#461997 - 19/12/2005 13:42
Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2003
|
Witam! Chciałoby się troszkę zarobić wreszcie na NHL, bo aż "wstyd". Wczoraj 2:2 i ciągłe oscylowanie w okolicach strefy "0". Dziś "widzę" to tak:
Na pewno gram na Philly. Zapowiada się niezłe spotkanie w Philadelphii gdzie przyjeżdzają "niepokonywalne" ostatnio Szable z Buffalo. Mam nadzieję, że Philly przerwie tę passę, bo któżby miał to w tym roku zrobić? Na rozkładzie mają w grudniu jeszcze Florydę, Tampę, Isles, Toronto i Atlantę...Zresztą jak dziś nie padną to zaczynam grać ich porażki, bo na pewno w którymś z meczów się "przytępią"... Philly u siebie ostatnio "padła" z Vancouver, zresztą u siebie jakoś jej te mecze "nie wychodzą". Ale dziś jestem dobrej myśli i gram na Philly. Jeśli chodzi o bramki to bardzo prawdopodobny under, bo historia pokazuje, że w tych spotkaniach pada bardzo mało bramek...
Toronto-Isles To, że to już nie "to" Toronto pisałem wiele wcześniej. I do tego trzeba się przyzwyczaić...niestety. Jeśli jednak Liście marzą o PO w tym sezonie to powinny takie mecze wygrywać. Ja przezornie nie postawię dziś na Liście ale zagram over 6 w tym meczu. Po "batach" w Ottawie i słabej ostatnio skuteczności u siebie, dziś wypadałoby coś ustrzelić a Isles na pewno w takiej formie jakiej są ostatnio też nie pozostaną dłużni...
Na dziś to tyle. Pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#461998 - 19/12/2005 19:05
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Philadelphia-Buffalo 1(opis - patrz Ralph) Toronto-NYIslanders 1(opis-patrz Ralph) Vancouver-Los Angeles(Orki są w trakcie rozgrywania pokaźnej serii meczy w domu.W dzisiejszym meczu zaryzykuję ich win,bo nakłania mnie do tego wgląd do starych notatek, ale w następnych spotkaniach "poszukam" porażki, bo Edmonton,dwa razy Calgary i Minnesota na dokładkę to może być dla nich zbyt twardy orzech, aby go schrupali w całości) Typ:1 Minnesota-Dallas(dzisiaj w domu z Dallas,22 wyjazd do Colorado,23 w domu Colorado,26 wyjazd do Edmonton,28 wyjazd do Edmonton, 29 wyjazd do Calgary, 31 w domu Vancouver, 3 po nowym roku wyjazd do Detroit i 5 w domu Colorado. Oceniam to na minimum 2 porażki i jeżeli nie przegrają w tym czasie tego co zakładam, to wyciągnę sobie gumę z majtek i strzelę w łeb) Typ:2 Edmonton-Calgary(zarówno jedni jak i drudzy dojrzeli już do tego aby przegrać.Edmonton w ostatnich latach miało problemy z pokonaniem Calgary u siebie.Oliwiarki pojutrze grają z Vancouver,potem za dwa dni Los Angeles i dwumecz z Minnesotą.W tym sezonie lepiej wypadli w meczach z Orkami i mam nadzieję ,że w tej kwestii nic się nie zmieni. Dla mnie obie ekipy to duża szansa na zarobienie paru "grosików", pod warunkiem,że ktoś ma odwagę,kasę na koncie i potrafi grać dwusinglowo) Typ:2 i 1 jako progresywne na porażki 
|
Do góry
|
|
|
|
#462000 - 19/12/2005 19:55
|
journeyman
Meldunek: 12/10/2005
|
witam co do Philadephi to wielce prawdopowobne że Biron nie wystąpi, a tak bardzo chciałem zapolować na jego porazkę i zaprzepaścić szansę odniesiena 14 kolejnego zwyciestwa i wyrównania rekordu Barrosa, nic polujemy na inną opcje 8 kolejnych wyjazdowych zwyciestw, szable zblizają sie do rekordowej w nhl liczby 10 away wins więc : Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 1.752 + over 6 1.901 dalej Klonowe liście (jak wspomniał ralph nic dodać, nic ująć ) tyle że ten bilans islanders na wyjazdach też wygląda zbyt okazale + kontuzji sporo New York Islanders - Toronto Maple Leafs 1.690 ponadto: Calgary lubi grać derbowe pojedynki 5-1 w tym sezonie , ponadto korzystny h2h i dużoo czasu odpoczynku , w przeciągu 8 dni rozegrali jeden mecz , gdzie do