandia i duzo innych........dalej hokejowe ligi Finlandia,Szwecja,Niemcy,Czechy,Rosja,Norwegia,Austria,NHL(1230 sp.) i inne...NFL...)
Witam ! Jestem w trakcie testowania programu (wersja demo). Już teraz mogę stwierdzić,że dla mnie będzie on niezwykle przydatny w typowaniu. Tyle informacji,statystyk dotyczących RÓŻNYCH (!) dyscyplin sportowych nie oferuje wg mnie żaden inny tego typu program. Myślę,że wsród uczestników tego forum są osoby,które korzystają już jakiś czas z pełnej wersji TREFIKA - bardzo bym je prosił o podzielenie się uwagami na temat jego przydatności w typowaniu. Testujących wer.demo również bardzo proszę o opinię !
Maniek kokin82@poczta.onet.pl[/qb][/QUOTE]Jedna z bardzo waznych rzeczy dla nas jest to zeby uzytkownik tego programu mial kazdy dzien w godzinach rannych aktualne wyniki z dnia poprzedniego. Bardzo wazne jest to dla takich sportow jak tenis,NHL,MLB,...... Kazdy poniedzialek sciaga uzytkownik w pliku z wynikami drabinki wszystkich turnieji tenisowych ktore sa rozgrywane w danym tygodniu. Turnieje tenisowe wpisujemy od puli nagrod 25 000$. Za czas dzialania tego programu na rynku ( 6 lat w Czechach) nie zdarzylo sie zeby plik z wynikami brakowal ktorys dzien na stronach internetowych Trefika. Czasem dajemy plik z wynikami i 2 razy dziennie rano i wieczor okolo 23.00 g.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#41864 - 31/07/2003 17:31
|
Anonymous
Unregistered
|
Czy demo jest dostepne tylko w wersji angielskiej ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#41865 - 01/10/2003 06:20
|
old hand
Meldunek: 28/12/2000
|
Witam zwolenników softu dla graczy . Ja nim z pewnością jestem . Dawno mnie nie było na forum ale temat skusił więc do dzieła ... Mam zamiar dokonać oceny Trefika na podstawie kilkudniowych testów pełnej wersji . I to jest pierwsze primo ;-) . A po drugie życzyłbym sobie aby w tym lub innym miejscu powstało forum dla tego softu . Mam "sporo pytań a znikąd odpowiedzi" jak rzekłby Nikoś Dyzma i liczę na to że wspólnie wykorzystamy możliwości drzemiące w Trefie . No to jedziemy, Draku - nie będzie ulgowo ;-) Wszystkie recenzje najczęściej zaczynają się od zalet, ja dla przekory zacznę odwrotnie . Wady : 1. Obsługa klienta : Jej w zasadzie nie ma  Co prawda jest emil op.pl ale nikt mi na niego nie odpowiedział . Zamówiłem soft i cisza przez 2 dni. No to poprawiłem lekko zniecierpliowiony - znów cisza . W końcu napisałem priva do Draka, tym razem bezproblemowo . W ciągu następnych 2 dni miałem nową zabawkę . Cena zgodna z zamówieniem, dołączono list powitalny z małą instrukcją apdejtu . Podsumowując obsługę daję minus . Dziś nie traktuje się klienta jak natręta . Kontakt po złożeniu zamówienia powinien być wręcz natychmiastowy, niech byłby to nawet automat z potwierdzeniem "okej, przyjąłem zamówienie" . Nie doszło nic . Poza tym brak polskiego sajta z polskim telefonem, przedstawicielstwem etc . To wszystko trąci amatorką . 2. Błędy programu . Uff, naprawdę jest ich dużo . Zacznę od polskiej lokalizacji , czasem zabawnej gdzie np.zamiast "prognozy programu" jest "przewidzenia programu" . Ciągle to czytam jako "przywidzenia" i mam niezły ubaw  . Z tym że to jest kosmetyka i można sobie darować . Poważniejsze błędy wychodzą w trakcie użytkowania . Zaznaczam że mam WinXP i tylko pod tą platformą testowałem . Ilośc okienek informujących o wystąpieniu błędu jest spora . Praktycznie codziennie muszę uruchamiać program naprawczy wbudowany w soft . Ja rozumiem że po zwisie czy braku zasilania warto użyć "napraw mnie" ale Trefik sam z siebie generuje błędy i np. gubi kilka (naście) lig z raportu tygodnia . W tym momencie mam przerwę min. 15 minutową bo mniej więcej tyle trwa remont silnika .Trochę już znam soft i niektóre błędy potrafię omijać ale mimo wszystko jest to upierdliwe. 