Strona 10 z 18 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 17 18 >
Opcje tematu
#462037 - 21/12/2005 23:49 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
Ralph Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2003
Witam!
Anaheim staje się powoli typem wieczoru. Może warto ich zagrać z handi (-1,5)?
Co do Devils to coraz bardziej widzi mi się,że mogą jednak zdobyć NY .Jeśli chodzi o bramki to wczoraj over Devils nie wypalił (za sprawą NYR) więc może dziś?
We wcześniejszym poście pisałem Columbus-Dallas X2. I im bliżej meczu to ta "2" mi się "oddala"...Żeby Columbus nie nawojowało czasami, bo to już szósty wyjazdowy mecz Gwiazd z rzędu i mogą trochę to czuć w kościach...I do Columbus już wrócił R. NASH a w Dallas między słupkami stanie prawdopodobnie J. Hedberg. Może over???

Do głowy przychodzi mi też rozpisik na remisy 2z 5-ciu we wszystkich dzisiejszych meczach z wyjątkiem Anaheim. Specjalistą w OT nie jestem ale można za grosze spróbować...
Pozdr

Do góry
Bonus: Unibet
#462038 - 22/12/2005 00:02 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
Cunio Offline
newbie

Meldunek: 14/09/2005
Kurteczki zaczynaja nieźle sobie poczynać. Wrócił Nash (2 mecze, 2 bramki) i cały zespół poczuł się pewniej.
Poza tym zauważcie co się dzieje z czołowymi bramkarzami zespołów (wczoraj CuJo, wcześniej Chabibulin), są po prostu przemęczeni, dlatego trafiają się klopsy. Turco też jest mocno eksploatowany, więc on może dziś zaliczyć klopsa
Mój typ Columbus +1,5 (1,73 BaW)
pzdr
jac

Do góry
#462039 - 22/12/2005 00:11 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
kewin Offline
Q

Meldunek: 19/04/2005
coś ode mnie:

Anaheim v St Louis under 6

daje sie zauważyć ładną regularność na liczbe bramek w ostatnich 10 meczach
Ana-StL: 7, 7, 3, 5, 3, 7, 2, 5, 5, 10 ..
czasami kieruje sie trendami ... dzis wypada mniejsza ilosc bramek
do tego STL: ostatnie dwa mecze OVER
Anaheim .. 4 ostatnie mecze ..3 over 1 point ...
STL -> wyjazdy 7/5 dla overa
ANA -> w domu 10/10
tak wiec dzisiejszy typek czysto matematyczny

Do góry
#462040 - 22/12/2005 08:58 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
Fafik Offline
old hand

Meldunek: 15/07/2005
Colorado Avalanche-Minnesota Wild 1

Colorado ma przed sobą dwu mecz z Minesota 22 i 23 wiec niesamowicie szybko.Oba teamy nie narzekaja na jakies szczególne ubytki spowodowane kontuzjami , wiec nalezy sie spodziewac meczu walki , ja jednak bede tu uptarywac wygranej Colorado W takich dwumeczach poprostu nie mozna pozwiolic sobie na strate ptk u siebie majac na drugi dzien mecz u przeciwnikow.Minesota na wyjazdach gra w kratke z tendencjami do "raczej gorzej niz lepiej" kurs nie powalajacy 1,9 prof

i typ poprostu z przeczucia

Phoenix Coyotes-San Jose Sharks OT
12 meczy bez OT u Sharksów? moze tak dzis...

pozdrawiam

Do góry
#462041 - 22/12/2005 12:09 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
BlueMen Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/09/2004
Phoenix-San Jose Sharks.Całkiem prawdopodbny scenariusz OT.Spotkanie na tafli zespołu gospodarze 34 pkty i gości także 34 pkty.Wcześniejszy pojedynek z 19.11.b.r pomiędzy tymi teamami zakończył sie remisem i w rezultacie zwycięstwem Kojotów 4:3. Dzisiaj też OT, z delikatnym wskazaniem na rekiny.
Colorado-Minnesota.Aby lawinki się liczyły musza zacząć wygrywać,po przegranej z nashville i wygranej z NYR dzisiaj czas na win z Minnesotką.

