Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#468942 - 03/01/2006 20:46 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
siwy212 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/02/2004
Quote:

Ale ten poprzedni koleś autor posta to kretyn ja pierdole szok

:| chodzi o mnie ? pewnie też jesteś takim deklem że dajesz w ciemno zupełnie obcej osobie pieniądze a teraz jesteś wkurwiony chesz sie dowartościować czy jak ojej znowu ci nie wyszło. Ciekawe czy rozpętam tym postem burze dla wszystkich

Do góry
Bonus: Unibet
#468943 - 03/01/2006 21:26 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
El mechanico Offline
member

Meldunek: 26/07/2003
Zastanawia mnie kilka faktów, które są tutaj pomijane.Po pierwsze- w jaki sposób oszukani zostali oszukani? Tzn. na jakiej podstawie jesteście w stanie udowodnić, że rzeczywiście miał miejsce fakt wyłudzenia od was kwoty pieniężnej?Zarówno forum mecz.pl, jak i GG nie wymagają autoryzacji. Tzn., że osoby, które się wpisują na listę użytkowników nie muszą podawać danych osobowych, jak i nie muszą udowadniać, że to rzeczywiście one odpowiadają za wyłudzenie.Prostym językiem- w wypadku sprawy sądowej to WY będziecie musieli udowodnić, że Rafał TSW (czy jego inne odsłony) to osoba znana jako (tu niestety nie wiem), która FAKTYCZNIE zasiadała przed komputerem i FAKTYCZNIE dokonywała nielegalnych operacji.Na forach branżowych (np. transportowa) konieczna jest autoryzacja, tj. przesłanie wszystkich dokumentów firmy, poświadczenie własnym nazwiskiem. I to może być dowód w sądzie(wiem, bo takie sprawy prowadziłem). Jednak w wypadku Rafała TSW sprawa może nie być taka łatwa.Sam fakt wyłudzenia, czy też (jak nazywacie) kradzieży Waszych pieniędzy- to dość śliska sprawa i powinna być rozpatrywana indywidualnie. Oczywiście- każdy z Was mógłby złożyć do właściwego miejscowo Sądu Gospodarczego (bądź Cywilnego)pozew, domagając się rekompensaty, czyli zwrotu pieniędzy + odsetek + kosztów procesowych (w wypadku wzięcia adwokata), ale... na jakiej podstawie? Nie wiem, czy chodzi o to, że ktoś tam kiedyś podawał się za kogoś i za pośrednictwem MB czy Netellera obiecywał Wam, że pożyczkę zwróci w terminie wraz z procentem? Jeśli tak, to pożyczka powyżej 500zł powinna być SPISANA, by dochodzić roszczenia. Wy możecie pewnie dysponować wyłącznie wydrukami z komunikatorów internetowych, ew. wydrukiem potwierdzenia dokonania przelewu. Jednak jest małe "ale". Najpierw trzeba ustalić, czy polskie sądy mogą wydawać prawomocne wyroki w sprawach dotyczących rozliczeń między bankami (bądź instytucjami finansowymi- nie wiem, jaki statut prawny ma MB czy Neteller), które siedzibę swą mają poza granicami RP. W każdym razie mi to wydaje się wątpliwe. Tak, jak wątpliwym wydaje się ten cały "DEDEKTYW" i policja rzekomo nasłana na Rafała TSW. Dla każdego Sądu musicie przedstawić fakty i dowody. Jeśli uważacie, że zostaliście oszukani- to na jakiej podstawie. Proszę bardzo, by ktoś rzetelnie opisał sposób, w jaki został oszukany. Bo może się okazać, że jeszcze ktoś z Was pociągnięty do odpowiedzialności przez Skarbówkę. W tym kraju wszystko jest możliwe.Co do rozwiązań "siłowych"- radzę się nie przechwalać na forum, bo stanie się coś temu naciągaczowi, to jeszcze gotowi Was potem ciągać po Sądach. Dlatego proszę kogoś o opisanie w temacie od A do Z w jaki sposób doszło do oszustwa. Na sam koniec- jeśli ktoś wpłacił przez bank mający siedzibę w granicach RP, to można wtedy i należy złożyć pozew. Wtedy przygotuję Wam za "friko" wzór i zasypujcie Sądy!!!!Jeśli na pierwszej dostanie "zawiasy", to na drugiej mu "odwieszą", a to będzie przestrogą dla wszystkich nieuczciwych. Wszystkich nieuczciwych okradających naiwną, łatwowierną bukmacherska brać...:)