3. Jest powolny , czasem aż do przesady . Nie mam rakiety pod obudową (Cel 2GHz, 512 RAM) ale Atarynka to nie jest, mimo wszystko chodzi mułowato . Obecnie gdy chcę sprawdzić Trefikiem kilka lig to biorę spory zapas czasowy, na szybko nie da rady . Błedów jest znacznie więcej ale już mniejszego kalibru i z nimi da się żyć . Jak się temat rozkręci to będę je wymieniał po kolei do momentu aż programista je usunie . W końcu między innymi po to skrobię te cierpkie słowa . Dobra, dajmy spokój wadom . Pora na ... Zalety : 1. Baza danych . Po instalacji full wersji ilość dyscyplin, lig, wyników wprowadziła mnie w zaawansowany wytrzeszcz oczu :eek: . Spodziewałem się sporo ale nie aż tyle . Szczególne znaczenie dla mnie mają egzotyczne ligi . Takich informacji prawie nie sposób wyszperać w sieci . 2. Staty Przeróżne, również w dużej dawce . Ostatnio najczęściej korzystam z ilości bramek na tercję, połowę. Wszystko to ładnie można podzielić na najbardziej wymyślne zapytania . Jednym słowem raj dla statystyków . Dla progresistów: jednym kliknięciem wybieramy kto , kiedy miał/ma najdłuższą serie meczów wygranych/przegranych/nie wygranych/remisowych i wielu immych . I teraz najlepsze ... to wszystko można wygenerować do raportu i policzyć jak za dany okres było to opłacalne .Z tą opłacalnościa przesadziłem , program jakby nie znał tego pojęcia ale o tym w innym terminie . W każdym razie da się policzyć czy zarobilibyśmy na naszym pomyśle . Przykładowo zadaję pytanie w formularzu : pokaż mi wszystkie mecze piłki nożnej gdzie gospodarz u siebie przegrał wcześniej 3 ostatnie spotkania a przeciwnik jest notowany w drugiej połówce tabeli . Do tego mogę sobie dobrać zakres kursów i "przywidzenia" programu . Naprawdę super, można wymyślać różne dziwne teorie i patrzeć jak to się sprawdzało . 3. Kursy Dość dobrze rozwiązane podawanie kursów przy spotkaniu . Do dużych zalet należą polskie buki (oprócz Mixa) i wprowadzane sieciowe . Ładnie są pokazane ruchy kursów no i są wszystkie dyscypliny których jak wiemy w Tipeksie brak . Duży plus za to i proszę o systematyczne poszerzanie palety buków . 4. Portfel gracza Trochę mało przyjazne w obsłudze to ustrojstwo ale po 4 dniach zajarzyłem ideę i ... podoba mi się  . Można zrobić kilka scenariuszy gry: gra w realu, gra for fun itp . Do tego soft optymalizuje kurs z palety buków i podaje gdzie najlepiej zagrac nasz kupon . Dla mnie troche to mało przydatne bo dobieram pod kątem opłacalności ale z ciekawości sprawdzam czy jest gdzies lepsze ako ;-) 5. Aktualizacja Jak w zegarku. Kilka razy dziennie uaktualniana jest oferta i wyniki . Z połaczeniem do serwera zero problemów, transfer mam max. Małe podsumowanie bo weny zaczyna brakować . Trefik ma wady i to całkiem sporo ale rekompensowane są z nawiązką przez zalety . Na pewno warto wydać tę kasę. Poza tym jest to jedyny program o takiej bazie danych i możliwościach i choćby z tego tytułu nie można narzekać bo ... nie ma do czego porównać ;-) . W skali 5 daję :4gw: , może nieco na wyrost licząc na dopieszczenie softu przez autora . Zapraszam do dykusji , szczególnie innych full userów . Pozdrawiam - Set .
