Strona 5 z 5 < 1 2 3 4 5
Opcje tematu
#45436 - 13/08/2003 01:33 Re: jaki sens ma gra
PROFIT Offline
enthusiast

Meldunek: 13/05/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2:
[qb] Czy gra jest porównywalna do gry na giełdzie ? [/qb][/QUOTE]zyc - czy umiesz jasno wyjanić czym dla Ciebie jest gra na giełdzie, a także:

- Jaki to ma sens - gra na giełdzie ?
- Jakie zyski mozna stale uzyskiwać na giełdzie, czyli ile można zarabiać ?
- I ile Ty zarabiasz na giełdzie, że szukasz innych sposobów zarobkowania i dlaczego giełda nie dała efektu ?
- W jakim jeszcze zakresie chcesz mieć proównianie do giełdy ?

ps. gra u buków nie ma sensu jak nie pasjonujesz się jakimkolwiek choćby 1 sportem - na dłuższą metę, choć można grać wszystko.

Do góry
Bonus: Unibet
#45437 - 13/08/2003 02:00 Re: jaki sens ma gra
Anonymous
Unregistered

[QUOTE]Oryginalnie wysłał PROFIT:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2:
[qb] Czy gra jest porównywalna do gry na giełdzie ? [/qb][/QUOTE]zyc - czy umiesz jasno wyjanić czym dla Ciebie jest gra na giełdzie, a także:

- Jaki to ma sens - gra na giełdzie ?

zarabianie

- Jakie zyski mozna stale uzyskiwać na giełdzie, czyli ile można zarabiać ?

ostatnio niewiele

- I ile Ty zarabiasz na giełdzie, że szukasz innych sposobów zarobkowania i dlaczego giełda nie dała efektu ?

zacząłem szukać alternatywy giełdy. Najpierw myślałem o spekulacji walutami ?(to taki wyższy poziom gry niż spekulacja akcjami spółek), a potem pomyślałem, że są i inne dzidziny gry finansowej i być może zakłady bukmacherskie są niedoceniane przez graczy finansowych

- W jakim jeszcze zakresie chcesz mieć proównianie do giełdy ?

gdzie więcej można zarobić i gdzie ryzyko jest mniejsze

ps. gra u buków nie ma sensu jak nie pasjonujesz się jakimkolwiek choćby 1 sportem - na dłuższą metę, choć można grać wszystko.[/qb][/QUOTE]kompletnie się tym nie interesuję, ale może to być równie dobrze zakład o to jaka jutro będzie pogoda lub czyja pchła dalej skoczy. Zakład o coś z nieznanym prawdopodobieństwem wystąpienia danego zdarzenia. Cała zabawa polega na oszacowaniu które zdarzenie jest bardziej prawdopodobne i oszacowaniu wartości tego prawdopodobieństwa. Poza tym jest to kwestia strategii gry w takiej sytuacji.
Czy coś więcej jeszcze trzeba wyjaśniać ?

Do góry
#45438 - 13/08/2003 02:33 Re: jaki sens ma gra
mpbrowar Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 05/12/2002
Widzę że przypomniałeś sobie hasełko

Do góry
#45439 - 13/08/2003 02:43 Re: jaki sens ma gra
Anonymous
Unregistered

[QUOTE]Oryginalnie wysłał mpbrowar:
[qb]Widzę że przypomniałeś sobie hasełko [/qb][/QUOTE]wróciłem w końcu do domu. Pozdrawiam niezmordowanego dyskutanta, który dotrwał do końca ! (Jutro już chyba nie będzie tej dyskusji, już nic się nie da dodać.)

Do góry
#45440 - 13/08/2003 02:46 Re: jaki sens ma gra
mpbrowar Offline
Pooh-Bah

He, he, dobrze było ale się skończyło. Pozdrawiam iwo:

Do góry
#45441 - 13/08/2003 02:59 Re: jaki sens ma gra
Kubek Offline
addict

Meldunek: 09/11/2002
zyc, nie podam Ci oczywiscie ile wygrywam, ale jestes konkretny gosc i odpowiem Ci w miare konkretnie. Od 4 miesiecy jestem 7-8% na plus co miesiac o d o b r o t u. W tej chwili gielda przezywa swoje 5 minut, ale gielde od bukmacherki odróznia jedno: nie ma wahan trendow. Tzn. moga byc wahania Twojej bukmacherskiej formy, ale to juz inny problem. Sprobuj wyciagnac z jakiejkolwiek legalnej inwestycji taki odsetek co miesiac, a zobaczysz, ze przy aktualnej stopie procentowej nie jest to proste...

