#44408 - 04/07/2003 03:45
Re: Oszusci na voucherach
|
Meldunek: 13/03/2002
|
Sprawa banalna do wygrania z artykułu 286 paragraf 1: "Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8." Sprawe taką zgłasza sie wraz z dowodami w postaci logów na Policję i dołącza sprawe z powództwa cywilnego ;-) Zawołajcie Bukiego tutaj, niech lepiej odda kase bo sam taką sprawę mu założe, gdyż ona jest do wygrania wciagu jednej rozprawy, a w papierach będzie miał ładne "shit" 
|
Do góry
|
|
|
|
#44409 - 04/07/2003 04:03
|
$
Meldunek: 30/12/2002
|
person: Jerzy Gruntkowski address: IMA s.c. address: ul. Stagiewna 1 address: 80-750 Gdansk address: POLAND czy to jest jego adres bo jak tak to mam dosyc blisko 
|
Do góry
|
|
|
|
#44410 - 04/07/2003 04:05
|
enthusiast
Meldunek: 30/10/2002
|
Buki wyspowiadaj się skur..synu długo już nie pożyjesz, masz ostatnią szanse żeby zwrócić kase za oszukane vouchery. Za dwa dni może być już za późno.
|
Do góry
|
|
|
|
#44412 - 04/07/2003 04:08
|
enthusiast
Meldunek: 01/03/2003
|
Dzieki Panowie za slowa otuchy i pomoc, widze,ze jest tu wile bardzo wporzadku ludzi, a jakis oszust jak w zyciu sie wszedzie znajdzie. Jesli chodzi o Expekt to wyslalem nastepujacy mail:
Dear Expekt I have just sent a voucher with a sum 53 zl to one of your customers, unfortunatelly the guy prooved to be a cheater, because he did not send me a voucher on my account in GB. I have a question and a request if it would be possible to cancel the money. I do not even want the voucher back, but to clear the money from his ( I suppose) account. I know it will be hardly possible, but please consider this > > Kind regards Odpowiedz byla nastepujaca:
Hello again,
Thank you for your reply, I wish I could help you but the customer already received this voucher and asked for a withdrawal.
Kind Regards,
Lenah Johnson Support Expekt.com Ltd
Co oznacza, ze gosciu po otrzymaniu vouchera natychmiast przelal go na swoje konto bankowe. Czyli nawet nie chcial sobie zagrac ( a mowil ze sa wysokie kursy na MLB i musi zagrac) tylko poprostu okrasc i oszukac...bo tak to trzeba nazwac. Trudno, jeszcze raz dziek: gbasmuggy, Big star, mpbrowar, Haz$, lukboj, donic, verkerk, cichy, Gabriel F,Binas za wszystko,
|
Do góry
|
|
|
|
#44413 - 04/07/2003 04:08
|
enthusiast
Meldunek: 30/10/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Haz$: [qb]person: Jerzy Gruntkowski address: IMA s.c. address: ul. Stagiewna 1 address: 80-750 Gdansk address: POLAND czy to jest jego adres bo jak tak to mam dosyc blisko  [/qb][/QUOTE]To się przejedziemy razem i mam jeszcze kilku chętnych chłopaków 
|
Do góry
|
|
|
|
#44414 - 04/07/2003 04:09
|
old hand
Meldunek: 30/06/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Haz$: [qb]person: Jerzy Gruntkowski address: IMA s.c. address: ul. Stagiewna 1 address: 80-750 Gdansk address: POLAND czy to jest jego adres bo jak tak to mam dosyc blisko  [/qb][/QUOTE]To jest tylko adres dzierżawcy łącza. Łącze dzierżawi firma sieciowa z której pobiera internet Buki. I właśnie ta firma sieciowa może dokładnie powiedzieć kim jest Buki. Tą firmą sieciową może być m.in. Homenet, który dzierżawi łącza od firmy IMA s.c. Jeśli ktoś zna jakiegoś admina z Homenetu może wybadać nazwisko Bukiego. Oczywiście wcale nie musi to być Homenet, wiem tylko że ta firma działą w Gdańsku i ciągnie łącze właśnie z IMY, więc może Buki jest w tej sieci.