|
Do góry
|
|
|
|
#41866 - 03/10/2003 03:41
|
old hand
Meldunek: 18/05/2003
|
Mam pytanie: Czy trefik dziala na Win2003?
|
Do góry
|
|
|
|
#41867 - 06/10/2003 22:32
|
addict
Meldunek: 13/12/2001
|
Witam Ja mam do Draka takie pytania i liczę na wyczerpującą odpowiedź: 1. Jak dokładnie odbywa się aktualizacja danych ? Co zawiera: "Archiv - starší výsledky pro Trefík" trefik 2. Co dokładnie w programie znajdę na temat polskiej 1 i 2 ligi piłkarskiej ? Kursy od jakich buków i kursy na jakie zdarzenia: half time ? np. correct score z b&w ? ht/ft z expektu ? czy jest możliwość rozszerzenia danych do max. dla tych lig ? Czy mix może zostać dołączony ? 3. Czy dodanie kolejnego "tematu" np. kursów konkretnego buka lub kolejnego sportu to dla autorów programu duży problem ? Czy też tylko kwestia życzenia klientów ? Jakie są szanse na dołaczenie danych "na życzenie" ? 4. Aby program dobrze chodził, jakie jest minimum sprzętowe oraz system operacyjny ? Ile miejsca zajmuje program ? 5. Od jakich buków podajecie kursy ? Czy znajdę kursy na correct score, half time dla piłki nożnej i hokeja ? Od jakiej daty są kursy archiwalne sts i profa ? 6. Czy jest możliwość zwiększenia aktualizacji (np. co godzinę lub wręcz na bieżąco) by program wykorzystać do wyszukiwania różnic kursowych. Gdyby byli zainteresowani, przy jednoczsnym zwiekszeniu opłat tak by pokryło to koszty. Dalej odnośnie pkt. 6 - czy możliwe technicznie jest takie rozwiązanie: dane są na www na bieżąco aktualizowane, użytkownik loguje się i korzysta z danych na serwerze, łącznie z funkcjami programu ? Czy w ogóle choćby "teoretycznie" takie rozwiązanie jest w Waszym zasięgu ? 7. Jakie są zasady płatności za kolejne okresy aktualizacji ? ps. przeczytałem cały ten temat, ale chętniej widziałbym więcej informacji, poza tym nie otwiera mi sie strona: www.trefik.cz/pl/ Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#41868 - 07/10/2003 01:03
|
old hand
|
Witam i postaram sie na wszystkie pytania po koleji odpowiedziec.
|
Do góry
|
|
|
|
#41869 - 07/10/2003 01:40
|
member
Meldunek: 28/09/2002
|
Wiem że może nie na temat . Ale nie wiecie czy jeszcz gdzieś w sieci są uaktualnione ligi do starego dobrego Pc Soccera ??
|
Do góry
|
|
|
|
#41870 - 07/10/2003 01:49
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Set Fisher: [qb] No to jedziemy, Draku - nie będzie ulgowo ;-) [/qb][/QUOTE]To mi sie podoba [QUOTE]Oryginalnie wysłał Set Fisher: [qb] Wady : 1. Obsługa klienta : Jej w zasadzie nie ma  Co prawda jest emil op.pl ale nikt mi na niego nie odpowiedział . Zamówiłem soft i cisza przez 2 dni. No to poprawiłem lekko zniecierpliowiony - znów cisza . W końcu napisałem priva do Draka, tym razem bezproblemowo . W ciągu następnych 2 dni miałem nową zabawkę . Cena zgodna z zamówieniem, dołączono list powitalny z małą instrukcją apdejtu . Podsumowując obsługę daję minus . Dziś nie traktuje się klienta jak natręta . Kontakt po złożeniu zamówienia powinien być wręcz natychmiastowy, niech byłby to nawet automat z potwierdzeniem "okej, przyjąłem zamówienie" . Nie doszło nic . Poza tym brak polskiego sajta z polskim telefonem, przedstawicielstwem etc . To wszystko trąci amatorką . [/qb][/QUOTE]Jezeli zamawia sie program na naszej stronie Trefika to przy wypisaniu swoich danych i nacisnieciu przycisku WYSLIJ pokaze sie potwierdzenie o poprawnym wyslaniu zamowienia "OK,odeslano",przetlumaczymy to na Polski jezyk i zastanowimy sie o wysylaniu kazdemu zamawiajacemu