Do góry
#462042 - 22/12/2005 12:15 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
kuerten Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/04/2004
Phoenix - San Jose over 5,5
Wymysliłem sobie over.. Rekiny po przejsciu Thorntona zaczeli grac bardzo dobrze, chciaz nie uwazam tego za glowny powod. Mimo wszystko poprawiła się znacząco ofensywa i od dluższego czasu większość spotkań kończy sie z ich udziałem OVEREM. Przeciwnik do tego wygodny.. Ostatnio stracili 5 bramek z 14 strzałów, ktore oddali zawodnicy z St.Louis, wiec coś nie tak.. Rekiny gonia kolegów z dywizji i na razie o lżejszych meczach nie ma mowy, a Phoenix przed swietami na pewno chce sie przelamac.. Licze na conajmniej 6 goli w tym meczu.. moze byc i 3-3 dla zaliczajacych OT

New York - Tampa Bay Rangers & over 5,5
Pytanie, czy Nowojorczycy, czy Plazowicze beda w zlych humorach przed swietami. Ostatnio oba zespoly nie lśnią.. Rangersi 3xdom po plecach.. w ktorych strzelili tylko 4 bramki.. Tampa strzela duzo wiecej, ale jeszcze wiecej traci. Licze na przełamanie Rangersów. Jezeli dzis wygraja to na pewno nie 2-1, bo Tampa tez jest zmotywowana do zwyciestwa i im nie odpusci. Przez to NY od razu przelamuje passe porazek i niemoc underową.. Ciezko mi jest połknąć 4 porażki z rzędu na swoim lodowisku..

Colorado - Minetosa Colorado
Lawiny to dziwny zespółm, bez większych serii in minus i plus.. Troszke nierówno, ale u siebie mocni. Minesota ma cięzki rozkład;
at Colorado, Colorado, at Edmonton, at Edmonton, at Calgary, Vancouver..
No, więc Minesota na pewno polegnie. Najlepiej już dziś.

Atlanta - Washington Atlanta & over5,5
2 undery Atlanty niepokoją wiec czas na over.. taki oczywisty.. ? Chyba tak, bo seria powinna ponownie ruszyć, a Stołeczni są dobrym kandydatem do tego aktu a Ofensywa stoi za Gospodarzami, którzy powinni wygrać w meczu gdzie padnie wiecej, niż 5 bramek Prosze patrzeć 2 i 3 mecz Ligi NHL 05/06.

Boston-Toronto Boston & over 5,5
Jakbym musiał postawić to na gospodarzy.. Klonowe liście jakoś mnie nie przekonują.. w sumie trzeba przełamać underowa passe, a goście troche strzelają. Zobaczymy. Może Boston wreszcie kilkakrotnie zaskoczy

Florida-Buffalo Florida
Jakas mala niespodziewanka potrzebna w kazdej kolejce, a Szable muszą stonować

Philadelphia-Ottawa Ottawa & over5,5
Zaczalem progresje na Ottawa & over. Mysle, ze wkrotce dobrze na tym wyjde.. Moze juz dzis? Troszke w kratke, ale juz w nastepnym meczu czekaja na nich Wyspiarze, wiec o takie granie sie bardzo nie martwie.. Philly bez błysku.. znamiojucego liderów ligi..

Uffff.. gram wszystko tylko waham sie nad WAŻNOŚCIĄ KUPONÓW.
Boli mnie to, że każdy wkleja swoje typy, a nikt nie polemizuje tak jak powinno być na forum... dlaczego? Wymienmy sie troche spostrzezeniami,radami, etc.

można to było zawrzeć w jednym poście

Atlanta over 8/10
Atlanta win 7,5/10
Colorad win 7/10
Rangers win 6/10

poszło...