|
Do góry
|
|
|
|
#44417 - 04/07/2003 04:55
|
$
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Gabriel_f: [qb]Olimp5, odezwij się jutro koło 12 na gg! GG: 5323305[/qb][/QUOTE]popieram ****ny cwel  uke: ps.chetnie z kumplami i takze z forum wybierzemy sie pod adres wskazany :stop: pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#44420 - 04/07/2003 16:20
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/05/2003
|
Chłopaki, jestem w pełni za tępieniem takich klientów jak Buki! Niestety prawo jest prawem, działa w obie strony, tzn. domagając się sprawiedliwości dla siebie nie unika się odpowiedzialności chociażby za swoje słowa. Tak jak napisał Gabriel_f sprawa jest prosta do wygrania w sądzie. Ale równie dobrze ten cały żałosny Buki może większość z was pozwać chociażby za: 1. obrazę godności osobistej (to małe piwo - znikoma szkodliwość społeczna, o ile nie jest on jakimś vipem), 2. i to jest gorsze, za groźby pobicia czy linczu. Dlatego jeśli chcecie oficjalnej sprawiedliwości, to nie wypisujcie tu gróźb pod jego adresem, bo może ich użyć w sądzie przeciwko grożącym. Inna sprawa, że mamy w Polsce wolność słowa i każdy może np. opowiedzieć kolegom na forum film, w którym pokazywane były zadziwiająco wymyślne tortury sprawiające oprawianym nieziemski wręcz ból  Poza tym mamy też tajemnicę korespondencji i na priva można przesyłać sobie dowolne informacje. Jestem z Wami Olimp5 i qbasmuggy!!! 3majcie się!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#44421 - 04/07/2003 16:21
|
Anonymous
Unregistered
|
Najlepiej idzcie do szefa tego łącza moze akurat cos powie.A moze expekt by zdradzil gdzie mieszka I wjazd na chate 
|
Do góry
|
|
|
|
#44423 - 04/07/2003 16:36
|
member
Meldunek: 14/08/2002
|
jak dobrze sie orientuje kradziez do 250 zł nie jest traktowana jak przestepstwo tylko wykroczenie
|
Do góry
|
|
|
|
#44424 - 04/07/2003 16:39
|
$
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Pitersson: [qb]Chłopaki, jestem w pełni za tępieniem takich klientów jak Buki! Niestety prawo jest prawem, działa w obie strony, tzn. domagając się sprawiedliwości dla siebie nie unika się odpowiedzialności chociażby za swoje słowa. Tak jak napisał Gabriel_f sprawa jest prosta do wygrania w sądzie. Ale równie dobrze ten cały żałosny Buki może większość z was pozwać chociażby za: 1. obrazę godności osobistej (to małe piwo - znikoma szkodliwość społeczna, o ile nie jest on jakimś vipem), 2. i to jest gorsze, za groźby pobicia czy linczu. Dlatego jeśli chcecie oficjalnej sprawiedliwości, to nie wypisujcie tu gróźb pod jego adresem, bo może ich użyć w sądzie przeciwko grożącym. Inna sprawa, że mamy w Polsce wolność słowa i każdy może np. opowiedzieć kolegom na forum film, w którym pokazywane były zadziwiająco wymyślne tortury sprawiające oprawianym nieziemski wręcz ból  Poza tym mamy też tajemnicę korespondencji i na priva można przesyłać sobie dowolne informacje. Jestem z Wami Olimp5 i qbasmuggy!!! 3majcie się!!![/qb][/QUOTE]hehe o to sie nie boj ten cwel jest za glupi pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#44425 - 04/07/2003 18:29
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/05/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał _gerg: [qb]jak dobrze sie orientuje kradziez do 250 zł nie jest traktowana jak przestepstwo tylko wykroczenie[/qb][/QUOTE]W przypadku sprawy karnej tak, jest to wykroczenie. Ale oprócz sprawy karnej o wyłudzenie można wnieść z sprawę z powództwa cywilnego o straty moralne, utracenie możliwości zarobkowania (gdyby przesłał Olimpowi kasę do GB, to ten mógłby nimi grać i zarabiać). Od razu zastrzegam że nie jestem prawnikiem, ale to wszystko co napisałem wydaje mi się możliwe do wygrania. A tak z innej beczki, czy widzieliście może film 'Edi'? Akurat Edi był niewinny i był zdecydowanie pozytywnym bohaterm, ale kara jaka go spotkała jest jedną z najgorszych możliwych kar dla faceta. Tak... potworna kara... 
|
Do góry
|
|
|
|
#44426 - 04/07/2003 18:33
|
member
Meldunek: 14/08/2002
|
mozliwosc zarobkowania w necie na zakładach bukmacherskich?????????
toz to przestepstwo w rozumieniu polskiego prawa
|
Do góry
|
|
|
|
|
|