na meila potwierdzenie o przyjeciu zamowienia.Nasz e-mail trefik@op.pl dziala bezproblemowo i osobiscie kazdy dzien sprawdzam i odpisuje na nowa poczte. Polski telefon juz wkrotce bedzie. [QUOTE]Oryginalnie wysłał Set Fisher: [qb] 2. Błędy programu . Uff, naprawdę jest ich dużo . Zacznę od polskiej lokalizacji , czasem zabawnej gdzie np.zamiast "prognozy programu" jest "przewidzenia programu" . Ciągle to czytam jako "przywidzenia" i mam niezły ubaw  . Z tym że to jest kosmetyka i można sobie darować . Poważniejsze błędy wychodzą w trakcie użytkowania . Zaznaczam że mam WinXP i tylko pod tą platformą testowałem . Ilośc okienek informujących o wystąpieniu błędu jest spora . Praktycznie codziennie muszę uruchamiać program naprawczy wbudowany w soft . Ja rozumiem że po zwisie czy braku zasilania warto użyć "napraw mnie" ale Trefik sam z siebie generuje błędy i np. gubi kilka (naście) lig z raportu tygodnia . W tym momencie mam przerwę min. 15 minutową bo mniej więcej tyle trwa remont silnika .Trochę już znam soft i niektóre błędy potrafię omijać ale mimo wszystko jest to upierdliwe. [/qb][/QUOTE]Bledy w tlumaczeniu staramy sie wedlug zyczen naszych klientow naprawiac.Uwazamy je jak piszesz za wady kosmetyczne ,ktore naprawde postaramy sie usunac.Z tymi bledami to ciekawa sprawa bo to zdarza sie bardzo rzadko naszym klientom i radzilbym jeszce raz zainstalowac program Trefik z plytki CD.Nie moze sie zdarzac to co piszesz ze program gubi kilka lig z raportu tygodnia. [QUOTE]Oryginalnie wysłał Set Fisher: [qb] 3. Jest powolny , czasem aż do przesady . Nie mam rakiety pod obudową (Cel 2GHz, 512 RAM) ale Atarynka to nie jest, mimo wszystko chodzi mułowato . Obecnie gdy chcę sprawdzić Trefikiem kilka lig to biorę spory zapas czasowy, na szybko nie da rady . Błedów jest znacznie więcej ale już mniejszego kalibru i z nimi da się żyć . Jak się temat rozkręci to będę je wymieniał po kolei do momentu aż programista je usunie . W końcu między innymi po to skrobię te cierpkie słowa . [/qb][/QUOTE]Robimy pewne kroki zeby program chodzil szybciej,ale tak naprawde to rzadko kto z klientow narzeka na taki problem. Jezeli zauwazyles jakies dalsze bledy to prosze napisz jeszcze o nich.Ten program musi byc najlepszy i bezbledny i z pomoca klientow taki bedzie. Dziekuje Fisher za Twoje spostrzezenia. Pozdrawiam Drak  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#41871 - 07/10/2003 01:51
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Adiq: [qb]Mam pytanie: Czy trefik dziala na Win2003?[/qb][/QUOTE]Witam Adiq
Trefik dziala bezproblemowo i na Win 2003
Cze Drak
|
Do góry
|
|
|
|
#41872 - 07/10/2003 02:13
|
old hand
|
Witaj Draku Nie będę Cię obecnie zasypywał pytaniami bo widzę że Batigol dał Ci pracę  . Na tą chwilę mam jednak dużą prośbę , wiesz że Czesi i Słowacy inaczej rozliczają podatek bo biorą go od stawki a nie od wygranej . Trefik tego nie rozróżnia i owszem można ustawić dla buka różne progi podatkowe ale zawsze wyliczane są od stawki a nie od wygranej . To subtelna różnica powoduje że muszę ręcznie wyliczać wygrane co jest mocno uciążliwe szczególnie przy rozpisach . Proponuję w menu "Bukmacherzy" oprócz wartości stawek podatkowych dolożyć opcję "podatek od stawki" oraz "podatek od wygranej" . Czekam na odzew, pozdro - Set
|
Do góry
|
|
|
|
#41873 - 07/10/2003 02:32
|
veteran
Meldunek: 26/07/2001
|
A to jest jakaś różnica z tymi podatkami? Chyba nie... :rolleyes: Powinno być tak samo...
