#450745 - 28/11/2005 14:43
Re: Betfair [3]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2005
|
Quote:
Nie ciesze sie, jak dwie godziny temu. To teraz powiedzcie jak wystawiac, zeby nie zrobic tego samego bledu po raz drugi.
Przede wszystkim trzymaj sie terminologii; nie ma takiego zakladu, ze druzyna B nie przegra tylko ze druzyna A (jej przeciwnik) nie wygra;
Mozesz pomyslec, ze sie czepiam, ale na dluzsza mete, kiedy zaczniesz obstawiac zaklady live, taki sposob myslenia i trzymanie sie przyjetej w BF terminologi moze nieraz uratowac Ci tylek, i sprawi, ze bedziesz automatycznie kupowal i sprzedawal zaklady, ktore chciales obstawic lub wystawic;
Quote:
Dokladnie o 19:54 wystawilem pierwszy zaklad: Monako nie przegra @2.77. (na back win byl po @3.50) (...) Zaklad wygrywa przy wygranej Monaco i remisie. To przeciez jasne.
No wlasnie. W Twojej pierwszej wypowiedzi napisane jest wyraznie "wystawilem", kiedy z drugiej wynika ze "obstawiles"; akurat w Bf jak i w kazdej innej platformie P2P roznice miedzy "wystawieniem" (czyli oferta sprzedazy) a obstawieniem (oferta kupna) jest kolosalna;
Aha, nie zrazaj sie, jesli na poczatku beda Ci sie przytrafiac tego typu pomylki (miedzy backiem i layem); to naturalne;
wytwalosci w nauce i powodzenia w zakladach grey
|
Do góry
|
|
|
|
#450747 - 29/11/2005 11:55
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Przegladajac Wasze wypowiedzi, Betfair prezentuje sie doskonale i mysle ze najwyzsza pora zalozyc tam konto:)
szczerze piszac, od ponad roku nie uzywam innych kont  oczywiscie mozna znalezc i wady (nikłe zainteresowanie niektorymi rynkami, co w zasadzie uniemozliwia obstawianie; oferta tez moglaby byc wieksza (szczegolnie w tenisie, nie wiem jak to jest w innych dyscyplinach)); w kazdym razie, kiedy zlapiesz bakcyla, zrozumiesz co to back i lay, to jestem przekonany, ze gro Twoich zakladow bedzie zawierane w betfairze (ewentualnie w innej platformie peer-2-peer);
no i chyba najazniejsza rzecz: jest to bardzo wiarygodna firma - nigdy sam nie doswiadczylem i nigdy nie slyszalem, by ktos mial problemy z przelewaniem pieniedzy w ktorakolwiek strone (tzn, teraz przelewam juz tylko w jedna )
co do bonusu, sa tu osoby, ktore lubia sie w to bawic, jestem pewien, ze ktoras z nich sie do Ciebie zglosi;
pozdrawiam grey
|
Do góry
|
|
|
|
#450748 - 29/11/2005 12:21
|
stranger
Meldunek: 02/09/2005
|
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić,czy w BF zawsze odejmują 15% punktów.Jak grać żeby nieodejmowali punktów, kiedy najlepiej wykorzystać wakacje.
|
Do góry
|
|
|
|
#450750 - 29/11/2005 21:50
|
member
Meldunek: 23/06/2005
|
79 minuta THORNTON strzela gola i Doncaster (grajacy w 3 lidze liczac premier 1 liga) prowadzi z Aston Villa 3:0 w Pucharze Ligi. Kursy na Ville dramatycznie skacza do gory, w mgnieniu oka pojawia sie kurs 1000 (od razu z kwotą jednorazowo, a wiec na pewno jedna osoba go wystawiła) i jak sie okazuje 219 EUR zostalo wymienione po tym kursie a 77 zostalo nieroliczone. Na pierwszy rzut oka wydaje sie wszystko ok, bo Aston Villa nie jest w stanie juz tego wygrac. ...ale pomyslmy, przeciez Aston Villa to druzyna z Premierleague zostalo jej 11 minut + doliczony czas gry. Ktos ryzykuje prawie 300.000 EUR, zeby wygrac ostatecznie 219 EUR. Moze to i jest jakis system, ale zeby ryzykowac tak megakosmiczne kwoty trzeba chyba obraca milionami na koncie Betfair. A jezeli obraca sie milionami to prosciej zyc z odsetek (2 mln EUR na koncie to 230 EUR odsetek dziennie:))
|
Do góry
|
|
|
|
#450755 - 29/11/2005 22:50
|
member
Meldunek: 23/06/2005
|
Quote:
bez dobrywki.. Wierzysz ze AV strzelilaby 4 gole w 15 minut (wliczajac doliczony czas gry?), prawdopodobienstwo jest tak niskie, ze ten zaklad jest jak lokata
Wiesz akurat ostatnio mam pare przykladow, ze juz nic mnie nie zdziwi. Np. chcialem zagrac, ze nie padnie 6 goli lub wiecej w meczu Porto - Coimbra i od 77 minuty padly 4 gole w tym 2 w doliczonym czasie gry. Albo chcialem grac Legia - Gornik HT nie wiekszy niz 2:2 i Legia strzelila 3 bramki w chyba 3 ostatnich minutach 1 polowy. Na szczescie dla mnie albo kursy byly zbyt ryzykowne (Porto) albo nikt nie podjal zakladu (Legia).
