#4714818 - 08/06/2011 00:17
Re: Hazard w internecie [5]
[Re: eroll]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/11/2005
|
A po co kombinować coś z ip? Przecież do ip będą się dobierali jak zobaczą że coś wygrywasz. Jak zobaczą?  Na blogu wyczytają czy sąsiad na ciebie doniesie? Bedzie dokładnie odwrotnie. Najpierw dostawca netu zgłasza, że łączysz się z pewnymi adresami, a potem uruchamiania jest procedura "pogdlądu konta".
|
Do góry
|
|
|
|
#4714860 - 08/06/2011 00:34
[Re: HoMiK155]
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
A po co kombinować coś z ip? Przecież do ip będą się dobierali jak zobaczą że coś wygrywasz. Jak zobaczą?  Na blogu wyczytają czy sąsiad na ciebie doniesie? Bedzie dokładnie odwrotnie. Najpierw dostawca netu zgłasza, że łączysz się z pewnymi adresami, a potem uruchamiania jest procedura "pogdlądu konta". poważnie ? a gdzie masz legalny uchwalony Rejestr Stron Zakazanych ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4714869 - 08/06/2011 00:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
A po co kombinować coś z ip? Przecież do ip będą się dobierali jak zobaczą że coś wygrywasz. Jak zobaczą?  Na blogu wyczytają czy sąsiad na ciebie doniesie? Bedzie dokładnie odwrotnie. Najpierw dostawca netu zgłasza, że łączysz się z pewnymi adresami, a potem uruchamiania jest procedura "pogdlądu konta". Po pierwsze doniesie nie sąsiad tylko jak już to bank kolego - bo polskie banki przed służbą celną sekretów mieć nie będą. eeee doniesie dostawca netu i co??? to już nie mogę przypadkiem wklepać nazwy buka w google i sie połączyć? albo porównać kursów? albo powiedzieć że młodszy brat przypadkiem tam wszedł???? bez jaj, strony buków nie są zakazane. powtarzam, już już to chowajcie kasę a nie komputer w szafie 
|
Do góry
|
|
|
|
#4714873 - 08/06/2011 00:40
[Re: mirek11]
|
Carpal Tunnel
|
no to jak zyski ukryc ,moneybokes da rade czy inaczej dla mnie MB,prosto łatwo i przyjemnie, szkoda że nie bezpłatnie. Oczywiście sa inne możliwości (zagraniczne konta) ale to już dla mnie za dużo kombinowania.
|
Do góry
|
|
|
|
#4714879 - 08/06/2011 00:42
[Re: AGASSI]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2007
|
A po co kombinować coś z ip? Przecież do ip będą się dobierali jak zobaczą że coś wygrywasz. Jak zobaczą?  Na blogu wyczytają czy sąsiad na ciebie doniesie? Bedzie dokładnie odwrotnie. Najpierw dostawca netu zgłasza, że łączysz się z pewnymi adresami, a potem uruchamiania jest procedura "pogdlądu konta". poważnie ? a gdzie masz legalny uchwalony Rejestr Stron Zakazanych ? Co innego blokowanie stron, a co innego informowanie o wejściu na strony. Jasne, że sprawę musi inicjować Służba Celna. Pytania są następujące: 1. Czy mogą zażądać raportu zbiorczego według określonych kryteriów, a więc nie mając jeszcze podejrzenia popełnienia przestępstwa. A więc tylko takiego podejrzenia szukając. 2. Czy tez muszą mieć wcześniej uzasadnione podejrzenie. Z treści ustawy wydaje się, że mogą 1.
|
Do góry
|
|
|
|
#4714908 - 08/06/2011 00:57
[Re: Yakeri]
|
Carpal Tunnel
|
Panowie Panowie Panowie żeby cała służba celna miała sens musi się brać nie za tych co grają a za tych co wygrywają bo dorbnych 'grajków' jest za dużo (już pomijam tych zarejestrowanych na mamę)więc kolejność: 1.znajdz gracza 2.potem patrz czy coś wygrywa , bylaby bardzo żmudna , bo ilu jest takich graczy którzy wpłacą,przegrają i czekać ich wypłaty do banku to strata czasu.