Przykład: Kurs 1,80, stawiam 100 zł. W przypadku przegranej tracę 100 zł.
a) podatek od stawki 10%, czyli mnożę stawkę *0,90 i wychodzi w przypadku wygranej:
0,90*100*1,80 = 162 zł na rękę
b) podatek od wygranej 10%, czyli mnożę wygraną *0,90 i wychodzi w przypadku wygranej:
100*1,80*0,90 = 162 zł na rękę
Chyba że po Czesku to jest zupełnie inaczej, ale tego nie wiem.
pozdro wuzz
|
Do góry
|
|
|
|
#41874 - 07/10/2003 02:36
|
veteran
Meldunek: 26/07/2001
|
W przypadku polskich buków podatek na pewno jest odliczany od stawki, bo buk odprowadza podatek od obrotu a nie od wypłaconych wygranych.
Powód -> wpłaty są większe niż wypłaty.
Inna sprawa jak to buk nazwie, dla gracza nie ma żadnego znaczenia poza psychologicznym.
pozdro wuzz
|
Do góry
|
|
|
|
#41875 - 07/10/2003 02:36
|
old hand
Meldunek: 27/06/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał wuzz: [qb]A to jest jakaś różnica z tymi podatkami? Chyba nie... :rolleyes: Powinno być tak samo... Przykład: Kurs 1,80, stawiam 100 zł. W przypadku przegranej tracę 100 zł. a) podatek od stawki 10%, czyli mnożę stawkę *0,90 i wychodzi w przypadku wygranej: 0,90*100*1,80 = 162 zł na rękę b) podatek od wygranej 10%, czyli mnożę wygraną *0,90 i wychodzi w przypadku wygranej: 100*1,80*0,90 = 162 zł na rękę Chyba że po Czesku to jest zupełnie inaczej, ale tego nie wiem. pozdro wuzz[/qb][/QUOTE] 
|
Do góry
|
|
|
|
#41876 - 07/10/2003 02:36
|
old hand
|
No i doraźnie udało mi się rozwiązać problem podatku w Trefiku . W opcji "Spółki bukmacherskie" należy ustawić podatek na 0% a na kuponie w polu Bonif. wpisać 0,90 . Niestety przy każdym kuponie trzeba pamiętać o wpisaniu wartości 0,90. No ale lepsze to niż kalkulator  .
|
Do góry
|
|
|
|
#41877 - 07/10/2003 02:46
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Batigol: [qb]Witam 1. Jak dokładnie odbywa się aktualizacja danych ? Co zawiera: "Archiv - starší výsledky pro Trefík" trefik [/qb][/QUOTE]Aktualizacje danych mozna zrobic dwoma sposobami. 1.Sciagasz wyniki wprost programem. 2.Sciagasz plik z wynikami z naszych stron Trefika i wgrywasz go do programu.Musisz wpisac haslo ktore Ci wysylamy kazdy tydzien na Twoj e-mail. "Archiv - starší výsledky pro Trefík"-zawiera to same co Polska strona w wynikach do Trefika.Wyniki za cale miesiace ,naprz.terminarze lig itp. [QUOTE]Oryginalnie wysłał Batigol: [qb] Co dokładnie w programie znajdę na temat polskiej 1 i 2 ligi piłkarskiej ? Kursy od jakich buków i kursy na jakie zdarzenia: half time ? np. correct score z b&w ? ht/ft z expektu ? czy jest możliwość rozszerzenia danych do max. dla tych lig ? Czy mix może zostać dołączony ? [/qb][/QUOTE]Na temat Polskich lig mozesz znalezc dziesiatki statystyk. Kursy w Trefiku mamy nast.bukow:Sts,Profesjonal,Tipsport,Fortuna,Chance,Maxitip,Sazka,Gamebookers,Expekt,Victory Tip,WorldBet,Formula,Nike,Teletip. Kurzy u spotkan sa i na takie zdarzenia jak :1.polowa,1.tercja,handicapy,kto strzeli 1 gola,ilosc goli