Do góry
#468944 - 03/01/2006 22:13 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
Expekt-typ Offline
journeyman

Meldunek: 02/06/2005
Quote:

Zastanawia mnie kilka faktów, które są tutaj pomijane.Po pierwsze- w jaki sposób oszukani zostali oszukani? Tzn. na jakiej podstawie jesteście w stanie udowodnić, że rzeczywiście miał miejsce fakt wyłudzenia od was kwoty pieniężnej?Zarówno forum mecz.pl, jak i GG nie wymagają autoryzacji. Tzn., że osoby, które się wpisują na listę użytkowników nie muszą podawać danych osobowych, jak i nie muszą udowadniać, że to rzeczywiście one odpowiadają za wyłudzenie.Prostym językiem- w wypadku sprawy sądowej to WY będziecie musieli udowodnić, że Rafał TSW (czy jego inne odsłony) to osoba znana jako (tu niestety nie wiem), która FAKTYCZNIE zasiadała przed komputerem i FAKTYCZNIE dokonywała nielegalnych operacji.Na forach branżowych (np. transportowa) konieczna jest autoryzacja, tj. przesłanie wszystkich dokumentów firmy, poświadczenie własnym nazwiskiem. I to może być dowód w sądzie(wiem, bo takie sprawy prowadziłem). Jednak w wypadku Rafała TSW sprawa może nie być taka łatwa.Sam fakt wyłudzenia, czy też (jak nazywacie) kradzieży Waszych pieniędzy- to dość śliska sprawa i powinna być rozpatrywana indywidualnie. Oczywiście- każdy z Was mógłby złożyć do właściwego miejscowo Sądu Gospodarczego (bądź Cywilnego)pozew, domagając się rekompensaty, czyli zwrotu pieniędzy + odsetek + kosztów procesowych (w wypadku wzięcia adwokata), ale... na jakiej podstawie? Nie wiem, czy chodzi o to, że ktoś tam kiedyś podawał się za kogoś i za pośrednictwem MB czy Netellera obiecywał Wam, że pożyczkę zwróci w terminie wraz z procentem? Jeśli tak, to pożyczka powyżej 500zł powinna być SPISANA, by dochodzić roszczenia. Wy możecie pewnie dysponować wyłącznie wydrukami z komunikatorów internetowych, ew. wydrukiem potwierdzenia dokonania przelewu. Jednak jest małe "ale". Najpierw trzeba ustalić, czy polskie sądy mogą wydawać prawomocne wyroki w sprawach dotyczących rozliczeń między bankami (bądź instytucjami finansowymi- nie wiem, jaki statut prawny ma MB czy Neteller), które siedzibę swą mają poza granicami RP. W każdym razie mi to wydaje się wątpliwe. Tak, jak wątpliwym wydaje się ten cały "DEDEKTYW" i policja rzekomo nasłana na Rafała TSW. Dla każdego Sądu musicie przedstawić fakty i dowody. Jeśli uważacie, że zostaliście oszukani- to na jakiej podstawie. Proszę bardzo, by ktoś rzetelnie opisał sposób, w jaki został oszukany. Bo może się okazać, że jeszcze ktoś z Was pociągnięty do odpowiedzialności przez Skarbówkę. W tym kraju wszystko jest możliwe.Co do rozwiązań "siłowych"- radzę się nie przechwalać na forum, bo stanie się coś temu naciągaczowi, to jeszcze gotowi Was potem ciągać po Sądach. Dlatego proszę kogoś o opisanie w temacie od A do Z w jaki sposób doszło do oszustwa. Na sam koniec- jeśli ktoś wpłacił przez bank mający siedzibę w granicach RP, to można wtedy i należy złożyć pozew. Wtedy przygotuję Wam za "friko" wzór i zasypujcie Sądy!!!!Jeśli na pierwszej dostanie "zawiasy", to na drugiej mu "odwieszą", a to będzie przestrogą dla wszystkich nieuczciwych. Wszystkich nieuczciwych okradających naiwną, łatwowierną bukmacherska brać...:)

