#44909 - 06/08/2003 18:57
wyplata duzych pieniedzy z bukow-prosba o pomoc
|
Anonymous
Unregistered
|
witam slyszalem ze istnieje mozliwosc zalozenia konta w niektorych panstwach (podobno w kanadzie)i niektorych bankach gdzie nie trzeba podawac swoich danych przy zakladaniu konta a wyplaty pieniedzy odbywaja sie przez karte bankomatowa. czy ktos moze spotkal sie juz z tym zagadnieniem i moze mi pomoc lub zna jakies inne sposoby wyplaty sporych pieniedzy z bukow z pominieciem polskiego systemu bankowego (urzedy skarbowe itp). prosze o wszelkie info na ten temat. z gory dziekuje
|
Do góry
|
|
|
|
#44913 - 06/08/2003 21:45
Re: wyplata duzych pieniedzy z bukow-prosba o pomoc
|
veteran
Meldunek: 26/07/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał McKracken: [qb]tak jest a na karcie bankomatowej: NAME: John SURNAME: Doe[/qb][/QUOTE]A może w papierach mozna tam mieć: LAST NAME: Smith Occupation: Agent 
|
Do góry
|
|
|
|
#44914 - 06/08/2003 21:46
|
Anonymous
Unregistered
|
hmm czy tak trudno wam to sobie wyobrazic? zakladam sobie konto powiedzmy na uzytkownik nr + haslo - dostaje karte , potem wplacam kaase z bukow na konto i wyplacam kase w bankomatach - po co jakiekolwiek dane na karcie? - wystarczy pin (dla idiotow ktorzy nie mieli karty w reku - nie trzeba tam odcisku kciuka). - btw na podobnej zasadzie dzialaja telefony pre paid - najpierw sie wplaca kase a potem sie z niej dzwoni  . aha - prosze o odpowiedz osoby ktore mialy juz do czynienia z tego typu rzeczmi lub sie przynajmniej orientuja 
|
Do góry
|
|
|
|
#44915 - 06/08/2003 21:46
|
old hand
Meldunek: 23/08/2001
|
Może sie myle ale wypłata od bukmachera może być jedynie na konto osobiste czyli z pełnymi danymi.
|
Do góry
|
|
|
|
#44916 - 06/08/2003 21:49
|
addict
Meldunek: 31/01/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#44917 - 06/08/2003 21:49
|
veteran
|
A co będzie jak ktoś, np Agent Smith ukradnie numer użytkownika i hasło? W jaki sposób udowodnisz, że to BYŁA twoja kasa?
Tak tylko pytam, bo to mi podejrzane wydaje się..
|
Do góry
|
|
|
|
#44918 - 06/08/2003 21:52
|
Anonymous
Unregistered
|
gdybyl znal wszystkie szczegoly bym nie zakladal tego posta a nie znam wiec zalozylem  . wiem tylko ze sa takie mozliwosci ale nie w polsce dlatego szukam info od osob ktore mogly spotkac sie z takim problemem jak ja
|
Do góry
|
|
|
|
#44919 - 06/08/2003 21:53
|
veteran
|
Spodobał mi się na tej liście jeden bank: Nexity Bank - offers money market accounts, checking accounts, home equity loans, CDs, IRA accounts , online bill pay, and more Tego chyba nikt nie obrobi 
|
Do góry
|
|
|
|
#44920 - 06/08/2003 21:59
|
veteran
|
Na tym forum możesz zapytać: http://www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=383 Tam tylko o bankach gadają. Pozdro wuzz
|
Do góry
|
|
|
|
#44921 - 07/08/2003 04:09
|
veteran
Meldunek: 19/06/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał wuzz: [qb]Spodobał mi się na tej liście jeden bank: Nexity Bank - offers money market accounts, checking accounts, home equity loans, CDs, IRA accounts , online bill pay, and more Tego chyba nikt nie obrobi  [/qb][/QUOTE]IRA to amerykański odpowiednik naszego trzeciego filaru. 
|
Do góry
|
|
|
|
#44922 - 07/08/2003 13:54
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/10/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał csssp: [qb]hmm czy tak trudno wam to sobie wyobrazic? zakladam sobie konto powiedzmy na uzytkownik nr + haslo - dostaje karte , potem wplacam kaase z bukow na konto i wyplacam kase w bankomatach - po co jakiekolwiek dane na karcie? - wystarczy pin (dla idiotow ktorzy nie mieli karty w reku - nie trzeba tam odcisku kciuka). - btw na podobnej zasadzie dzialaja telefony pre paid - najpierw sie wplaca kase a potem sie z niej dzwoni  . aha - prosze o odpowiedz osoby ktore mialy juz do czynienia z tego typu rzeczmi lub sie przynajmniej orientuja  [/qb][/QUOTE]Porownanie rachunku w banku do telefonow prepaid to nonsens. A to co ty wypisujesz jest nie do pomyslenia w bankowosci. IMHO jezeli cos takiego istnieje to jest to szwindel.
|
Do góry
|
|
|
|
#44923 - 07/08/2003 18:57
|
addict
Meldunek: 07/07/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał csssp: [qb]hmm czy tak trudno wam to sobie wyobrazic? zakladam sobie konto powiedzmy na uzytkownik nr + haslo - dostaje karte , potem wplacam kaase z bukow na konto i wyplacam kase w bankomatach - po co jakiekolwiek dane na karcie? - wystarczy pin (dla idiotow ktorzy nie mieli karty w reku - nie trzeba tam odcisku kciuka). - btw na podobnej zasadzie dzialaja telefony pre paid - najpierw sie wplaca kase a potem sie z niej dzwoni  . aha - prosze o odpowiedz osoby ktore mialy juz do czynienia z tego typu rzeczmi lub sie przynajmniej orientuja  [/qb][/QUOTE]No właśnie... dobijają mnie te dziecinne wypowiedzi, które daleko odchodzą od dość ciekawego sensu pytania. Apropo... czy to jest bezpieczne, czy jak mam taką karte i wpłace kase na takie konto to przecież ten bank może "upaść" i zabrać pełno kasy od wielu osób?! W każdym bankomacie, też w Polsce?
