#461897 - 13/12/2005 13:52
Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/05/2003
|
Quote:
Ralph zgadzam sie z Toba...Carolcia nie pachnie pewną $$$.
A co pachnie "pewna kasa" ?  Ja jednak sklanial bym sie za Hurricanes, przeciez oni juz prawie od miesiaca nie wygrali "normalnie" u siebie. A "Blackhawks" juz cztery razy z rzedu grali dluzej niz inni. W koncu dopieli swego i maja wyjazdowe zwyciestwo. Mozna by sie ewentualnie podeprzec remisem, ale ilez tych OT z rzedu mozna miec? 
Quote:
Jednak inwestycja moim zdaniem opłacalna, i sa dwa warianty w przypadku WIN CHI. 1) grubo na CAR z CLB !! 2) ewentualnie na WIN NSH z CHI, gdyby pantery ukasily skutecznie tej nocy. Grunt to sie nie przejmowac, i miec "wyjscie awaryjne"
Te dwa warianty wchodza raczej w gre nawet jak jak nie bedzie away win w dzisiejszym meczu. Wiec lepszym rozwiazaniem(w/g mnie ) jest zagrac np. Canucks za 2,75 w expekt, i niezaleznie od wyniku nastepnym razem zagrac powyzsze warianty. 
|
Do góry
|
|
|
|
#461898 - 13/12/2005 16:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/04/2004
|
Ny Rangers - Vancouver Czołowe drużyny ze wschodu i zachodu. Kurs na gospodarzy faworyzujacy. Nie dziwi mnie ten fakt, tylko czy Strażnicy są na tyle mocni? Nie przegrali 5 kolejnych spotkan na swoim lodzie (1 po OT)Wystarczy? Kazdy kto orientuje sie w tej lidze, wie, ze zachod dominuje nad wschodem. Zatem? Orki nie sa bez szans a kurs kusi. Lekko na gości.. Carolina - Chicago Karolinka dzielnie walczyła na wyjazdach. Przeciwników miała niezlych i troche punkcików zgranęła. Wiadomo każdemu, że miejscowi kibice czekają na zwycięstwo.. a Chicago? 5 remis odpada..  Lekko na gospodarzy - z progresją  St.Louis - Pittsburgh Pisza Panie i Panowie, że Pingwiny sa faworytem.. ja myśle odwrotnie. Nutki podobnie jak Kurtki złapały 2 oddech.. 4-5 z Tampa na wyjezdzie i po karnych 4-5 u siebie z Rangersami.. nie byli do bicia, a prawie urwali punkty swoim faworyzowanym rywalom.. Dzis Pingwiny, które sa jak najbardziej do ogrania. To samo w sumie mysla Pingwiny o Nutkach. 2 druzyny w swoim zasiegu, wiec walka bedzie na pewno i to zacieta. Typ ze wskazaniem na Nutki, lecz fakt 10 meczow bez remisu Pingwinow, ktorzy sa zespolem dosc czesto remisujacym.. Mysle, ze warto zagrac lekko na remis i zaczac - progresje OT  Columbus - Philly Kurtkom juz wystarczy? Ostatnio pisalem, ze wygrywaja jak maja dzien konia;) a tutaj chyba przedluzyli sobie weekend..  goscie powinni to zakonczyc, jak nie Oni no to.. wspomniane glodne zespoly typu Nashville i Carolina.. progresja mode on  Florida - Nashville Mam plan, zeby zarobic troche kasy i ten mecz jest jego czescia. Pantery niby mialy byc czarnym koniem, a sa najwiekszym rozczarowaniem jak na razie.. Wiesniaki odwrotnie po serii zwyciestw odpuscili Rangersom 1-5 i przegrali po walce z Tampa 4-5 .. chyba czas wrocic na wlasciwe tory,.. McWiesniak Montreal - Phoenix Ciezki mecz. Ostatnio lepiej wypadaja Kojoty, ale Kanadyjczycy musza sie wreszcie obudzic i zagrac niezly mecz, bo ich gra przez ostatni miesiac wyglada nijak. Ofensywne Kojoty, mogą zmusic gospodarzy do otwarcia sie na wynik, wiec over 5,5 calkiem realny.. Devils - Edmonton 7 meczow bez zwyciestwa (60') ehh.. te Diabełki. Nie wierze, ze nie padlo pare ostrych slow w strone hokeistow z New Jersey po porazce z Kurtkami. Ruszam z progresja na ich zwyciestwo.. Mimo, ze nie przekonujace, ale jednak.. miejmy nadzieje. Jakies sugestie? ..