Umowa z bankami jest dużo wygodniejsza, masz donos na konkretne konto bankowe przypisane do konkretnej osoby, wzywają gościa i pytają co to za przelew dobrze wiedząc ( po numerze konta) skąd ta wypłata,,,i teraz ty się biedny człowieku tłumacz.
|
Do góry
|
|
|
|
#4714939 - 08/06/2011 01:07
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2007
|
Art........ale tylko te polskojęzyczne Bet-at-home też myśleli,że mogą ukarać i co jest to widzimy Tak, ale nie mówimy o dalszym losie kogoś, komu postawiono zarzuty, tylko o samej możliwości postawienia zarzutów. Dywagujemy sobie, co mogą. To jest uważam, dobre pytanie. Mianowicie takie, czy jakiekolwiek dane uzyskane od providera internetowego mogą być podstawą do jakichkolwiek dalszych działań ? No bo jeśli chodzi o organizatorów hazardu, to sprawa jest jasna. Mają ich po skutku, czyli po funkcjonującej stronie www. Dalej szukają osób. Mają nie nawet podejrzenie, a dowód popełnienia przestępstwa. A jeśli chodzi o grajków ? Jakie dane może dostarczyć ISP, żeby umożliwić im dalsze, konkretne działanie ? Wiemy, że ustawa nie narusza tajemnicy korespondencji, a więc nie wnikając w treść, tylko po rodzaju połączenia...?
|
Do góry
|
|
|
|
#4714998 - 08/06/2011 01:27
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/11/2005
|
Po pierwsze doniesie nie sąsiad tylko jak już to bank kolego - bo polskie banki przed służbą celną sekretów mieć nie będą.
Przecież teraz banki też mają obowiązek zgłaszania podejrzanych przelewow i tych opiewających na duże kwoty. Z jakichś względów tego nie robią. Jak sądzisz, czy instytucja działająca w wielu krajach świata i obracająca niebagatelnymi kwotami narazi się milionom swoich klientów i ochoczo ujawni tajemnicę bankową klientów tego czy owego kraju? Dziękuje za taką reklamę. eeee doniesie dostawca netu i co??? to już nie mogę przypadkiem wklepać nazwy buka w google i sie połączyć? albo porównać kursów? albo powiedzieć że młodszy brat przypadkiem tam wszedł???? bez jaj, strony buków nie są zakazane.
Oczywiscie, że strony buków nie są zakazane. Ja tylko mówię, że od dostawcy neta może wyjść impuls, który uruchomi działania służby celnej. Mówiąc inaczej, bardziej prawdopodobne, że firmy pokroju TP będą zgłaszać nadużycia, niż zagraniczne banki działajace u nas.
|
Do góry
|
|
|
|
#4715059 - 08/06/2011 02:02
|
Carpal Tunnel
|
Homik oczywiście banki niechętnie będą donosiły i oczywiście do tej pory też miały donosić ale,,no właśnie ale. Co innego nadgorliwość banku a raczej jej brak (do tej pory) a co innego ścisłe wytyczne. Jeżeli izba celna wyda polecenie: prosimy o bezwzględne informowanie o wpłatach z kont takich i takich (i tutaj wymienią wszystkie konta bankowe najpopularniejszych buków z których przychodzą wypłaty) to cóż w banku pracują ludzie jest wytyczna jest informacja.
Oczywiście ja jestem optymistą , ale po mojemu bez współpracy banku chłopaki od Kapicy mają związane ręce. Dlatego piszę że trzeba pomijać banki (MB i inne formy) a samym graniem się nie przejmować.
|
Do góry
|
|
|
|
#4715066 - 08/06/2011 02:07
|
Carpal Tunnel
|
* omijać
aha i z tym narażaniem się ze strony banków milionom klientów nie przesadzajmy. Za graczami podobnie jak za kibicami 'lud' się nie upomni a i same banki bez nas graczy sobie dadzą radę...
|
Do góry
|
|
|
|
#4715076 - 08/06/2011 02:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
no to jak zyski ukryc ,moneybokes da rade czy inaczej dla mnie MB,prosto łatwo i przyjemnie, szkoda że nie bezpłatnie. Oczywiście sa inne możliwości (zagraniczne konta) ale to już dla mnie za dużo kombinowania. hmmm niektorzy maja wlasnie bezplatnie 
|
Do góry
|
|
|
|
#4715124 - 08/06/2011 02:27
[Re: KUERTEN.]