|
Do góry
|
|
|
|
#44926 - 07/08/2003 19:19
|
Anonymous
Unregistered
|
zapytam w ten sposob - czy rozsadnym jest wplacanie pieniedzy do bukow ktore siedzibe swoja maja na malcie cyprze gibraltarze albo jesszcze gdzies idziej?
|
Do góry
|
|
|
|
#44928 - 07/08/2003 19:38
|
Anonymous
Unregistered
|
hmm a banki nie dzialaja w granicach prawa ? nie sa kontrolowane? nie mozna z nich wycofac pieniedzy?
co do systemu dzialania kont, kart o ktorych pisalemm nie wiem jak dokladnie dziala ten mechanizm (gdybym wiedzial bym nie zakladal tego tematu)ale wiem ze cos takiego istnieje a skoro istnieje w legalnie dzialajacych bankach napewno jest nad tym jakas kontrola.
|
Do góry
|
|
|
|
#44930 - 11/08/2003 14:48
|
newbie
Meldunek: 02/08/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał csssp: [qb]hmm a banki nie dzialaja w granicach prawa ? nie sa kontrolowane? nie mozna z nich wycofac pieniedzy? co do systemu dzialania kont, kart o ktorych pisalemm nie wiem jak dokladnie dziala ten mechanizm (gdybym wiedzial bym nie zakladal tego tematu)ale wiem ze cos takiego istnieje a skoro istnieje w legalnie dzialajacych bankach napewno jest nad tym jakas kontrola.[/qb][/QUOTE]] jest kontrola  tylko w jaki sposob - po numerach uzytkownika ? (moze jeszcze chociaz adres ip biora  )
|
Do góry
|
|
|
|
#44931 - 11/08/2003 18:55
|
addict
|
Wydaje mi się, że konto na hasło to nie jest nic nadzwyczajnego, i być może karta jest do takiego konta. Ale raczej trzeba to załatwiać na miejscu w banku, najlepiej szwajcarskim, ... czy tak nie było w vabanku ? Z tego co pamiętam to nawet chyba w Polsce kiedyś były konta na hasło, ale teraz to na pewno nie ma. Odnośnie wpłat do buków - do niektórych to jest to co najmniej duże ryzyko. Także zarzuty co do sensowności wątku są zwyczajnie ... 
|
Do góry
|
|
|
|
#44936 - 12/08/2003 00:22
|
addict
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał McKracken: [qb]Podsumowujac: Dziad o gruszce, baba o pietruszce...[/qb][/QUOTE]świetne podsumowanie, należało to od razu zauwazyć 
|
Do góry
|
|
|
|
#44937 - 21/08/2003 23:17
|
old hand
Meldunek: 31/03/2002
|
I po co te wszystkie dyskusje, koles chce ominac klopoty z polskimi US itp. Zle to ujal bo napisal o anonimowym koncie i rozpetala sie "afera".
A czy nie mozna po prostu zalozyc normalnego konta (oczywiscie zagranicznego) w banku ktory oferuje anonimowa karte do wyplat z bankomatow, widzialem tego mnostwo chocby bank Paritate paritate.com, oferuje jakas karte Travel do wyplat z bankomatow na calym swiecie. Nie wiem czy ten bank jest wiarygodny prawdopodobnie tak ale nie zaglebialem sie w temat, takich bankow jest wiele.
Przelewam tam kase i wyplacam sobie kase w bankomatach, w polskich "papierach" nie widnieje zupelnie nic a ja kupuje sobie nowa fure.
To jest pestka, gorzej z odpowiedzia na pytanie Urzedu Skarbowego "skad masz nowa fure" :rolleyes:
|
Do góry
|
|
|
|
#44938 - 22/08/2003 00:07
|
addict
Meldunek: 25/02/2001
|
IMO: Twoj temat można ograniczyć do trzech słów: Jak zrobić przekręt?! Bo konto bez podawania danych osobowych doskonale do tego służy... A tak dla Twoich informacji, prawo bankowe w kazdym kraju wymaga podania pełnych danych osobowych, no chyba że mówimy o Koreii Północnej, gdzie wystarczy zgoda faceta ubranego jak monter kablówki 
|
Do góry
|
|
|
|
#44939 - 22/08/2003 02:05
|
addict
Meldunek: 25/06/2001
|
to co pisze csssp nie jest zupelnie bez sensu. istanieja cos takiego jak karty przedplacone do ktorych nie trzeba miec rachunku w danym banku. nie wiem jak jest a Kanadzie czy USA ale u nas cos takiego oferuje ING Bank Slaski (karta przedplacona Maestro). podaje link do sczegolowych informacji http://www.ing.pl/u235/product/ing nie wiem czy na taka karte mozna wyplacic sobie z konta bukmachera. jesli wogole o to sie rozchodzi pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#44940 - 28/08/2003 17:30
|
veteran
Meldunek: 19/06/2001
|
Wypłaty na Prepaid ATMs są niemożliwe. Ale anonimowe konta bankowe istnieją. Z tego co wiem, te szwajcarskie zniknęły z rynku, ale jeszcze przez jakiś czas są dostępne słynne konta oferowane przez austriackie banki. Do korzystania z nich otrzymuje się Sparbuch i specjalne słowo-klucz. Każdy z dostępem do ww. jest uznawany za właściciela konta.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|