#462099 - 30/12/2005 08:52
Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
|
member
Meldunek: 27/12/2005
|
Wczoraj bylo niezle, z tych meczy postawilem jednak ten ostatni symboliczna 5 i sie oplacalo Carolina 1X  Dallas 1  Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings X  Na dzis Edmonton Oilers - Nashville Predators X kazda seria musi sie skonczyc wiec czemu nie teraz San Jose Sharks - Colorado Avalanche X zgodnie z planem jade na remis Sharks, tym bardziej ze Colorado ma serie 9 meczy bez OT Pozdrawiam i zycze udanej zabawy sylwestrowej  Szmajchel jak  to nawet zlapiesz jakas pilke lecaca w strone bramki. No i Marjanek wide ze zdecydowal sie cos napisac na forum 
|
Do góry
|
|
|
|
#462100 - 30/12/2005 11:43
|
addict
Meldunek: 10/03/2005
|
ostatni miesiąc zabawy w progresje nie wyszedł mi na dobre dzięki chociażny Vancouver :P dlatego od dzisiaj zaczynam typować bezpiecznie :P Buffalo WIN - Atlanta (gospodarze w ostatnim miesiącu szczególnie w fenomenalnej formie i nie powinni drugi mecz z rzędu się męczyć) Edmonton WIN/OT - Neshville ( na pewno jakieś oznaki zmęczenia powinny dać się we znaki drużynie gości i raczej twardo grający Edm wymęczy zwycięstwo.co prawda pukam się w głowe bo Neshville to jeden z moich faworytów do pucharu z tej racji, że z tego miasta pochodzi rewelacyjna kapela Neshville Pussy hehe sory za off top :P) Ottawa - NYI over 5.5 (spotykają się dwie ofensywne drużyny. czy może być inaczej ?? btw. w toto mixie kurs 1.37, a sts 1.7 bierzcie puki cieplutkie  ) San Jose WIN/OT - Colorado (po pechowej porażce z Phoenix powinni się mocno zmobilizować i pokonać średnie Col na wyjazdach) Tampa Bay WIN/OT - Boston (cholernie pachnieee remisem to spotkanie. ale goście kiepscy na wyjazdach, a już ostatnio wygrali jakoś więc raczej szybko tego nie powtórzą)
|
Do góry
|
|
|
|
#462101 - 30/12/2005 12:42
|
old hand
Meldunek: 18/10/2005
|
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 1.01 15.00 14.00 bettingstar24.com chyba zwariowal z tymi kursami na jutrzejszy mecz :| Kto ma tam konto polecam szybko grac. A moze czegos nie wiem? Czyzby Rangers bojkotowali mecz  A na dzis dalsza progresja na OT "wiesniakow".
|
Do góry
|
|
|
|
#462102 - 30/12/2005 12:45
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2003
|
Witam! Zgodzę się z przedmówcą co do dwóch jego propozycji. A mianowicie:
Ottawa-NYI over 5,5 Linie jakie serwują na buki naziemne jest zdecydowanie "przestarzała" na nowe zasady panujące w NHL. Różnica kursów między Toto a STS też niebagatelna i w STS warto grać overy. Naprawdę!Buki internetowe serwują linię 6 , często 6,5 a 5,5 pojawia się naprawdę rzadko. Ostatnio moje overy przy linii 6 kończyły się zwrotami więc coraz poważniej zastanawiam się nad "wycieczką" do STS-u, bo kursy rzędu 1,6-1,7 przy lini 5,5 do tego zachęcają. Podzielam więc typ greendera odnośnie powyższego meczu. TBL-Boston Mi pachnie tu zdecydowaną 1. "Mistrzowie" czują oddech na plecach Atlanty i walka o ósma pozycję w konferencji rozstrzygnie się chyba pomiędzy rywalami z jednej dywizji. Celowo pomijam "cioty" wiadomo z jakich względów. To co Diabełki zrobiły wczoraj z Pingwinami przekreśla już po raz kolejny w moich oczach tą drużynę. A zapowiadało się ,że po 7:2 ze Stołecznymi Pingwiny powinny być tylko "przekąską" ale okazało się inaczej.