|
Carpal Tunnel
|
takze kazdy pisze 15k ale tu nie chodzi o jednorazowy przelew, moze byc laczony z jednego zrodla a to juz problem dla nas łączony ale w jakimś odstępie czasu, zresztą osobiście przed tą ustawą nie słyszałem żeby ktoś miał jakieś nieprzyjemności przez przekroczenie 15k. Kiedyś był limit 10k euro. Miałem wtedy w przeciągu 2 miesięcy wypłatę około 40k zł i nawet nie wiedziałem że to ryzykowne,na szczęście nikt się nie przyczepił. ps. Macie jakiś link ,jakąkolwiek wiarygodną informację o tym że ktoś miał problemy z US przez hazard w internecie?
|
Do góry
|
|
|
|
#4715178 - 08/06/2011 02:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
takze kazdy pisze 15k ale tu nie chodzi o jednorazowy przelew, moze byc laczony z jednego zrodla a to juz problem dla nas łączony ale w jakimś odstępie czasu, zresztą osobiście przed tą ustawą nie słyszałem żeby ktoś miał jakieś nieprzyjemności przez przekroczenie 15k. Kiedyś był limit 10k euro. Miałem wtedy w przeciągu 2 miesięcy wypłatę około 40k zł i nawet nie wiedziałem że to ryzykowne,na szczęście nikt się nie przyczepił. ps. Macie jakiś link ,jakąkolwiek wiarygodną informację o tym że ktoś miał problemy z US przez hazard w internecie? przez hazard to chyba na razie nie, ale ostatnio w tv bylo ,ze ktos dostal chyba (niepamietam) spadek i bank powiadomil o duzym przelewie
|
Do góry
|
|
|
|
#4715286 - 08/06/2011 03:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
A Najpierw dostawca netu zgłasza, że łączysz się z pewnymi adresami, a potem uruchamiania jest procedura "pogdlądu konta". poważnie ? a gdzie masz legalny uchwalony Rejestr Stron Zakazanych ? „Art. 75d. 1. W celu zapobiegania lub wykrywania przestępstw skarbo-wych, o których mowa w rozdziale 9 Kodeksu karnego skar-bowego, Służbie Celnej mogą być udostępniane dane, o któ-rych mowa w art. 180c i 180d ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. – Prawo telekomunikacyjne, zwane dalej „danymi teleko-munikacyjnymi”. Służba Celna może przetwarzać udostęp-nione dane telekomunikacyjne. 2. Podmiot prowadzący działalność telekomunikacyjną udo-stępnia nieodpłatnie dane telekomunikacyjne: 1) funkcjonariuszowi wskazanemu w pisemnym wniosku Szefa Służby Celnej lub dyrektora izby celnej albo osoby przez nich upoważnionej; 2) na ustne żądanie funkcjonariusza posiadającego pisemne upoważnienie osób, o których mowa w pkt 1; 3) za pośrednictwem sieci telekomunikacyjnej funkcjona-riuszowi posiadającemu pisemne upoważnienie osób, o których mowa w pkt 1. 3. W przypadku, o którym mowa w ust. 2 pkt 3, udostępnianie danych telekomunikacyjnych odbywa się bez udziału pra-cowników podmiotu prowadzącego działalność telekomuni-kacyjną lub przy niezbędnym ich udziale, jeżeli możliwość taka jest przewidziana w porozumieniu zawartym między Szefem Służby Celnej a tym podmiotem. 4. Udostępnienie danych telekomunikacyjnych może nastąpić za pośrednictwem sieci telekomunikacyjnej, jeżeli: 1) wykorzystywane sieci telekomunikacyjne zapewniają: a) możliwość ustalenia osoby uzyskującej dane, ich ro-dzaju oraz czasu, w którym zostały uzyskane, b) zabezpieczenie techniczne i organizacyjne uniemożli-wiające osobie nieuprawnionej dostęp do danych; 2) jest to uzasadnione specyfiką lub zakresem zadań wyko-nywanych przez jednostki organizacyjne Służby Celnej albo prowadzonych przez nie czynności.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|