|
Do góry
|
|
|
|
#461900 - 13/12/2005 19:38
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
NYRangers-Vancouver(Ralph sporo napisał już o tej parze i nie będę rozpisywał sie o tym spotkaniu.Ktoś,kto potrafi być cierpliwy i ma zapasik gotówki może zacząć grę na porażkę NYR, bo za 5 dni przyjeżdża Colorado, 20 New Jersey i 22 Tampa Bay.Ja zaczynam od dzisiaj) Typ:2 Carolina-Chicago(co do jednego jestem zgodny z przedmówcami - 5 raz OT w wydaniu Chicago nie powinno być.Ryzyko porażki "Karolków" zwiększa fakt ,że to ich 1 mecz po 6 wyjazdach, mnie to niepokoi, ale "ubzdurałem sobie", że Chicago przegra do świąt i jako mój typ długofalowy-ryzykuję) Typ:1 NYIslanders-Minnesota(w 4 ostatnich meczach"cioty sezonu 2003/2004" zdobywały punkty i tym samym jest to ich najdłuższa seria tego roku w której zdobyli aż 7 pkt. Być może dzisiaj dołożą jeszcze jakieś "oczko",ale "murarze" z Minnesoty nie będą łatwym łupem i mogą pokusić się o senscję. Historyczne spojrzenie sugeruje,że NYI może powtórzyć wcześniejsze zwycięstwa 2:1 i 3:1. Islandersów biorę na "swoje utrzymanie" i mam nadzieję, że szybko zwrócą to co w nich zainwestuję. Będą mieli okazje "odwdzięczyć" się porażką 17 z Colorado,19 w Toronto,22 w domku z New Jersey i dwa dni potem z Ottawą. Liczę,że coś do rybki,która lubi pływać zafundują) Typ:2 New Jersey-Edmonton(NJ jest głównym kandydatem do przejęcia ksywy po Islandersach - czyli "super cioty".W mojej "kolorowance" już dawno nic się koło nich nie zazieleniło, więc tak sobie wykombinowałem,że pora najwyższa, bo jak nie dzisiaj, to może 15 z Atlantą, albo jeszcze za dwa dni z "Karolkami".Wracając do dzisiejszego meczu, to po lekturze wyników z 3 sezonów wstecz, wynika, że mecze te były wyrównane z jednym wyjątkiem, bo od 2001/2002 po kolei takie padały rozstrzygnięcia:3:3, rok potem 3:6 i ostatnio 3:2poOT.Dla "Oliwiarek" to 3 z kolei wyjazd i jak na mój gust, to już dali wystarczająco dużo dowodów swojej wyższości nad Wschodem) Typ:1 
|
Do góry
|
|
|
|
#461901 - 13/12/2005 19:42
|
addict
Meldunek: 14/10/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#461902 - 13/12/2005 20:25
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Meldunek: 11/07/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#461904 - 13/12/2005 22:35
|
member
Meldunek: 20/05/2005
|
Dobrywieczor pasjonata,hazardzista i oszoloma  Tak wiec dzis juz zostalo powiedziane prawie wszystko lub wszystko,dodam wiec od siebie kilka slow. Z meczowych "pewniakow":PHIL,DET i caroliny,zaden nie przypadl mi do gustu i to nie wcale z powodu kursow.Jesli jest cos"pewne" to warte jest to do zagrania.Dertroit jesli zremisuje wcale mnie nie zaskoczy,jesli karolina wygra rowniez-przyznam,ze dzis to wlasnie ta druzyne uwazam,za najrozsadniejsza do grania z calej trojki. Pora przejsc do konkretow a wiec meczy,ktore dzis glownie obstawialem: Vancouwer-poprzednicy powiedzieli juz prawie wszystko,uwazam to za dobry typ,ktory ma spore szanse powodzenia. Minesota-dosc solidnie ostatnio,ciezko im bramki wpakowac,a wyspiarze lada dzien odniosa porazke-oby dzis. STL-PIT OT fachowcy wiedza o co chodzi. I tu moze male zaskoczenie niesmialo,ale....Edmonton,ciezko myslalem ale jakos jeszcze nie ufam gospodarza,z bramkami ciezko bywa a i obrona bywa dziurawa,graja z niobliczalnymi nafciarzami,ktorzy moga ich zalac ropa-dlatego uwazalbym na granie na gospodarzy. Pzatym moze montreal-tak na czuja,bo jakos mi 2 troche powychodzilo.
