|  
| 
| 
| 
| #4529324 - 14/03/2011 16:57  Re: Betfair [25]
[Re: Piostar] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  20/12/2004
 | 
Nie byloby cale dyskusji,gdyby tylko zachowano elementarna przyzwoitosc,jest awaria-anulowanie zakladow.Jezeli tego nie ma to sie robi jak sami sie chwala 15 ingerencji w system,tygodniowo ,a pozniej uuups ,znowu awaria.Przepraszamy,pracujemy ciezko nad poprawa jakosci uslug,ale ryzyka nie ponosimy zadnego,wiec mija kilka dni i mamy usss awaria,przepraszamy,pracujemy ciezko....przeciez to qrwa jest smiech na sali. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #4529327 - 14/03/2011 17:03  Re: Betfair [25]
|   Marcos Baghdatis

Meldunek:  01/11/2004
 | 
Zgadzam się z Tobą całkowicie w kwestii BF    Mnie w sobotę oszczędziło, bo zwyczajnie net mi padł i dopiero późnym popołudniem odzyskałem.  Bardziej mi chodzi o przepychanki słowne z Pawciasem z których niewiele wynika poza zawaleniem tematu zbędnymi postami, to wszystko.  Pozdrawiam. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #4529413 - 14/03/2011 18:42  Re: Betfair [25]
|   enthusiast

Meldunek:  24/08/2004
 | 
heheh jak czytam tego Pawciasa to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Człowieku od pługa odjęty, jak grasz za 10% wartości konta to po co Ci pozostałe 90%??   Co za debilizm. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #4529612 - 14/03/2011 21:02  Re: Betfair [25]
[Re: Rysio Ochudzki] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  15/09/2003
 | 
Nie byloby cale dyskusji,gdyby tylko zachowano elementarna przyzwoitosc,jest awaria-anulowanie zakladow.Rozumiem, że chodzi o te nieprzyjęte. Bo inaczej sobie tego nie wyobrażam. Zawrę z Tobą zakład po czym wieczorem sprawdzam - anulowany, bo była awaria i nie mogłeś "skontrować", tak? Zachowajmy elementarną powagę. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #4529675 - 14/03/2011 21:44  Re: Betfair [25]
[Re: zmarcin] |  
|   Carpal Tunnel

| 
A może Betdaq ich wygryzie?
Zasypujcie ich mailami w sprawie tenisa. Są dosyć otwarci. Kiedyś rzuciłem im luźno jakąś sugestię i sam się zdziwiłem, jak szybko wzięli ją pod uwagę. Jeśli chodzi o piłkę to jest tam ciągły progres. Prowizja 2,5% od początku roku do końca marca (niby dla nowych, ale ja też jednak dostałem, więc może dla wszystkich). Powinni tę promocję przedłużyć. Dobrze byłoby gdyby standardowo mieli prowizję wyraźnie niższą od Betfair. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #4529841 - 14/03/2011 23:46  Re: Betfair [25]
[Re: z o ® r o] |  
|   Knockin' On Heaven's Door

Meldunek:  21/03/2007
 | 
Zasypujcie ich mailami w sprawie tenisa. Są dosyć otwarci. Kiedyś rzuciłem im luźno jakąś sugestię i sam się zdziwiłem, jak szybko wzięli ją pod uwagę. Jeśli chodzi o piłkę to jest tam ciągły progres. Prowizja 2,5% od początku roku do końca marca (niby dla nowych, ale ja też jednak dostałem, więc może dla wszystkich). Powinni tę promocję przedłużyć. Dobrze byłoby gdyby standardowo mieli prowizję wyraźnie niższą od Betfair.  zasypywałem skutek taki,że nawet zdjęli zakłady na sety      a na żywo tenisowo to jest bida z nędzą      kosz to dla nich tylko NBA     |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #4531049 - 15/03/2011 05:56  Re: Betfair [25]
[Re: z o ® r o] |  
|   a.k.a. "DOMINICCA"

Meldunek:  11/02/2008
 | 
Zasypujcie ich mailami w sprawie tenisa. Są dosyć otwarci. Kiedyś rzuciłem im luźno jakąś sugestię i sam się zdziwiłem, jak szybko wzięli ją pod uwagę.Z o R r o  , napisz   za  nas       Twoje   jedno  słowo  jest  więcej  warte  niż   te   nasze   wszystkie  maile  razem  wzięte    |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #4531272 - 15/03/2011 08:32  Re: Betfair [25]
|   newbie