W świetle powyższego nie stawiałbym na zwycięstwo Buffalo. Są po ciężkim meczu w Toronto a Atlanta jak pisałem wyżej, powinna jednak o PO powalczyć. Półmetek mamy "na karku" coś się więc "wyklarowało" i nieobliczalna w tym sezonie Atlanta powinna mieć jednak coś do powiedzenia w tym względzie. Atlanta jest teraz w zdecydowanym "up trendzie" i w tej części sezonu pokazuje, że nie na darmo niektórzy fachowcy nazywali ją przed sezonem czarnym koniem tegorocznych rozgrywek Nowej NHL. Wcale się więc nie zdziwię jak wywiezie korzystny rezultat z Buffalo...Zresztą Szable dawno u siebie nie poległy więc czemu nie dziś z ofensywną Atlantą??? Dla mnie najlepszy typ na Doga dzisiaj, a może raczej "Hot Doga"...
SanJose-Colorado Dla mnie to Lawiny dziś mogą wygrać i to spokojnie. SAN JOSE znów w jakimś dole bo nie wygrane 4 mecze z rzędu o czymś świadczą. Colorado musi walczyć o ósemkę z takim rywalem i w tym meczu daję im duże szanse na zwycięstwo.
Chicago- Columbus Blackhawks cieniują ostatnio aż "miło". Dziś będzie ciężko ale powinno być dobrze dla gospodarzy jeśli chcą zachować "twarz" w pojedynkach ze słabszymi teoretycznie rywalami z dywizji- St.Louis i Columbus...
To na razie tyle odnośnie dzisiejszej kolejki. Być może jeszcze coś naskrobię wieczorkiem ok. północy jeśli gwiazdy na niebie mnie "oświecą"...
Pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#462103 - 30/12/2005 15:54
|
journeyman
Meldunek: 29/12/2005
|
Witam na dziś widzę do zagrania na pewno dwie rzeczy: 1. Edmonton - Nashville Typ: OT Czas rozstawić sieci na remis gości. Dośc tej bezkompromisowości w wykonaniu gości. 2. Chicago - Columbus Typ: 1 Kurtkom nie zdarza się nie przegrać (bez OT) trzech meczy z rzędu, jeżeli jednak uda sie im to dzisiejszej nocy to następny mecz z Detroit powinien załatwić sprawę - krótko mówiąc mała progresja na porażkę Columbus rozpoczęta.
Do tego korci mnie i pewnie skończy się na tym, że zagram to, mimo, że jeszcze nie jestem zdecydowany: 3. Buffalo - Atlanta Typ: 1 Atlanta ma serię wygranych i myślę, że seria ta zaniedługo się skończy. Zwłaszcza jak patrzę na najbliższych przeciwników: Buffalo -4 miejsce (A), Washington -27 miejsce (A) - ten trochę słabszy, Ottawa -1 miejsce (H), Carolina -7 miejsce(A). Wyjąwszy Washington przeciwnicy z górnej półki, więc liczę na szybkie potknięcie, które możliwe jest nawet ze stołecznymi(może atut własnego lodu pomoże?).
|
Do góry
|
|
|
|
#462104 - 30/12/2005 20:12
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Tampa Bay-Boston(Błyskawice popadły w jakiś dziwny letarg.Po serii 6 porażek jakie przytrafiły im się między 13-18 meczem, wrócili na odpowiednie tory i można było przypuszczać,że jest ok.Tymczasem znowu coś się "zatarło" i 6 meczy bez win w 60 minutach.Po dzisiejszym meczu z Bostonem udają się do NYIslanders,NYRangers i Buffalo.Dzisiejszy rywal jest teoretycznie najłatwiejszy do ogrania i do tego na własnym lodzie.Obie ekipy mają ujemny stosunek bramek,a korzystniejszą różnice posiada TB,która też i strzeliła więcej goli.W pierwszym meczu Boston pokonał TB 4:2.W meczach z tą Dywizją Bostończycy w tym sezonie radzą sobie bardzo dobrze,bo na 5 meczy 2 zwycięstwa w 60 min, 2 OT i porażka- łącznie 7 pkt) Typ:1 Chicago-Columbus(o grze Chicago można powiedzieć tylko tyle, że poprostu są w lidze.To,że tylko ciałem to zupełnie inna sprawa.Ta ekpia zatraciła ducha-grają bez jaj i gdyby zebrać kilkanaście dobrze jeżdżących na łyżwach i agresywnych "bab", to pewnie też mogłyby ich ograć.Dzisiaj zdobedą 100 bramkę sezonu i jeżeli nie pokonają