#469480 - 23/12/2005 10:21
Re: Progresja system 3-drogowy - pamieta ktos?
|
member
Meldunek: 14/12/2005
|
Quote:
Wiem że niby na każde zdarzenie jest progresja ale na każdym jej poziomie jest taki sam wynik 1:2 dla buka
Jak grasz progresją, to za każdym razem przegrasz z bukiem na punkty. W progresji chodzi o zwycięstwo finansowe, a to przy czysto teoretycznych założeniach zawsze jest po stronie gracza. A jeśli chodzi o progresję by jaja, to jak dla mnie jest to niekończący się ciąg. Zawsze zakończysz jedną progresję, ale masz ciągle dwie trwające. I tak w kółko. Można by ją zastosować do drużyn przeciętnych, środka tabeli, które grają w kratkę, ale czy ma to sens? Ta progresja w istocie nie rózni się od zwykłej progresji. Zawsze możesz trafić na czarną serię i zbankrutować, tym bardziej, że zawsze prowadzisz dwie progresję równolegle.
|
Do góry
|
|
|
|
#469482 - 23/12/2005 12:01
|
newbie
Meldunek: 07/03/2005
|
Hefajstos - masz racje ale gdy stosujesz płaską stawkę nie kalkulowaną i równą na wszystkie zdarzenia. Pozatym mylisz się mowiąc że można trafić na jakąś serię i zbanktutować - otóż możesz trafić na serię ale możesz się z niej wycofać poprzez przełożenie kasy ze zdarzenia na którym się zaciąłeś na zdarzenie o największym procencie skuteczności (oczywiście trzeba policzyć jak przełożyć - żeby jednak progresja się zwróciła) Ale jaja proponował inny system troche w którym chodzi o wyciągnięcie zysku z gospdarza (i co za tym idzie ze wszystkich progresji - bo wygrana będzie większa od włożonych pieniędzy) i zaczęcie nowej "progresji" a nie ciągnięcia jeszcze tych które nie zostały wygrane. Jeszcze w jednym miejscu coś czuje nie wiesz o co chodzi: otóż szukasz za każdym razem meczu w którym buki mówią niemal o jednokowych szansach np. o stawkach 2.4 - 3.2 - 2.4 Nie trzymasz się żadnego zespołu ligi czy dyscypliny - chodzi o mecz z trzema zdarzeniami o równych szansach (wg. buków) Tak jak powiedziałem wcześniej przetestuję ten system na małych stawkach po Nowym Roku w temacie na Private Picks Wesołych świąt I wielkich wygranych w Nowym Roku 
|
Do góry
|
|
|
|
#469483 - 23/12/2005 12:06
|
newbie
|
Quote:
Zawsze zakończysz jedną progresję, ale masz ciągle dwie trwające. I tak w kółko.
W kółko i w kółko bo w kółko chcesz zarabiać (choć jeszcze nie wiem czy tten system jest opłacalny)
Ale jak już cie znudzi ten ciągły dopływ gotówki (choć jeszcze nie wiem czy tten system jest opłacalny) to kasującej się drabinki w następnym dobieranym meczu nie obstawiasz - i tak aż wszystkie progresje się skończą liczysz kase i do domu (oczywiście później jest trudniej ale można jakoś poradzić - kasę przerzucić na drabinkę skończoną - jeśli była duża skutecznoś na niej itp itd)
Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#469484 - 23/12/2005 12:09
|
newbie
|
Quote:
Ale jaja proponował inny system ....
ano jakoś mi tak wyszło 
|
Do góry
|
|
|
|
#469485 - 23/12/2005 12:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/04/2003
|
Pozwólcie,że powiem jeszcze raz kilka słów wyjasnienia.Wiem,że system nie wytrzymuje argumentów z racjonalnym myśleniem.On łamie standardowe rozumowanie,toteż ja,jak powiedziałem wczesniej,nie przekonuję nikogo do jego idei.Mówiłem,że system napewno wyda Wam się nielogiczny.Przedstawiłem go jako ciekawostkę,że coś takiego istnieje - dla mnie jest dobry,ale to nie oznacza,że musi być dobry dla wszystkich. Pomimo argumentów przeciw,stawiam tezę,że trzeba mieć wyjątkowy niefart żeby przegrać grając tym systemem.
Sprubuję "na sucho" kontynuować granie.Ciekawa idea jest być może z graniem hokeja,tak jak proponował to brazil.Zostanę jednak przy footbalu.Na dzisiaj mecz z Expektu.