Meldunek:  17/04/2010
 | 
WitamBardzo  malo  sie na  tym  forum  udzielam  , ale   czesto  wpadam  i  lubie   sobie  poczytac.
 Co   do   bf   i   ich   awarii  to   zarobili  oni na   niej   krocie    ,  zamiast   prowizji  od stawki  samego skontrowanego  tradu   , zarobili  prowizje od  (zakladu ) ktory  byl za  kwote  tradu  , a  wiec  nie  trzeba   mowic   jak   grube   kwoty  tam   weszly   w  gre  i  ile   gotowy   zmienilo   wlascicieli.
 W   regolaminie   o   zwrotach w czasie  awarii tez  nic  nie  bedzie  ,   to  jest   firm   i  ma   zarabiac ,  nie   zrezygnuja  z  prowizji   i  tym  bardziej   przy  takiej  ilosci   zakladow  , nie  beda  dochodzic  ,  kto  jest  traderem,  a  kto  kombinuje   bo  mu  zaklad  nie wszedl.
 Oni   doskonale   zdaja   sobie   sprawe   , ze  sa  jedyni  na   rynku  ,  a klienci   zaraz  zapomna  i  wroca ,   nie  majac  wyboru  ,  tym bardziej  to jest   branza hazardowa  wiec  niema  co  sie  oszukiwac.

Betdaq  to  niestety tragedia , patrzac   przez  moj   pryzmat , czyli  pilke  inplay  , malo  rynkow   z  fatalna plynnoscia.
 Zero   konkorencji, moze   tylko  konie   podczas  waznych  imprez.

Dla  traderow preplay ,problem  z  awariamii jest     w  sumie bardzo  znaczacy     ,  zwykle   takie   osoby  maja  wiekszosc   bankrola  na  bf  .
 Wychodzi  na  to ,  ze   jednak  czesc  musi  byc  poza .

W   sumie  w   tej  zabawie  ,  najwazniejsza  jest ochrona   bankrolla.
 Pamietajcie  , nie   wazne ile  sie  zarobi  ,tylko  ile   sie    z tego  zachowa
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #4531402 - 15/03/2011 15:54  Re: Betfair [25]
[Re: ozon] |  
|   Carpal Tunnel

| 
Co   do   bf   i   ich   awarii  to   zarobili  oni na   niej   krocie    ,  zamiast   prowizji  od stawki  samego skontrowanego  tradu   , zarobili  prowizje od  (zakladu ) ktory  byl za  kwote  tradu  , a  wiec  nie  trzeba   mowic   jak   grube   kwoty  tam   weszly   w  gre  i  ile   gotowy   zmienilo   wlascicieli.

Popełniasz ten sam błąd co Rysiu. Patrzysz na świat przez pryzmat własnej gry w efekcie czego piszesz śmieszne rzeczy. Tak jakby jedynym celem każdego zawsze i wszędzie było zrobienie greena (i to koniecznie w ten sposób, że otwiera pozycję przed a zamyka w trakcie). Jak sprzedasz 0:0 i strzelą bramkę to też robisz greena? A niech Was będzie nawet 15% co tak grają. Faktu, że BF na tych awariach traci i to sporo raczej to nie zmieni. W   regolaminie   o   zwrotach w czasie  awarii tez  nic  nie  bedzie  ,   to  jest   firm   i  ma   zarabiac ,  nie   zrezygnuja  z  prowizji   i  tym  bardziej   przy  takiej  ilosci   zakladow  , nie  beda  dochodzic  ,  kto  jest  traderem,  a  kto  kombinuje   bo  mu  zaklad  nie wszedl.

Ale o jakich zwrotach tu ma być mowa? Mają komuś anulować zakład bo Ty nie dałeś rady "skontrować"? A co drugiego gracza to obchodzi? Zawarłeś z nim zakład o danej godzinie po danym kursie i nikogo nie powinno interesować co będziesz dalej z nim wyczyniał (choćby i awaria była 5 sekund później). Betdaq  to  niestety tragedia , patrzac   przez  moj   pryzmat , czyli  pilke  inplay  , malo  rynkow   z  fatalna plynnoscia.
 Zero   konkorencji, moze   tylko  konie   podczas  waznych  imprez.