Columbus,który zaledwie 77 razy trafiał do bramki rywali, to mogą poddać się kastracji, bo chyba to co im "dynda" między nogami, jest im zupełnie nie potrzebne.Mają okazję do rewanżu po porażce 3:2 w pierwszym meczu i po porażce w OT na lodzie Kurtek) Typ:1 Buffalo-Atlanta(Buffalo to 3 drużyna Wschodu,która znalazła się na tej pozycji nie przez przypadek,ale dzięki "młodości",która chce grać i strzelać gole,a po porażkach otrząsają się jak kaczka z wody.Tylko jedna seria "wtopek" w liczbie 4 świadczy o ich wielkiej determinacji i chęci zwyciężania.Można martwić się o "tyły", bo tracą sporo goli,ale dzisiejszy rywal to nie mistrz w grze obronnej,bo tylko Washington stracił od nich więcej goli.Zanosi się na "strzelaninę" z której w mojej ocenie zwycięzcom może być Buffalo,które zakończy "punktową" serię Atlanty) Typ:1 San Jose-Colorado(zaufam wynikom z przed lat,bo Lawiny potrafiły Rekinom "zatkać paszcze".Jeżeli uwielbiane kiedyś przeze mnie Colorado marzy o spokojnej lokacie w tabeli, to meczy z "męczącymi" się grą rywalami nie może oddawać bez walki.Jutro swoje "kły" ostrzą sobie Kojoty,więc ostatnie dwa dni roku mogą dla Lawin być gorzkie i szampan nie będzie smakował.Aby mogli cieszyć sie z zakończenia roku, to wypadałoby dzisiaj wygrać,a jutro minimum OT.W meczach z Pacyfic Dyvision na wyjeździe przegrali tylko z Los Angeles, a ostatnie w kolejce jest SJ, które w 4 ostatnich meczach zanotowało 3 porażki i OT) Typ:2 
|
Do góry
|
|
|
|
#462106 - 30/12/2005 21:58
|
enthusiast
Meldunek: 19/10/2005
|
witam Dużo mówi sie dziś o Tampie, którą "gonię" już od pieciu meczy - zgadzam się z Wami Panowie: jeśli nie dziś to kiedy? Drużyna zachowała większosć swojego potęcjału z mistrzowskiego sezonu, więc tak długie serie bez win w regulaminowym czasie właściwie nie powinny sie zdarzać. Dziś przełamanie i ja stawiam na to progresywnie naprawdę niemałą już kaskę. Cóż zrobić. Trzeba grać. 
|
Do góry
|
|
|
|
#462107 - 31/12/2005 07:04
|
journeyman
Meldunek: 29/12/2005
|
Trzeba szybko coś napisać, bo nie wiadomo kiedy znów będzie dostęp do netu. Wczorajsza noc, conajmniej słaba, więc będziemy poprawiać  Siadła tylko porażka Atlanty,co do której nie byłem przekonany - urok NHL  Więc na dziś: 1. Detroit - Columbus Typ: 1 Kurtki jednak kontynuują nieprawdopodobną jak na nich serię 3 meczy bez porażki. Ja dalej kontynuuję oczekiwanie na to, że jednak przegrają. Kurs żałośnie niski, więc trzeba będzie mu pomóc większą kasą. 2. Dallas - Los Angeles Typ: OT Dallas 11 meczy bez remisu, więc wiadomo w czym rzecz.
|
Do góry
|
|
|
|
#462109 - 31/12/2005 08:19
|
old hand
Meldunek: 15/07/2005
|
na dzis szybko szybko : Washington - Philadelphia typ: 2 Philadelfia fenomelanie gra na wyjazdach obecnie lecz ostatnie 3 pojedyki wygrywane dopiero po OT wiec dzis czas na prezent nowroczny i wygrac 3eba szybko wiec w 60min !Jezeli sie kosi ptk na takich teamach jak Carolina to dzis "zbrodnią" by było nie zdobycie ptk na słabym Washingtonie dla ktorego sie zaczyna seria meczow na własnej tafli!ale jak wiadomo to jest NHL i wszystko sie zdarzyc moze pozdrawiam i udanych imprez sylwestrowych by nowy rok 2006 lepszy 
|
Do góry
|
|
|
|
#462110 - 31/12/2005 10:52
|
addict
Meldunek: 10/03/2005
|
ehh nic mnie bardziej nie mogło zdołować na sylwka niż ta porażka Tampy, która pozbawiła mnie 5.ooo zł  bo tyle miałem do wygrania do combo kuponie za 2 złote !! yyyy, a stawiałem 1X ;(/ no cóż wczoraj się zasugerowałem tym masowym typem na TB i na dobre mi to nie wyszło. od dzisiaj zagrywam ponownie na własne przeczucie... Detroid WIN - Columbus Pittsburgh - NYR WIN Carolina WIN - Montreal Calgary - Edmonton WIN/OT Dallas - LA WIN/OT