II-gi etap "dziwacznego systemu"
Fortuna - Cambuur
Stosuję stawki podstawowe :
- zwycięstwo gospodarzy /1/ 8,00 zł kurs 2,40 - remis /X/ 2,00 zł kurs 3,35 - zwycięstwo gości /2/ 3,00 zł kurs 2,45
Zainwestowane 13,00 zł - z pierwszego etapu mam stratę 1,75 zł.Poczekajmy na wynik meczu.Pozdrówka./Jaja/
|
Do góry
|
|
|
|
#469486 - 23/12/2005 12:54
|
Zuzia Róża
Meldunek: 28/10/2004
|
Quote:
Wszystko wydaje sie byc jasne i chcialbym przetestowac ten system tyle ze dla zdarzen dwudrogowych. Tylko jedna rzecz mnie nurtuje, jak (i czy wogóle?) reaguje na taką grę buk ??
na to pytanie nie odpowiedzieliscie a wydaje mi sie ze jest dosc istotne w tym temacie. nie wierze aby buk internetowy po dluzszym czasie grania czegos takiego nie zablokowal konta.
Pozdrawiam.
P.S. nadal nie rozumiem tych waszych zalozen. sprobucjie to wyjasnic troche inaczej...

|
Do góry
|
|
|
|
#469487 - 23/12/2005 12:55
|
enthusiast
Meldunek: 18/05/2005
|
Quote:
II-gi etap "dziwacznego systemu"
Fortuna - Cambuur
Stosuję stawki podstawowe :
- zwycięstwo gospodarzy /1/ 8,00 zł kurs 2,40 - remis /X/ 2,00 zł kurs 3,35 - zwycięstwo gości /2/ 3,00 zł kurs 2,45
najprostsze udoskonalenie : - zwycięstwo gospodarzy /1/ 8,00 zł kurs 2,50 (sportingbet) - remis /X/ 2,00 zł kurs 3,35 (expekt) - zwycięstwo gości /2/ 3,00 zł kurs 2,60 (b&w)
|
Do góry
|
|
|
|
#469488 - 23/12/2005 13:44
|
Carpal Tunnel
|
bazyli - ideą tego systemu jest granie [zróżnicowaną stawką trzech zdarzeń jakie mogą zaistnieć w jednym meczu.Pomimo tego,wygrać stosując ten system wcale nie jest łatwo.Mając trochę pecha,mimo wszystko,powolutku wchodzimy w coraz to większe kwoty.Musimy umiejętnie dobierać stawki - nie zawsze je zwiększam,czasami gram tak,żeby trochę odzyskać,a zarobić za drugim podejściem.Nie potrafię powiedzieć ile wygrałem grając tym systemem.Nie prowadzę tego typu statystyk.Jeżeli komuś podoba się ten systemik i zechce nim grać,niech będzie ostrożny,niech analizuje dobór stawek,trzyma się założenia,że największe uderzenie kieruję zawsze na gospodarzy.Nawet jak analizę przeprowadzę błędnie,to zwykle za 5-tym,czy 6-tym razem gospodarze wygrają.Taka jest kolej rzeczy,ale musimy być ostrożni,żeby przetrzymać czarną serię,gdy - odpukać - nadejdzie./Jaja/
|
Do góry
|
|
|
|
#469490 - 23/12/2005 15:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/05/2005
|
Quote:
nadal brak odpowiedzi na najwazniejsze pytanie- jak w takim przypadku zachowuje sie bukmacher??
No to chyba można gładko obejść? :-)
-- pzdr.bcn1899 *som i serem*
|
Do góry
|
|
|
|
#469491 - 23/12/2005 15:11
|
Zuzia Róża
|
Quote:
Quote:
nadal brak odpowiedzi na najwazniejsze pytanie- jak w takim przypadku zachowuje sie bukmacher??
No to chyba można gładko obejść? :-)
-- pzdr.bcn1899 *som i serem*
no chyba nie bardzo...
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#469492 - 23/12/2005 15:18
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
no chyba nie bardzo...
Już ooiioo poddał rozwiązanie. Trzech buków, lepsze kursy. Kwestia pokombinowania. Ja osobiście w ogóle nie czuję tej progresji i jestem szczęśliwy z klasyczną remisową. Ale grając u kilku buków netowych można sobie poradzić z problemem, który przedstawiasz. Chyba, że się mylę.
-- pzdr.bcn1899 *tots unit fem forca*
|
Do góry
|
|
|
|
#469493 - 23/12/2005 15:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/03/2003
|
Quote:
Quote:
no chyba nie bardzo...