|
Do góry
|
|
|
|
#450757 - 29/11/2005 23:20
|
Carpal Tunnel
|
a propos takich dyskusji, lubię  przywlywac przykład z meczu Porto - Artmedia, gdy przy stanie 2-0 dla mistrzów Portugalii ktos wystawił 5 euro i kurs 980 na Słowaków, ryzykował wiec prawie 5 tysiecy, by zarobić 5... jak to sie skonczyło, pewnie wielu jeszcze pamieta... albo mecz Anglia - Francja na poprzednich mistrzostwach Europy, albo ostatni finał ligi mistrzow, itd... w tenisie, ktory jest dla mnie priorytetowa dyscyplina, sytuacje kiedy mecz przegrywa zawodnik, ktory był juz wymieniany po 1.01 tez nie sa rzadkoscia, powiedziałbym nawet, ze w zadnym innym sporcie tak czesto sie to nie zdarza; chociaz kiedys na forum BF jeden z userów przekonywał mnie, ze w futbolu amerykanskim takie "swings" (wahania kursow) sa rownie czeste i moze nawet bardziej spektakularne... nie wiem, nie znam sie na NFL... pozdrawiam grey
|
Do góry
|
|
|
|
#450758 - 29/11/2005 23:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Ja pamiętam mecz Tottenham-Manchester City w zeszłym roku. Do przerwy miażdżąca przewaga gospodarzy i 3-0. W dodatku od 45 minuty goście w osłabieniu po czerwonej kartce. Co się dzieje w drugiej? Najpierw 3-1, ok wypadek przy pracy. Potem gdzieś w 70 minucie 3-2, co jest grane? pomyślałem. Ale nawet w tym momencie nawet przez myśl mi nie przeszło, że koguty mogą to przegrać. Kiedy w 85 minucie padło wyrównanie przecierałem oczy ze zdumienia. Ale ok pomyślałem. Goście mają remis to już nie będą atakować. Niestety przeliczyłem się - w doliczonym czasie 3-4. Dotychczas myślałem, że Włosi w spotkaniu z Norwegią na MŚ '94 dokonali cudu wygrywając mecz w osłabieniu. Ale żeby odrobić 3 bramki, strzelić czwartą, a wszystko to na boisku przeciwnika, który ma o jednego zawodnika więcej? To wydawało się po prostu absolutnie niemożliwe. Aż sam się dziwię, że przegrałem wtedy "tylko" 250-krotność spodziewanej wygranej.
Na pytanie "czy warto stawiać lizaka z nadzieją, że kiedyś wygra się samochód, czy może lepiej stawiać samochód mając pewność, że prawie zawsze wygra się lizaka?" każdy musi sobie sam odpowiedzieć. Pragmatyk sprowadzi tę kwestię do p*k całkiem zresztą słusznie. Ja przychylam się do pierwszej opcji chociażby dlatego, że kosztuje mniej nerwów.
|
Do góry
|
|
|
|
#450760 - 30/11/2005 15:52
|
addict
Meldunek: 31/01/2002
|
może wpłać jeszcze raz z właściwego drobną kwotę
|
Do góry
|
|
|
|
#450764 - 30/11/2005 23:34
|
old hand
Meldunek: 09/10/2005
|
Quote:
Witam serdecznie czy aktualnie jest jakaś promocja dla nowych klientów ???:)
Bardzo prosze o odpowiedz
Z tego co się orientuję to tak - gdzie tego szukać wysłałem Ci na priva 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|