|
Do góry
|
|
|
|
#462111 - 31/12/2005 10:55
|
enthusiast
Meldunek: 28/12/2005
|
Witam, typy na dziś:
1.Detroit - Columbus TYP:1 Columbus poprzedniej nocy w pierszej tercji zakończonej wynikiem 3-0 zaskoczyło mierne zresztą Chicago, które nie zdążyło przechylić szali zwycięstwa na swoją stronę pomimo olbrzymiej przewagi w strzałach 43-21 (odpowiednio w 2 i 3 tercji 19-4 i 11-5).Uwzględniając to i poprzednie 2 zwycięstwa Columbus ,jeżeli nie przegrają dzisiaj bądź 5 stycznia na lodowisku San Jose zgloszę wniosek o wpisanie tego wydarzenia do Księgi Cudów. 2. Minnesota - Vancouver TYP: 2 Obie drużyny w poprzednich meczach zakończyły serie - Minnesota po 3 wygrancyh uległa na wyjeździe Calgary, a Vancouver po 5 porażkach pokonało u siebie Nashville. Vancouver jak pisałem już wcześniej musi zacząć brać się do roboty, jeżeli chcą na koniec sezonu być w czołówce konferencji. W przypadku porażki w dzisiejszym meczu okazja do rewanżu już 2 stycznia na lodowisku St Loius. 3. Phoenix - Colorado TYP: 2 Colorado po dwóch porażkach i w trakcie serii 10 meczy bez OT. 27.12 w meczu tych drużyn na lodowisku w Colorado 7-4. Następne mecze Colorado : 3 stycznia Nashville(h), 5 stycznia Minnesota(a), 7 stycznia Columbus(h). Myslę że któryś z tych meczy napewno wygrają, dlatego zaczynam od dziś.
|
Do góry
|
|
|
|
#462112 - 31/12/2005 14:12
|
member
Meldunek: 27/12/2005
|
niestety wczorajsza noc jak dla mnie byla marna. Ale ze spokojem patrze w przyszlosc. Mialem nadzieje ze chociaz jedna z nich skonczy mi rak z remisem. Na dzis dwa typy: Pittsburgh - N.Y. Rangers 2 gospodarze jak i goscie graja w kratke ale jednak postawie na wyzej notowana druzyne Minnesota - Vancouver 2 vancover jest po pierwszym zwyciestwie od kilku meczy wiec sadze ze potrzymaja ta passe jeszcze w tym meczu Phoenix - Colorado w tym meczu upatruje remisu ale nie decyduje sie go zagrac. I niech nadchdzacy rok bedzie nam przynosil zdecydowanie wiecej remisów 
|
Do góry
|
|
|
|
#462113 - 31/12/2005 15:23
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Nie ma sensu za bardzo dzisiaj się rozpisywać, bo po pierwsze nie ma czasu na pisanie,a po drugie kto tam dzisiaj ma głowę do czytania.Podaję typy według "ważności" dla mnie. Washington-Philadelphia 2 Phoenix-Colorado 2 St.Louis-Anahaim 2 Carolina-Montreal 1 Dallas-Los Angeles dwusinglowo 1 i OT Pittsburgh-NYRangers 2 No to pyrsk lutkowie,oby nam się.....w tym nadchodzącym roku darzyło. 
|
Do góry
|
|
|
|
#462114 - 31/12/2005 15:36
|
enthusiast
Meldunek: 19/10/2005
|
witam Ach ta Tampa. Wczoraj mnie ich porażka zabolała, ale im i tak nie daruje:) Na dziś szybciutko bo szampan stygnie: Washington - Phily - 2 Detroit - Columbus - 1 Wszystkiego dobrego, dużo kasy i realizacji planów oraz wielu trafnych typów życzę Wam i sobie 
|
Do góry
|
|
|
|
#462115 - 01/01/2006 11:04
|
member
Meldunek: 11/10/2005
|
hahahaha Detroit 5:2 krol wynikow bramkowych znowu gora!!!:)) pozdro all
|
Do góry
|
|
|
|
#462116 - 01/01/2006 16:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/07/2001
|
 typ: 1x- froma Bufflo - troche słaba statystyka Florydy - przeczucie i brak zachłannosci (dlatego 1x) FLAYERS wyjazd: 3.wygrane 14.porazek 3.porazki po dogr. BUFFALO DOM: 13.wygranych 5.porażek 1.porazka po dogr. typoania %-owe czeskich booków... Buffalo Sabres 83.87% remíza 5.53% Florida 10.60% Najczesciej typowany wynik 4-2
Edited by Domingos (01/01/2006 19:14)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|