Dzień dobry, albo dobry wieczór
Maccabi - CibonaSzykuje sie łubudubu w Żydolandii. To, że Maccabi wygra, nie ulega zadnym watpliwosciom. Po ostatniej wtopie w Pireusie teraz na pewno poważniej podejdą do tego meczu, ale w jego trakcie na bank się rozluźnią, bo rywal do wymagających nie należy.
Handicap wysoki, prędzej 1 niż 2, ale żadnej okazji tu nie widze. Cibona zagra z Rancikiem, to spore wzmocnienie dla nich, ale chyba na wiele się nie zda

Green i Baston narzekają na kontuzje. Trudno coś wyrokować, mecz o pietruchę tak naprawdę i równie dobrze może tu być 80-40 jak i 100-90. Jedyne, co mozna wykluczyc, to zwycięstwo gości (chyba

)
AEK - ŻalgirisTu może być psikus mały. Żalgiris wciąż bez Bearda, ale ze wszystkimi, którzy zapewnili zwycięstwo w meczu z TAU... Tydzień temu Hiszpanie totalnie zawiedli, zagrali tragicznie, można ich nieco wytłumaczyć problemami podczas podróży. Żalgiris mial duze klopoty w Lublanie, podczas gdy TAU po prostu zdeklasowalo Olimpię, w spacerowym tempie rozjechali rywali nie pozostawiając im nawet chwili nadziei na zwycięstwo.
AEK na razie gra kiepsko, wymęczyli zwyciestwo ze Strasbourgiem, nastepnie klęska z Climamio...
Więc co, czysta dwójka? Rok temu Żalgiris wygrał w Atenach 86-76. Ayuso powinien coś w końcu zagrać, niestety na Cotę bym nie liczył, jest w dużo gorszej formie niż w zeszłych latach. Mecz na styku, być może under... Zwycięstwo gości POWINNO BYĆ, ale mam złe przeczucie tu i dopóki mnie ktoś nie przekona, nie postawię na Kowno ani złotówki (sebkos, zadanie dla Ciebie

)
Olympiakos - EfesOgladalem tydzien temu Olympiakos, ladnie zagrali z MAccabi, ale caly czas mam wrazenie, ze Maccabi zanim skumało, że naprawde mogą ten mecz przegrac, to juz bylo po meczu.
Efes to doskonały zespol, z Barceloną pokazali wszystko co potrafią najlepiej... Mają świetnego trenera, który naprawdę jak żaden inny panuje nad swoją drużyną. Nawet po słabym starcie (jak w Mediolanie) potrafią się podnieść i walczyć o zwycięstwo. Kuqo nie zagra, ale jest Peker i Prkacin, ponadto Efes to MONOLIT, który potrafi blyskawicznie przystosować się do sytuacji na parkiecie. Może wreszcie sie Granger obudzi?
Olympiakos... Ten czarny grecki Shaq jest przerażający, ale myślę, że nie wygra nagle meczu gospodarzom

Lewis i Edney to świetni gracze, ale do zatrzymania przez żelazną turecką obronę.
Skłaniam się ku dwójce i to dość zdecydowanie. Efes to solidna firma i powinni sobie poradzić, jednak łatwy mecz to to nie będzie. Trochę mi przypominają maszynę i mam nadzieję, że się nie zatną jutro
Milan - ProkomHmmmm... +12.5 na Prokom to niezła opcja. Bedzie raczej malo punktow, tylko obawiam sie, ze Prokom sie podda i zawali handi... Mało punktow, brzydki mecz z twarda obrona, troche trojek, powinni trzymac dystans. Tylko czy grac na Polakow?
Barcelona - LietuvosThornton nie zagra w Barcelonie.
Lietuvos ma chyba mocno podrażnioną ambicję i powinien ostro powalczyć w Barcelonie, czas najwyższy coś zacząć grać. Zespół nie jest słaby, handicap +15 do wzięcia. Jakkolwiek Navarro zatrzymać się nie da, o tyle reszta zespołu to nie są tacy czarodzieje, którzy mieliby nagle zmieść Lietuvos z powierzchni ziemi. A Litwini mają kim grać, nie wolno ich lekceważyć, mimo słabej gry na początku sezonu. Wyrobią się
Under 144.5 tez do wziecia, liczę na dość zażartą walkę i niskie zwycięstwo Barcelony jutro.
Bamberg - StrasbourgBamberg wymęczył ostatnio zwycięstwo z Olimpią, teraz grają z zespołem moim zdaniem SILNIEJSZYM - Strasbourgiem. Francuzi na początku sezonu grają dziwnie - w Eurolidze przegrywają FRAJERSKO, w lidze przegrywają GŁUPIO (mecze z PAu Orthez czy Le Mans wygrane na luzie)... Kwestia koncentracji? Tak sądzę
Różnica klas niewielka, jednak jakoś czuję, że Bamberg jutro polegnie. Strasbourg @2.40 ? Biorę
Ponadto under 148.5, dla obu zespołów to bardzo ważne spotkanie
Partizan - RealPewnie wielu sobie pomyśli:
Pau rozjechalo Partizan
Real rozjechal Pau
Pau dziś pokazał w Stambule ile jest wart
Ja bym jednak tak nie myślał

Jutro Partizan powinien trochę nabroić i powalczyć z Realem - goście grają doskonale, ale opierają się na grze 5 zawodników: Rakocevica, Bullocka, Gelabale, Reyesa i Hervelle. Pewnie, ze to fajnie

, ale zmeczenie, problemy z faulami, jakies 'złe passy' graczy itd. nie pozwoli Realowi na gre przez caly mecz tymi kolesiami, przez co mogą zdarzyć się przestoje, a Partizan to nie są ogórasy, jak można by pomyśleć po ich pierwszym popisie z Orthez u siebie.
Mysle, ze bedzie bardzo niski wynik - linia 142.5 tez troche porazajaco niska, ale co zrobić. Under
Benetton - ClimamioBenetton wygra jednym punktem. Dziękuję.
Podsumowując:
Efes + Lietuvos (15) + Strasbourg + Partizan under -> wydają się najfajniejsze
Ponadto Prokom (12.5), underek Strasbourga, Partizan (+6.5)
Do uslyszenia jutro, jak nikt nic od siebie nie doda to w ryj.
dobranoc