#4207499 - 02/11/2010 00:20
Re: Czy to Alkoholizm ??
[Re: APOLLYON]
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
ja jak robilem sobie przerwę po mega moralniaku, to zalożyłem bez oszukiwania samego siebie, że nie pije przez wrzesień. 1 października kupiłem 7 piw tylko dlatego, że czas postanowienia minał i mam sporo zaległości. robienie jednej przerwy jest bez sensu, chyba ze to przerwa na zawsze. baba, sport, likwidacja nudy, zmuszanie sie do niepicia w tygodniu jak najbardziej za. właśnie wstałem i dopijam piwo z wczoraj to jest przegiecie ale w tyg. bedzie 0 alkoholu. No a ja właśnie nalałem sobie ćwierć szklanki brandy i popijam, czekając aż mi się kiełbasa na śniadanie usmaży. Ale od jutra koniec z alkoholem przez tydzień. Chcę sprawdzić czy dam radę wytrwać, choćby bez browara  ja po dzisiejszym dniu muszę dziś troszkę wypić moje nerwy w pracy nadrabiać muszę straty w % dziś.żebym ja w halloween był trzeźwy nie do pomyślenia dziś dam sobie czadu dobrze,że ciekawy mecz jest na SKY to obejrzę
|
Do góry
|
|
|
|
#4207505 - 02/11/2010 00:29
[Re: Bezdomny]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
nadrabiać muszę straty w % dziś.żebym ja w halloween był trzeźwy nie do pomyślenia
dziś dam sobie czadu dobrze,że ciekawy mecz jest na SKY to obejrzę
1 listopada to jedna z najwazniejszych dat w Polsce, kazdy odwiedza groby bliskich, przyjaciol, znajomych. Zapala swieczke, na grobach, a nie w dyni i nie schlewa sie w ten dzien jak swinia na farmie 
|
Do góry
|
|
|
|
#4207519 - 02/11/2010 00:44
[Re: cassapian]
|
Carpal Tunnel
|
w Barcelonie też tak macie? Uch...wali przytykiem na kilometr  Nie "macie", a "maja", mala roznica. Po prawdzie to nie maja i kiedy pokazywalem im zdjecia z polskich cmentarzy bardzo sie podobaly. Mysle, ze tylko w Polsce tak sie obchodzi Swieto Zmarlych, ale to juz "zasluga" naszej historii i tradycji. Zaluje, ze w tym roku nie moglem przyjechac. Wieczorny spacer, rozswietlony cmentarz, odaple liscie, magiczna atmosfera, niepowtarzalna. A dla poprawniackich kretynow...halloween 
|
Do góry
|
|
|
|
#4207524 - 02/11/2010 00:47
[Re: Amkwish]
|
Viva Las Vegas!
Meldunek: 16/12/2009
|
ja nie lubię halloweenu... zupełnie nie jest w moim guście, ale nie lubię też jak ktos moralizuje... jak ktoś lubi się napić to jego sprawa, a to kiedy to robi również w końcu dorosły człowiek jest i pije sie za swoje Twoje zdrowie Bezdomny 
|
Do góry
|
|
|
|
#4207531 - 02/11/2010 01:03
|
Carpal Tunnel
|
ja nie lubię halloweenu... zupełnie nie jest w moim guście, ale nie lubię też jak ktos moralizuje... ..a ja, jak sie ktos wpierdala i szuka zaczepki  Bezdomny zrobi co chce, ale jak go znam to mysle, ze siedzi sobie teraz trzezwy i tak jak ja zaluje, ze nie ma go dzis w Polsce.
|
Do góry
|
|
|
|
#4207545 - 02/11/2010 01:18
|
AVE LAZIO
|
ja nie lubię halloweenu... zupełnie nie jest w moim guście, ale nie lubię też jak ktos moralizuje... jak ktoś lubi się napić to jego sprawa, a to kiedy to robi również w końcu dorosły człowiek jest i pije sie za swoje Twoje zdrowie Bezdomny  kiedy ja ostatni raz byłem na cmentarzu w PL  może z 5 lat temu  w UK zniczy się nie pali  człowiek stara się o lepszą pracę a tu lipa i list thank you etc.... więc trzeba jakoś uspokoić się  ż
|
Do góry
|
|
|
|
#4207615 - 02/11/2010 02:27
|
Celtic Glasgow FC
Meldunek: 19/12/2003
|
Od dzisiaj miałem sobie zrobić przerwę... I nie wyszło. 2 piwa po południu a teraz "raczę" sie pysznym grzanym winem z dodatkiem cynamonu, wanilii i innych aromatycznych cudów. Do dupy z tym. Po prostu lubię się napić, oglądając film, mecz  Gorsze jest to, kiedy jak dzisiaj, sięgam po alkohol z nudów...