Edited by kewin (22/12/2005 19:25)

Do góry
#462043 - 22/12/2005 19:37 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Colorado-Minnesota(dzisiejszy i jutrzejszy mecz z Minnesotą to sprawdzian fizycznego przygotowania Lawin.W ciągu 7 dni rozegrają 5 meczy.3 wyjazdowe mają już za sobą.Napewno nie będzie łatwo,ale liczę na min 1 zwycięstwo Lawin.Bilans pojedynków jest na + Colorado,ale wyniki oscylowały blisko OT.Minnesota to "kopciuszek" tej Dywizji i urwanie każdego punktu rywalom to dla nich podwójna nagroda.Minnesota to "murarze" własnych tyłów i jak się nadarza okazja to "kąsają" rywali.Czy taka taktyka na grających ofensywnie "ludzi śniegu" przyniesie efekty?)
Typ:1
Florida-Buffalo(bez owijania w "bawełnę"-gram na porażkę Buffalo i tyle.7 meczy bez porażki w 60 minutach jest wystarczająco kuszące)
Phoenix-San Jose(Kojoty do 13 grudnia spisywały się całkiem dobrze,nie mieli serii porażek dłuższej niż dwa mecze, aż tu naraz coś w nich pękło,żeby nie użyć bardziej dosadnego określenia.4 porażki z rzędu to pewne nowum,które mam nadzieję,że zbyt długo nie będzie trwało-najwyżej do jutra,a potem w d...do bólu.Po kilku następnych kolejkach mogą "wylądować"w tabeli w okolicach Columbus i St.Louis.Rozkład najbliższych gier jest wybitnie zły z punktu widzenia Kojotów, które będą wyły,oj będą.Dzisiaj San Jose w domu,jutro wyjazd do Dallas, w II święto wyjazd do Colorado,28 wyjazd na rewanż do "Sharków",dzień później u siebie staną przed obliczem "Królewskiej świty",a rok zakończą w domu próbując podjąć walkę z Colorado.Jakby i tego jeszcze było mało to 5 stycznia wyjazd do najjaśniejszej "Krolewskiej mości".Jeżeli dzisiaj nie wygrają, to od jutra z uporem osła na ich porażkę.Kto chce niech siada razem ze mną na te sanie i jazda...........)

Do góry
#462044 - 22/12/2005 19:59 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
Mixon Offline
member

Meldunek: 20/12/2005
Philadelphia(+1,5) - Ottawa 1
Z tego co wyczytałem w Senators dyskusyjny jest występ w dzisiejszym meczu Jasona Spezzy, który naciągnął mięsień klatki piersiowej. Ottawa ostatnio roztrwoniła 3-bramkową przewagę więc tym bardziej Handi +1,5 na Phila wydaje się być ciekawym zakładem. Poza tym Phila ostatni raz przegrała u siebie więcej niż jednym gole miesiąc temu...

Do góry
#462045 - 22/12/2005 22:50 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
jacky sparrow Offline
enthusiast

Meldunek: 19/10/2005
witam
Phily - Ottawa - typ:2
Phoenix - San Jose - typ: OT
Atlanta - Washington - over 6,5

Te trzy propozycje proponuję jako single ponieważ: w starciu przedsezonowych faworytów do tytułu w wyzszej formie znajduje się Ottawa. W sferze motywacji na pewno obie drużyny zechcą pokazać drugiej stronie kto jest lepszy. Na większym luzie zagra zapewne Ottawa, która bardzo dobrze spisuje sie na wyjazdach. ofensywne trio Spezza, Alfredson, Heatley kontra mistrz asyst Forsberg, Gange? i własna tafla w Philadelphi. Myślę, że w tym starciu więcej atutów po stronie Ottawy i na nich stawiam. Jeśli chodzi o typ na OT w Phoenix to pasuje mi ze względu na długa serię bez OT w wykonaniu SJ oraz fakt, że Kojoty bedą za wszelką cene starały się przełamać. Może być zacięty meczyk. W Atlancie ryzykuję over przy dość wysokiej lini ale wydaje mi się, że bedzie tam dzis ostre strzelanie na co wskazują statystyki power play i penalty killing oraz fakt że obie ekipy nie są zbytnio nastawione na defensywe a zatem wychodzi over.
pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Do góry
#462046 - 23/12/2005 00:53 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
kuerten Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/04/2004
Można stwierdzić mądry Polak po szkodzie.. w sumie cieszy mnie bardzo, ze Ottawe zagralem za mala staweczke.. Ottawa najwyrazniej przemeczona po 1 OT 0-3 po plecach, to oznacza, ze odpuscili BO NIE WIERZE i czekaja na jutrzejszy mecz z Isles,ktorych podejrzewam ladnie pogonią i to jutro gram! a Philly na wielkiej qrwie.. wiec dzis zmeczona Ottawa moglaby sie dobic fizycznie, bo Flyersi tego meczu na pewno nie odpusciliby ( i nie odpuszczaja ) ostatni mecz po dosyc slabych ostatnio wystepach na swoim lodowisku w tym roku!! teraz czeka ich 11 wyjazdowych spotkan z rzedu!!! wiec chyba mozna troche zdrowia zostawic i zagrac na maxa.. takie glupie rozumowanie.. ale chyba wlasnie tak sie przedstawia sytuacja na Wachovia Center. zobaczymy co dalej..