Już ooiioo poddał rozwiązanie. Trzech buków, lepsze kursy. Kwestia pokombinowania. Ja osobiście w ogóle nie czuję tej progresji i jestem szczęśliwy z klasyczną remisową. Ale grając u kilku buków netowych można sobie poradzić z problemem, który przedstawiasz. Chyba, że się mylę.
pozostaje jeszcze kwestia przenoszenia kasy z buka do buka, a to czesto nie jest łatwe/szybkie i traci sie na prowizjach
|
Do góry
|
|
|
|
#469494 - 23/12/2005 15:48
|
member
Meldunek: 14/12/2005
|
Quote:
Nie potrafię powiedzieć ile wygrałem grając tym systemem.Nie prowadzę tego typu statystyk.
skoro nie prowadzisz statystyk, to skąd wiesz, że wygrałeś? Ja chyba rozumiem idee samej progresji 3-drogowej, ale uważam że progresja zwykła (np na remis) jest dużo bardziej klarowna i pewna (o ile w przypadku progresji można mówić o pewności). Mógłbyś mi podać powody, dla których wybrałeś ten system, a nie zwykłą progresję?
|
Do góry
|
|
|
|
#469495 - 23/12/2005 17:00
|
Carpal Tunnel
|
Hefajstos - wydaje mi się,że na to pytanie odpowiedziałem we wcześniejszej części tematu. Cyt: Każdy może powiedzieć : po co grać jedno zdarzenie typując je w trzy strony ? Przecież można grać np na same remisy ! Pewnie,że mozna.Ale przy takim graniu, przy nietrafieniu np 9 meczy z rzędu zaczynasz dostawać szoku nerwowego.W tym systemie pudła są łagodniejsze.Przegrywasz w dwie strony,ale jedna zawsze coś Ci zwraca,przegrane są do przełknięcia.
W jednym z tematów o graniu progresji na remisy,Typerzy mieli jednego prawdziwego wrzoda : Stoke City.Na 7-mym czy 8-mym poziomie,przeklęli ten nieszczęsny Stoke chyba licząc od początku jego powstania.Poprostu wchodzili w ogromne stawki i rezygnowali. Proszę mnie zrozumieć moją ideą było tylko przedstawienie tego systemu.Ja nikogo nie namawiam do grania nim./Jaja/
|
Do góry
|
|
|
|
#469496 - 23/12/2005 19:19
|
Zuzia Róża
|
Quote:
Quote:
no chyba nie bardzo...
mylisz sie. granie u paru bukow jest zawodne. ja sie nacialem w ten sposob przy sure betach (dluuuugo lizalem rany) wystarczy ze ktorys buk wycofa Ci zaklad i juz masz problem, ewentualnie moze byc problem z limitami albo chociaz jak kolega wyzej podal z przelewami kasy z buka do buka, lub z portfela do buka zeby miec na kolejny poziom progresji. sam pomysk jest niezly (chyba) tylko zastanawiam sie jak zareaguje buk u ktorego bedziemy tak grac...
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#469497 - 23/12/2005 19:33
|
newbie
Meldunek: 06/05/2004
|
jak do tej pory buki nie reaguja na taka gre.a gram tak w Expie.niedugo podam troche statystyki tego systemu ,ktory wymyslil i opracowal /jaja. musze policzyc.
|
Do góry
|
|
|
|
#469498 - 23/12/2005 19:36
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
mylisz sie. granie u paru bukow jest zawodne. ja sie nacialem w ten sposob przy sure betach (dluuuugo lizalem rany) wystarczy ze ktorys buk wycofa Ci zaklad i juz masz problem, ewentualnie moze byc problem z limitami albo chociaz jak kolega wyzej podal z przelewami kasy z buka do buka, lub z portfela do buka zeby miec na kolejny poziom progresji. sam pomysk jest niezly (chyba) tylko zastanawiam sie jak zareaguje buk u ktorego bedziemy tak grac...Pozdrawiam.
Nie twierdze, że się nie mylę. Ale. Ja np u każdego buka u którego mam konto mam żelazną rezerwę, więc nie pękam przed ew przelewaniem etc. A jeśli buk wycofa mecz czy coś. Cóż, 1. ryzyko zawsze istnieje, ale 2. w tej progresji nic nie stoi na przeszkodzie, zeby myk-myk znaleźć inne spotkanie o odpowiednio wysokich kursach, niekoniecznie w futbolu. Prawda?
-- pzdr.bcn1899 *Madrid, cabrón, saluda al campeón*
|
Do góry
|
|
|
|
|
|