wysiłku zmuszeni nie zostali Calgary Flames - Edmonton Oilers 2.100 i under 5.51.735 Orki, no to co zrobili w 3 tercji i przegrali na własne życzenie mecz z Oliers wprawia w stan osłupienia sympatyków i podejżewam samych hokeistów, Bertuzzi miał celebrowac świetny mecz a tutaj musiał przełknąć gorycz porazki więc niech dzis ucieszy się : Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 1.654 i ostatni typ Dallas Stars - Minnesota Wild under 5.5 1.833 - Under był 3-1 . w ostatnich pojedynkach h2h - MIN plasuuje sie na 25 pozycji pod względem skuteczności w grze ofensywnej przy średniej 2.69 g/gm. - MIN zajmuje 3 lokatę w defensywie tracąc zaledwie 2.41 g/gm. - DAL zajmuje 8 tracąc nieco więcejg 2.77 g/gm. , ale wynik też doskonały - Under był 8-2 w ostatnich 10 meczach z udziałem hokeistów minnesoty - MIN jest najlepszą ekipą w fazie penalty killing 89.2 % skuteczności (157/ 176) - obaj bramkarze w obecnym sezonie świetnie dysponowani Turco (18-7-1, 2 SO, 2.52 GAA) oraz jego oponent Manny Fernandez (9-5-3, 1, 2.06 GAA) pozdrawiam  i życze sukcesów, wczoraj było super , więc mniejmy nadzieje że dziś będzie przynajmniej zadawalająco 
|
Do góry
|
|
|
|
#462001 - 19/12/2005 20:51
|
journeyman
Meldunek: 12/10/2005
|
jeszcze coś takiego, codziennie to gram , takie opcjonalne zakłady z Pinnacle z dość dobrym skutkiem , czesto sa także zwroty , ale kursy są bardzo dobre Peter Forsberg (PHI) over 1.5 points 2.050 Todd Bertuzzi (VAN) Over 1 points 2.100 Mats Sundin (TOR) Over 0.5 points 1.633
|
Do góry
|
|
|
|
#462002 - 19/12/2005 23:18
|
veteran
Meldunek: 31/10/2002
|
Sorry za zaśmiecanie ale muszę się podzielić dla mnie bardzo cennym znaleziskiem:) Otóż OLYMPIC http://www.thegreek.com ma pary na NHL:) których szukałęm od kilku miesięcy. pary czyli zakłady na to który z dwóch podanych zawodników zdobędzie w danym meczu więcej punktów w punktacji kanadyjskiej. Jedyny minus całej zabawy to durny format kursów - amerykańskie -120 +150 etc. BTW - moze ktoś wie jak to łatwo i bezbolesnie przeliczyć na format dla ludzi? pkt. BTW nieistotny - juz znalazlem, na mecz.org zresztą:)
Edited by kewin (19/12/2005 23:36)
|
Do góry
|
|
|
|
#462003 - 19/12/2005 23:26
Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz III *DELETED*
|
veteran
Meldunek: 31/10/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#462004 - 19/12/2005 23:31
|
enthusiast
Meldunek: 17/06/2004
|
Philadelphia - Buffalo over 5,5 Jak ostatnio pokonac Szable ? Ofenzywa !!!  Koniec juz tych cholernych wynikow 3-2 w meczach Buffalo.
|
Do góry
|
|
|
|
#462005 - 19/12/2005 23:38
|
Q
Meldunek: 19/04/2005
|
Quote:
Philadelphia - Buffalo over 5,5 Jak ostatnio pokonac Szable ? Ofenzywa !!! Koniec juz tych cholernych wynikow 3-2 w meczach Buffalo.
ja jestem odmiennego zdania ..patrząc na h2h w Philadelphii.. obu ekip
PHI 2 - BUF 1 PHI 2 - BUF 0 PHI 3 - BUF 2 PHI 2 - BUF 0 PHI 1 - BUF 3
w sumie niema reguły.. ale to coś znaczy ... ja biore under 6
|
Do góry
|
|
|
|
#462007 - 20/12/2005 08:30
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/02/2005
|
Mam pytanie czysto techniczne - kiedy jest jedynie dogrywka, a kiedy po dogrywce także karne?
Odpowiedz: Po dogrywce jest wtedy kiedy w czasie 5 minut, któraś z ekip strzeli bramke .. Karne są po upływie 5 minut bez zdobyczy bramkowej
Edited by kewin (20/12/2005 08:36)
|
Do góry
|
|
|
|
#462009 - 20/12/2005 11:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/09/2004
|
Dzisiaj 7 spotkań, gdzie każdy z zespołów w pięciu ostatnich kolejkach:
NYR -(-),(-),(OT+),(+),(OT-) NJD - (-),(OT-),(OT+),(OT-),(OT-). stawiam na .OT
Nashville-(+),(+),(-),(-),(-) Colorado- (+),(-),(-),(-),(OT+). stawiam na OT.