|
Do góry
|
|
|
|
#4207642 - 02/11/2010 02:32
|
Celtic Glasgow FC
|
ja nie lubię halloweenu... zupełnie nie jest w moim guście, ale nie lubię też jak ktos moralizuje... jak ktoś lubi się napić to jego sprawa, a to kiedy to robi również w końcu dorosły człowiek jest i pije sie za swoje Twoje zdrowie Bezdomny  kiedy ja ostatni raz byłem na cmentarzu w PL  może z 5 lat temu  w UK zniczy się nie pali człowiek stara się o lepszą pracę a tu lipa i list thank you etc.... więc trzeba jakoś uspokoić się  ż Bezdomny, Złożyłeś podanie o awans na lepsze stanowisko w firmie i nic z tego nie wyszło czy składałes CV gdzieś indziej? Ja jestem aktualnie "niby" bezrobotny i u nas w rejonie, lipa z pracą. Jedynie fabryki... Ciężko coś fajnego wyłapać.
|
Do góry
|
|
|
|
#4207674 - 02/11/2010 02:42
|
AVE LAZIO
|
ja nie lubię halloweenu... zupełnie nie jest w moim guście, ale nie lubię też jak ktos moralizuje... jak ktoś lubi się napić to jego sprawa, a to kiedy to robi również w końcu dorosły człowiek jest i pije sie za swoje Twoje zdrowie Bezdomny  kiedy ja ostatni raz byłem na cmentarzu w PL  może z 5 lat temu  w UK zniczy się nie pali człowiek stara się o lepszą pracę a tu lipa i list thank you etc.... więc trzeba jakoś uspokoić się  ż Bezdomny, Złożyłeś podanie o awans na lepsze stanowisko w firmie i nic z tego nie wyszło czy składałes CV gdzieś indziej? Ja jestem aktualnie "niby" bezrobotny i u nas w rejonie, lipa z pracą. Jedynie fabryki... Ciężko coś fajnego wyłapać. tam gdzie pracuję złożyłem i dziś z nerwów % +papieros w ruch wiem jedynie,że następnym razem interview 100% angielski już niezły mam,ale jeszcze troszkę muszę englisha załapać i jak tu się nie zdenerwować
|
Do góry
|
|
|
|
#4208036 - 02/11/2010 05:48
[Re: Izajasza53]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2005
|
Ja tam obecnie mam postanowione picie tylko i wylacznie raz w tygodniu (w weekend). W tym tygodniu niestety wypadlo mi 2 razy i czuje sie zle... A powiem wam, ze miewalem juz okresy picia co 2 dzien (picie codzienne moim zdaniem to juz patologia wiec unikalem jak ognia). Obecnie najtrudniej mi po 2-3 dniach abstynecji, potem juz leci jak z gorki, gdyby nie namowy znajomych po tygodniu lecialy byc juz miesiace bez kropelki.. 
|
Do góry
|
|
|
|
#4208045 - 02/11/2010 05:51
[Re: Izajasza53]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/03/2005
|
APOLLYON, kto nie lubi?  jakbys bardzo chcial, to bys nie pil  no, chyba ze to juz alkoholizm, wtedy od tak malo osob przestanie.. ;> ja kiedys po mega moralniaku cale 46 dni przerwy, mimo ze znajomi nie byli chetni do pomocy i namawiali, nie ugialem sie  ciezko siedziec w barze z osobami ktore pija, ale uparlem sie ze nie bede i dalem rade  to moj duzy sukces ktorym malo kto moze sie pochwalic 
|
Do góry
|
|
|
|
#4209977 - 03/11/2010 17:08
[Re: xqwzts]
|
Celtic Glasgow FC
|
APOLLYON, kto nie lubi?  jakbys bardzo chcial, to bys nie pil  no, chyba ze to juz alkoholizm, wtedy od tak malo osob przestanie.. ;> ja kiedys po mega moralniaku cale 46 dni przerwy, mimo ze znajomi nie byli chetni do pomocy i namawiali, nie ugialem sie  ciezko siedziec w barze z osobami ktore pija, ale uparlem sie ze nie bede i dalem rade  to moj duzy sukces ktorym malo kto moze sie pochwalic 46 dni...  Nieźle. Ja swoja najdłuższą przerwę, jaką sobie przypominam, to miałem dwutygodniową. To było jakieś 3 lata temu. Ja i moja była narzeczona, lecieliśmy na wakacje a ja powiedziałem sobie, że podczas wypoczynku i tak będę cały czas "znieczulony", więc pokażę jej, że przez te 14 dni przed wyjazdem mogę wytrzymać, choćby bez piwa. No i wytrzymałem 
|
Do góry
|
|
|
|
#4435490 - 07/02/2011 16:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4435514 - 07/02/2011 16:48
[Re: muminek bez ogonka]
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
U mnie czteropak już drugi tydzień się mrozi (normalnie by jednego wieczoru nie przetrwał  ) teraz mi się wkręciło , że jak wypije to coś mi się stanie i koniec...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|