#461919 - 14/12/2005 18:53
Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Cieszę się bardzo,że wreszcie w naszym temacie zebrała się grupa ludzi, którym myślenie nie sprawia bólu i swoje typy opierają na przemyśleniach i spojrzeniu w przód, a nie w oparciu o daną chwilę.Kiedyś sporo czasu poświęcałem na to, aby przekonać graczy,że strategia typowania w NHL jest ważniejsza, niż cała wiedza o tej lidze łącznie ze wszystkimi statsami razem wziętymi z 50 lat. Taki sposób typowania jaki ostatnio przynosi efekty jest dobry przynajmniej do połowy marca, a potem zmiana strategii, bo zaczną się "szachy" i kombinacje co do pozycji w Play Off - wtedy dopiero trzeba być jasnowidzem. Z racji tego ,że już sporo zostało napisane wcześniej przez podobnie myślacych, więc ja na sucho, bo nic madrzejszego już nie wymyslę. Buffalo-Dallas 1(długofalowa na porażkę Dallas) Anahaim-Tampa Bay 1(j.w. przeciwko TB) Los Angeles-Washington dwusinglowo 1 i OT(typ dla bardziej zaawansowanych finansowo i strategicznie) 
|
Do góry
|
|
|
|
#461922 - 14/12/2005 21:40
|
member
Meldunek: 20/05/2005
|
Dni takie jak dzis,sa czasem lepsze od tych w ktorych jest wiele spotkan i z nadmiaru typow mozna czasem dostac metliku,i z trudem cos madrego sklecic  Dlatego dobrze,iz sa takie dni jak dzis,w ktorych glowka sie nie lasuje od mnogosci zdarzen. Dziejsze mecze zostaly juz rozlozone na czesci pierwsze,wiec coz mozna dodac... Wspominalem,ze faworyci lubia czasem zremisowac,co nie zdarzylo sie wczoraj wiec moze dzis los bedzie laskwaszy w przypadku chlopakow ze stolicy. Jutro zapewne nastapi jasnosc i okarze sie na ile prognozy okazaly sie trafiaone i jakiej pogody nalezy oczekiwac w przyszlosci 
|
Do góry
|
|
|
|
#461926 - 14/12/2005 23:12
|
newbie
Meldunek: 05/05/2004
|
Dallas Stars -Buffalo Sabres na 1X kurs 1,55
Dallas w gazie,moim zdanie większa siła w ofensywie a szczególnie gdy graja w PP .Sądzę że Dallas pokaże klase i wygra, dla bezpieczeństwa z podpórką.
|
Do góry
|
|
|
|
#461928 - 15/12/2005 06:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/09/2004
|
Anaheim-Tampa 4:2,  Buffalo-Dallas 4:3,  a singielek uległ samozniszczeniu kiedy przy stanie 2:2 minutkę przed end 3 tercji Wasinghton walnął bramę  No i do przodu a dzisiaj..............
|
Do góry
|
|
|
|
#461934 - 15/12/2005 12:14
|
member
Meldunek: 06/09/2005
|
Quote:
przepraszam, ale wiecie moze gdzie znajdę takie statystyki jak drużyna nie wygrała I tercji od jakiegoś czasu i tym podobne najpełniejsze dane
Jakiś czas temu szukałem takich danych i z braku dobrej stronki sam sporządziłem sobie excelka gdzie wpisuję wszystkie mecze, under/over i wyniki pierwszej tercji.Zaznaczenie kolorami ułatwia szybkie wyszukiwanie serii. Za dobre słowo i mogę ci przesłać - podaj mail.
Pozdrawiam wszystkich
|
Do góry
|
|
|
|
#461935 - 15/12/2005 14:06
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/05/2003
|
Dzisiaj jak juz onegdaj wspomnialem, Nashville - Chicago , bardzo dobrze spisujaca sie druzyna na wlasnym lodowisku ktora ma trzy przegrane z rzedu, przeciwko druzynie ktora w nastepny dzien zacznie domowa serie i raczej wlasnie tam powinni najbardziej liczyc na jakies zdobycze punktowe. Nasville na wyjazdach nie idzie, wiec wygrywaja u siebie. Wiec licze ze tak bedzie i tym razem. 1 Ottawa - Dallas myslalem ze gwiazdy dluzej pociagna swoja zwycieska serie, niemniej jeszcze jedna porazka powinna byc. Senatorowie "dawno" juz nie pokazywali sie wlasnej publicznosci, a teraz beda miec tylko dwie okazje i znowu wyjazd. Trzeba sie jakos dobrze zaprezentowac. 1 Philadelphia - Vancouver Canucks mialo ostatnio dwa mecze z raczej dosc wymagajacymi przeciwnikami w dodatku obydwa wygrane, powinni wiec teraz zebrac sily na maraton we wlasnej hali. 1 Pisalem pare dni temu jeszcze o Carolinie, ale skoro juz wygrali to po takim kursie w/g mnie szkoda sie denerwowac. 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|