Gdzieś Ty studiował parawo ? Chłopie ... masło maślane . Rafalowi TSW nic nie grozi bo robił wały na forum niewymagającym autoryzacji ale my możemy być ciągani po sądach za " puste słowa " napisane na tym samym forum . Szkoda gadać i z góry dzięki za ten wzór podania o sprawe cywilną - nie skorzystam .

Ps. Nie zawsze odwieszają na drugiej sprawie wyrok zawieszony w pierwszej sprawie .

Do góry
#468945 - 03/01/2006 22:15 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY... *DELETED*
Kacpro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/07/2005
Post deleted by wHiTe_StAr

Do góry
#468946 - 03/01/2006 22:25 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
Expekt-typ Offline
journeyman

Meldunek: 02/06/2005
Quote:

Połamcie go poprostu ale wy jesteście za przeproszeniem frajerzy:)nie rozumiem was,kilku ma namiry i wszystko a on jeszcze chodzi zamiast na inwalidzkim jeździć,albo żebrać na dworcu o pieniądze dla was

Jak mam go połamać jak nie kminię adresu ? A nawet jak ktoś niby ma to i tak sciema bedzie . Nikt nie wie gdzie ten pedał mieszka i tyle .....

Do góry
#468947 - 03/01/2006 22:34 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Quote:

Połamcie go poprostu ale wy jesteście za przeproszeniem frajerzy:)nie rozumiem was,kilku ma namiry i wszystko a on jeszcze chodzi zamiast na inwalidzkim jeździć

Uwazaj, zebys sam na wozku nie skonczyl. Niejeden byl taki mocny jak Ty "zabijako". Zastanow sie co piszesz, bo los bywa zlosliwy.

Sa inne skuteczniejsze sposoby upokorzenia zlodzieja.

Do góry
#468948 - 03/01/2006 22:52 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

Quote:

Połamcie go poprostu ale wy jesteście za przeproszeniem frajerzy:)nie rozumiem was,kilku ma namiry i wszystko a on jeszcze chodzi zamiast na inwalidzkim jeździć

Uwazaj, zebys sam na wozku nie skonczyl. Niejeden byl taki mocny jak Ty "zabijako". Zastanow sie co piszesz, bo los bywa zlosliwy.

Sa inne skuteczniejsze sposoby upokorzenia zlodzieja.

...i madrego warto posluchac
po za powyzszym postem i tym co napisal El mechanico nie widze tu nikogo specjalnie kto dalby madra rade.
po pierwsze, jesli dziewczyna ubierze mini spodniczke wystawi biust na pokaz to nie znaczy ze chce byc zgwalcona, owszem kusi niejednego idiote ale to nie jest zaproszenie do gwaltu.
analogicznie sami prowokujecie takie sytuacje, dajac sie naciagac takim "finansistom" ale z drugiej strony nie oznacza to ze ma zostac on bezkarny,
nie jestem prawnikiem ale wiem ze to co napisal El mechanico to dobry pomysl i warto podjac taka probe, ktos chce Wam dac narzedzie do proby podjecia walki z oszustem, a ktos tu mu zarzuca brak kompetencji i jeszcze wysmiewa, paranoja
Napiszcie jak bylo dokladnie, ustalcie fakty, dajcie spokoj z wyjazdami do rzekomego sprawcy bo spryciuli ktorzy opowiadaja ze by go polamali jest wielu, a co drugiego mama nie puscilaby samego do sklepu w obawie ze sie zgubi, ehhh ten internet
Jeszcze jedno, grozby karalne wysylane droga elektroniczna sa scigane, byly przeciez wyroki skazujace za podobne wystepki wiec bez glupich grozb Panowie bo to juz na pewno nic nie zmieni.

Do góry
#468949 - 03/01/2006 22:55 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY... *DELETED*
Kacpro Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#468950 - 03/01/2006 22:57 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
piotras Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/08/2002
a kolega wykupił czas i miejsce reklamowe?