itp.Oferta jest w tej chwili tak szeroka ze nad rozszerzeniem sie nie zastanawiamy. Co do totomixa to w tej chwili go napewno go nie dolaczymy. Osobiscie uwazam tego buka za jednego z najslabszych w jakim gralem.Musieli by nad soba duzo popracowac zeby mieli zaszczyt dostac sie do Trefika. [QUOTE]Oryginalnie wysłał Batigol: [qb] 3. Czy dodanie kolejnego "tematu" np. kursów konkretnego buka lub kolejnego sportu to dla autorów programu duży problem ? Czy też tylko kwestia życzenia klientów ? Jakie są szanse na dołaczenie danych "na życzenie" ? [/qb][/QUOTE]Dodanie nowego "tematu" nie jest problem.Chodzi o to zeby byl ten pomysl napisany od kilku klientow. Jak napisalem linijke wyzej zyczenia spelnimy,ale musza byc konkretne i raczej od kilku klientow. [QUOTE]Oryginalnie wysłał Batigol: [qb] 4. Aby program dobrze chodził, jakie jest minimum sprzętowe oraz system operacyjny ? Ile miejsca zajmuje program ? [/qb][/QUOTE]Doradzamy min.: Pentium, 400 MHz, 128 MB RAM System op.min Windows 95 Program zajmuje okolo 300 [QUOTE]Oryginalnie wysłał Batigol: [qb]Witam 5. Od jakich buków podajecie kursy ? Czy znajdę kursy na correct score, half time dla piłki nożnej i hokeja ? Od jakiej daty są kursy archiwalne sts i profa ? [/qb][/QUOTE]Na czesc pytania odpowiedzialem wyzej. Kursy Profa i Sts sa w Trefiku od okolo roku. Kursy od innych bukow od okolo 4 lat. [QUOTE]Oryginalnie wysłał Batigol: [qb] 6. Czy jest możliwość zwiększenia aktualizacji (np. co godzinę lub wręcz na bieżąco) by program wykorzystać do wyszukiwania różnic kursowych. Gdyby byli zainteresowani, przy jednoczsnym zwiekszeniu opłat tak by pokryło to koszty. [/qb][/QUOTE]Wyniki dodajemy do Trefika 1-3 razy dziennie. Kursy sa aktualizowane 2-4 razy dziennie. Nad wyszukiwaniem roznic kursowych nie zastanawiali smy sie jeszcze.Program Trefik mozna kupic w Polsce taniej niz w Czechach i w najbizszym czasie nie zamierzamy podwyzszyc jego cene. [QUOTE]Oryginalnie wysłał Batigol: [qb] Dalej odnośnie pkt. 6 - czy możliwe technicznie jest takie rozwiązanie: dane są na www na bieżąco aktualizowane, użytkownik loguje się i korzysta z danych na serwerze, łącznie z funkcjami programu ? Czy w ogóle choćby "teoretycznie" takie rozwiązanie jest w Waszym zasięgu ? [/qb][/QUOTE]W tej chwili nie. [QUOTE]Oryginalnie wysłał Batigol: [qb] 7. Jakie są zasady płatności za kolejne okresy aktualizacji ? [/qb][/QUOTE]Wysylasz zamowienie na trefik@op.pl dostajesz od nas adres gdzie wysylasz odpowiednia kwote za wgrywanie wynikow.Najczesciej klienci placa co najmniej za pol roku do przodu 26(tygodnie)x3zł=78 zł. [QUOTE]Oryginalnie wysłał Batigol: [qb] ps. przeczytałem cały ten temat, ale chętniej widziałbym więcej informacji, poza tym nie otwiera mi sie strona: www.trefik.cz/pl/ [/qb][/QUOTE]Ciekawe,mnie sie otwiera normalnie. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam[/QB][/QUOTE] Pozdrawiam Drak  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
|
|