Do góry
#462047 - 23/12/2005 09:02 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
orzeł76 Offline
stranger

Meldunek: 13/12/2005
WITAM
co myślicie o dzisijszej nocy mam nadzieję że
San Jose- ST. Luis 1
St.Luis bardzo osłabione
Chicago - Detroit 2
Detroit ma dobrą passę z Chic.
Dallas - Phoenix 1
Dallas ma formę Phoenx cienitkie

analiza .. nierzuca na kolana .. ale zawsze to zdanko na temat wyboru

Edited by kewin (23/12/2005 15:26)

Do góry
#462048 - 23/12/2005 09:31 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
Fafik Offline
old hand

Meldunek: 15/07/2005
witam!
NY Islanders - Ottawa 2
Ottawa konczy swoje "turne" wyjazdowe z NY Islanders majac w bilansie 2 przegrane!Mała zadyszka?W sumie 3eba powiedziec ze dwa pojedynki były zaciete nawet jedna OT ale mimo to wtapiali.Dzis ostatni mecz wyajzdowy w tym roku i mozliwosc rehabilitacji oraz zdobycia ptk.Poprostu nie wierze w to że "senatorowie" przegraja 3eci mecz z rzedu!z moich info wynika ze powraca takze dzis na lód 3ecia "strzelba" "senatorów" Jason Spezza ale te info prosiłbym potwierdzic jezlei ktos moze.Kurs na Ottawe 2

Carolina - Florida 1
Carolina za to dzis konczy sesje domową w ktorej spisuje sie bardzo dobrze 4 wygrane pod rzad robią wrażenie , Floryda na wyjazdach gra słabo(3-13-3) zas Carolina dobrze( i raczej tutaj niespodzianki bym sie nie dopatrywał.kurs ok 1,75-1,8

pozdrawiam

Do góry
#462049 - 23/12/2005 09:57 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
slogan Offline
old hand

Meldunek: 29/11/2005
Pochwalony !
Dzisiaj widze to tak:

San Jose - St. Louis
Typ: San Jose
Rekiny po przejsciu Thorntona graja jak z "nut", na 9 meczy 7 zwysiestw. Podraznieni porazka z Kojotami nie powinni miec wiekszych problemow z wygraniem dzisiejszego spotkania tym bardziej przed wlasna publika.

Carolina - Florida
Typ: Carolina
Wydaje mi sie, ze Carolki odniosa komplet 5 zwyciestw przed wlasna publika ... taki prezencik dla swoich fanow. Zapewne przestudiowali swoj grafik i wiedza ze po FLO latwo juz nie bedzie. Dwa wyjazdy do TB i OTT a na sam koniec PHI i MON. Tak wiec dzisiaj przydaloby sie wygrac.

NY Islanders - Ottawa
Typ: Ottawa
Czas na wygrana Sens. Dwie porazki z rzedu musza w jakims stopniu wplynac na ten zespoł. Licze na pewne zwyciestwo gosci !!!

Ciekawie wyglada równiez:

Chicago - Detroit
Typ: Detroit

Dallas - Phoenix
Typ: Dallas

Washington - Montreal
Typ: Montreal

Do góry
#462050 - 23/12/2005 14:51 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
greender Offline
addict

Meldunek: 10/03/2005
ostatnio zabawa w progresje troche mnie kosztowała, ale nie mam zamiaru sie załamywać i rezygnować dlatego nadal trzymam się swego :P

Edmonton - Los Angeles 1 (ostatnie kilka spotkań LA na wyjeździe to same zwycięstwa. kiedyś musi nadejść ta porażka tym bardziej, że gospodarz dosyć silny)