Zyc z bukmacherki mozna, jezeli ma sie tyle pieniedzy, ze juz nie trzeba sie w nia bawic Taka jest prawda - żeby moje 7-8% zamienilo sie w srednia krajowa, musialbym miec miesieczny obrot w okolicach 20000.

Do góry
#45442 - 13/08/2003 03:00 Re: jaki sens ma gra
Anonymous
Unregistered

[QUOTE]Oryginalnie wysłał mpbrowar:
[qb]He, he, dobrze było ale się skończyło. Pozdrawiam iwo: [/qb][/QUOTE]obejrzałem Twoja stronę: niezła. Dla mnie przydałaby się tylko jakaś legenda. Czy gdzieś są opisane te wszystkie skróty i symbole ?
Po co prowadzisz tę stronę ? Czysta żywa przyjemność ? iwo:

Do góry
#45443 - 13/08/2003 03:02 Re: jaki sens ma gra
Kubek Offline
addict

Meldunek: 09/11/2002
Dark - jestes madrym czlowiekiem. Twoja definicja bukmacherstwa jako stylu zycia bardzo mi odpowiada, zgadzam sie z nia w pelni. To jest po prostu b.fajne hobby, ktore czasem moze przynosic kaske.

Do góry
#45444 - 13/08/2003 03:13 Re: jaki sens ma gra
Anonymous
Unregistered

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Kubek:
[qb]zyc, nie podam Ci oczywiscie ile wygrywam, ale jestes konkretny gosc i odpowiem Ci w miare konkretnie. Od 4 miesiecy jestem 7-8% na plus co miesiac o d o b r o t u. W tej chwili gielda przezywa swoje 5 minut, ale gielde od bukmacherki odróznia jedno: nie ma wahan trendow. Tzn. moga byc wahania Twojej bukmacherskiej formy, ale to juz inny problem. Sprobuj wyciagnac z jakiejkolwiek legalnej inwestycji taki odsetek co miesiac, a zobaczysz, ze przy aktualnej stopie procentowej nie jest to proste...

Zyc z bukmacherki mozna, jezeli ma sie tyle pieniedzy, ze juz nie trzeba sie w nia bawic Taka jest prawda - żeby moje 7-8% zamienilo sie w srednia krajowa, musialbym miec miesieczny obrot w okolicach 20000.[/qb][/QUOTE]właśnie wydaje mi się, że w zakładach łatwiej niż w czymkolwiek innym przewidzieć prawidłowy wynik. I Twój wynik procentowy jest dobry, ale jak trzeba w to włożyć tyle, ile piszesz, żeby dojść zaledwie do średniej - to tracę impet. Ja mam sporo więcej ze swojej normalnej pracy, a nie wymaga to żadnego wkładu finansowego, więc niczym nie ryzykuję (mimo wyższej wygranej) al: al:
al: al:

Do góry
#45445 - 13/08/2003 03:26 Re: jaki sens ma gra
mpbrowar Offline
Pooh-Bah

[QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc:
[qb][QUOTE]obejrzałem Twoja stronę: niezła. Dla mnie przydałaby się tylko jakaś legenda. Czy gdzieś są opisane te wszystkie skróty i symbole ?
Po co prowadzisz tę stronę ? Czysta żywa przyjemność ? iwo: [/qb][/QUOTE]Dzięki. Już nie mam niestety czasu na aktualizacje strony. Jeszcze niedawno się nią bawiłem jak miałem dobrą oglądalność. Zabrakło po prostu chęci i motywacji gdy zdjąłem licznik odwiedzin Muszę nawet się pochwalić że dostawałem maile z Grecji, czaisz ?
Ale samą grę ciągnę do tej pory i nieźle na tym wychodzę, nie powiem złego słowa o tym sposobie lokowania gotówki.

Do góry
Strona 5 z 5 < 1 2 3 4 5

Moderator:  rafal08