|
Do góry
|
|
|
|
#461905 - 13/12/2005 23:21
|
member
Meldunek: 11/10/2005
|
w expekt w meczu columbus-philly jest under 6 i over 6,to ja mam teraz pytanie do szanowych typerow,a co bedzie jak padnie rowno 6 bramek <lol> ???
|
Do góry
|
|
|
|
#461906 - 13/12/2005 23:26
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
Quote:
w expekt w meczu columbus-philly jest under 6 i over 6,to ja mam teraz pytanie do szanowych typerow,a co bedzie jak padnie rowno 6 bramek <lol> ???
Nie wiem jak jest w expekcie ale w B&W zakład taki liczony jest po kursie 1.0 czyli zwrot 
|
Do góry
|
|
|
|
#461907 - 13/12/2005 23:27
|
member
|
Atlanta - Detroit 2:5 N.Y. Rangers - Vancouver 2:3 Columbus - Philadelphia 3:4 Carolina - Chicago 6:2 N.Y. Islanders - Minnesota 2:2 Florida - Nashville 1:3 Montreal Canadiens - Phoenix 5:4 New Jersey - Edmonton 3:3 St. Louis - Pittsburgh 3:5 powodzonka all(czas zaczac wygrywac "cosik" na swieta  ) ps. te typy sa oczywiscie jednoznaczne z typami kto wygra i czy bedzie under/over (3in1):)
|
Do góry
|
|
|
|
#461908 - 13/12/2005 23:30
|
member
|
no wiem wiem,ale to oni za przeproszeniem kaszane odpier*** ludzie zostawiaja im grube miliony,a oni wywala typ "ni w nos ni w oko"a ja chce na =6 bramek obstawic no i co?nie moge!! tak samo jak u jakiegos buka byl lol w hokeja over\under 1,5 bramki!! no ludzie!! wiadomo ze to akurat bylo na nasza korzysc,ale takich burakow nie powinno byc!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#461909 - 13/12/2005 23:33
|
member
|
a moze to jakas podpucha i mecz jest ustawiony na 6bramek ^_^?? nieee-to przeciez nie polska extraklasa:) (jednak bede sledzil z ciekawoscia) ps.czy szanowni stali bywalcy siedza w czasie trwania meczow na jakims czacie czy cos??jesli tak to prosilbym o link z gory dzieki pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#461910 - 14/12/2005 02:49
|
member
|
dotrwalem!!(pierwszy raz)do konca-tych meczy ktore mnie interesowaly;) pierwsze co mi sie narzuca to pogratulwac lemex'owi 80%skutecznosci (pewnie bedzie 100% ale mi sie juz nie chce czekac  )i oczywiscie reszcie ktorzy cos ustrzelili (swoja droga-kolejny wynik trafiony N.Y. Rangers - Vancouver 2:3  ale co tam ja jestem skromny-buahahah) a tak to wiekszosc zgodnie z prognozami: "super cioty"jak to cioty w 2 tercji powalczyly ale i tak daly d... carolinka bez niespodzianki chociaz ta 1 bramka wiecej miala wpasc dla nich a nie chicago;) ponadto: N.Y. Rangers - Vancouver 2:3,po bardzo wyrownanym spotkaniu philadelfia zgodnie z oczekiwaniami montreal pojechalo ostro i mamy 2 niespodzianki(moim zdaniem): detroit po heroicznej walce podciagnelo w 3 tercji z 6:2 na 6:6,aby w ostatnich minutach meczu przegrac 7:6 (i cale szczescie bo moj zaklad 12 za jak dla mnie konkretna kase bylby spalony;) ) no i 2 niespodzianka,a moze nie tyle niespodzianką jest rezultat ale wg mnie rozmiar porazki Nashville Predators z Panterami. no i to by bylo na tyle,o 2 ostatnich meczach powie moze ktos kto jeszcze nie spi:) dobranoc all:)