Edited by wHiTe_StAr (06/01/2006 17:22)

Do góry
#468951 - 03/01/2006 22:57 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY... *DELETED*
Kacpro Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#468952 - 03/01/2006 23:00 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
taaaa
Twoj avatar mowi wszystko, jestem pelen podziwu
Podstawowa zasada jest taka, ten kto cos naprawde moze ten sie nie wychyla, bo i po co?
dobra koncze temat ze swej strony bo sie nie znam.
Przestac bluzgac i zachowuj sie porzadnie, bywaj zdrow

Do góry
#468953 - 03/01/2006 23:03 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
Kacpro Offline
Carpal Tunnel

odbierz priva

Do góry
#468954 - 03/01/2006 23:28 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/08/2003
Quote:

taaaa
Twoj avatar mowi wszystko, jestem pelen podziwu
Podstawowa zasada jest taka, ten kto cos naprawde moze ten sie nie wychyla, bo i po co?
dobra koncze temat ze swej strony bo sie nie znam.
Przestac bluzgac i zachowuj sie porzadnie, bywaj zdrow

Kurcze biszop, a Twój avatar to lokomotywa ???

Do góry
#468955 - 04/01/2006 01:18 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
Mniecio Offline
old hand

Meldunek: 03/03/2002
Quote:

Ale ten poprzedni koleś autor posta to kretyn ja pierdole szok

raz daliscie sie przeciez juz wycyckac.... skad masz pewnosc ze nie dajecie sie wycyckac ponownie ?
raz zescie odkryli prawde i juz wszyscy nagle madrzy, jeden lepszy detektyw od drugiego

z tym ze nie mowie ze mam racje, ja podaje wam tylko INNĄ ewentualnosc, ktora rownie dobrze moze byc prawdziwa...

Do góry
#468956 - 04/01/2006 04:18 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
Podali by jego dane i co? i dupa dalej by była

Do góry
#468957 - 04/01/2006 06:44 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
odgdog Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004
Quote:

Hm... nie wiem, czy sie nie mądrze, ale wydaje mi się, że lepiej byłoby to załatwic przed sądem karnym. tam chyba łatwiej to udowodnic (np.: przez to, ze do logowania sie na MB wymagane jest haslo, wniosek z duza doza prawdopodobnienstwa mozna przyjac, ze najczesciej logowala sie osoba, ktora zakladala to konto i zna haslo, ze jezeli oskarzony rozmawialia z xxx osobami przez komunikator, to mozna domnimywac, ze byla to osoba, ktora najczesciej uzywala komputera i tak jeszcze pare "prawdopodobienstw" i mamy "proces poszlakowy"). A potem mozna dochodzic roszczen albo w tym samym ppostepowaniu karnym, albo przed sadem cywilnym, ktory jest zwiazany wyrokiem sadu karnego.
Mam nadzieje, ze zrozumieliscie moja idee (styl pisania wynika z nieludzikiej pory
pozdro

Do góry
#468958 - 05/01/2006 18:42 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
simon-n Offline
addict

Meldunek: 10/12/2005
Ja jestem tylko ciekaw gdzie sie podział W.A.Rebel ? Moze zgarnol kase od jego mamuski i polecil w nieznane ....

Do góry
#468959 - 05/01/2006 19:24 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
Mniecio Offline
old hand

Meldunek: 03/03/2002

Do góry
#468960 - 05/01/2006 19:24 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
oli Offline
sottocapo

Meldunek: 02/11/2001
Rabel spierd.....

Do góry
#468961 - 07/01/2006 15:35 Re: PROSZE O KONTAKT OSZUKANYCH PRZEZ RAFALA_TSW I JEGO KLONY...
!zari Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2005
no to nie ma Rebela....ciekawy jestem skad on wiedzial jakie ten koles mial nicki na forum, skad mial IP, przeciez nie jest zadnym adminem ani moderatorem..hmm...i jak pozostali nie ma nazwy miejscowosci, w ktorej mieszka, hmmm....chyba bye bye $$

Do góry
Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08