To wejdź na rynek i sam stwórz tę płynność. Gdyby przynajmniej 20% z tych którzy tak narzekają, mówiąc kolokwialnie, ruszyło tyłki to płynność zwiększyłaby się wyraźnie. Przy obecnej prowizji w BQ bardziej opłaca się zagrać u nich po kursie 2 niż w BF po 2,02.  Dla  traderow preplay ,problem  z  awariamii jest     w  sumie bardzo  znaczacy     ,  zwykle   takie   osoby  maja  wiekszosc   bankrola  na  bf  .
 Wychodzi  na  to ,  ze   jednak  czesc  musi  byc  poza .

Tłumaczył to wyżej Pawcias. Awaria (choćby brak prądu) powinna być wkalkulowana w ryzyko. Ale dziwi mnie, że trzeba to przypominać ludziom, których jedynym celem jest zrobienie greena (wnoszę, że nie lubią zbytnio ryzyka). |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #4531786 - 15/03/2011 19:28  Re: Betfair [25]
|   old hand

Meldunek:  08/03/2003
 |  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #4531801 - 15/03/2011 19:40  Re: Betfair [25]
|   newbie

Meldunek:  17/04/2010
 | 
Zorro   , ale  ja  nie   patrze   wlasnie  przez  pryzmat   swojej  gry . Ja  nie   jestem  pre play  traderam. chodzi  mi  o  to  , ze   osoby   z   bardzo   duzym  kapitalem  ,  czekaja   na   weekend  na   mecze   z  ogromna   plynnoscia   zeby  ,  zarobic  np .  kilka   tickow   na   spadku  jakigos   waznego  meczu  i   w  ten  rynek   wpychaja  z  50k  i  jak   nie   zamkna  pozycji  i  przegraja    to   prowizja   jest   o  wiele   wieksza ,niz  od 3-4 %  tradu  ,  ja  wiem   ze   sa   rozne   rodzaje   gry ,  roznych    osob  ,  ale    strategia  traderow  preplay  jest    czesto   ta   sama .I  tu   wchodzily  w   gre  duze   pieniadze.Zwykle   inne   strategie   wykorzystuja    mniejszy   kapital  , i  na   nich   awaria  nie   wplywa ,   a   z tych   co   obstawiali   prowizja  i  tak   byla  ,  poniewaz   dla  nich   to   bez  roznicy.Przykladem    wlasnie   takiej   gry   jest   historia   , jakis  czas  temu  ,    znany  trader   wzial   pieniadze   od   ludzi   i  przegral  70k  ,  bo   zasnal  przes   meczem  , ktory nie   skontrowal .
 Przez   awarie   moze  byc   to   samo.
 Ja doskonale   wiem    ze   awarie   trzeba    wkalkulowac  , mnie  to  nie   dotyczy   pisze   raczej   do   osob    , ktore   to  czytaja  i  graja  pre  i  to  wlasnie   probuje   im  przekazac,  na  moja   gre   to nie  ma  zadnego   wplywu  ,    raczej    w  razie   awarii  nie   strace   ,  moge  jedynie  sie   wkur....   ze  trace  czas  , bo  nie  moge  zagrac.

Co  do  zwrotow  ,  wlasnie   pisze   ze   ta   krucjata   o  zmiany   w   regulaminie    jest   zabawna ,  bo   to  sa   marzenia   ,  a nie   realne   rzeczy.

Do   stworzenia   plynnosci   na   betdaq  ,   sa   potrzebne   osoby   z  duzym   kapitalem  i   odpowiednim   softem    do  tworzenia   rynku  , zeby  na  tym   zarabiala ,   ze   stawkami   i  kurzami kroczacymi ,  przy  takiej  ilosci  rynkow   jest  to  niemozliwe (betdaq  sam  tto  uniemozliwia) a  tym  bardziej  patrzac  na  plynnosc   nawet  na  tych   dobrych   rynkach ,  nikt   nie   poswieci   czasu   ani  softu   na   takie  cos, jej   cale   wysilki  poszedlby na   nic   bo  i  tak   tego   by  nie   wyciagnal
 Ja   nie   stworze   plynnosci ,  bo  po   pierwsze  ja  nie   psiocze  na   bf ,  dla mnie   to  calkiem niezla  platforma   i  mam  w   sumie   gdzies   betdaq.
 Awarie  nie   wplywaja   na   moja   gre,, jedynie   tak  jak  pisalem   zabieraja   czas  , bo  nie  moge   zagrac.
 |  
| Do góry |  |  |  |  
 |  |