|
Do góry
|
|
|
|
#461913 - 14/12/2005 12:01
|
journeyman
Meldunek: 12/10/2005
|
dobry  Dallas Stars - Buffalo Sabres under 6 1.833 dlaczego under : - sabres ma bilans 19-11 na korzyśc underów w meczach - dallas 5/7 ostatnich meczy , wynik oscylował na poziomie undera - sabres 6/7 jak wyżej - Biron (12-4-1, 3.05 GAA) ,barmkarz szabl wpuszczał mniej niż 3 gole w 8 na 10 ostatnich pojedynków, jest to zmiennik millera, wiec jego indywidualna motywacja jest bardzo wysoko sięgająca, gdyż przed włąsną publicznością chce zaprezentować się z jak najlepszej strony - Turco (16-6-1, 1 SO, 2.55 GAA) imponująca forma, pewny punkt zespołu, kandydat do obsady bramkarza reprezentacji kanady na mś - oba zespoły na obecnym etapie rozgywek są na fali, co spowoduuje że hokeiści z respektem dla rywala , będą ostrożniejsi, uważniejsi, bardziej koncentrując sie na defensywie, a bramkarze muszą zachowac wysoki pułap umiejętności i formy aby pomóc wyłonić zwycezcę spotkania na korzyść włąsnej drużyny.  pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#461914 - 14/12/2005 12:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/04/2004
|
Dzis hmm... Tampa niby ma ladna serie zwyciestw,ale.. grali 6 meczów pod rząd. Porazka 2-8 ;o z Diabełkami.. pozniej slabe Pingwiny 4-1, Toronto bez blasku 2-1, Chicago po dogrywce 3-2, St.Louis znowu jedna bramka 5-4 i tak samo ledwo ledwo z Nashville 4-3, ktorzy maja zadyche.. Takie to wszystko niewyraźne, a rywale nie byli w formie, albo po prostu z dolnej półki.. a ze kazda seria sie konczy to dzis mecz wyjazdowy! WRESZCIE! przyzwyczaili sie do wlasnej tafli.. miejmy nadzieje  Tampa bedzie gościem u Kaczorów  A Oni nawet w Polsce ostatnio wygrywaja  Ktorzy wracaja do swojej hali.. beda na pewno grozni! Jezeli Tampa przecisnie sie i nie przegra, to sadze, ze juz jutro czekaja na nich Kojoty, ktore sie obudziły i na pewno u siebie obecnym mistrzom nie odpuszczą - Tampa pęknie! La Kings - Washington Niby Krolowie musza takie mecze wygrac jak mysla o koncowym sukcesie, ale ta passa remisow tez ciazy.. Overowe zespoly Kings i Capitals dziś mam nadzieje, ze nastrzelaja, 2 warianty 5-2 Kings or 3-3  od tak sobie ubzdurałem.. Overem w tym meczu chce przełamać passe 4 underow w wykonaniu Gospodarzy. Let's Go! Miejmy nadzieje, ze nie bedzie gorzej, niż wczoraj 
|
Do góry
|
|
|
|
#461916 - 14/12/2005 13:18
|
veteran
Meldunek: 20/08/2005
|