Carolina-(+),(+),(+),(-),(+) Tampa Bay-(-),(+),(-),(+),(+) stawiam na TB.
|
Do góry
|
|
|
|
#462010 - 20/12/2005 11:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/09/2004
|
Phoenix-(-),(-),(-),(OT+),(+) St.Louis- (-),(-),(+),(OT-),(-) stawiam na Phoenix. Montreal (OT-),(-),(+),(-)(+) Ottawa- (+),(-),(+),(OT-),(OT-) stawiam na Ottawę SJose-(-),(+),(+)(+),(+) Anaheim-(+),(OT+),(+),(-),(+) stawiam na San Jose i Detroit-(+),(OT-),(-),(+),(+) Columbus-(-),(-),(-),OT+),(-), stawiam na OT. czysta kalkulacja i przeczucie ustawione w rozpisie. Pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#462014 - 20/12/2005 13:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/04/2004
|
Phoenix na przelamanie.. St.Louis parodia .. NY Rangers powinni sie przelamac po 2 porazkach, po zacietych spotkaniach, a Devils w ktorych wierzylem niech oddaja mi pieniadze.. jak Ralph dobrze zauwazyl..przelamanie jeszcze nie teraz - uwazam podobnie -.. Nashville-Colorado - zdecydowanie over w tym meczu i mozliwe 4-3 dla Lawin, nie zdziwi mnie porazka Wiesniakow, ktorzy z defensywa ostatnio na bakier.. I tak.. z przeczucia San Jose X Anaheim. Ottawe gram za ladna stawke.. i pytam sie Ralpha o pewna sprawe.. w Toto-mixe mozna łączyć ilosc goli danego zespolu z wygrana.. Mam ochote zagrać Ottawe win + over 5,5 po odjeciu podatku wyjdzie 2.90 . Warto? Pozdrawiam.. i prosze o szybką odpowiedź. btw; Cóż może / niech strace / jezeli ktos bedzie w nocy sledzil wyniki meczow to bardzo bym prosil o jakiegos smsa, dzis mam nocna zmiane  696035202. Wielkie dzieki!!
|
Do góry
|
|
|
|
#462016 - 20/12/2005 19:25
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Dla mnie meczami dnia(nocy)będą spotkania Nashville,Phoenix i Caroliny. Nashville-Colorado("wieśniaki" mają ciekawy rozkład gier i ja będę "celował" w ich mecze.Wymyśliłem sobie,że skoro jutro grają z Chicago, a 23 z Columbusem, to po jakiego grzyba "pruć flaki" z Lawinami, skoro w meczach z teoretycznie słabszymi rywalami można będzie pokusić się o punkty.Bilans pojedynków z lat ubiegłych jest na + Lawin,które w meczach wyjazdowych na dodatek radzą sobie bardzo przyzwoicie.Wykombinowałem to tak:dzisiaj zagram na porażkę Nashville i jeżeli trafię to zarówno w Chicago i Columbus na win "chłopców ze wsi".W wypadku ich wygranej dzisiaj,zacznę stawiać progresywnie na wygrane ich rywali, bo oprócz wyjazdów do drużyn z Dywizji czekają ich mecze w Calgary,Vancouver i Edmonton) Typ:2 Phoenix-St.Louis(jeżeli Kojoty mają coś przełamać,to chyba dzisiaj jest dobra okazja.Problemy rodzinne trenera można by chociaż trochę "osłodzić" zwycięstwem nad "przecieniutkimi" Blusmenami.W pierwszym meczu między tymi ekipami było 5:4 w doliczonym czasie dla Kojotów.Tym razem chyba nie będzie potrzeba OT.W odwodzie za dwa dni mecz z San Jose) Typ:1 Carolina-Tampa Bay(to 3 mecz w tym sezonie między tymi rywalami.Dwa razy zarówno w domu jak i na wyjeździe Karolki "dały ciała" po 5:2.Na lodzie Caroliny często padały remisy i tego najbardziej się obawiam.Tampa w 8 meczach wyjazdowych w swojej Dywizji w ciągu 60 minut przegrali z Floridą 2:0 i Atlantą 5:2, po dwóch wcześniejszych "winach". Trzy razy grali OT z Washingtonem.Karolki aby nie popaść w jakieś kompleksy, dzisiaj muszą podjąć walkę i podreperować bezpośredni bilans) Typ:1 NYRangers-"Super cioty"(bólu głowy od gry NJ nie dostał tylko ich trener-zapewne wielu z nas "przewiozło"się próbując trafić ich win."Super cioty" dzisiaj mają 3 szansę na pokonanie NYR.Cokolwiek by tu nie pisać, to faworyt wydaje się być jeden-RANGERSI.Ale.......Zerknąłem sobie w zapiski i coś mnie zaniepokoiło-NJ na lodzie NYR potrafiło wygrywać.To prawda,że to już nie ta sama drużyna składająca się z "chłopów z jajami", a wręcz przeciwnie,ale skoro cały ich "dług" rozbiłem na pozostałe ekipy, to może by warto dac im kilka szans) Typ:2 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|