Vancouver - Calgary 1 (kiepsko się sprawowali w ostatnim czasie u siebie dlatego myśle, że powinny także przełamać i w końcu wygrać w regularnym czasie ...bilans u siebie tego wymaga :P)

Toronto - Boston 1 (blood for blood & no more to say :P ale potraktuje ten meczyk delikatnie bo obawy i tak są o_O)

Do góry
#462051 - 23/12/2005 15:05 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
rl2403 Offline
newbie

Meldunek: 22/07/2005
Dla mnie w meczu Edmonton - LA Kings bardziej prawdopodobna 2. Edmonton nie przegrał w regulaminowych 60 min. od 29 listopada (porażka 2-3 z Colorado). Pozdr.

Do góry
#462052 - 23/12/2005 19:03 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
bcn1899 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2005
Quote:

W sumie 3eba powiedziec ze dwa pojedynki były zaciete nawet jedna OT ale mimo to wtapiali.

Quote:

Poprostu nie wierze w to że "senatorowie" przegraja 3eci mecz z rzedu!

Nie żebym się czepiał, ale wino świąteczne wprowadziło mnie w bajkowy nastrój i tak czytając Twój post pomyślałem, że: 1 cytat nie stawia wcale OTT w roli faworyta, bo raczej wskazuje, na fakt, iz w krotkim okresie czasu zagrali dwa wyczerpujace mecze; i cytat 2, czesto na tym forum pojawiaja sie takie argumenty, że "nie wierze", ale czy to jest argument? Ja też nie wierzę, ale mi o tyle łatwiej, że gram Senatorów progresją, więc i tak dziś stawiam na nich, natomiast sam fakt "niewierzenia" mnie nie przekonuje...

--
pzdr.bcn1899 *blaugrana al vent*

Do góry
#462053 - 23/12/2005 20:42 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
loozik Offline
enthusiast

Meldunek: 22/12/2002
Sorry, że nie na temat ale moze komus sie spodobac:P
http://video.google.com/videoplay?docid=-6053863688509045791
Ach te lata 80-te :]

Do góry
#462054 - 23/12/2005 21:00 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Mało czasu,oj mało. Wiadomo-pranie, sprzątanie, gotowanie, krecenie makowca, moczka, "mordowanie"ryb,robienie uszek i jeszcze nie wiadomo co....Teraz na poważnie.
Ustalając swój harmonogram gier w przedświąteczny wieczór podałem uzasadnienia odpowiednio wcześniej, tak więc-"kto czyta nie błądzi"
Edmonton-Los Angeles(pora złowić tę rybkę,bo ileż razy może uciekać z pod noża)
Typ:2
Columbus-Nashville(patrz post z 20.12 w parze Nashville-Colorado)
Washington-Montreal(Canadiens zaczynają zwiedzanie okolic Floridy i po Washingtonie zagrają z Atlantą,Tampą,Floridą i na koniec z Caroliną.Komu się chce niech sobie sprawdzi jak wypada bilans takich wizyt-ja wiem i...)
Typ:2
Teraz bez uzasadnień,bo to typy zagrane w Patentach i nie mające dla mnie większego znaczenia, ale "groszem" nie wzgardzę i może "dzieciątko"będzie laskawe.
Toronto-Boston OT
NYIslanders-Ottawa 2
Carolina-Florida OT
New Jersey-Atlanta 1
Minnesota-Colorado OT
Chicago-Detroit OT
Vancouver-Calgary OT
San Jose-St.Louis OT

W przeddzień Bożegonarodzenia życzę wszystkim bywalcom tego tematu zdrowych, radosnych świąt,spędzanych w gronie rodzinnym.Żonatym-wyrozumiałych żon,kawalerom-cierpliwych narzeczonych,biednym-fortuny,niecierpliwym-wytrwałości i mało sprytnym-przebiegłości.WESOłYCH ŚWIĄT.

Do góry
#462055 - 23/12/2005 21:00 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III *DELETED*
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/10/2005
Post deleted by kewin

Do góry
#462056 - 23/12/2005 21:02 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III *DELETED*
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/10/2005
Post deleted by kewin

Do góry
Strona 10 z 18 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 17 18 >

Moderator:  rafal08